Головна сторінка
Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка

Вт, 23.10.2018, 15:40

Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

РеєстраціяВхід

 
Головна сторінка
Меню сайту

Категорії  СТАТтЕЙ

Спорт
Освіта
Історія
Політика
Культура
Медицина
Економіка
Видатні люди Баштанки та району
РС ГУ ДСНС
Суспільство
Баштанське УЕГГ
Виконавча влада
Управління юстиції
Реєстраційна служба
Управління статистики
Місцеве самоврядування
Інформування населення
Баштанський відділ поліції
Державна фіскальна служба
Фонд соціального страхування
Центральна районна бібліотека
Баштанський міжрайонний відділ лабораторних досліджень
Управління державного казначейства у Баштанському районі
Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі
Відкритий Міжнародний університет розвитку людини "Україна" у м. Баштанка
 
Форма входу

Зверніть увагу!
Сьогодні відвідували сайт:

 
Баштанка рекламна
загрузка...
 
Головна » Статті » Баштанський район » Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі

В категорії матеріалів: 75
Показано матеріалів: 1-15
Сторінки: 1 2 3 4 5 »

Сортувати за: Даті · Назві · Коментарям · Переглядам
Цього літа Україну сколихнула хвиля інфекційного захворювання -ботулізму, який може призвести і, на жаль, призводить до смертельних наслідків. З початку року зареєстровано 80 випадків захворювання на ботулізм, 7 людей померло.
Ботулізм являє собою досить важке захворювання токсико- інфекційного характеру, особливості перебігу якого призводять до ураження нервової системи, спинного і головного мозку. При потраплянні ботулотоксину в організм розвивається гостра та прогресуюча дихальна недостатність. При відсутності належного лікування ця хвороба може призвести до летального результату.
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 16.10.2018

 
Шляхи інфікування.

ВІЛ-інфікована людина - це носій вірусу, здатний заражати здорову особу. Зараження відбувається, коли вірус з організму ВІЛ-інфікованого разом з кров'ю, спермою чи виділенням піхви, або з грудним молоком матері потрапляє в кров здорової людини чи дитини.
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 16.10.2018

 

В Україні розпочалася масштабна кампанія з імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу за допомогою авіатранспорту

 

З метою виконання плану протиепізоотичних заходів із профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2018 рік, затверджених рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 19.01.2018 за № 1, договору «Про закупівлю товару» від 31.08.2018 за № 177, та враховуючи складну епізоотичну ситуацію щодо сказу в Україні, Держпродспоживслужба проводить масштабну антирабічну пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин із застосуванням авіатранспорту.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 11.10.2018

 

З настанням осіннього грибного сезону виникає небезпека отруєнь грибами. Проведений аналіз випадків отруєнь грибами свідчить, що більшість із них обумовлені вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед, блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки. При певних умовах отруєння також можуть спричинити умовно їстівні та їстівні гриби. В Україні станом на 21 вересня дикорослими грибами цього року вже отруїлося 174 людини, 11 з них померло, повідомило МОЗ. Отруєння грибами фіксують практично у всіх областях.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 28.09.2018

 

На території Миколаївської області знову виявлено зразки масла вершкового з вмістом немолочних жирів

Так, інспекторами Снігурівського міжрайонного управління Головного управлінням при проведенні планового інспектування потужності з роздрібної торгівлі продуктами харчування в с. Лепетиха Березнегуватського району здійснено плановий відбір зразків масла солодковершкового «Селянське» 73,0% жиру, виробник ТОВ «Барський молокозавод» с. Бар, Барський район Вінницька область, дата виробництва 20.08.2018, партія 20. За результатами досліджень, проведених ДП «Миколаївський центр захисту споживачів», встановлено не відповідність зразка, вищезазначеного масла, вимогам ДСТУ 4399:2005 по масовій частці немолочного жиру в жировій фазі масла 64,2% (протокол випробування від 11.09.2018р. №1003/х). Також відібрано зразки масла солодковершкового селянського 73,0% жиру, дата виробництва 02.08.2018 року, номер партії 07, виробник ТОВ «Богодухівський молзавод», м. Богодухів, Харківська обл. За результатами лабораторних досліджень, проведених ДП «Миколаївський центр захисту споживачів», встановлено наявність масової частки немолочного жиру в жировій фазі масла 38,8 % (протокол випробування від 11.09.2018 №1002/Х).

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Оксана Кравцова | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 27.09.2018

 
03.09.2018 року о 1430 год. у телефонному режимі від голови Радсадівської сільської ради (ОТГ) надійшло повідомлення про труп свині біля с. Стара Богданівка. О 1440 год. спеціалістами Миколаївської районної державної лікарні ветеринарної медицини та Новоодеського міжрайонного управління здійснено виїзд на вказану місцевість для з’ясування обставин та відбору зразків патологічного матеріалу.
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 10.09.2018

 
Державними інспекторами Баштанського районного управління Головного управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області, при проведенні планового інспектування одного із закладів громадського харчування, відібрано зразки масла солодковершкового селянського 73,0% жиру, дата виробництва 21.08.2018 року, номер партії відповідає даті виробництва, виробник ПрАТ «Миколаївмолпром», адреса потужності вул. Пастера, 31/1, смт. Доманівка, Миколаївська область, для дослідження на вміст немолочних жирів. За результатами лабораторних досліджень, проведених ДП «Миколаївський центр захисту споживачів» встановлено, в маслі солодковершковому селянському виробника ПрАТ «Миколаївмолпром» 98% масової частки немолочного жиру в жировій фазі, що свідчить про не відповідність масла вимогам ДСТУ 4399:2005.
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 10.09.2018

 

Запроваджено карантин по африканській чумі свиней у Врадієвському районі

 

 

Відповідно до звіту, Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби м. Дніпро, про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 28.08.2018 р. № 001445 п.м./18 в патологічному матеріалі від 2 трупів свиней, що належали мешканцю с. Покровське, Врадіївського району, Миколаївської області виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней.

Рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Врадіївській райдержадміністрації № 11 від 28.08.2018 встановлено карантин на території с. Покровське. Встановлено зони захисту та спостереження (нагляду). Здійснюються оздоровчі заходи відповідно затвердженого ДНПК плану щодо недопущення поширення та ліквідації африканської чуми свиней на території с. Покровське.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 30.08.2018

 
Як правило у літній період частішають випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних із вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених збудниками зазначених захворювань. Більшість групових інфекційних захворювань та харчових отруєнь виникають після проведення масових святкувань.
Гострі кишкові інфекції – це група захворювань, що протікають з ознаками інтоксикації і ураження шлунково – кишкового тракту.
Збудниками кишкових інфекцій є окремі групи бактерій ( шигели, сальмонели), умовно – патогенні мікроби ( стафілокок, протей), віруси ( ротавіруси, ентеровіруси), гельмінти ( лямблії).
Час від зараження людини до перших клінічних проявів захворювання триває від кількох годин до 2-3 діб.
Гострі кишкові інфекції виникають внаслідок вживання заражених продуктів або води, які проникають в організм людини через брудні руки, продукти харчування. При цьому наявність збудників та процес їх розмноження не впливає на смакові якості продукту.

 
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 27.07.2018

 

Безпечність харчових продуктів є важливим питанням, нерозривно пов’язаним зі здоров’ям суспільства у всіх країнах світу. В останні роки питання безпечності харчових продуктів стали одним з головних занепокоєнь громадськості. Тому, сьогодні хотів би обговорити деякі питання щодо якості та безпечності харчових продуктів а також про державний контроль за дотриманням законодавства в цій сфері і законодавство, яке регламентує ці аспекти. Насамперед, зупинюсь на законодавчих аспектах.

Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Цей закон ще часто називають євроінтеграційним, оскільки він побудований на принципах та вимогах до безпечності харчових продуктів, які діють в Євросоюзі. Сьогодні європейська система безпечності харчових продуктів визнана однією з найкращих в світі, а європейський споживач є найбільш захищеним.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сергій Сакара | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 25.07.2018

 

Показником епідемічного благополуччя кожного населеного пункту є рівень інфекційної захворюваності, перш за все, захворюваності населення гострими кишковими інфекціями, домінуючий шлях поширення яких - харчовий. А факторами, що здебільшого стають причиною цих захворювань, є харчові продукти. Особливо актуальним це стає в весняно–літній період. Тому, сьогоднішня наша зустріч буде присвячена саме якості та безпечності харчових продуктів та законодавству, яке регламентує ці аспекти.

22 липня 2014 року Президент України підписав Закон «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Згідно вказаного закону Ви всі є операторами ринку.

Оператори ринку харчових продуктів – це суб’єкти господарювання, які провадять діяльність на ринку харчових продуктів та в управлінні яких перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 25.07.2018

 

Люди, яким пощастило подорожувати іншими країнами, особливо Європою, повертаючись додому, часто підкреслюють одне з найсильніших вражень: «Там дуже чисто!». Навіть не виїжджаючи за кордон, наші співвітчизники помічають, що на вулицях великих міст дуже багато сміття, у передмісті велике скупчення відходів. Зрештою, проблема чистоти вулиць є дуже актуальною.

Багатьом людям не байдуже, як виглядає їхнє помешкання. Усі намагаються зробити його затишнішим та чистішим, але чомусь ці намагання поширюються тільки на квартиру. Під’їзди, вулиці, парки часто залишаються поза увагою людей. Але місто ­­­­– такий самий дім, як власна кімната. Чому ж не зробити його чистішим?

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 19.07.2018

 

Із початком літа стихійна торгівля у невстановлених місцях стає серйозною проблемою. Громадяни, купуючи продукти харчування, не можуть бути впевнені у їхній якості. Особливо це стосується м ясної,кисло-молочної продукції, риби. Надаючи перевагу продуктам харчування, які реалізуються із землі, не замислюються про їх якість, про хвороби тварин, від яких ця продукція, в яких умовах виготовлені, де зберігались і в яких "клунках" вони транспортувались. Не дивляться покупці і на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих. Ігнорують вони і повідомлення в засобах масової інформації про гострі кишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти, придбані на стихійних ринках, вважаючи, що з ними цього не трапиться. Людина отруївшись такими продуктами харчування, не зможе довести цей факт, бо немає суб’єкта, якому можна пред’явити звинувачення.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 27.06.2018

 

Системи управління безпечністю харчових продуктів (ХАССП)

На сьогоднішній момент глобалізація ринку харчової продукції призвела до необхідності вирішувати проблему безпеки продуктів харчування й необхідності зменшити ризики їхнього негативного впливу на здоров'я людини.

 

Проблема має настільки серйозний і масштабний характер, що уряди країн і провідні асоціації виробників харчової продукції всі частіше торкаються питань безпеки харчової продукції й шукають шляхи її забезпечення й контролю. Найбільш дієвим рішенням називають введення єдиних міжнародних стандартів, вимог до забезпечення безпеки харчових продуктів.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 25.06.2018

 

Холера – це гостра, особливо небезпечна кишкова інфекція, що спричиняється холерним вібріоном і характеризується переважно функціональним ураженням тонкої кишки, шлунка, з приєднанням проносу, блювання, зневоднення організму.

Збудник холери - холерний вібріон. Холерні вібріони добре переносять низькі температури, можуть зимувати в замерзлих водоймах, тривало зберігатися в прибережних водах морів. Холерний вібріон гине при дезінфікуванні, кип'ятінні, висушування і впливі сонячного світла.
Джерелом інфекції є людина, хвора на холеру та бацилоносії. Холера розповсюджується через безпосередній контакт з хворими, через воду та харчові продукти. В її розповсюдженні велику роль відіграють мухи. Залежно від переважаючих шляхів передачі збудника, епідемії холери можуть перебігати як водні, харчові, контактно-побутові і змішані.
Інкубаційний період при холері триває від 1 до 6 діб. При тяжких епідеміях впродовж перших 2 днів захворювання помирає близько ⅔ хворих. Сприйнятливість до холери висока, сягає 95-100%.

 
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 22.06.2018

 

Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

           



Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz