Головна сторінка

Пн, 29.04.2024, 01:22

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 3
Незареєстровані: 3
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Змагання з плавання, ч.3
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
З 8 березня!:

Відкриття офісу Партії регіонів:

Виставка робіт Олександра Бондаренка:

-21:


 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте Ви вступ України до НАТО?
Всього відповідей: 1741
 

 

 

На головну » 2016 » Лютий » 29

Баштанка. Декомунізація

     

  Хто з жителів Баштанки та району бував у парку ім. Т. Г. Шевченка (біля районного Будинку культури), звертав увагу на деякі зміни у пам’ятнику Синам Баштанської республіки та у пам’ятній стелі - посланні нащадкам. Люди задаються питанням: навіщо робити відповідні зміни?
  Справа в тому, що відповідні заходи проведені як щодо покращення зовнішнього виду, так і на виконання заходів щодо декомунізації.
  Напис на пам’ятнику Синам Баштанської Республіки з часом та від рук вандалів майже зник, тож вирішено поновити напис. Крім того, цей напис буде усім, як кажуть впадати в око, що він встановлений не для прославлення радянського/комуністичного режиму, а подвигу земляків-баштанчан, які свого часу проголосили унікальне явище в історії України – Баштанську республіку. Відповідно цей пам’ятник не потрапить під дію закону про декомунізацію і його не потрібно буде демонтувати.
  Накладка на пам’ятному знакові – посланні до нащадків зроблена для того, аби його не прийшлося демонтувати на виконання законодавства про декомунізацію. Чому вирішено у такий спосіб приховати пам’ятку комуністичному режиму, можу лише здогадуватися. Ймовірно це дорого для міського бюджету, або взагалі неможливо акуратно зрізати на пам’ятці зображення серпа і молота. Якщо у працівників Баштанської міської ради є відповідне роз’яснення, тож запрошую прокоментувати.
  Крім того, в Баштанській міській раді на виконання законодавства про декомунізацію пропонується перейменувати декілька вулиць. Їх перелік опубліковано в районній газеті «Голос Баштанщини» від 27 лютого 2016 року (придбати свіжий номер районної газети можна в кіоску «Преса», що навпроти супермаркету «АТБ»).







 
Категорія новин: Суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 29.02.2016

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: Пам'ятник, заходи щодо декомунізації, декомунізація, сини Баштанської республіки, пам'ятник в Баштанці, послання землякам
Всього коментарів користувачів сайту: 12
avatar
-1
1
Наказ є, - зробили.... А то ніхто б і не проводив цю декомунізацію. Наказ є, про вшанування Героям Небесної Сотні, тому вшановують..... Декомунізація - " класне" відволікання від основних проблем суспільства...
avatar
0
2
Для уточнення відповідної статті сьогодні звернувся до працівників Баштанської міської ради. Вони обіцяли надати додаткову інформацію у разі щось не відповідатиме дійсності.
avatar
0
3
Немає нічого дивного щодо накладки на памятному знаку. Це звична практика для нинішнього голови міськради.Така сама ситуація і з облажуваням центрального ставка новими плитами за міліони коштів.Замість води в ставку майже одне лайно, зате плити будуть нові. Купатись неможна зате пиль в глаза пустити можна. Цікаво як він буде шифрувать червоні "звйозди"на огорожі Пагорба Слави?.
Можливо дійсно для міськради дорого зрізати серпа і молота, тому будемо допомагати як допомогли зняти леніна та "звйозди"на огорожі біля знаку голодомору та церкви.
avatar
-2
4
Пам'ятник Синам Баштанської Республіки всеодно потребує реальної декомунізації, а саме його потрібно реконструювати на честь наших Синів в боротьбі (проти Путінської Росії та його режиму) за незалежну, вільну, Європейську Україну. Але це буде пізніше.
avatar
0
5
Майдан 8318, тебя слушать противно! Этот памятник наша история (Баштанского района), это памятник бойцам которые сражались тогда против того режима, как его можно снять и уничтожить? А парням которые воюют в ато просто нужно в другом месте памятник поставить (а не сносить старый для замены на новый).
avatar
0
6
valentin_gricenko4, простите за нескромный вопрос! Причем здесь вода (качество) в центральном? Гребля находиться в аварийном состоянии и замена плит (реконструкция) идет для того что бы ее в дин прекрасный день не прорвало и она не рухнула. А обс...ть каждый может, иди в мэрию и свои предложения скажи, мол нужно сделать так и так.
Відповідь: Від адміна. Комент відредаговано. Особисті образи користувачів - пряма дорога до бану акаунту.
avatar
0
7
Проект декомунизації дійсно необхідний, нагально необхідний народу України, ї кожному жителю Баштанки. Потрібно забути цей ворожий тоталітарний режим якій, тільки за останні 20 років свого існування ,у нас на баштанщіні не тільки збудував Баштанський сир завод , хліб завод, харчосмакову фабрику, висадити сад(Зоря Игулу) створити потужні твариницькі ферми.Побудував нову школу, ПТУ, дітсадки, баштанську районну лікарню, Універмаг(нині АТБ) високоповерхівки в різних районах нашого міста, провів водопровід, газопровід і т.д., а й забезпечив роботою на цих підприемствах, будівництвах, житлом , відчутям впевненості в завтрашнему дні. Цей клятий режим асфальтувавши наші дороги не зумів створити дороги такої якості, які змогли б прослужити років 50-100 без ремонту, і ми зараз змушені їздити по цому наслїдю тоталітарного режима який називается дорогою.
З гідністьюю і високо піднятими головами цінуймо свободи, демократію и СІМ НОВИХ ФОНТАНІВ здобутя баштанщіни за часів незалежної України.
avatar
0
9
Євгене, так ніхто ж не каже, що раніше нічого не робилося. Мені тільки прикро, що були такі керівники колгоспів, які нічого не зробили для свого села при наявності достатніх коштів у часи СРСР. Наприклад не провели до села газ, не зробили асфальтування вулиць. А сьогодні без грошей це просто не реально зробити. Правильно каже В. Гриценко - наші гроші на дороги і газифікацію у лапах олігархів.
avatar
1
8
Женя те, що ти перерахував було збудовано при союзі в 70-80 роках, і це було добре. За ці останні 20 років, шляхом корупції з’явилися олігархи, які паразитують та тілі громадськості. Тому потрібно брати і топити їм жирок, поки буде по справедливості. Як це зробити, перш за все потрібно напрягти свої мізки, і робити ту справу, яку вважаєш правильною. Головне не панікуй, Україна обов’язково буде європейською державою.
avatar
0
10
Декомунізація закон "Про засудженя комуністичного та націонал- соціалістичного( нацистского )тоталітарного режимів та заборону пропаганди їхньої символіки".Комуністичний режим засуджуем (ставимо знак рівності між комуністичним і нацистским як????), режим який створив все вище переліковане, питання чому ми повинні це забути. Кому це потрібно?
avatar
0
12
Режим, через який розстріляно і закатовано мільйони українців повинен бути засипаний землею, як і невинно убієнні ним жертви. Це треба в підручниках, щоб такої ганьби не повторилося. Щодо сучасної "діяльності" уряду, війни, то не ототожнюйте. Думаю, що уся верхівка країни, депутати рано чи пізно будуть відповідати за свої вчинки. Кого "погладять", а кого й ні...
А пам'ятати, до речі, ми повинні не той режим, а людей та їх справи щодо будівництва, благоустрою тощо..
avatar
1
11
Одже з ваших коментарів, в тому що за остані 20 років в баштанці не було створенно і побудовано чогось подібного , як за останні 20 років комуністичного режиму винні олігархи , влада "не при справах"??? А що до "А сьогодні без грошей це просто не реально зробити. Правильно каже В. Гриценко - наші гроші на дороги і газифікацію у лапах олігархів", моя думка така- щось нове збудувати, створити ми не можемо, а хулити(живучі в будинках, лікуючись в лікарні и т.д. збудованих при "клятому" режимі), тих хто це робив в житі, а не шукав відмовок, ми можемо.Слава нам Слава!!!

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [168]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz