Головна сторінка
Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка

Вт, 12.11.2019, 02:17

Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

РеєстраціяВхід

 
Головна сторінка
Меню сайту

Категорії  СТАТтЕЙ

Спорт
Освіта
Історія
Політика
Культура
Медицина
Економіка
Видатні люди Баштанки та району
РС ГУ ДСНС
Суспільство
Баштанське УЕГГ
Виконавча влада
Управління юстиції
Реєстраційна служба
Управління статистики
Місцеве самоврядування
Інформування населення
Баштанський відділ поліції
Державна фіскальна служба
Фонд соціального страхування
Центральна районна бібліотека
Баштанський міжрайонний відділ лабораторних досліджень
Управління державного казначейства у Баштанському районі
Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі
Відкритий Міжнародний університет розвитку людини "Україна" у м. Баштанка
 
Форма входу

Зверніть увагу!
Сьогодні відвідували сайт:

 
Баштанка рекламна
загрузка...
 
Головна » Статті » Баштанський район » Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі

В категорії матеріалів: 118
Показано матеріалів: 1-15
Сторінки: 1 2 3 ... 7 8 »

Сортувати за: Даті · Назві · Коментарям · Переглядам

Восени флора та фауна готується до настання холодів. Дерева скинули своє ошатне вбрання. Прикро бачити, як жителі міста обабіч жвавих міських вулиць згрібають опале листя й там його спалюють. Тут уже не до сентиментів.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 24.10.2019

 

ЗАПРОВАДЖЕННЯ HACCP

 

Вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата, коли система безпечності харчової продукції НАССР має бути впроваджена на всіх українських підприємствах. Це стосується й малих потужностей, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами.

Багато операторів ринку сподіваються, що придбавши «сертифікат про впровадження НАССР», вони зможуть працювати без проблем і надалі. Таких «підприємців» чекає розчарування: наявність лише сертифікату не є панацеєю, тому що система має ефективно працювати на кожному етапі виробництва харчових продуктів. Ефективність впровадження такої системи будуть перевіряти спеціально навчені аудитори ДПССУ (Держпродспоживслужби України).

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сергій Домущей | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 24.09.2019

 

ПРО ПРОВЕДЕННЯ ПЕРОРАЛЬНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ НА ТЕРИТОРІЇ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Баштанське районне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що відповідно до виконання програми боротьби зі сказом на території України в 2019 році з 24.09.2019 року на території Миколаївської області планується проведення пероральної вакцинації тварин проти сказу шляхом розкидання приманок з вакциною проти сказу з літаків.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 24.09.2019

 

ПРО ПРОВЕДЕННЯ ПЕРОРАЛЬНОЇ ІМУНІЗАЦІЇ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН ПРОТИ СКАЗУ НА ТЕРИТОРІЇ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Баштанське районне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що відповідно до виконання програми боротьби зі сказом на території України в 2019 році з 24.09.2019 року на території Миколаївської області планується проведення пероральної вакцинації тварин проти сказу шляхом розкидання приманок з вакциною проти сказу з літаків.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 24.09.2019

 

НОВІ ПРАВИЛА МАРКУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

З 6 серпня 2019 року набрав чинності Закон України 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (надалі Закон).

Закон поширюється насамперед на операторів ринку харчових продуктів і харчові продукти (зокрема для громадського харчування). Інформація про харчовий продукт має бути точною, достовірною та зрозумілою для споживача. За це відповідає оператор ринку.

Закон визначає, що інгредієнти-алергени, які можуть входити до складу харчового продукту, мають бути виділені кольором або шрифтом, і візуально відрізнятись від інших інгредієнтів

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 29.08.2019

 

Випадок африканської чуми свиней

на межі Врадіївського та Первомайського районів в лісосмузі на відстані 100 м. від траси Платонове - Кропивницький (132 кілометр)

 

18.08.2019р. до Кривоозерського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшло повідомлення від співробітників національної поліції про виявлення трупів свиней на межі Врадіївського та Первомайського районів в лісосмузі на відстані 100 м. від траси Платонове - Кропивницький (132 кілометр).

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Гракова Т.В. | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 23.08.2019

 

Випадок африканської чуми свиней

в м. Первомайськ Миколаївської області

 

15.08.2019 в приватному господарстві мешканки м. Первомайськ Миколаївської області, зареєстровано загибель 1 свині віком 12 місяців.

При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу в Державному науководослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи м. Київ встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 010635 п.м./19 від 16.08.2019).

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Гракова Т.В. | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 23.08.2019

 

ЩЕ РАЗ ПРО СКАЗ

 

Сьогодні виникла реальна загроза повернення МІСЬКОГО СКАЗУ (котів,собак). Тому слід, ще раз нагадати про те, звідки чатує небезпека.
Сказ – це гостре інфекційне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, за якого уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і завжди закінчується - смертю.
Людина заражається під час укусу, або коли слина потрапляє на слизові оболонки чи пошкоджену шкіру через подряпини.

Вірус сказу дуже чутливий до дії ультрафіолетових і прямих сонячних променів, висушування, гине миттєво при звичайних режимах пастеризації, кип’ятінні, 45-70% спирту, мильного розчину, 5 % йод вбиває вірус на протязі 1 хвилини. В слині вірус зберігається 1 добу, в замороженому стані 75 днів, в гліцерині до 90 днів. Потрапивши до рани, він може зберігатися від кількох годин до кількох тижнів, тут він доторкується до нервових закінчень і починає рухатися до ЦНС, де розмножується у нейронах. Після нагромадження в ЦНС починається відцентровий рух до слинових і очних залоз. Інкубаційний період від 7 днів до року і навіть більше.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Гракова Т.В. | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 21.08.2019

 

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ

З метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь Баштанське районне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області рекомендує:

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 07.08.2019

 
Випадок африканської чуми свиней
в селі Петропавлівка Доманівського району
 
01.07.2019 в приватному господарстві мешканця с. Петропавлівка Доманівського району, Миколаївської області зареєстровано загибель 3 голів свиней віком 3-12 місяців.
При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу в Дніпропетровській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби м. Дніпро встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 001612 п.м./19 від 01.07.2019).
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 05.07.2019

 

За результатами аналізу оперативних повідомлень територіальних органів Держпродспоживслужби за 5 місяців поточного року відмічається погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм. Станом на 01.06.2019р. територіальними органами Держпродспоживслужби взято участь у розслідуванні 40 випадків захворювання на ботулізм, під час яких постраждало 46 осіб, із них 3 померли. За аналогічний період 2018 року було розслідувано 27 випадків, під час яких постраждало 31 особа.

Ботулізм являє собою досить важке захворювання токсико- інфекційного характеру, особливості перебігу якого призводять до ураження нервової системи, спинного і головного мозку. При потраплянні ботулотоксину в організм розвивається гостра та прогресуюча дихальна недостатність. При відсутності належного лікування ця хвороба може призвести до летального результату.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 19.06.2019

 
  На порозі чудова та трішки сумна пора - пора випускних вечорів і початку нового дорослого життя. Батьки та класні керівники вже зараз в клопотах і думках, як влаштувати випускникам незвичайні та яскраві свята, які б залишилися в серцях кожного надовго. Але потрібно пам’ятати, що свято випускного вечора повинно бути не лише веселим, але і безпечним в епідемічному відношенні. На жаль епідемічна ситуація в країні дуже напружена. Реєструються багато спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь. Всі вони як правило пов’язані з вживанням недоброякісних продуктів харчування, питної води, готових страв, виготовлених, як в закладах громадського харчування, так і в домашніх умовах .
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Олександр Бондар | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 03.06.2019

 

Пам’ятка для керівників, педагогічного та медичного персоналу пришкільних таборів

Головною метою діяльності закладів щодо організації літнього відпочинку дітей шкільного віку є створення умов для їх фізичного оздоровлення, підвищення рівня соціально – психологічної адаптації та реабілітації школярів.

 

Пришкільні відпочинкові табори створюються на базі загально – освітніх навчальних закладів.

Основними оздоровчими факторами в таборах є: максимальне перебування на відкритому повітрі, рухова активність, раціональне харчування, чергування різних видів діяльності, загартовуючих процедур.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 21.05.2019

 

Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

           



Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz