Головна сторінка
Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка

Пн, 20.08.2018, 15:28

Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

РеєстраціяВхід

 
Головна сторінка
Меню сайту

Категорії  СТАТтЕЙ

Спорт
Освіта
Історія
Політика
Культура
Медицина
Економіка
Видатні люди Баштанки та району
РС ГУ ДСНС
Суспільство
Баштанське УЕГГ
Виконавча влада
Управління юстиції
Реєстраційна служба
Управління статистики
Місцеве самоврядування
Інформування населення
Баштанський відділ поліції
Державна фіскальна служба
Фонд соціального страхування
Центральна районна бібліотека
Баштанський міжрайонний відділ лабораторних досліджень
Управління державного казначейства у Баштанському районі
Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі
Відкритий Міжнародний університет розвитку людини "Україна" у м. Баштанка
 
Форма входу

Зверніть увагу!
Сьогодні відвідували сайт:

 
Баштанка рекламна
Загрузка...
 
Головна » Статті » Баштанський район » Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі

В категорії матеріалів: 67
Показано матеріалів: 16-30
Сторінки: « 1 2 3 4 5 »

Сортувати за: Даті · Назві · Коментарям · Переглядам

Щодо проведення державної реєстрації

потужностей операторів ринку

 

Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що згідно з статтею 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2016 року № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам» оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 20.04.2018

 

ОБЕРЕЖНО СКАЗ!

  22.03.2018 р. собака домашня породи Алабай, утримувався в домогосподарстві громадянина С., який проживає по вулиці Баштанської Республіки. Проти сказу собака не щеплювався. 22 березня собака вибіг з вольєру на вулицю де напав на двох жителів міста, та наніс рвані укуси гомілки, кисті та пальців руки. Власник зловив собаку та ізолював його у вольєрі. В той же день собаку оглянув ветеринарних фахівець Баштанської дільничної лікарні ветеринарної медицини (ДЛВМ). Під час огляду у собаки спостерігалась хитка хода, слабкий апетит, захриплий голос, світлобоязні та водобоязні не було. 25 березня власник собаки повідомив про те що тварина загинула. В той же день спеціалісти Баштанської ДЛВМ було відтято голову від трупу та направлено для дослідження до Миколаївської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби. Згідно звіту про проведення дослідження патологічного матеріалу Миколаївської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби від 26 березня при мікроскопії патматеріалу виявлено вірус сказу.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сергій Домущей | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 28.03.2018

 
З настанням теплої пори року різко зростає загроза розповсюдження гострих кишкових інфекцій таких як: дизентерія, сальмонельоз, черевний тиф, холера, харчові токсикоінфекції та інші, пов'язаних із вживанням забруднених бактеріями, вірусами, найпростішими продуктів харчування чи питної води.
  Всю цю групу гострих кишкових інфекцій об'єднує те, що основне місце перебування хвороботворного початку і розвитку хвороби – це шлунково-кишковий тракт людини (чи тварини). Звідси й загальний механізм передачі інфекції, так званий фекально-оральний, при якому збудник з кишківника хворого чи носія інфекції потрапляє у зовнішнє середовище, потім через рот у шлунково-кишковий тракт здорової людини з їжею, водою, а також заноситись брудними руками і предметами домашнього вжитку та викликає захворювання.
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Бєлєнкін Михайло | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 21.03.2018

 

Рекомендації

щодо забезпечення належного контролю з боку адміністрації та бракеражних комісій за організацією харчування учнів

 

(на допомогу керівнику школи, відповідальному за організацію харчування )

 

березень 2018 року

 

З питань харчування дітей у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах керівники навчальних закладів повинні керуватись такими нормативними документами:

Законом України «Про охорону дитинства», ст.35 Закону України «Про дошкільну освіту», постановами Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 року № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», від 22.11.2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», Порядком організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 року № 242/329, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 15.06.2005 року за № 661/10941, наказом Міністерства економіки України від 27.06.2008 року № 236 «Про внесення змін у додаток 21 до розділу 9 Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженою спільним наказом Міністерств освіти і науки та охорони здоров’я України від 17.04.2006 року №298/227, Порядком встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 року №667, розпорядженнями голови Баштанської райдержадміністрації, наказами по відділу освіти та своїми наказами, виданими на підставі наказів відділу освіти.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Хомич Наталя | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 21.03.2018

 

Власникам тварин щодо ідентифікації

 

Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що відбулися зміни в законодавстві з ідентифікації та реєстрації тварин набрав чинність наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01 грудня 2017 року № 639 «Про затвердження Порядку ідентифікації та реєстрації свиней», зареєстрований Міністерством юстиції України 07 лютого 2018 року за № 154/31606 (далі – Порядок).

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 19.03.2018

 

Новий випадок африканської чуми свиней

 

latifundistpig-69019

Відповідно до звіту Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби м. Дніпро про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 20.02.2018 р. № 000195 п.м./18в патологічному матеріалі від 1 туші свині, що належала гр. Верескун В.А., вул. Сеславінського, 12 А, м. Нова Одеса, Новоодеського району, Миколаївської області виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней.

Рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Новоодеській райдержадміністрації № 12 від 20.02.2018 встановлено карантин на території м. Нова Одеса. Визначено епізоотичним вогнищем домогосподарство гр. Верескун В.А. Встановлено зони захисту та спостереження (нагляду). Здійснюються оздоровчі заходи відповідно затвердженого ДНПК плану щодо недопущення поширення та ліквідації африканської чуми свиней на території м. Нова Одеса.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 05.03.2018

 
  Серед інфекційних захворювань, які офіційно реєструються в Україні, грип та ГРВІ в загальній сукупності становлять понад 90%. Щороку практично кожний шостий мешканець України залучається до епідемічного процесу з грипу та ГРВІ.

  Щорічно епідемічний сезон з грипу триває орієнтовно з вересня - жовтня по березень - квітень. У цей період є найбільший ризик заразитися небезпечним недугом.
  Грип – це висококонтагіозне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Джерелом інфекції при грипі є хвора людина. Особливо заразна інфікована людина при грипі в розпал хвороби, в гарячковому стані. Період зараження продовжується в середньому 4-7 днів. Передача інфекції відбувається головним чином повітряно-крапельним шляхом.
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Хомич Наталя | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 28.02.2018

 

Кір – інфекційна хвороба, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. Саме це небезпечне вірусне захворювання є причиною дитячої смертності у світі.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Хомич Наталя | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 22.02.2018

 

12 лютого 2018 р. о сьомій годині ранку заступнику Кривоозерського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Бойку М.С. від Врадіївської райдержадміністрації надійшло повідомлення про виявлення трупів свиней на території сміттєзвалища смт. Врадіївки.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 15.02.2018

 

Запровадження НАССР у закладах громадського харчування

Відповідно до частини другої підпункту 1 пункту 1 прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо харчових продуктів» (далі – Закон України) від 22.07.2016 № 1602-VII з 20 вересня 2017 року в Україні набувають чинності норми, що передбачають запровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є неперероблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей). Зазначена норма викликає запитання чи підпадають під дію зазначених норм заклади громадського харчування.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 14.02.2018

 

Що за хвороба - ЗВД ВРХ ?

Заразний вузликовий дерматит великої рогатої худоби (ЗВД ВРХ), нодулярний дерматит [Dermatitis nodularis bovum, Dermatitis nodulares] – вірусна хвороба великої рогатої худоби, що характеризується пропасницею, набряками підшкірної клітковини, внутрішніх органів та кінцівок, утворенням типових, схильних до некротичного розпаду вузликів (горбочків) у шкірі та слизових оболонках травного каналу й дихальних шляхів, ураженням очей та генералізованим лімфаденітом.

ЗВД зареєстровано на території сусідньої Російської Федерації. Небезпека наближається до України!

Випадки у 2017 році на території РФ

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 08.02.2018

 

Що робити, якщо суб’єктом господарювання порушено вимоги санітарного законодавства?

У разі випадку порушення суб’єктом господарювання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог ви маєте право звернутися до Головного Управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області або в районні управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Хомич Наталя | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 07.02.2018

 
За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, станом на 09.01.2018 року серед мешканців м. Миколаїв на вірусний гепатит А захворіло 67 осіб, серед яких 13 дітей. До спеціалізованих лікувальних закладів м. Миколаєва було госпіталізовано 58 хворих, решта отримують лікування в амбулаторних умовах (діагноз вірусного гепатиту А лабораторно підтверджено у 36 осіб). Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області взяли участь у обстеженні дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, які відвідують захворілі діти, організували проведення протиепідемічних заходів. Направлено лист до міського управління освіти щодо недопущення розповсюдження випадків вірусного гепатиту А в організованих дитячих закладах.
Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Хомич Наталя Василівна | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 12.01.2018

 

Власникам тварин щодо ідентифікації

 

Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує, що для поліпшення управління і прогнозування ринків продукції тваринництва та контролю за епізоотичною ситуацією в Україні, з метою одержання оперативної та надійної інформації про поголів'я тварин щодо статі, віку, породи та їх місцезнаходження в державі проводиться ідентифікація та реєстрація тварин.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 29.12.2017

 

Експлуатаційний дозвіл на переробку неїстівних продуктів тваринного походження, виробництво, змішування та приготування кормових добавок, преміксів і кормів

 

Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає увагу суб’єктів господарювання, що провадять діяльність з переробки неїстівних продуктів тваринного походження, виробництва, змішування та приготування кормових добавок, преміксів і кормів, про необхідність отримання експлуатаційних дозволів відповідно до вимоги статті 50 Закону України «Про ветеринарну медицину» та згідно Порядку видачі експлуатаційного дозволу затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.11.2008 р. № 978.

Читати далі » прочитати
РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 14.12.2017

 

Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

           



Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz