Головна сторінка

Чт, 02.05.2024, 04:02

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

RFI: Когда самый крупный ......
00:09:59
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Вітання ветеранів з Днем визволення району:

---31:

День Захисника Вітчизни - 2011:

Відкриття офісу Партії регіонів:


 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте вступ України до Європейського Союзу?
Всього відповідей: 967
 

 

 

На головну » 2015 » Грудень » 20

Підсумки акції "Мій добрий вчинок" від редакції "Голосу Баштанщини"


 
ЛЮБІ ДІТИ!
Редакція  районної  газети щиро дякує вам за участь у акції «Мій добрий вчинок»!

(опубліковано в "Голосі Баштанщини" від 19.12.2015 №114)
  43  листи  з  розповідями  про добрі справи, які ви зробили протягом  року,  надіслані  Святому Миколаю.  З  прочитаного  він дізнався і порадів за те, як багато  хороших  і  вихованих  дітей  у Баштанці,  Новоолександрівці, Новоєгорівці,  Пісках,  Доброму, Леніне, Виноградівці, Костичах, Кашперо-Миколаївці,  Лоцкине  та  інших  населених  пунктах району.  Зроблених  вами  гарних справ – не перелічити! Всі автори  щирих  і  зворушливих  листів отримають  від  Миколая  подарунки (можна отримати в редакції "Голосу Баштанщини". Святому Миколаю у його важливій  місії  допомагають  небайдужі,  добросердечні  люди.
  Цього року його вірними помічниками стали депутати райради Олександр Береговий та Віталій Костюк з міста Баштанка, які для вас,  дорогі  діти,  привезли  подарунки з резиденції Миколая.
  Кожна  розповідь  заслуговує на увагу читачів газети, проте редакція не має можливості опублікувати всі, тому пропонуємо вам ознайомитися з декількома з них (тут, на сайті, публікуємо усі листи).
Р. S.   Шановні  дорослі!  Стати помічником  Святого  Миколая може кожен. Тож пропонуємо вам ознайомитися  з  усіма  листами баштанської  дітвори  та  вручити  подарунок автору,  чий  лист  вас  найбільше вразить.






 
Листи святому Миколаю

1.
Мій добрий вчинок
Святий Миколайчику!
Я Еріка Балдук проживаю в м. Баштанка з мамою і татом. Мені 5,5 років. Скоро я піду до школи, а поки що я ходжу до репетитора на заняття. Я ще не можу сама писати, тому мені допомагає мама.
Миколайчику, я дуже люблю тваринок. У нас дома живе морська свинка «Сніжок», я доглядаю за ним. Також у мене живе кошенятко, його хтось викинув, а я попросила тата забрати його додому. Ми його покупали, тепер він чистенький і пухнастий, вони добре граються зі Сніжком. Я допомагаю мамі так, як вчить мене вихователька у дитячому садочку, складаю свої речі і мамині. А ще бабуся мене навчила вимикати за усіма світло, тому я завжди говорю мамі і тату, що потрібно берегти світло.
Миколайчику, якщо це добрі справи то подаруй мені будь-ласка м’яку іграшку (мавпочку).
Еріка.

2.
ЗАЩИХИН Денис, 9 років
Одного разу зі мною сталася дивна історія. Коли я йшов додому із тренувань по футболу, по дорозі я зустрів маленьке кошеня, воно стояло на краю дороги і своїм тоненьким голосочком кликало матусю, я підійшов до нього взяв на руки погладив його по голівці і притулив його до себе. Пройшовши трохи далі я побачив кішку, яка бігає попід дворами і шукає своє дитя. Коли я положив кошеня на дорогу, кішка відразу підхопила його у сої зуби і понесла його до своєї схованки.
Ось так я повернув дитя матусі.


3.
ШУТІНА Вікторія. с. Новоєгорівка, вул. Степова №31
Шановний святий Миколаю!
Цей рік був дуже добрий. Я перейшла до 5 класу. вчуся добре, отримую гарні оцінки. У вільний час я малюю, допомагаю мамі, а ще ходжу на танцювальний гурток, та гурток «Умілі ручки». Я дуже люблю тваринок. У мене їх дуже багато і собачки, котики, рибки, і хом’ячки та багато інших. На зиму я зробила годівнички для пташок. А ще у мене є дуже багато різних видів рибок, я їх колекціоную. Люблю читати казки, оповідання, вірші, загадки. У мене є дуже багато друзів, з якими я дружу. Я люблю грати у футбол та баскетбол, тож улюблений урок – фізкультура. Моя мрія бути здоровою та щасливою. Всім бажаю здоров’я, щастя і гарних намірів.


4.
САКАРА Марина. с. Новоєгорівка, вул. Молодіжна, 40
Святий Миколай!
Вже минуло багато часу й змін з того дня, коли Ви приходили до хат. Я зробила багато добрих справ. Допомагала мамі, татові, бабусі. Я дуже сильно люблю тваринок. Тому майже кожного дня підгодовую бездомних собачок та кішок. Якщо не маю чого дати їм поїсти, просто можу приголубити, приласкати. Дивишся на собачку, а вона у відповідь тобі щасливо махає хвостиком і стрибає. Я можу допомагати бабусі, дідусю чи просто якомусь перехожому понести сумку. Можу підняти сміття й викинути його у смітниковий бачок.
Якщо світ буде добрішим і доброзичливий, то він буде прекрасним для Божого ока.


5.
Написала листа Червона Катерина, с. Новоєгорівка.
Мені 77 років, я перенесла двічі інсульт. Зовсім погано ходжу, не працює права нога і рука, але дуже хочеться в гарну погоду вийти на вулицю і посадити на лавочці. І от мої правнучата із радістю та поперед одного підтримують мене за руки, несуть паличку, підставочку під ноги, оберігають мене, щоб я не впала. Живуть правнучата не разом зі мною, але завжди передають вітання, сумують за мною. Тож бажаю всім Вам мати таких добрих маленьких помічників. від їх вчинків і жити хочеться. Сама писати не маю сили, тому попросила написати і розповісти про Віталика (4 роки) і Сашуню  (2 роки) знайомих.
Віталіковий тато зараз знаходиться в зоні АТО, тому дай Боже, щоб він повернувся здоровим і живим та порадів за свого синочка і племінника Сашка.
Хлопчики писати ще не вміють, тому про них написала я. Вважаю, що їх добрі вчинки варті наслідування.


6.
СЕРБІНА Діана, с. Новоєгорівка, вул. Торгова, 21
Мої батьки виховують мене, як дуже ввічливу дитину. І я завжди намагаюся бути дуже уважною до людей. У черзі я пропускаю уперед людей похилого віку. У транспорті я поступаюся місцем вагітним жінкам та старим людям. Завжди висловлюю подяку тим людям, які мені допомагають. Вітаюсь з усіма сусідами кожного дня, це дуже приємно для мене. Я вважаю що бути доброю та ввічливою людиною – це дуже цікаво.
Я дуже пишаюся, якщо можу допомогти людям, що потребують уваги.
Поряд зі мною по сусідству проживають люди похилого віку: дідусь Анатолій і бабуся Тамара. Вони обоє хворі, дідусь уже не встає з ліжка, а старенька не встає, бо не може ходити, тому, що хворі ноги. Я частенько до них навідуюсь, коли мої батьки допомагають їм по господарству. Хоч і не виконую ніякої фізичної роботи, але спілкуюся з бабусею Тамарою, розповідаю про новини у селі, про моє навчання у школі. І кожен раз бабуся запрошує мене прийти ще. Значить їй потрібне наше спілкування. Я вважаю, що це добра справа, якщо її потребує людина. А самотнім людям, особливо стареньким, потрібна увага, і я намагаюся її приділи їм. Хочу закликати сіх бути милосердними і доброзичливими.

7.
КУШНІРЕНКО К, с. Новоєгорівка, вул. Поперечна, 2
Я дуже, дуже люблю допомагати мамі, татові, дідусеві, бабусі, моїй тітці та моєму братику з уроками. Я люблю працювати фізично. Прибираю у собаки Мулі й Бублика, вичищаю у курей, качок, гусей, корів, свиней. Я сам роблю уроки, а матуся лише перевіряє й хвалить мене. Я прибираю у хаті, на дворі, складаю одяг, згрібаю листя та виношу з саду гілля, топлю пічку, допомагаю друзям, вони допомагають мені. А ще я люблю допомагати перехожим, якщо вони потрапляють в біду, то я їх виручаю. Я думаю, що це мої хороші вчинки.

8.
БІЛИЙ Христина, 9 років
Доброго дня Святий Миколаю!
Давно я не писала тобі листів. Хоч і доросла дівчинка, та скоро твоє свято, свято діток, і хочеться вірити в дива. А вони ж існують правда?
так хочеться вірити і дарувати цю казку, нести цю радість перед святом Миколая не тільки у дитячі сердечка, а й у дорослі. Так хочеться, щоб вони відкрились і повірили у диво. Дякую тобі за те, що ти є! Нехай далеко, нехай на небі! За те, що даруєш віру та надію!
Попрошу у тебе здоров’я та щастя для своїх рідних, щирості та відкритості у стосунках, сподівань, менше образ та люті, впевненості у своїх вчинках. Так хочеться перестати боятися зробити щось таке, схибити, піти не своєю дорогою. А ще хочу подякувати за тих людей, які є у моєму житті. Я вірю, ти є! Головне вірити.


9.
БУРДУНА Олександра, 9 років
Дорогий Святий Миколайчик!
Хочу розповісти тобі історію, яка сталася цим літом. У нас в будинку жила кішечка Ліза. дуже гарна – біленька, руденькі, сіренькі плями, пухнаста шубка, грайлива, веселий характер. Взяли її, як заведено, малим кошеням. тому ф звикли, як до члена сім’ї. Йдеш додому, а вона сидить на підвіконні. чекає. Тільки двері відчиняються, а вона вже біля них – зустрічає з привітним муркотінням – тобто «привіт» її мовою. Ліза підросла і от влітку ми чекали поповнення в «нашій сім’ї». Але сталося нещастя. Наша тендітна кішечка не впоралася з тяжким випробуванням і три маленькі різнокольорові клубочки лишилися нам замість Лізи. «Діти» хочуть їсти, а що ж робити? Як годувати. Врятувала ситуацію наша бабуся. Вона вже мала досвід – цуценята та кроленята, козенята і маленькі нутрії – це список її «дітей», яких вона вигодувала піпеткою.
Ми з братом пройшли короткий курс «молодого бійця» і вже через декілька днів сі три кошенятка дружно чмокали піпетку. Впевнені у своїй безпеці, засинали біля хутряної собачки. Тепер наші вихованці вже підлітки і розлетілися по своїх нових домівках. Тільки один залишився в «батьківській хаті». В домі ж має бути господар.

10.
ГОРЛО Артем, с. Лоцкине, вул. Дружби народів, 4/1
Доброго дня чи вечора, Святий Миколаю
Мене звуть Артем, я навчаюсь у 2 класі, мені 7 років. У моїй сім’ї проживають самі жінки. А я єдиний чоловік. В цьому році я був слухняним хлопчиком. Ціле літо допомагав мамі та бабусі на городі, в хаті, в заготовці дров на зиму. На городі ми рвали траву, кріп, стріляний буряк. Садили та викопували картоплю, сіяли моркву та бурячок. Я завжди допомагаю мамі мити посуд та прибирати в хаті. Поливаю квіти та витираю пил. А ще цим літом ми займалися заготівлею дров. Я їх пиляв та рубав. Така робота мені дуже подобається. Навчаюсь я непогано. Мені дуже подобаються уроки інформатики, природознавства, трудового навчання. Але для інформатики мені потрібен комп’ютер або ноутбук, але в мене його нема і мені тяжко вивчати цей предмет. святий Миколайчику, виконайте будь-ласка мою мрію.
З повагою Артем.


11.
ПИСЬМЕННИЙ Максим, учень 3 класу, с. Виноградівка. Вул. Новоселів, 16
Святий Миколайчику, пише тобі учень 3-го класу Максим. Я прошу тебе пробачити мене за те, що я не слухав маму, але якщо я не заслужив на подарунок, то ти, Миколаю, принеси не мені, а тим діткам, які живуть у дитячих будинках, моїм друзям та моїй сестрі. І щоб у нас були злагода і мир.
Дякую.

12.
ЧУРЧУК Олександр, учень 3 класу, с. Виноградівка
Добрий день Святий Миколаю!
В мене справи хороші. Я допомагав мамі сидіти з Настею. Я допомагав татові робити велосипед. Я хочу від Миколая костюм людини-павука. До побачення.
З повагою Олександр.

13.
ОНУФРІЙЧУК Владислав, село Костичі. Вул. Степова, 5
Лист Святому Миколаю
Пише тобі Онуфрійчук Владислав з мальовничого села Костичі. Живу я з мамою, тато помер коли я був зовсім маленький. Мені 10 років, я навчаюсь у 5 класі. Після школи я поспішаю до дідуся і бабусі, які живуть на сусідній вулиці. Влітку я щоденно допомагав прибирати у кролів, годував їх сіном, зимою травою, яку ходив постійно рвати. А зараз на календарі збігають останні дні осені. З приходом холодів, пташкам буде тяжко знайти їжу. Ми з дідусем щороку майструємо годівнички для птахів, вішаємо на вишню перед вікном. І в цьому році ми почали майструвати нову годівничку, щоб з приходом сніжної зими допомогти нашим пернатим друзям вижити.
Хочу привітати всіх, у тому числі і тебе Святий Миколаю з Новорічними святами. Побажати всім міцного здоров’я і мирного неба над нашою рідною Україною.

14.
БАРАНЧУК Віка, 8 років, с. Добре, вул. Центральна, 12
Одного разу я йшла до школи, була зима і побачила на дорозі бабусю, вона впала бо було слизько. Я почала кликати на допомогу і попросила, щоб підняли бабусю. Вона не могла встати, а потім викликали бабусі швидку допомогу, в неї була зламана нога. Коли настало літо, ця бабуся прийшла до мене і сказала мені спасибі, що я їй допомогла і дала мені цукерок. Треба завжди всім допомагати.

15.
ПЕРЦУЛА Ілона, с. Леніне, 9 років
Кожна дитина з раннього віку має свою потаємну мрію. З дитинства я мріяла щоб до моєї оселі завітав Святий Миколай і приніс подарунок. І хоча я вже підросла, мені 9 років, але хочеться дива. З нетерпінням чекаю свято Святого Миколая. І сьогодні хочу розповісти про добрі справи, які були  зроблені в цьому році.
Дідусю, Святий Миколай! Цілий рік я намагалася добре вчитися і гарно себе вести, щоб не засмучувати татуся і матусю. Я вважаю, що це мені вдалося, адже була нагороджена «Похвальним листом» за високі досягнення у навчанні та представляла свою школу в районному турі знавців української мови імені П. Яцика.
Поруч з нашою сім’єю живуть мої бабуся і дідусь. Бабуся  наша хворіє і часто знаходиться на лікуванні в м. Миколаєві. Я весь час допомагаю дідусеві та бабусі у веденні їхнього господарства, а ще я підмітаю, прибираю в кімнаті, разом з дідусем згрібали і виносили листя з їхнього двору. Ходжу в магазин за продуктами, приношу їжу, яку готує мама. Щоб бабуся не сумувала, адже вона майже не виходить з кімнати, я читаю їй оповідання, вірші. навіть заспівати та затанцювати можу. І тоді в бабусиних очах спалахує радість. Вдома ми тримаємо чимало господарства. Я піклуюся про курчаток, каченяток та домашніх улюбленців – котика і двох собачок.
Кожної зими перед своїми вікнами з татусем вішаємо годівничку. Скільки пташок прилетіло – і синички, горобчики, голуби дикі.
Святий Миколайчику, хочу попросити Вас допомогти, щоб був мир, щоб всі солдати повернулися додому живими і здоровими. Адже мій рідний братик проходить строкову службу. Ми всією родиною мріємо про його повернення.
Чекаю на Вас, Святий Миколаю!

16.
СТЕЛЬМАХ А., 8 років
Допомога
Коли я йшла зі школи додому помітила на краю дороги лежить горобчик, я до нього підійшла і помітила, що в нього перебите крило. Я його підібрала і виходила. Коли він зміг літати, я його відпустила на волю.


17.
ТРОЇЦЬКА Юліана, 7 років, с. Новоєгорівка
Помічники
Допомога рідним – це є гарним вчинком. Так, наприкінці літа настала пора збору врожаю цибулі. Справитись з цією роботою мамі було дуже нелегко. Їй на допомогу прийшла я зі своїми подругами. З цією роботою ми вправно впоралися. Мама була дуже задоволена.

18.
ЩЕРБИ Анастасія, 8 років, с. Новоєгорівка
Наш Мурчик
Влітку ми гралися з друзями біля мого двору. І раптом почули плач кошенятка. Ми побігли до нього, воно було таке маленьке. Ми дали йому молочка. І я попросила свою маму його залишити у нас жити. Мама погодилася. Назвали його Мурчиком.

19.
ГАЛЮХОВА Джесіка, 8 років, с. Новоєгорівка
Колись я йшла зі школи. Йдучи вулицею, я побачила, що в біду потрапило кошеня на яке напали собаки. Я хотіла його захистити, але не могла швидко перейти дорогу бо їздили машини. Мені стало сумно. Згодом я відігнала собак. По вулиці йшло багато людей, але ніхто не хотів їх прогнати.. Бувають і такі байдужі люди…

20.
ГУЛЬВАС Дарія, 8 років, с. Новоєгорівка
Кошенята
Одного разу я допомогла двом маленьким кошенятам. Діло було так… Одного теплого, літнього ранку я прокинулася від незвичайного звуку. Я швиденько одягнулася і вийшла на подвір’я, побачила там двох маленьких кошенят. Я не одразу зрозуміла звідки взялись кошенята. Пізніше я здогадалася, що сусідська кішка пішла шукати собі їжу, а тим часом кошенята вийшли за нею і заблукали. Мені нічого не залишилося, окрім того, щоб їм допомогти. Тим часом напоїла кошенят молоком. Я дочекалась повернення мами-кішки. Кошенята, побачивши маму, дуже зраділи. кішка по черзі облизувала своїх діток. А для мене, в знак подяки, промуркотіла веселу пісеньку.


21.
ГОЛОВКО Інна, 8 років, с. Новоєгорівка
День народження подруги
Уся наша вулиця чекала на день народження Діани, нашої сусідки. Батьки Діани не влаштували для доньки свята. І тоді я запропонувала друзям виготовити блокноти із зошитів і кольорового паперу і подарувати їх мешканцям своєї вулиці. На виручені гроші ми купили вафельні коржі і морозиво. Вдома намастили коржі медом та варенням. Діти нашої вулиці зібралися в садочку під абрикосою. Всі ласували морозивом, запивали молоком. Друзі подарували Діані квіти, розмальовки, олівці. Вона була весела і щаслива. Мої батьки мене похвалили за організацію свята. Друзям треба допомагати.


22.
СЕМКІВ Павло, 8 років, с. Новоєгорівка
Справжній друг
Минулої осені ми з мамою та братиком і сестричкою якось пішли до магазину. Проходячи повз маленькі кущі, що прикрашала стежку, яка вела до магазину, сиділо маленьке сіре цуценя. Воно жалібно скуліло та підбігало до ніг кожної прохожої людини, немов прохало про допомогу. Але сі ті люди байдуже ходили повз нещасне собача, не помічаючи його плачу. Навіть були такі, які штурхали його ногами, щоб не заважав іти.
Я тривожно смикнув маму за рукав, прохаючи допомогти  малому кудла тику. Мама спочатку глянула на нього, а потім посміхнулась і дозволила забрати додому маленького песика. Ми вдома викупали його і нагодували молоком. Маленьке цуценя було потішним та веселило всю сім’ю. Воно, коли бігло, нагадувало маленький клубочок шерсті, яка котилася від вітру, це тішило всіх. А тоненьке його скачання, коли воно просило їсти, викликало сміх. Ми всі любили це маленьке створіння. А згодом виросла собака, яку ми кличемо Кнопою. Вона маленького зросту, але велика захисниця нашого подвір’я. Так ненароком ми знайшли справжнього друга. разом з братиком і сестричкою любимо бавитися з нашою Кнопою.

23.
ЧУБАТЕНКО Вікторія, с. Новоєгорівка, вул. Молодіжна, 42
Привіт Миколаю!
Пише тобі учениця 2 класу Віка Чубатенко. Я хочу тобі розповісти про мої добрі справи. Я люблю допомагати батькам та бабусі. Мені подобається мити посуд, прибирати в будинку. Люблю поливати квіти, ходити до магазину по продукти для мами. Дуже люблю підмітати у подвір’ї влітку і допомагати батькам на городі. А також в осінню пору ходжу до бабусі збирати горіхи, згрібати листя, прибирати у дворі. Я дуже люблю працювати і всім допомагати!


24.
КУЛЬЧАК Анастасія, 8 років, вул. Лесі Українки, 47
Я допомагала мамі мити посуд, замітати. Ходила до бабусі допомагати на городі картоплю копати. Допомагала татові збирати шипшину, садити цибулю, часник, картоплю. Прибираю в хаті, застеляю ліжко, витираю пил, поливаю квіти.


25.
ЧУХЛІБ Сергій, 10 років, с. Новоолександрівка
Любий Святий Миколаю!
Пише тобі Сергій. Мені 10 років. Я живу в с. Новоолександрівка і навчаюсь у 4 класі. Вчуся добре, люблю математику, природу, малювання, приймаю участь у олімпіадах.
Святий Миколаю! Я дуже хочу, щоб Ти приніс подарунки чотирьом моїм братикам: Дімі, який проживає в інтернаті, Альоші, він був направлений у дитячий будинок, Саші і Вані, які живуть у будинку малютки в Черкасах.
Мамка нас покинули коли ми були маленькі, а Ваню я ще не бачив бо йому 1 рік. Коли виросту то його знайду. Папка помер, а я живу у своєї вчительки, яка для мене справжня мама. Я дуже люблю свято Миколая і Новий рік. Святий Миколаю, бажаю тобі міцного здоров’я, щастя на довгі роки. Щоб ти ще багато років дарував подарунки маленьким діточкам.

26.
СПІВАК Сергій, 8 років, м. Баштанка
Доброго дня Святий Миколаю!
Пише тобі Сергій. Мені 8 років. У мене є багато друзів, з якими я гарно товаришую. У школі я навчаюся гарно, відвідую гурток вишивання, танців та ходжу на уроки у музикальну школу.
Я дуже люблю тварин, тому у мене є кролики великі та маленькі, а також дві собаки, я за ними доглядаю. Колись на елінгу я знайшов бездомне не доглянуте кошеня, але ми з мамою віддали його дяді Вові, бо наші собаки  не люблять котів, вони їх кусають. Але я вважаю, що я кошеня врятував, бо воно загинуло б на холоді.
Я допомагаю завжди мамі пилососити у хатах, працювати на городі восени та влітку, допомагаю доглядати братика, іноді мию посуд. Татові я допомагаю у його чоловічих справах.
Я хочу, щоб були завжди здорові мама, тато, мій братик, бабусі, дідусі, і щоб завжди був мир на землі.
Я обіцяю і надалі бути слухняним хлопчиком, буту завжди робити тільки добрі справи.
До побачення, Святий Миколаю!


27.
ОХРІМЕНКО Крістіна, 7 років, Кашперо-Миколаївська ЗОШ
Дорогий Святий Миколаю!
Пише тобі листа Охріменко Крістіна. Я навчаюсь у 2 класі. З нетерпінням чекаю свято Миколая, бо я вірю, що ти добрий і допомагаєш всім у здійсненні мрій. Хочу розповісти тобі про випадок, який трапився зі мною.
Мій добрий вчинок
Одного разу, граючись за селом, я почула дивний звук і помітила, як заворушився кущ. Я з обережністю підійшла і заглянула в нього. Здивувалася – там було маленьке цуценя!
Я взяла на руки маленький клубочок, який тремтів від холоду і страху. Відразу віднесла його додому. Напоїла цуценя молоком та загорнула в теплу ковдру. Коли ввечері мама повернулася з роботи. вона зовсім не здивувалася, бо це була моя не перша знахідка. У мене вже був безхвостик цуценя, яке я знайшла біля магазину на дорозі.
З того часу у мене з’явився найкращий друг на ім’я Дружок. Вся моя родина полюбила його, він став членом нашої сім’ї.
Люди, давайте будемо добрішими в цьому жорстокому світі.
Святий Миколаю хочу попросити тебе подарувати здоров’я моїм рідним. Миру нашій країні, сонечка для кожної дитини.
Дяку. До зустрічі.


28.
ЗАЙЧЕНКО Евеліна, 7 років,  Кашперо-Миколаївська ЗОШ
Дорогий Святий Миколаю!
Пише тобі Евеліна. Я дуже чекаю свято Миколая. Вірю в тебе і знаю, що ти всім допомагаєш.
Мені 7 років. Я слухняна, ввічлива дівчинка, гарно вчуся у школі, допомагаю мамі. Мені приємно, коли мама називає мене своєю помічницею.
В цьому році я навчилася робити листівки і мені захотілося вітати ними маму, тата, братів, бабусь і дідусів.
Недалеко від мого будинку живе старенька-старенька бабуся Надія. Минулого тижня я відвідала її і подарувала листівку. Думаю, що бабусі було приємно, бо на її обличчі я побачила щасливу посмішку.
Прошу тебе, Святий Миколаю, зроби так, щоб жодна бабуся не була самотньою, а моїй родині і мені пошли міцного здоров’я, Україні – миру, дітям – щасливих родин. Буду вдячна, якщо ти мені подаруєш багато книжок і дитячу палатку.

29.
СЕЛІФОНОВА Анастасія, 4 клас, м. Баштанка, ЗОШ №2
Святому Миколаю
Добрий день Святий Миколай!
Я допомагаю батькам, старим бабусям і дідусям, допомагаю тваринам6 Одного разу я побачила хворе цуценя, воно було хворе і я його вилікувала. Тепер воно здорове і воно живе в мене в будинку, я доглядаю за собачкою, її звуть Гєрда.

30.
Сиволап Аделіна, м. Баштанка, вул. Соборна, 53
Дорогий Миколаю!
Я  цьому році була чемною дівчиною. Я намагалась кожного дня робити добрі вчинки: допомагала мамі по господарству, мила посуд, прибирала у своїй кімнаті, доглядала молодшого братика Сашу. Я принесла додому котика, і наш Кузя не мерзне на вулиці, мама його покупала. полікувала, і тепер він не чухається.
Святий Миколаю, маю до Вас велике прохання, зробіть так щоб війна скоріше закінчилася, і щоб нікого більше не вбивали.

31
ДЕНИС Наталія, 4-Б клас, Баштанська ЗОШ №1
Дорогий Миколаю!
Я читала те, що ти написав у газеті. Мені це дуже зацікавило. Я вирішила написати тобі розповідь про добрі справи.
Я дуже люблю допомагати мамі, татові, бабусі і дідусю. Мамі я допомагаю наглядати, додержувати порядок, а татові допомагаю доглядати господарство, а ще збирати ягоди в саду. бабусі поратись на городі, та на подвір’ї. А ще ми з дідусем приглядаємо за моїм молодшим двоюрідним братиком.
Одного разу трапився такий випадок, коли наша киця вискочила на дерево наших сусідів, у них є зла собака, вона ледь не роздерла нашу кішку, але на щастя ми покликали тата і він врятував її.

32
ДЕНИС Ірина, учениця 4-б класу Баштанської ЗОШ №1
Любий Святий Миколаю!
Я хочу написати тобі всі добрі справи, які я зробила за 1 рік. Моя сім’я побачила твою розповідь у газеті.
Цього року я допомагала дідусеві приглянути свого молодшого двоюрідного братика, а татові поратися у саду. Матусі і бабусі я допомагаю вести домашні справи по господарству, а також готувати їжу, бо люблю смачненьке. Одного разу, влітку, ми побачили ластівку, яка впала з гнізда на землю і її хотів з’їсти кіт, та ми з друзями допомогли пташці врятуватися. Ми посадили пташку на дах, щоб нею не посмакував хитрий кіт.

33
ВАСЬКОВ Вова, учень 2 класу, с. Добре, вул. Командовського, 103
Любий Миколаю!
Мене звати Володимир і я хочу розповісти свою історію. Якось з родиною ми були в місті Миколаєві і там на площі на галявині я знайшов птаха, то був голуб, у нього була зламана ніжка і крило, я вмовив маму забрати його в село. Дома я зробив йому хатинку, й почав за ним доглядати, годував його зерном, брав його на руки й заносив до будинку. З часом мій голуб, а назвав я його Малиш, окріп, став ставати на лапку, згодом вже й почав намагатися літати. Я дуже радів.
Одного разу я повернувся зі школи, а мій Малиш полетів. Мама пояснила, що йому потрібна свобода, що він знайде свою родину!
Через деякий час ми помітили що Малиш прилітає до нас на подвір’я поїсти і мене і мою родину це дуже тішить! От так я влітку врятував голуба і я і моя родина пишається цим вчинком!
Зі святом Святого Миколая, з Новим роком і Різдвом Христовим!


Шановні читачі! Решта листів буде опублікована наступного тижня (лишилося на ПК у редакції газети)




 

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

Акція

 
Категорія новин: Події, свята
Опублікував: vagonta | Дата: 20.12.2015

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: листи до редакції газети, Голос Баштанщини, лист Святому Миколаю, листи дітей
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [170]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1053]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz