Головна сторінка

Ср, 24.04.2024, 14:06

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

РеєстраціяВхід

 
Головна сторінка
Меню сайту

Категорії  СТАТтЕЙ

Захисники з Баштанського району
Жителі Баштанського району, які захищають Україну та рідний край від загарбників та окупантів
Видатні і талановиті люди Баштанки та Баштанського району
Люди твої, Баштанщино!
Спорт
Освіта
Історія
Політика
Культура
Медицина
Економіка
РС ГУ ДСНС
Суспільство
Баштанське УЕГГ
Виконавча влада
Управління юстиції
Реєстраційна служба
Управління статистики
Місцеве самоврядування
Інформування населення
Баштанський відділ поліції
Баштанський відділ ДРАЦС
Баштанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану
Державна фіскальна служба
Фонд соціального страхування
Центральна районна бібліотека
Баштанський міжрайонний відділ лабораторних досліджень
Управління державного казначейства у Баштанському районі
Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі
Управління фітосанітарної безпеки
БТІ - Бюро технічної інфентаризації
Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
РТЦК і СП - Баштанський районний військовий комісаріат
Управління соціального захисту населення Баштанської райдержадміністрації
Державний навчальний заклад «Баштанський професійний ліцей»
Відкритий Міжнародний університет розвитку людини "Україна" у м. Баштанка
Історії з життя, оповідання та поезія
Поетичні та прозові твори жителів Баштанки та Баштанського району
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

Зверніть увагу!
Сьогодні відвідували сайт:

Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar
  • Головна » Статті » Баштанський район » Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі

    В категорії матеріалів: 144
    Показано матеріалів: 31-45
    Сторінки: « 1 2 3 4 5 ... 9 10 »

    Сортувати за: Даті · Назві · Коментарям · Переглядам

    НОВІ ПРАВИЛА МАРКУВАННЯ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

    З 6 серпня 2019 року набрав чинності Закон України 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (надалі Закон).

    Закон поширюється насамперед на операторів ринку харчових продуктів і харчові продукти (зокрема для громадського харчування). Інформація про харчовий продукт має бути точною, достовірною та зрозумілою для споживача. За це відповідає оператор ринку.

    Закон визначає, що інгредієнти-алергени, які можуть входити до складу харчового продукту, мають бути виділені кольором або шрифтом, і візуально відрізнятись від інших інгредієнтів

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 29.08.2019

     

    Випадок африканської чуми свиней

    на межі Врадіївського та Первомайського районів в лісосмузі на відстані 100 м. від траси Платонове - Кропивницький (132 кілометр)

     

    18.08.2019р. до Кривоозерського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області надійшло повідомлення від співробітників національної поліції про виявлення трупів свиней на межі Врадіївського та Первомайського районів в лісосмузі на відстані 100 м. від траси Платонове - Кропивницький (132 кілометр).

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Гракова Т.В. | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 23.08.2019

     

    Випадок африканської чуми свиней

    в м. Первомайськ Миколаївської області

     

    15.08.2019 в приватному господарстві мешканки м. Первомайськ Миколаївської області, зареєстровано загибель 1 свині віком 12 місяців.

    При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу в Державному науководослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи м. Київ встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 010635 п.м./19 від 16.08.2019).

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Гракова Т.В. | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 23.08.2019

     

    ЩЕ РАЗ ПРО СКАЗ

     

    Сьогодні виникла реальна загроза повернення МІСЬКОГО СКАЗУ (котів,собак). Тому слід, ще раз нагадати про те, звідки чатує небезпека.
    Сказ – це гостре інфекційне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, за якого уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і завжди закінчується - смертю.
    Людина заражається під час укусу, або коли слина потрапляє на слизові оболонки чи пошкоджену шкіру через подряпини.

    Вірус сказу дуже чутливий до дії ультрафіолетових і прямих сонячних променів, висушування, гине миттєво при звичайних режимах пастеризації, кип’ятінні, 45-70% спирту, мильного розчину, 5 % йод вбиває вірус на протязі 1 хвилини. В слині вірус зберігається 1 добу, в замороженому стані 75 днів, в гліцерині до 90 днів. Потрапивши до рани, він може зберігатися від кількох годин до кількох тижнів, тут він доторкується до нервових закінчень і починає рухатися до ЦНС, де розмножується у нейронах. Після нагромадження в ЦНС починається відцентровий рух до слинових і очних залоз. Інкубаційний період від 7 днів до року і навіть більше.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Гракова Т.В. | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 21.08.2019

     

    ПАМ’ЯТКА ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ

    З метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь Баштанське районне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області рекомендує:

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 07.08.2019

     
    Випадок африканської чуми свиней
    в селі Петропавлівка Доманівського району
     
    01.07.2019 в приватному господарстві мешканця с. Петропавлівка Доманівського району, Миколаївської області зареєстровано загибель 3 голів свиней віком 3-12 місяців.
    При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу в Дніпропетровській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби м. Дніпро встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 001612 п.м./19 від 01.07.2019).
    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 05.07.2019

     

    За результатами аналізу оперативних повідомлень територіальних органів Держпродспоживслужби за 5 місяців поточного року відмічається погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо захворюваності на ботулізм. Станом на 01.06.2019р. територіальними органами Держпродспоживслужби взято участь у розслідуванні 40 випадків захворювання на ботулізм, під час яких постраждало 46 осіб, із них 3 померли. За аналогічний період 2018 року було розслідувано 27 випадків, під час яких постраждало 31 особа.

    Ботулізм являє собою досить важке захворювання токсико- інфекційного характеру, особливості перебігу якого призводять до ураження нервової системи, спинного і головного мозку. При потраплянні ботулотоксину в організм розвивається гостра та прогресуюча дихальна недостатність. При відсутності належного лікування ця хвороба може призвести до летального результату.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 19.06.2019

     
      На порозі чудова та трішки сумна пора - пора випускних вечорів і початку нового дорослого життя. Батьки та класні керівники вже зараз в клопотах і думках, як влаштувати випускникам незвичайні та яскраві свята, які б залишилися в серцях кожного надовго. Але потрібно пам’ятати, що свято випускного вечора повинно бути не лише веселим, але і безпечним в епідемічному відношенні. На жаль епідемічна ситуація в країні дуже напружена. Реєструються багато спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь. Всі вони як правило пов’язані з вживанням недоброякісних продуктів харчування, питної води, готових страв, виготовлених, як в закладах громадського харчування, так і в домашніх умовах .
    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Олександр Бондар | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 03.06.2019

     

    Пам’ятка для керівників, педагогічного та медичного персоналу пришкільних таборів

    Головною метою діяльності закладів щодо організації літнього відпочинку дітей шкільного віку є створення умов для їх фізичного оздоровлення, підвищення рівня соціально – психологічної адаптації та реабілітації школярів.

     

    Пришкільні відпочинкові табори створюються на базі загально – освітніх навчальних закладів.

    Основними оздоровчими факторами в таборах є: максимальне перебування на відкритому повітрі, рухова активність, раціональне харчування, чергування різних видів діяльності, загартовуючих процедур.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 21.05.2019

     

    ПРОФІЛАКТИКА ОТРУЄНЬ ПЕСТИЦИДАМИ

    Пестициди відносяться до групи хімічних речовин, що використовуються в сільськогосподарській промисловості для боротьби з хвороботворними для рослин організмами, бур’янами, шкідниками, ектопаразитами домашніх тварин.

    По хімічній природі це можуть бути різноманітні речовини: хлорорганічні, які містять важкі метали (наприклад, мідь і ртуть), похідні фосфорорганічних речовин.

    Якщо робота людини пов’язана з сільським господарством, рослинництвом, то порушення правил техніки безпеки при підготовці розчинів пестицидів, їх використання, чищення і ремонту устаткування, застосовуваного при обприскуванні рослин, може призвести до сумних наслідків.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 16.05.2019

     

    Страви з грибів — традиційний продукт у раціоні харчування мешканців багатьох регіонів України.

    На території нашої країни росте майже 2 000 видів шапинкових грибів, до 500 з них вважають їстівними.

    Найчастіше гриби використовують як приправи до страв або ж у консервованому вигляді.

    Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує правила збирання та споживання грибів.

    Гриби є доволі специфічним продуктом, що містить значну кількість азотистих речовин, зокрема білків, а також жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР), мінеральні речовини (зокрема фосфор). Клітковина хітин, що входить до їхнього складу, майже не перетравлюється у шлунково-кишковому тракті, тому гриби вважають «важкою» їжею.

    Вживати гриби не рекомендовано вагітним, жінкам, які годують грудьми, та літнім людям.

    Не варто годувати грибами чи стравами з них дітей до 12 років.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Олександр Бондар | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 14.05.2019

     

    Чистота і порядок в місті залежить від кожного з нас.

    Квітучі дерева, нові будівлі, чисте повітря, прибрані вулиці та парки – мінімум, потрібний, щоб пишатися своїм містом і насолоджуватися життям у ньому.

    Навіть найменша дрібничка, зроблена у цьому плані кожним жителем та керівниками підприємств, принесе суспільну користь і зробить місто кращим. І навпаки, кожен кинутий під ноги недопалок – краплина, з якої збирається море сміття. А комусь же його треба вимітати.

    Звичайно, відповідні служби міста проводять свою роботу щодо прибирання та очищення міста від сміття, але й самим баштанцям потрібно подбати про покращення санітарно-екологічного стану міста, підтримуючи чистоту на своїх подвір’ях і прилеглих до них територій.

    Сподіваємось на підтримку жителів та гостей міста, що вони не будуть стояти осторонь цього процесу, інакше самотужки навести належний санітарний порядок і утримувати населений пункт чистими і красивими буде досить складно.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Наталя Хомич | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 07.05.2019

     

    Кліщі найактивніші у травні-червні, а також у серпні-вересні. Варто пам'ятати, що ці небезпечні комахи переносять інфекції. Щороку кількість українців, які заражаються інфекційними захворюваннями внаслідок укусу кліщів, збільшується в рази .

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Михаіл Бєлєнкін | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 25.04.2019

     

    Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

     

           



    Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz