Головна сторінка

Вт, 23.04.2024, 23:45

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Соціальне житло Наталії К......
00:03:01
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Баштанський РВ УМВС:

Конкурс "А я - україночка":

-11:

_-43:


 
Опитування для Вас
Як Ви дізнались про сайт?
Всього відповідей: 143
 

 

 

На головну » 2016 » Травень » 26

Акція "Вставай, Баштанка" та Звернення до В. І. Мерікова щодо відміни перейменування вулиць у Баштанці та демонтажу пам'ятника


  На сайті Баштанської міської ради з приводу прийняття розпорядження головою Миколаївської облдержадміністрації Вадимом Меріковим щодо перейменування вулиць у Баштанці та демонтажу пам'ятника Синам Баштанської Республіки, опубліковано Звернення до голови ОДА від громадськості міста наступного змісту:

Запрошуємо переглянути:
  "Миколаївською облдержадміністрацією 24.05.2016 р. оприлюднено розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації  Мерікова В.І., щодо виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки в якому розпорядження голови ОДА Вадима Мерікова вiд 21 Травня 2016 № 197-р «Про перейменування об’єктів топоніміки та демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків», у якому йдеться мова проте, що в Баштанському районі, а саме в м. Баштанка вулицю Васляєва перейменовують на вул. Підпільників ОУН, вулицю Баштанської Республіки на вулицю Героїв Небесної Сотні, вулицю Ватутіна на вулицю Дмитра Боровика; вулицю Горького на Миколи Василенка, та демонтаж пам’ятника “Синам Баштанської республіки”. 

Демократичні політичні сили Баштанщини написали звернення до голови  облдержадміністрації  Мерікова В.І., яке публікуємо на офіційному сайті міської  ради для ознайомлення громадою міста.

 

Голові Миколаївської обласної ради
Мерікову В.І.

Голів політичних партій
Онищук В.І. БПП «Солідарність»
Заболотня Л.І. «ВО «Батьківщина»
Гвалія А.У. «УКРОП»
Береговий О.А. «Радикальна партія О.Ляшка»

 

Звернення

  Пам’ятник «Синам Баштанської республіки є символом віковічного прагнення українського селянства до гідного життя на  своїй рідній землі, який був встановлений в 1971 р. в центрі міста, як нагадування нащадкам про героїчні подвиги минулого покоління.

  16 вересня 1919 р. було проголошено Баштанську селянську республіку, а населення Баштанки піднялося на повстання не за диктатуру пролетаріату, яка була йому добре відома за  «продрозкладками», а за рідну землю, власну гідність, кращу долю і майбутнє для своїх родин. Політика А.Деникіна була спрямована на реставрацію дореволюційних порядків, вже восени 1919року відштовхнула від себе основні маси українського селянства, яке не сприйняло ні більшовиків, ні білогвардійців.

  Учасники Баштанської республіки, які залишились в живих, були репресовані і страчені радянською владою в 1937році.

  Тому на нашу думку пам’ятники на честь учасників Баштанської республіки заслуговує на збереження, як унікальний у своєму роді, на відміну від численних монументів Леніну, до того ж цей пам’ятник не містить радянської символіки, як і на встановленій в 1969 р. гранітній глибі на відзначення 50 річниці Баштанської республіки. Також просимо прислухатись до думки громади щодо не перейменування вулиць міста.

  Баштанчани свято бережуть пам’ять про тих, хто відстоював право на гідність і свободу, право бути щасливими на своїй рідній землі, це є візитівкою нашого степового краю.

  Закон про «декомунізацію» Баштанською міською радою виконаний в повному обсязі, громада з розумінням віднеслась до дій влади.

  Подальші дії, які викладені в Розпорядженні голови Миколаївської ОДА можуть викликати обурення серед населення міста, а це не на користь діючій владі, а навпаки – хвилі протесту використають в своїх політичних інтересах опозиційні сили.

  Демократичні сили Баштанщини готують Акцію «Вставай, Баштанка».

  Тож від усієї багатотисячної громади міста та району просимо Вас, Вадиме Івановичу, повернутися до розгляду даного Розпорядження  з поглибленим вивченням історії Баштанської республіки і як наслідок: відмінити його.

Джерело: http://bashtanka.org.ua/shanovni-zhiteli-teritorialnoi-groma-3.html
Категорія новин: Суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 26.05.2016

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: перейменування вулиць у Баштанці, акція Вставай Баштанка, звернення до В. І. Мерікова, демонтаж памятника
Всього коментарів користувачів сайту: 9
avatar
0
1
Не робіть бурю в склянці води. З перейменуванням все правильно. З тих демократичних сил половина «перекрашених», половина шахраїв і пристосуванців. Країні потрібні справжні патріотичні сили, які готові покласти свої життя, і зробити її справжньою європейською державою. На жаль у нас таких мало. Такими були Герої Небесної Сотні, звичайні і мужні громадяни. Досить пристосовуватися. Нас очікує справжнє протистояння з нашим ворогом -Путінською Росією. Готуймося до боротьби, до захисту країни. Пам’ятний знак Героям Небесної Сотні буде стояти в центрі, на площі біля палацу культури, на освяченому місці. За це потрібно боротися, за цю позицію, і не дамо пристосуванцям зробити інакше.
avatar
0
2
Ще добавлю щодо керівництва в міськраді. Голова і заступники-колишні регіонали. В них руки в крові, і вони ще щось хочуть захистити. Такі дії «пахнуть» екстремізмом та сепаратизмом. Кайтеся, кайтеся, і ще раз кайтеся. Смерть Героїв майдану на Вашій совісті. На Ваших плечах трималася злочинна влада- ката Януковича. Як будете зверхньо відноситься до звернень громадян, то відлік до Вашої відставки пішов- до цієї осені.
avatar
0
3
Історик В. Сергійчук, Ватутін «кидав сотні людей беззбройними під німецькі танки, особливо на території України. І тільки завдяки гарматному м’ясу такі генерали як Ватутін вигравали битви». Відомий російський письменник Віктор Астаф'єв, учасник форсування Дніпра, згадува про це так: «Двадцять п'ять тисяч воїнів входить у воду, а виходить на тому березі три тисячі, максимум п'ять. Через п'ять-шість днів усе це спливає. Уявляєте?» Умови, в яких радянські частини брали Київ, здебільшого мали такий вигляд: вояки у домашньому одязі йшли, як на ешафот, адже попереду — широченна холодна ріка, німецькі кулемети, бомби, а позаду — «загороджувальні загони» автоматників НКВС. З огляду на це тодішній командувач Центрального фронту, генерал армії Костянтин Рокосовський сказав на військовій раді: «Це не війна, а геноцид народу». Він спробував через кур'єра передати інформацію про це Сталіну, але Ватутін заборонив посланцеві розказувати про це в Генштабі[3].
Тож вставай Баштанка "демократичні сили" піднімають тебе на захист вбивці українського народу.
avatar
0
4
при чем здесь Ватутин? Против переименования улиц практически всё утихло, за памятник нужно бороться
avatar
1
5
Уважно читайте Звернення."Також просимо прислухатись до думки громади щодо не перейменування вулиць міста"
Щодо памятника тут питань немає.
avatar
0
6
Сьогодні районна рада одноголосно підтримала рішення, в якому категорично незгодна з рішенням голови облдержадміністрації Мерікова В.І., щодо перейменування вулиць у місті та демонтажу пам’ятника синам Баштанської республіки.
Якщо відстоювати цей пам’ятник в цілому, то потрібно відійти від риторики щодо синів у боротьбі за Баштанську республіку, тому, що це сьогодні трактується проявами сепаратизму(ДНР,ЛНР,БНР і т.д.) і це було головним у рішенні його декомунізації. На п’єдесталі стоїть звичайний революціонер, і з нього міг бути символ захисника Батьківщини, наприклад Героїв АТО. Це з точки зору економії коштів. В іншому випадку доведеться виготовляти іншу скульптуру захисника.
avatar
0
7
Сини Баштанської республіки — це одна з найяскравіших сторінок визвольної боротьби в Україні. Це живий приклад, як невеликі числом, але сильні духом — можуть успішно боротися з незрівнянно сильнішим ворогом.. Ця боротьба не мала «соціяльного» підгрунття, як запевняли червоні окупанти. І большевиків, і денікінців тут вітали однаково: кулями.
Коли московська червона орда захопила Україну, над Дніпром існувала своєрідна «республіка»,Холодний Яр,про яку знає весь світ, яка провадила запеклу збройну боротьбу аж до 1922 року. Виходить і вони також вороги?.
Якщо в облдержадміністрації вважають, що знищити пам’ятник треба лише за назву «Баштанська республіка»? то зрозуміло де знаходяться їх мозги , в дупі.
avatar
0
8
Якщо акція "Вставай Баштанка" буде проходити біля будівлі облдержадміністрації і не один день то можна чекати якогось результату. А якщо біля старого приміщення аптеки то воно тільки так, для галочки. Щоб потім коли будуть руйнувать памятник була відмазка;"Бачте ми ж все зробили, а вони нас гади непослухали"
avatar
1
9
памятник не снесут, в Николаеве Баштанку знают, с нами шутки плохи, мы снова провозгласим Баштанскую Республику biggrin

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [165]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1049]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz