Головна сторінка сайту

Сб, 20.04.2024, 13:47

Вітаю Вас, Подорожній | RSS
 


 
Головна сторінка сайту
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
ВІДЕОАльбоми
Пам'ятаємо
Про героїв-земляків, які загинули за Україну

Голос Баштанщини
Події та свята: 15.02, 22.01, 23.02, 08.03. 09.03, 09.05, 22.06, 28.06, 23.08, 24.08, 22.09, 01.10, 28.10, 07.12, Голодомор, С. П. БойченкоДень працівника соцсфери, Призов громадян

Спорт
Освіта
Політика
Культура
Медицина
Суспільство
Сільське г-во
Виконавча влада
Самоврядування
Клуб "Роксолана"
ВІА "Зоряний шлях"
Надзвичайно
Історія району
Православна громада

Баштанська міська рада: відкриття об'єктів, події та свята, БДЮТ, дошкілля, гімназія, ЗОШ №1, ЗОШ №2, ДМШ, краєвиди, вулицями міста, день міста, Типова Баштанка, Рок-группа "БаRockko"

Єрмолівська сільська рада
Інгульська сільська рада
Д-Криничанська сільрада
Добренська сільська рада
К-Миколаївська сільрада
Костичівська сільська рада
Ленінська сільська рада
Лоцкинська сільська рада
Мар'ївська сільська рада
Н-Олександрівська сільрада
Новопавлівська сільська рада
Новосергіївська сільська рада
Новоіванівська сільська рада
Плющівська сільська рада
Привільненська сільрада
Пісківська сільська рада
Старогороженська сільрада
Христофорівська сільрада
Явкинська сільська рада
Радіостудія "Баштанка"
Миколаїв
Миколаївщина
Україна - суспільство
Україна - політика
Світ - політика
Світ - суспільство
Різне
Історичне
Посміхнись
Відеоуроки та розпаковки

Форма входу
E-mail:
Пароль:
Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar


  • » Баштанка TV »» альбом "Суспільство Баштанщини"


    Громадська рада при Баштанській РДА щодо необхідності референдуму

    Опубліковано: 29.06.2016

    00:13:17
    Перегляди: 24 Додав: vagonta

       Громадська рада при Баштанській РДА щодо необхідності референдуму з питання декомунізації, а саме залишити пам'ятник Синам Баштанської республіки.

    --- З інформації на офіційному сайті Баштанської РДА та Баштанської райради:

    24 червня перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації Олександр Славінський взяв участь у позачерговому засіданні Громадської ради при райдержадміністрації, ініційованому членами Громадської ради. У засіданні взяли участь 12 членів із 15.

    На запрошення Громадської ради на засіданні були присутні голова районної ради Анатолій Петров, інспетор по організації роботи з органами самоорганізації населення міської ради Лідія Заболотня, начальник відділу культури райдержадміністрації Наталія Ракітіна, директор районного краєзнавчого музею Олег Требух та відповідальні працівники райдержадміністрації.

    На початку зустрічі секретар ради Михайло Данилюк повідомив, що сьогодні буде розглянуто лише одне питання - стан виконання в районі положень Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки". Михайло Ярославович коротко розповів про часові періоди дії закону, а також повідомив, що на останньому етапі (до 21 травня цього року) повноваженнями із приведеннями у відповідність основним положенням закону був наділений голова облдержадміністрації. Саме тому 21 травня Вадимом Меріковим підписано розпорядження "Про перейменування об’єктів топонімики та демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків" №197-р. У додатках до цього розпорядження знайшли своє відображення деякі вулиці міста Баштанки та пам’ятник Синам Баштанської республіки та пам’ятна брила, встановлена на честь 50-ї річниці Баштанського повстання.

    Микола Герасимлюк, голова Громадської ради зазначив, що вищезазначене розпорядження викликало масове обурення та невдоволення серед жителів територіальної громади. Останнім часом на сторінках районної газети "Голос Баштанщини", веб-сайті Баштанка.НЕТ та в соціальних мережах в Інтернет висвітлено безліч думок з цього приводу.

    Вислухавши думки всіх членів Ради та запрошених на засідання, Громадська рада вирішила:

    - направити листа до Українського інституту національної пам’яті щодо перегляду своєї позиції стосовно історичних подій, які відбулися на теренах сучасного Баштанського району щодо встановлення Баштанської республіки та відстоювання прав селян користуватися власною землею,

    - направити листа до Миколаївської облдержадміністрації щодо призупинення дії розпорядження голови облдержадміністрації від 21.05.2016 №197-р в частині, що стосується міста Баштанка, а саме демонтажу пам’ятника Синам Баштанської республіки,

    - направити листа народному депутату А.О.Вадатурському з проханням сприяти у вирішенні питання щодо недопущення демонтажу пам’ятника Синам Баштанської республіки;

    - рекомендувати міській раді розглянути питання щодо можливого вивчення громадської думки громадськості стосовно можливого демонтажу пам’ятника.

    http://bashtanka.mk.gov.ua/ua/news/?id=29274

    --- Додаткова інформація від Баштанка.НЕТ:
    Після усіх обговорень, слово взяла член громадської ради Л. В. Грицюк. Вона надала пропозицію щодо проведення у м. Баштанка референдуму з питання декомунізації, а саме чи зносити пам'ятник синам Баштанської республіки, чи ні. Усі члени Громадської ради при райдержадміністрації погодилися з цією пропозицією. Як акцентувала Лідія Вікторівна, референдум потрібно провести як кажуть по усім діючим законам, аби потім ніхто (і особливо в Інституті Національної пам'яті) не сказав, що опитування громадської думки фіктивне.

    Тож громадська рада рекомендуватиме (а це рекомендація, а міська рада з депутатами вирішуватимуть як усе правильно зробити) міській раді провести з даного питання референдум...

    Також у ході засідання було розглянуто пропозицію Л. М. Атнажевої щодо виділення міською радою для Баштанського районного краєзнавчого музею території, на якій зараз знаходиться пам'ятник Синам Баштанської республіки. Річ в тому, що згідно декомунізаційного законодавства, пам'ятки, що є у експозиціях музеїв не "декомунізуються". Ц. пропозицію вивчатимуть...


    Громадська рада при Баштанській РДА щодо необхідності референдуму з питання декомунізації

    Рік: 2016
    Час відео: 00:13:17
    Автор відео: Василь Гонта

    Сподобалося відео? Розкажіть про нього своїм друзям через соціальні мережі:

    Ще декілька фотографій/скрінів до відео:





    Громадська рада при Баштанській РДА щодо необхідності референдуму з питання декомунізації

    Громадська рада при Баштанській РДА щодо необхідності референдуму з питання декомунізації








    Теги: Баштанська республіка, референдум в м. Баштанка, Громадська рада, Декомунізація в Баштанці
    Всього коментарів: 12
    avatar
    0
    1
    Наступного дня, після проведення громадської ради при Баштанській райдержадміністрації, спілкувався з міським головою І. В. Рубським. Він вважає, що замість референдуму проводитимуть подвірне опитування громадської думки жителів міста Баштанка. Опитування проводитиметься як кажуть "під підпис", щоб не було ясно - це особиста думка жителя Баштанки, який проживає на певній вулиці.
    avatar
    0
    2
    До речі, на громадській раді не виносилося питання про перейменування вулиці Баштанської Республіки, а лише про демонтаж пам'ятника Синам Баштанської республіки...
    avatar
    0
    3
    ... якщо не помиляюся, на відео слів про референдум немає. Ця пропозиція від Л. В. Грицюк була вже наприкінці роботи Громадської ради при РДА. Так довго я не проводив відеозйомку.
    avatar
    1
    4
    п.20 ч. 1 ст.92 Конституції України встановлено, що організація і порядок проведення виборів і референдумів визначаються виключно законами України. Закон України «Про всеукраїнський та місцеві референдуми», 1991 року,згідно п.4 р.XIII «Прикінцеві положення» закону України «Про всеукраїнський референдум» від 6 листопада 2012р. 5475 - VI визнаний таким, що втратив силу. Нового Закону немає. Тому проведення будь-якого місцевого референдуму неможливе.
    Повуличні підписи нічого недадуть.Скажуть, що так зараз по всій Україні начнуть підписи збирати.Закон зворотної дії немає.
    Основна причина , що треба демонтувати це те, що солдат в будьонівці, шинелі, з рушницею. Можливо запросить О.Бондаренка, можливо він запропонує щось замість рушниці , будьонівку зніме, шинель якось підправить і оновлений пам’ятник відкрити на День Баштанської республіки.
    avatar
    0
    5
    Дякую за коментар. Ой не знаю, чи можна буде правити щось на самому пам'ятнику. Бо тоді постане питання чи можна біля нього знаходитися, щоб щось нове не відпало, або не посипалося старе.
    Та тільки одне не треба робити - закривати пластиком "комунізаційні" знаки, як на пам'ятнику з капсулою-посланням до нащадків.
    avatar
    0
    6
    Нове не відпаде, бо нового ще нічого немає. Старе ж, по всьому видно, ще довго буде смердіти.
    avatar
    0
    8
    Нового не має нічого,валим старе .Чо зробиш, прийдеться і далі нюхати.
    avatar
    0
    7
    Референдума може і не треба,а запитати в громади треба. Збір підписів громадян як раз був би доречний. В новинах всі громади, які були не згодні змогли відстояти свою думку.Вам яка користь від зносу памятника?Мстить починаете чи чо?Будёновки там не мае.Ви вимагаете знести те, чого не бачили. Меріков зараз де? Головній корупціонер області.Як ви ідучі по Баштанці будете дивитись в очі Прядкам,Дуб"гам,Скиданам,Гайдукам,Приходам,Руденкам,Божкам,Степанкам,Вилкулам,Рецам, Бойченкамі т. д. Вам смердить память,історія.Що ви і такі як ви зробили для міста?Памятник Баштанським Синам- є цінність для міста громади.Читайте уважно закон про декомунізацію.Там все чітко написано.Закон має осудити засоби якими впливали на людей, а також засуджується відсутність плюрарізма поглядів на той час,пропаганда символів КПСС.Де там це все? 1919р де ще партія?За будёвку ми розібрались.Думку громади треба слухати. Треба перестати нести всякий маразм.
    avatar
    0
    9
    Де в мене надруковано що смердить память історії? Почитай, що я писав , щодо Баштанської Республіки.Аби ляпнуть щось або з просоння , або з будуна.
    avatar
    0
    10
    Читай за 29.06.2016 Старе ж, по всьому видно, ще довго буде смердіти. Давайте без злоби, а то не інтелигентно.
    avatar
    0
    11
    Майдан відбувся, але революція не відбулася Немає ні результату, ні того, що в майбутньому може призвести до нього, немає нічого нового. Місця зайняли ті самі – продажні, корупційні люди.. Особи, які були причетні до кривавих подій, так і не понесли покарання. Видно по всьому, що ця стара гниль, ще довго буде смердіти у владних коридорах....
    avatar
    0
    12
    Что хорошего можно ждать от революций.Все развитые страны уже как сто лет отказались от революций.Германия Франция,Австрия,США,Англия,Россия.Венгрия,Норвегия, и т.д.избрали другую дорогу развития.Ми историю не читаем не чему не учимся.Большинство общества прычетна до кровавых подий .Надо остановится и поменять своё мышление.Поиск врагов в своём окружении в громаде, ни к чему хорошему не приведёт.
    Ваш коментар до відео:
    (можна через соцмережі та акаунти у "Фейсбук", "Гугл" та ін.)
    ComForm">
    avatar

    Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

     

           




    Відеоальбом міста Баштанка та Баштанського району.


    Copyright MyCorp © 2006
    Хостинг від uCoz