Головна сторінка

Чт, 28.03.2024, 17:12

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 2
Незареєстровані: 2
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Зоряний шлях. 20 років - ......
00:26:07
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Центральна районна лікарня:

Центральна районна лікарня:

-11:

Будинок "пристарілих":


 
Опитування для Вас
Де Ви проживаєте?
Всього відповідей: 404
 

 

 

На головну » 2011 » Липень » 12

Проект рішення районної ради "Про порядок списання майна спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району"

    Відповідно до пункту 19 частини першої, частини другої статті 43, частини п’ятої статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про управління об'єктами державної власності»,  Постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження Порядку списання об’єктів державної власності» від 8 листопада 2007 року №1314, Типової інструкції про порядок списання майна бюджетних установ, затвердженої наказом Міністерства фінансів України та Державного казначейства  України  від 29.11.2010 року №447, Наказу Головного управління Державного казначейства України та Державного комітету  статистики України "Про затвердження типових форм з обліку та списання основних засобів, що належать установам і організаціям,  які утримуються за рахунок державного або місцевих бюджетів та Інструкції з їх складання" від 2 грудня 1997 року №125/70, Наказу Державного казначейства України "Про затвердження типових форм обліку та списання запасів бюджетних установ та інструкції про їх складання"від 18 грудня 2000 року №130, на підставі рішення районної ради від 30 грудня 2010 року «Про повноваження у частині управління майном спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району», висновку постійної комісії районної ради з питань промисловості, транспорту, зв'язку, житлово-комунального господарства, торговельного та побутового обслуговування населення, будівництва, приватизації та власності від _______ 2011 року №___ ,  з метою ефективного використання майна, що є спільною власністю територіальних громад міста, сіл Баштанського району та здійснення належного контролю за його списанням, районна рада:

ВИРІШИЛА:

    1. Затвердити Порядок списання майна спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району (додається).

    2. Рекомендувати Баштанській районній державній адміністрації проводити процедуру списання майна, що є спільною власністю територіальних громад міста, сіл Баштанського району, відповідно до затвердженого Порядку.


Голова районної ради
Л.І. Луценко




ЗАТВЕРДЖЕНО
рішення районної ради
від ______2011 року  №__


ПОРЯДОК
списання майна спільної власності територіальних громад міста, сіл
Баштанського району

    І.    Загальні положення
 
    1. Цей Порядок розроблено відповідно до Закону України «Про управління об'єктами державної власності»,  Постанови Кабінету міністрів України «Про затвердження Порядку списання об’єктів державної власності» від 8 листопада 2007 року №1314,Типової інструкції про порядок списання майна бюджетних установ, затвердженої наказом Міністерства фінансів України та Державного казначейства  України  від 29 листопада 2010 року №447,  Наказу Головного управління Державного казначейства України та Державного комітету  статистики України "Про затвердження типових форм з обліку та списання основних засобів, що належать установам і організаціям,  які утримуються за рахунок державного або місцевих бюджетів та Інструкції з їх складання" від 2 грудня 1997 року №125/70, Наказу Державного казначейства України "Про затвердження типових форм обліку та списання запасів бюджетних установ та інструкції про їх складання"від 18 грудня 2000 року №130, з урахуванням законодавства про оцінку майна та інших законодавчих та  нормативно-правових актів з питань управління та  списання майна, на підставі рішення районної ради від 30 грудня 2010 року «Про повноваження у частині управління майном спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району», з метою ефективного використання майна, що є спільною власністю територіальних громад міста, сіл Баштанського району, встановлення єдиних вимог до порядку списання комунального майна та здійснення належного контролю за його списанням.
    2.  Порядок списання майна спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району (надалі – Порядок) визначає процедуру списання майна, яке належить на праві спільної власності територіальній громаді міста, сіл Баштанського району та перебуває на бухгалтерському обліку і використовується:
 - організаціями, установами, закладами, які фінансуються із районного бюджету - на праві оперативного управління;
-   комунальними підприємствами - на праві господарського відання;
- районною радою, районною державною адміністрацією та її структурними підрозділами – на праві управління.
    3.  Дія цього Порядку не поширюється на списання:
- цілісних майнових комплексів комунальних підприємств, їх структурних підрозділів;
- майна, правовий режим якого встановлюється відповідними законами (житловий фонд, матеріальний резерв, об’єкти цивільної оборони тощо).
    4. Необоротні  матеріальні  активи  спеціального  призначення
списуються  відповідно  до  положень  законодавства,  яке ураховує специфіку їх збереження, використання, списання, утилізації тощо.
   5. У цьому Порядку терміни вживаються у наступному значенні:
майно  - матеріальні активи, які відповідно до нормативно-правових актів віднесені до основних  фондів (засобів);
списання майна – процедура вилучення шляхом ліквідації (знищення) майна з активу у разі його відповідності критеріям, передбаченим цим Порядком;
процедура списання майна – сукупність дій районної ради та районної державної адміністрації, підприємств, організацій, установ та інших осіб, зазначених у цьому Порядку, спрямованих на списання майна відповідно до вимог цього Порядку;
оцінка майна – процес визначення його вартості на дату оцінки (на будь-яке число місяця), яка збігається з датою інвентаризації, за процедурою, встановленою нормативно-правовими актами з оцінки майна, і є результатом практичної діяльності суб’єкта оціночної діяльності.
    Інші терміни, які використовуються у цьому рішенні, вживаються у значеннях, визначених відповідними нормативно-правовими актами, що регулюють питання управління майном, його оцінки, списання та бухгалтерського обліку.

    ІІ. Порядок списання майна спільної власності
територіальних громад міста, сіл Баштанського району

Прийняття рішення про списання майна

    6. Майно спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району списується із балансів балансоутримувачів, шляхом:
ліквідації (на підставі акта);
безоплатної передачі;
відчуження майна (шляхом його продажу).
Списання майна з обліку внаслідок ліквідації на підставі акта
про  списання здійснюється за умови,  що воно не може бути продане
або безоплатно передане в установленому порядку та  коли  подальше
використання цього майна неможливе або економічно недоцільне.
 Відчуження (шляхом     продажу) та безоплатна передача майна,  що  є  спільною  власністю територіальних громад міста, сіл Баштанського району здійснюється тільки за умови надання такого дозволу сесією районної ради із дотриманням вимог чинного законодавства.
7. Списання майна, що  перебуває на балансах підприємств, установ, організацій та закладів здійснюється після отримання на це відповідного  дозволу (згідно пункту 12 даного Порядку).
8.Списання майна може бути здійснено за умови, що відновлення його є неможливим або є економічно недоцільним, і майно не може бути реалізовано або передано в оренду (за винятком випадку списання майна у зв'язку з будівництвом, розширенням, реконструкцією або технічним переоснащенням об'єктів).
    9. З балансів підприємств, організацій, установ може бути списане майно, що відповідає наступним критеріям:
  а) не придатне для подальшого використання (фізично зношене);
  б) виявлене в результаті інвентаризації як недостача. При цьому списання майна, виявленого в результаті інвентаризації як нестача, здійснюється після відшкодування його вартості, крім випадків нестачі, спричиненої діями, що переслідуються в кримінальному або адміністративному порядку, коли списання здійснюється по факту виявлення збитків, завданих протиправними діями.
  в) морально застаріле;
  г) пошкоджене внаслідок аварії чи стихійного лиха (за  умови,
що відновлення його є неможливим або економічно недоцільним і воно
не може бути реалізоване).
   д) будівлі, споруди, що підлягають знесенню у зв'язку з будівництвом нових об'єктів, розширенням, реконструкцією та технічним переоснащенням підприємства та такі, що зруйновані внаслідок атмосферного впливу і тривалого користування.
  е) яке не може бути в установленому порядку відчужене, безоплатно передане іншим підприємствам, організаціям, установам або щодо якого не можуть бути визначені інші способи управління.
   10. Знос майна, що за даними бухгалтерського обліку становить 100 відсотків його первісної (переоціненої) вартості не може бути достатньою підставою для списання матеріальних активів.
   11. Списання майна проводиться за первісною або за відновлюваною вартістю  (у разі проведення індексації або  переоцінки).
    При списанні майна, що було в експлуатації і на яке нараховано знос, у документах поряд з його первісною (відновлювальною) вартістю вказується сума нарахованого зносу.
   12. Списання майна спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району здійснюється наступним чином:
- якщо первісна балансова вартість одиниці майна (комплект) спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району не перевищує 1000 гривень - списання здійснюється на підставі акта постійно діючої комісії балансоутримувача.
- якщо первісна балансова вартість одиниці майна (комплект) спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району не перевищує 2500 гривень - списання здійснюється на підставі акта постійно діючої комісії балансоутримувача із інформуванням районної ради про здійсненні дії.
- якщо первісна балансова вартість одиниці майна (комплект) спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району в розмірі від 2500 гривень до 5000 гривень – списання здійснюється за умови надання такого дозволу профільною постійною комісією районної ради.
- якщо первісна балансова вартість одиниці майна (комплект) спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району в розмірі від 5000 гривень й вище -  списання здійснюється за рішенням сесії районної ради за поданням профільної постійної комісії районної ради.
    13. Списання з балансу не повністю амортизованих основних фондів, що є спільною власністю територіальних громад міста, сіл Баштанського району (крім нерухомого майна), а також прискорена амортизація основних фондів підприємств, організацій, установ незалежно від вартості за одиницю (комплект) проводиться за умови надання такого дозволу профільною постійною комісією районної ради. Профільною комісією із списання майна спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району є постійна комісія з питань промисловості, транспорту, зв'язку, житлово-комунального господарства, торговельного та побутового обслуговування населення, будівництва, приватизації та власності
    14. Списання з балансу підприємств, установ, організацій та закладів нерухомого майна, що є спільною власністю територіальних громад міста, сіл Баштанського району до закінчення періоду нарахування зносу на нього проводиться на підставі  рішення районної ради.
    15. Для  розгляду  питання  про  надання  дозволу  на  списання  майна відповідний балансоутримувач надає  до районної ради такі документи:
- звернення з техніко-економічним обґрунтуванням  необхідності списання майна;
- погодження районної державної адміністрації (для заявників, що перебувають у сфері управління районної державної адміністрації);
- копія наказу про створення постійно діючої комісії щодо списання майна, що є спільною власністю територіальних громад міста, сіл Баштанського району;
- протокол засідання комісії, складений відповідно до вимог п. 19 цього Порядку, з додатками;
- відомість про вартість майна, яке пропонується до списання, згідно з даними бухгалтерського обліку за встановленою формою (додаток 1) за винятком об’єктів незавершеного будівництва;
- відомість про земельну ділянку, на якій розташоване нерухоме майно, із зазначенням напрямів подальшого використання земельних ділянок, які вивільняються, а також копії відповідних підтвердних документів, зокрема державного акта на право постійного користування землею, кадастрового плану;
- інформація про об’єкти незавершеного будівництва за встановленими формами (додатки 2, 3, 4) у разі списання об’єктів незавершеного будівництва;
- пропозиції щодо внесення змін до договору оренди (переліку і вартості орендованого майна, орендної плати) та довідка щодо використання амортизаційних відрахувань (у разі списання майна, переданого в оренду);
- відомості про наявність обтяжень чи обмежень стосовно розпорядження майном, що пропонується до списання (разом з відповідними підтвердними документами).
- акт оцінки вартості майна, яке пропонується для списання шляхом продажу;
- копія технічного паспорта (для автотранспортних засобів і нерухомого майна);
- для автотранспортних засобів, які пошкоджено внаслідок аварій, до акта про списання додається належним чином оформлена копія акта про аварію, де пояснюються причини, які призвели до аварії.
У разі потреби, для прийняття рішення про списання майна, балансоутримувач надає додаткові документи (технічні паспорти, висновки спеціалізованих організацій та інші).
   16. Рішення про відмову в наданні згоди на списання майна приймається у разі, коли:
-    майно не відповідає вимогам, визначеним у пункті 9 цього Порядку;
-    визначино інші шляхи використання майна, що пропонується до списання;
-     подання передбачених цим Порядком документів з порушенням установлених вимог, а також при наявності в них суперечностей;
-     у техніко-економічному обґрунтуванні доцільності списання майна відсутні економічні та/або технічні розрахунки, що підтверджують необхідність списання майна;
-     в інших випадках передбачених чинним законодавством.

Комісія із списання майна, її завдання та повноваження


    17. Для визначення непридатності майна і встановлення неможливості та/або неефективності проведення його відновлювального ремонту чи неможливості застосування інших шляхів його використання, а також для оформлення необхідної документації на списання майна наказом керівника відповідного балансоутримувача створюється постійно діюча комісія, у складі:
- керівника  або його заступника (голова комісії);
- начальника відповідного структурного підрозділу (служби);
- головного бухгалтера (в установах і організаціях, у яких штатним розписом посада головного бухгалтера не передбачена - особа, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку);
- особи, на яких покладено відповідальність за збереження основних засобів;
- представники районної ради та районної державної адміністрації (за узгодженням);
- працівники установи відповідного профілю або інших досвідчених працівників установи, які добре знають об'єкти, що підлягають списанню.
Повноваження з  визначення непридатності майна можуть бути надані щорічній інвентаризаційній комісії відповідним дорученням.
Для участі в роботі комісії із встановлення непридатності майна, що перебуває під наглядом державних інспекцій, запрошується представник відповідної інспекції, який підписує акт про списання або передає комісії свій письмовий висновок, який додається до акта.
До складу комісії (постійно діючої комісії) можуть входити інші посадові особи.
Наказ про  створення  постійно  діючої  комісії  поновлюється щороку або за потреби.
    18.  При списанні майна комісія (постійно діюча комісія) відповідного  балансоутримувача:
а) проводить обстеження майна, що підлягає списанню, використовуючи при цьому необхідну технічну документацію  (технічні паспорти, по етажні плани, відомості дефектів тощо), а  також дані бухгалтерського обліку і встановлює можливість або неможливість відновлення і подальшого використання майна в  даній установі та вносить пропозиції про  його  продаж,  безоплатну  передачу  чи ліквідацію;
б) установлює конкретні причини списання майна: фізичне
зношення,   моральне   старіння,   порушення    нормальних    умов
експлуатації, пошкодження внаслідок аварії тощо;
в) установлює можливість використання окремих вузлів, деталей, матеріалів об'єкта, який підлягає списанню, і забезпечує контроль за проведенням їх оцінки;
г) установлює осіб,  з вини яких трапився  передчасний  вихід
майна з ладу (якщо таке є);
д) здійснює контроль за вилученням із списаного майна, придатних вузлів, деталей та  матеріалів з кольорових та дорогоцінних металів, визначає їх кількість, вагу і контролює  здачу на відповідний склад і оприбуткування на відповідних балансових рахунках;
е) проводить інвентаризацію майна, яке пропонується до списання, та за її результатами складає акт за встановленою формою (додаток 5);
є) визначає вартість майна,  що підлягає  списанню  внаслідок
безоплатної передачі
ж) складає акти на списання майна.
    19. За результатами роботи комісія складає протокол засідання комісії, до якого додаються:
   - акт інвентаризації майна, яке пропонується до списання;
   - акт на списання майна;
   - акт технічного стану майна, затверджений керівником;
    - інші документи.
   При списанні з балансів установ майна, яке вибуло внаслідок непередбачених подій, до акта про списання додається копія акта про  подію  з поясненням причин, які викликали її, та вказуються заходи, прийняті щодо винних осіб.
У тих випадках, коли обладнання списується у зв'язку з будівництвом нових, розширенням, реконструкцією та технічним переобладнанням діючих об'єктів, комісія повинна перевірити відповідність призначеного до списання обладнання, обладнанню, передбаченому в плані розширення, реконструкції і технічного переобладнання діючих підприємств, цехів (виробництв), що затверджений вищестоящою організацією, і зробити в акті на їх списання посилання на пункт та дату затвердження плану.
У документах, що подають установи для оформлення списання
недостач понад норми природних втрат і втрат від  псування  майна,
слід вказати заходи, яких вжито для попередження таких втрат.
Якщо в  результаті  ліквідації  майна  окремі деталі,  вузли,
матеріали  можуть  бути  використані  чи  підлягають  передачі   в
установленому  порядку,  комісією  додатково  складається  акт про
оцінку такого майна.
У протоколі засідання комісії зазначаються терміни проведення інвентаризації та огляду майна, пропозиції щодо шляхів використання майна, яке не підлягає списанню, заходи щодо відшкодування вартості майна, виявленого як нестача.
Протокол підписується всіма членами комісії. Члени комісії, які мають зауваження до протоколу засідання комісії, надають письмові обґрунтування щодо цих зауважень чи незгоди з протоколом.
    20. В актах на списання вказуються дані, які характеризують об'єкт: рік виготовлення або будівництва, дата введення його в експлуатацію, первісна вартість (переоцінена), сума нарахованого зносу за даними бухгалтерського обліку, кількість проведених  капітальних ремонтів та інше. При списанні автотранспортних засобів, крім того, вказується пробіг автомобіля і дається технічна характеристика агрегатів та деталей автомобіля.
В актах детально вказуються причини вибуття майна, стан основних частин, деталей та вузлів, конструктивних елементів та обґрунтовується економічна (технічна) недоцільність та/або неможливість їх відновлення.
В актах технічного стану майна обов’язково зазначаються рік  виготовлення (будівництва)   майна,   дата   введення   в  експлуатацію,  обсяг проведеної   роботи   з   модернізації,   модифікації,   добудови,
дообладнання  і  реконструкції,  стан  основних частин,  деталей і
вузлів, конструктивних елементів.
    21. Протокол засідання комісії, акт інвентаризації та акти на списання майна затверджуються керівником відповідного балансоутримувача.


    Механізм списання майна

    22. Розбирання та демонтаж або знищення майна,  яке  втратило
своє експлуатаційне призначення або стало непридатним і пропонується до списання, проводяться тільки  після  отримання відповідного дозволу та затвердження  у  встановленому  порядку  акта   про списання.
    23. Усі деталі, вузли й агрегати розібраного та демонтованого обладнання, які придатні для ремонту іншого обладнання, чи для подальшого використання, а також матеріали, отримані від ліквідації майна, оприбутковуються  на відповідних субрахунках  бухгалтерського  обліку.
Непридатні для використання деталі та матеріали оприбутковуються як   інші  матеріали  і  підлягають обов'язковій здачі установі, що займається збором такої сировини.
Обов'язковій здачі підлягають деталі та вузли, виготовлені із
кольорових металів,  які не використовуються в даній установі  для
ремонту машин, інструментів, приладів, обладнання тощо.
    24.Оцінка придатних деталей, вузлів, агрегатів, матеріалів, сировини, отриманих унаслідок списання об’єктів, здійснюється комісією для визначення їх справедливої вартості. Справедлива вартість визначається з урахуванням первісної вартості матеріальних цінностей та фізичного і морального зношення.
При необхідності оцінка зазначених матеріальних цінностей може здійснюватись відповідно до нормативно-правових актів з оцінки майна.
    25. Вилучені після демонтажу об’єктів списання деталі і вузли, що містять дорогоцінні метали і дорогоцінне каміння,  підлягають здачі суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із збирання та первинної обробки брухту  і відходів дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння на підставі ліцензій, одержаних відповідно до вимог Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності».
Забороняється знищувати, викидати, здавати в лом майно, що містять дорогоцінні метали та дорогоцінне каміння, без попереднього їх вилучення й одночасного оприбуткування цінних деталей.
Безоплатна передача, списання і реалізація техніки, апаратури та інших основних засобів за цінами, нижчими від вартості дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, що містяться в них, забороняються.
    26. Кошти, отримані балансоутримувачами від реалізації списаних матеріальних цінностей, за здані у вигляді брухту і відходів чорні, кольорові метали, дорогоцінні метали (у тому числі відходи від використання фотоматеріалів і кіноплівки), дорогоцінне каміння, у розмірах, що згідно із законодавством залишаються у розпорядженні балансоутримувачів, витрачаються на покриття витрат, пов’язаних з організацією збирання і транспортування зазначених матеріалів на приймальні пункти, на ремонт, модернізацію чи придбання нових основних засобів, оновлення матеріально-технічної бази.
     27. Підприємства, установи, та організації, яким надано дозвіл на списання матеріальних цінностей спільної власності територіальних громад міста, сіл Баштанського району згідно з цим Порядком, зобов’язані у місячний термін повідомити про списання району раду та подати звіт про списання майна за встановленою формою (додаток 6), підписаний комісією та затверджений відповідно керівником.
У разі наявності у районної ради зауважень до звіту, вонаповертає його балансоутримувачам для врахування зауважень та подання протягом 10 робочих днів звіту для нового розгляду.
    28. Процедура списання майна вважається закінченою після виконання суб'єктами господарювання умов списання майна та надання відповідного звіту.

    ІІІ. Прикінцеві положення
 
   29. Керівники підприємств, організацій, установ та члени комісій за достовірність інформації, наданої районній раді, дотримання порядку списання та  цільовим використанням коштів несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.
   30. Посадові  особи,  які  не  вжили  необхідних  заходів для належного  забезпечення  утримання  та  збереження  майна,  несуть відповідальність та відшкодовують збитки згідно з чинним законодавством.
     


Начальник відділу з питань інвестиційної політики та
управління майном спільної власності територіальних громад
міста, сіл Баштанського району
Т.І.Гвоздь          
                                                        


Завантажити додатки
одним файлом

Категорія новин: Сесії районної ради
Опублікував: bashtanka | Дата: 12.07.2011

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: майло громад, порядок списання майна, майно спільної власності, Проект рішення, сласність територіальних громад
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [150]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [621]
Освіта, медицина [489]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [511]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [394]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [193]
Україна: політика [357]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1033]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [359]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar
  • Інтернет-магазин для пекарів та кондитерів

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz