Головна сторінка

Пт, 19.04.2024, 18:39

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Пісня про Мар'ївку
00:03:15
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Змагання з волейболу:

-4:

Конкурс "А я - україночка":

-8:


 
Опитування для Вас
Ваша стать
Всього відповідей: 168
 

 

 

На головну » 2008 » Листопад » 23

Президент закликав міжнародну спільноту засудити злочини тоталітарного радянського режиму

У рамках вшанування 75-х роковин Голодомору в Україні 22 листопада в Києві відбувається Міжнародний форумУ рамках вшанування 75-х роковин Голодомору в Україні 22 листопада в Києві відбувається Міжнародний форум «Народ мій завжди буде!» У заході беруть участь Президент України Віктор Ющенко, Президенти Грузії Михаїл Саакашвілі, Латвійської Республіки - Валдіс Затлерс, Литовської Республіки - Валдас Адамкус, Республіки Польща - Лех Качинський. Всього на форумі представлені делегації 44 держав світу, а також міжнародні організації - Європейський парламент, ЮНЕСКО, Парламентська асамблея Ради Європи.

«Сьогодні нас об'єднала пам'ять про одну з найбільших катастроф в історії людства і житті України - злочин геноциду-Голодомору на нашій землі», - сказав Віктор Ющенко.

Він навів аргументи на користь того, що голод в Україні мав штучний характер і був спланованою політикою проти українських селян - найбільш самодостатньої верстви суспільства 1930-х років.

«Голод був вибраний як знаряддя упокорення Українського народу. Метою було знекровити Україну, підірвати її сили і таким чином усунути можливість відновлення державності», - сказав Президент.

Таким методом було безжально згублено мільйони невинних людей, половина з яких - діти. Одночасно винищувалася інтелігенція, письменники, науковці, вчителі, священики - усі, хто міг чинити найменший інтелектуальний опір. Понад те, комуністичний режим десятиліттями намагався вбити й саму пам'ять про них, учасників цієї трагедії.

«Всі згадки про трагедію були заборонені й суворо каралися», - констатував Президент.

За його словами, перші спроби донести до світу слово правди про Голодомор були зроблені в 30-ті роки британськими журналістами Гаретом Джонсом і Малкольмом Маґґеріджем, іншими дослідниками, дипломатами, людьми доброї волі з Британії, Німеччини, Італії, багатьох інших країн.

«Супроти цих, на жаль, поодиноких дій Радянський Союз у звиклий спосіб організував пропаганду та дезінформацію, яку найяскравіше засвідчили піднесені репортажі Уолтера Дюранті, згодом лауреата Пулітцерівської премії. Наш голос, наш біль, наш крик світ не почув. Ми будемо завжди пам'ятати всіх праведників, хто постав на захист України», - сказав Віктор Ющенко.

Він відзначив, що тепер зусилля із донесення правди про цю трагедію української нації почуті світом.

«З не меншим болем згадуємо політику морального нейтралітету і невтручання, якої дотримувалися у ті роки провідні країни світу. Саме тому з надією і вірою у справедливість ми сприйняли той факт, що нинішня світова хода українства на вшанування пам'яті про жертви Голодомору почута міжнародною спільнотою. Ми вдячні світові за солідарність і підтримку», - сказав Президент.

Від імені Української держави він висловив вдячність усім державам і міжнародним організаціям, які визнали Голодомор 1932-1933 років актом геноциду, засудили його як злочин проти людськості і вшанували мільйони невинних жертв.

Президент також подякував усім церквам та релігійним громадам, які сьогодні разом з Україною. Особливо Віктор Ющенко подякував Вселенському патріархові Варфоломію І та Папі Римському Бенедикту XVI, які, вшановуючи пам'ять жертв Голодомору, разом із своїми вірними молитовно приєднуються до поминання невинно убієнних.

Президент процитував звернення з нагоди 75-ї річниці Голодомору Його Всесвятості Варфоломія І: «...жахи ХХ століття не зламали хребта нації, не зробили з українця раба і послушного виконавця чужих намірів... У світовій історії за весь час існування людства не було такої трагедії, щоби за один мирний рік знищити більше людей однієї нації, ніж було знищено за кілька років війни. І хто що б не говорив, як би не намагався применшити зло, це явна ознака геноциду».

За словами Президента, Україна завжди буде вдячна Роберту Конквесту і Джеймсу Мейсу - американським дослідникам, які першими відкрили світові правду про Голодомор.

«Ми складаємо шану всім, хто разом з нами прокладає шлях до відновлення історичної справедливості», - сказав Глава держави.

Оцінюючи наслідки голоду для України, Президент назвав найголовнішим те, що як нація українці змогли вистояти у цій трагедії.

«Найголовніше: Україна вистояла і Україна перемогла. Перемогла правда, перемогла історична справедливість. Так є і так, безумовно, буде. Народ мій є. Народ мій завжди буде. Навіки вічні», - сказав Віктор Ющенко.

У своєму виступі він закликав міжнародну спільноту засудити всі злочини тоталітарного радянського режиму.

«Від імені Української держави я закликаю всі народи об'єднатися для спільного суду над тоталітарним комуністичним режимом. Я закликаю засудити будь-які спроби реабілітувати й виправдати злочини Сталіна та його опричників. Я закликаю об'єднатися всіх людей доброї і чесної волі, щоб ніколи не допустити повторення політики зневаги до людини, до її прав, до національного суверенітету незалежних держав», - закликав Глава держави.

Президент згадав про інші злочини комуністичного режиму.

«Трагедія України - не виняток, а один з найбільш вражаючих прикладів політики ненависті до людини, що була втілена комуністичним режимом. Сьогодні я хочу згадати і вшанувати пам'ять про трагедії інших народів. Я згадую голод в Казахстані у 1931 році, що винищив майже 2 мільйони казахів. Я згадую штучний голод на Північному Кавказі. Я згадую Катинський розстріл польських офіцерів. Я згадую вторгнення Радянського Союзу в Естонію, Латвію і Литву у 1939 році. Я згадую масові депортації народів СРСР - кримських татар, поволзьких німців, угорців, болгар, фінів, калмиків, інгушів, чеченців, карачаївців, балкарців, ногайців, турків-месхетинців, понтійських греків. Я згадую Куропати поблизу Мінська. Я згадую Биківню. Я згадую придушення Угорської революції 1956 року і розстріл Празької весни в 1968 році. Я згадую знищених ГУЛАГом сотні тисяч росіян, представників інших братніх народів. Я згадую і кажу - цьому немає і не може бути забуття», - сказав Віктор Ющенко.

ДОВІДКА

Станом на 17 листопада 2008 року Голодомор актом геноциду прямо визнали 13 держав (в хронологічному порядку): Естонія, Австралія, Канада, Угорщина, Литва, Грузія, Польща, Перу, Парагвай, Еквадор, Колумбія, Мексика та Латвія.
Своє слово про Голодомор як геноцид сказали США. У Компендіумі соціальної доктрини Ватикану вказано, що у ХХ столітті проти українців було вчинено геноцид. Голодомор геноцидом визнала Балтійська Асамблея, до якої входять Естонія, Латвія та Литва. Голодомор геноцидом визнали законодавчі органи 22-х адміністративно-територіальних одиниць 7 держав світу: Австралії, Аргентини, Бразилії, Великобританії, Іспанії, Італії, Канади та Португалії.
Європейський Парламент визнав Голодомор злочином проти Українського народу та проти людяності. ООН, ЮНЕСКО та ОБСЄ прийняли документи, в яких вшановується пам'ять жертв Голодомору. Подібні документи ухвалили законодавчі органи шести держав: Аргентини, Іспанії, Чилі, Чехії, Словаччини та Росії (яка замість слова «Голодомор» вживає фразу «голод 30-х років»), а також двох адміністративно-територіальних одиниць Аргентини.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/12120.html
Категорія новин: Україна: суспільство
Опублікував: bashtanka | Дата: 23.11.2008

Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [161]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [623]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1045]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz