Головна сторінка
Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка

Сб, 11.07.2020, 18:24

Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

РеєстраціяВхід

 
Головна сторінка
Меню сайту

Категорії  СТАТтЕЙ

Спорт
Освіта
Історія
Політика
Культура
Медицина
Економіка
Видатні люди Баштанки та району
РС ГУ ДСНС
Суспільство
Баштанське УЕГГ
Виконавча влада
Управління юстиції
Реєстраційна служба
Управління статистики
Місцеве самоврядування
Інформування населення
Баштанський відділ поліції
Державна фіскальна служба
Фонд соціального страхування
Центральна районна бібліотека
Баштанський міжрайонний відділ лабораторних досліджень
Управління державного казначейства у Баштанському районі
Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі
Управління фітосанітарної безпеки
Відкритий Міжнародний університет розвитку людини "Україна" у м. Баштанка
 
Форма входу

Зверніть увагу!
Сьогодні відвідували сайт:

 
Баштанка рекламна
 
Головна » Статті » Баштанський район » Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі

В категорії матеріалів: 135
Показано матеріалів: 1-15
Сторінки: 1 2 3 ... 8 9 »

Сортувати за: Даті · Назві · Коментарям · Переглядам
                                              Обережно: Дирофіляріоз!
Дирофіляріоз — трансмісивний нематодоз, тобто захворювання, що викликається круглими червами — нематодами, та передаються від хворих тварин до людей через покуси комарів.
Джерелом зараження комарів є інвазовані собаки, коти, дикі м’ясоїдні (вовки, лисиці та ін.).
Ризик зараження людини і тварин існує в період активності різних видів комарів з травня по вересень. Найчастіше при проведенні сільськогосподарських робіт, під час відпочинку на природі – дача, риболовля, полювання, туризм та ін. Інкубаційний період (від зхараження до прояву клінічних ознак) зазвичай триває кілька місяців.
 
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Гракова | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 09.07.2020

 
                      Що робити, якщо вас вкусив кліщ?

Які хвороби переносять кліщі?

Укус кліща сам собою не є такою небезпекою для людини. Має значення, чи кліщ інфікований збудниками, що розвивають захворювання у людини, коли потрапляють в її організм. Кліщі є переносником та резервуаром для збудників таких захворювань, як кліщовий вірусний енцефаліт, кліщовий бореліоз (хвороба Лайма) та ін. Для нашого регіону актуальні саме два перших захворювання. Ризик потрапляння збудників в організм людини від інфікованого кліща  збільшується з часом присмоктування. Тобто, чим триваліше він прикріплений, тим більший ризик інфікуватися. Кліщовий бореліоз має локальні симптоми, найчастіше це шкірні прояви. Наприклад, мігруюча еритема. Також може спостерігатися підвищена температура, артрит. Проте симптоми проявляються лише після інкубаційного періоду, що в середньому становить від 10 днів до місяця.
 
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Гракова | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 09.07.2020

 
Єдине законне місце для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів – це ринок.

     Стихійна торгівля вже стала звичним і невід’ємним атрибутом життя населення районів та міст. У жодній європейській країні не можна побачити вуличних продавців харчовими продуктами на тротуарах чи в інших не облаштованих для цього місцях.
 
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Оксана Кравцова | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 01.07.2020

 
Що таке система НАССР

Міжнародна система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (англ. HACCP) — система, яка ідентифікує, оцінює та контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. Іншими словами — це аналіз ризиків і контролю критичних точок.

 
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 23.06.2020

 
  Що можна і чого не можна робити українцям під час карантину.
  Звичний уклад життя українців кардинально змінився разом зі світовим спалахом коронавірусу. Розповідаємо, що можна і не можна робити під час режиму карантину,  запровадженого в країні. Працювати з дому. Після введення загальнонаціонального карантину, який триватиме до 24 квітня, уряд закликав українців працювати дистанційно.
 Краще не наражати себе на небезпеку і самоізолюватись (тобто залишатися вдома) — встановлено, що інкубаційний період хвороби може тривати від 2 до 14 днів після зараження COVID-19. Іншими словами, симптоми захворювання можуть бути відсутні аж до двох тижнів, і інфікована людина може заражати інших, навіть не підозрюючи про це.
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Оксана Стасюк | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 09.04.2020

 
ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ І ДІЇ ПРИ ЗАГРОЗІ ОТРУЄННЯ АГРОХІМІКАТАМИ
Попередження негативного впливу пестицидів на життєдіяльність людини
  Широке застосування пестицидів у сільському господарстві України бере свій початок з кінця шістдесятих - початку сімдесятих років. З 1980-го, коли почалося впровадження інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарських культур з метою їх збереження шляхом знищення шкідників, використання і навантаження пестицидів на орну землю стало невпинного зростати і досягло максимального рівня у 1985 - 1987 роках.
  В окремих районах навантаження пестицидів на гектар орної землі становило 40 і більше кілограмів. Що ж таке пестициди? По-перше, це отруйні речовини, які залежно від призначення діляться на кілька груп: інсектициди - хімічні речовини для знищення комах; акарициди - хімічні речовини для знищення кліщів; лімбациди - хімічні речовини для знищення нематод - круглих хробаків, що паразитують у рослинах; зооциди - хімічні речовини для знищення гризунів; фунгіциди - хімічні речовини для знищення грибків, що паразитують головним чином на насіннях сільськогосподарських культур; гербіциди та дефоліанти - хімічні речовини для знищення бур'янів.
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 26.03.2020

 
ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ І ДІЇ ПРИ ЗАГРОЗІ ОТРУЄННЯ АГРОХІМІКАТАМИ
Попередження негативного впливу пестицидів на життєдіяльність людини
  Широке застосування пестицидів у сільському господарстві України бере свій початок з кінця шістдесятих - початку сімдесятих років. З 1980-го, коли почалося впровадження інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарських культур з метою їх збереження шляхом знищення шкідників, використання і навантаження пестицидів на орну землю стало невпинного зростати і досягло максимального рівня у 1985 - 1987 роках.
  В окремих районах навантаження пестицидів на гектар орної землі становило 40 і більше кілограмів. Що ж таке пестициди? По-перше, це отруйні речовини, які залежно від призначення діляться на кілька груп: інсектициди - хімічні речовини для знищення комах; акарициди - хімічні речовини для знищення кліщів; лімбациди - хімічні речовини для знищення нематод - круглих хробаків, що паразитують у рослинах; зооциди - хімічні речовини для знищення гризунів; фунгіциди - хімічні речовини для знищення грибків, що паразитують головним чином на насіннях сільськогосподарських культур; гербіциди та дефоліанти - хімічні речовини для знищення бур'янів.
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 26.03.2020

 
  Враховуючи, що переважна частина працівників державних установ продовжує виконання своїх функцій безпосередньо на основних робочих місцях, з метою запобігання виникненню та розповсюдженню корона вірусної хвороби (COVID-19) закликаємо дотримуватися наступних додаткових до рекомендованих ВООЗ гігієнічних процедур під час перебування в установі...
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 25.03.2020

 
Рекомендації щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків COVID-19 в закладах громадського харчування та продовольчої торгівлі
Поширення випадків нової коронавірусної інфекції (COVID-19) в країнах Європейського союзу та країнах, що ділять спільний державний кордон з Україною, потребують підвищення рівня обізнаності, посилення та проведення додаткових профілактичних заходів в закладах громадського харчування та продовольчої торгівлі на всій території країни.
Загальна інформація про захворювання
Коронавірусна інфекційна хвороба COVID-19 була вперше виявлена в місті Ухань провінції Хубей Китайської народної республіки в грудні 2019 року.
Станом на 20:00 17 березня в Україні лабораторно підтверджено 14 випадків COVID-19, зокрема 2 летальних. За результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 14 позитивних результатів на COVID-19: Чернівецька (10), Житомирська (1), Київська (1) області та м. Київ (2).
Вірус передається від людини до людини повітряно-крапельним шляхом при тісному контакті.
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 18.03.2020

 
ЛЕЙКОЗ ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ
Лейкоз великої рогатої худоби – це ракове захворювання. Його викликає збудник – вірус. Цей вірус подібний до вірусу, що викликає лейкемію (білокрів’я) в людей. З огляду на це вважається, що лейкоз ВРХ небезпечний не тільки для корів та інших тварин, а й для людей.
Відповідно до чинної інструкції, молоко від таких корів забороняється для реалізації – з метою запобігання поширенню інфекції.
Вірус виділяється з тіла тварини і з кров’ю (може передаватися через укуси комах), і з молоком, і зі слиною, і з іншими екскретами, що містять білі кров’яні тільця – лімфоцити. Джерелом збудника хвороби є інфіковані вірусом лейкозу тварини на всіх стадіях процесу. Фактори передачі вірусу - кров, молоко та інші матеріали, що містять лімфоїдні клітини, заражені вірусом лейкозу.
Поширенню лейкозу серед сприйнятливого поголів'я сприяють:
- Спільне утримання здорових і заражених тварин;
- Спільний випас;
- Випоювання телятам молозива і молока від хворих корів;
- Використання для осіменіння сперми заражених лейкозом биків;
- Недотримання правил асептики і антисептики при ветеринарно-зоотехнічних заходах (взяття крові, вакцинація, ректальні дослідження та ін.).
 
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Гракова Т. | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 12.03.2020

 
Перший випадок короновірусу в Україні: ситуація під контролем медиків та уряду
- Зареєстровано перший випадок короновірусу в Україні – у Чернівцях.
КОНТЕКСТ:
- Чоловік 26 років приїхав із дружиною з Італії. На момент температурного скринінгу на кордоні температура була нормальною.
- По приїзді людина отримала консультацію у сімейного лікаря.
- Симптоми з’явилися 28 лютого. Звернувся по допомогу 29 лютого, був ізольований, взяті тести на грип та короновірус. Тест виявився позитивним..
- Наразі чоловік перебуває у інфекційній лікарні, дружина -  в самоізоляції у себе вдома, з нею постійно контактує лікар.
СИСТЕМА СПРАЦЮВАЛА ТАК, ЯК НАЛЕЖИТЬ.
- По-перше ДОСЛУХАЛАСЯ до рекомендацій Міністерства охорони здоров’я про самоізоляцію та по приїзді до Чернівців не контактувала із ближніми та родичами. Тобто, добровільно само ізолювалися.
- По-друге, після заяви громадянина було викликано спеціальну бригаду швидкої, пацієнт був доправлений у заклад, який визначено наказом МОЗ по Чернівецький області.
- По-третє, з 4 випадків підозри на короновірус підтвердився лише один випадок. Працюють контактними особами, з якими контактували ці люди – вони наразі перебувають у самоізоляції.
- Жодних екстремальних подій не сталося. Ми перебуваємо в тій самій фазі розповсюдження епідемії, що й раніше – на стадії «поодиноких випадків». Наші служби діють у чіткій відповідності до інструкцій. На випадок зміни ситуації у нас є чіткий алгоритм.
ЩО РОБИТИ?
 
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Михайло Бєлєнкін | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 03.03.2020

 

Пам'ятка щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій


Клінічні ознаки грипу та ГРВІ:
• головний біль, біль у м'язах, біль у горлі,
• підвищення температури тіла, кашель,
• нежить, закладання носа, в окремих випадках — блювота і понос.

Як можна заразитися вірусом грипу?
• Від іншої хворої людини повітряно-краплинним,
• повітряно-пиловим шляхом (вірусні частки по повітрю переносяться від хворої людини до здорової під час розмови, кашлю, чхання),
• при тісному контакті (знаходження на відстані близько 2-х метрів).

Як довго є заразним хворий на грип?

 
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 12.02.2020

 
  Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що 24.01.2020 року зареєстровано випадок сказу собаки в м. Баштанка. В дворі по вул. Заводській, де утримувалась хвора тварина, вимушено вакциновано проти сказу сприйнятливих тварин, проведення дезінфекція території. Встановлено 4 людини які контактували з собакою, 1 з них була укушена цією собакою. Наразі люди отримують необхідну медичну допомогу КНП "Багатопрофільна лікарня Баштанського району".
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сергій САКАРА | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 25.01.2020

 

 

УВАГА!!! СКАЗ!

 

Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що в с. Благодатне Арбузинського району зареєстровано випадок сказу у людини, який закінчився летально. Як було з’ясовано покус був нанесений безпритульною собакою, потерпілий від госпіталізації та введення антирабічної вакцини він відмовився.

Сказ – це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи. У разі зволікання з наданням кваліфікованої медичної допомоги смерть неминуча.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Тетяна Гракова | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 14.01.2020

 

Стихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку реалізованих ними товарів і у невстановлених місцях з рук, з землі, без дозволу на розміщення об’єкту торгівлі. Оскільки невідомо про якість цих продуктів, ким та в яких умовах вони виготовлені, де зберігались і як вони транспортувалися. Не дивляться покупці і на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих. Не згадують вони повідомлення у засобах масової інформації про гострі кишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти, придбані на стихійних ринках, вважаючи, що з ними цього не трапиться. Громадяни не уявляють, який ризик тягне за собою здійснення покупок в несанкціонованих місцях торгівлі. Покупець, купуючи їжу на вулиці, бере відповідальність на себе та повинен усвідомлювати всі ризики для свого здоров’я.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Оксана Кравцова | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 18.12.2019

 

Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

         



Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz