Головна сторінка

Сб, 20.04.2024, 01:57

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Секрети творчості танцюва......
00:13:57
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
---33:

-13:

-17:

Конкурс "А я - україночка":


 
Опитування для Вас
Як Ви дізнались про сайт?
Всього відповідей: 143
 

 

 

На головну » 2016 » Квітень » 13

Необхідність завершення процесу об’єднання територіальних громад Баштанського району в найкоротші терміни


  11 квітня відбулося чергове засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Баштанського району.

  На початку засідання перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації, співголова робочої групи Олександр Славінський повідомив на необхідності завершення процесу об’єднання територіальних громад в найкоротші терміни (до 1 серпня), що дасть можливість розраховувати на державну фінансову підтримку новоствореної громади вже у 2017 році.

Запрошуємо переглянути:

- Чи буде Баштанка центром об'єднаних районів на Миколаївщині (2016)?
- Виступ від Баштанської міської ради щодо об'єднання громад - децентралізації (відео, 2015);
- Виступ учасника ініціативної групи з села Новоолександрівка щодо об'єднання громад (відео, 2015).

  Задля вивчення позитивного досвіду існування об’єднаних територіальних громад вирішено виїхати до Одеської області, де нещодавно утворено Балтську об’єднану територіальну громаду. У поїздці обов’язково повинні взяти участь журналісти районної газети "Голос Баштанщини" для правдивого та неупередженого донесення побаченого жителям Баштанського району. Подорож запропоновано здійснити до кінця квітня цього року.

  Анатолій Петров, голова районної ради, співголова робочої групи запропонував після поїздки до Балти провести засідання "за круглим столом" для депутатів районної, міської та сільських рад, членів ініціативних груп населених пунктів, фахівців Офісу реформ при Миколаївській облдержадміністрації та представників територіальних громад району з метою обговорення нагальних проблем процесу об’єднання в Баштанському районі.

  На завершення Олександр Дмитрович підвів підсумки засідання: "Все йде до того, що поодинці ми не виживемо, майбутнє - за об’єднанням". - Держава нам дає можливість і тому ми не повинні нею знехтувати, щоб потім про це не довелося жалкувати. Все в наших руках, - зазначив очільник району.

Джерело: http://bashtanka.mk.gov.ua/ua/news/?id=26712
Категорія новин: Суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 13.04.2016

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: громади Баштанського району, засідання робочої групи, обєднання громад
Всього коментарів користувачів сайту: 13
avatar
0
1
...Славінський повідомив на необхідності завершення процесу об’єднання територіальних громад в найкоротші терміни (до 1 серпня), що дасть можливість розраховувати на державну фінансову підтримку новоствореної громади вже у 2017 році.
А якщо громада не захоче об’єднуватися? Тоді така громада фактично позбавляється державної фінансової підтримки. Оце вам і вся добровільність.
avatar
0
2
Бачу, що виконувач обов’язків голови райдержадміністрації Славінський О.Д., вже став співголовою робочої групи з підтримки та впровадження заходів добровільного об’єднання територіальних громад у нашому районі. Питання тільки в тому, що територіальні громади не бажають об’єднуватися в одну об’єднану громаду. Не тільки я такої думки. Сьогодні діючий склад районної ради також не підтримує однієї громади. Ще раз наголошую, що лозунг один район-одна громада, це ніщо інше, як знищення сільських рад. При призначені мене головою райдержадміністрації, я не візьму до себе в заступники Славінського О.Д., із-за його позиції хибного бачення процесів децентралізації в районі. Даю інформацію впевнено, бо маю на це відповідну підтримку у своїх висловлюваннях.
avatar
0
4
Знаю, що курс РДА на об'єднання в одну громаду не забороняє право на об'єднання інших громад. Тільки от від них вже майже рік як жодних реальних дій у цьому напрямку. Якщо громади (наприклад, Привільне) об'єднаються з іншими, звісно, що ніхто вже не буде вести розмови за одну...
avatar
1
3
Робочій групі не потрібно попусту гаяти час в переконані об’єднуватися в одну громаду. Необхідно негайно почати вести роботу по об’єднанню громад на форматі 3-5(в процесі з’ясується) територіальних громад. Цей формат повністю відповідає діючому закону. Робота в такому форматі піде швидко і громади підуть охоче на співпрацю, а головне це буде зрозуміло всім, що це робиться для людини. Тільки таким шляхом можна до 1 серпня успішно провести об’єднання громад в нашому районі. Все інше це вже не добровільне об’єднання громад.
avatar
0
5
Для депутатів районна рада та РДА планує провести засідання "круглого столу", у ході якого розповісти про плани щодо об'єднання громад.
Крім того, на апаратних нарадах при голові РДА на наступному тижні планується навчальна поїздка до громад (в Одеській області), які вже не просто об'єдналися (як Куцурубська на Миколаївщині), а мають певні напрацювання у бюджетному та інших питаннях. Склад делегації ще остаточно не сформований...
avatar
0
6
Відповідно до статті 5 Закону «Про добровільне обєднання Громад»
РДА ніякого відношення до добровільного об’єднання територіальних громад немає.
Крім цього є Перспективному плані обєднання громад Миколаївської області є три громади Баштанська, Привільненська і Марївська. Відповідно до Закону є жорстока прив’язка переводу об’єднаної територіальної громади в категорію адміністративно-територіальних одиниць, з якими держава встановлює прямі міжбюджетні відносини лише за умови, що об’єднались усі передбачені Перспективним планом територіальні громади. Тому аж ніяк неможе бути лише одна громада,а лише три і не на одну більше не на одну менше.
avatar
0
7
Валентине Трохимовичу, здається вже внесено зміни до перспективного плану об'єднання громад. Зміни вже й область давно надіслані...
avatar
0
8
Стаття 9, п.2 вказаного закону говорить: «Організаційну підтримку та інформаційно-просвітницьке сприяння добровільному об’єднанню територіальних громад забезпечують місцеві державні адміністрації». Наголошую, якщо РДА разом з райрадою будуть в цьому обоюдні, і діяти у відповідності з прийнятим раніше перспективним планом, то толк буде швидшим. А так маємо узгоджений план на 3 громади, а інформаційно-просвітницька і організаційна робота проводиться з наміром створити одну. Вкидається інформація про внесення кимось змін до плану. Я про це чув, але хочу знати хто це зробив, чиї пропозиції, і коли. Ніхто не може відповісти публічно. Якийсь повний абсурд, або саботаж.
avatar
0
9
До речі, якщо необхідна уточнена інформація щодо перспективного плану, від ГО можете подати інформаційний запит до РДА чи райради. А можливо щоб не розводити бюрократію, буде достатньо телефонного дзвінка до приймальні та відповіді спеціаліста з даного питання
avatar
0
10
В.М. зробіть послугу і ознайомте будь ласка наших читачів інформацією щодо факту зміни кількості( з трьох до однієї) територіальних громад у нашому районі. Це дуже суттєве питання до вказаної публікації. Коли і ким були внесені такі зміни до рішення облради про зміну перспективного плану. Якщо внесли зміни за пропозицією офісу реформ це ганьба, а якщо вніс хтось інший, то громада району повинна знати цю особу, або ініціативну групу. Якщо Вам не скажуть, то я тоді зроблю запит в Облраду. Коли я був радником, то все було тільки в пропозиціях тоді діючого голови Сидорики О.А. (я йому радив не робити цього).
avatar
0
11
Ось з публікації на сайті Миколаївської ОДА: "Питання об’єднання громад Баштанського району розглянули 3 березня під час наради під головування заступника голови ОДА В’ячеслава Боня.
Нагадаємо, що відповідно до схваленого перспективного Плану передбачалось створення 3 територіальних громад Баштанського району. Після чого, було проведено ряд консультацій та внесено пропозицію щодо удосконалення перспективного плану та створення однієї громади на базі Баштанського району.
Лінк на повну статтю: http://bashtanka.net/news....04-7351 (там є посилання на сайт ОДА)
... Обговорили і питання приєднання до Баштанської об’єднаної громади Шевченковської сільської ради Новобузького району.
avatar
0
12
... думаю офіційного запиту вже не треба.
avatar
0
13
Так, рішення сесії облради ще не було про зміни до перспективного плану за одну громаду, і не буде. Ми вже провели консультації і з’ясували, що Привільненська територіальна громада стовідсотково бажає бути самостійною і це правильно. Ми разом із сільськими громадами направляємо листи до облради щоб не допустити будь яких змін до перспективного плану.

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [161]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [623]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1045]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz