Головна сторінка

Вт, 07.05.2024, 10:14

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 3
Незареєстровані: 3
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Холодно
00:02:35
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Виставка робіт Олександра Бондаренка:

---25:

_-27:

-19:


 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте Ви вступ України до НАТО?
Всього відповідей: 1741
 

 

 

На головну » 2014 » Листопад » 4

Чи можлива співпраця нинішньої влади з Майданом (звернення від ГО "Майдан Баштанщини")

Майдан Баштанщини  30 листопада минає річниця мирного протистояння на Київському Майдані. Тоді режим Януковича жорстко розігнав нашу молодь, яка показала свою незгоду діям влади у безпідставній зміні євроінтеграційного курсу країни. Майдан гідності здолав узурпатора, що коштувало кровопролиттям Героїв Небесної Сотні, пам'ять про яких в серцях українців повинна бути вічною. Країна сьогодні бореться за свою демократичність, незалежність, територіальну цілісність. На вільних виборах в травні п.р. переважною більшістю громадян (54,7%) обрано Президента країни. За період військових дій в зоні АТО в країні проведено парламентські вибори. Громадяни своїм вибором значно оновили склад парламенту в надії на краще життя для кожної родини і країни в цілому. Більшість громадян району підтримала демократичні, європейські цінності та прагнення в досягненні їх рівня. Але значна частина виборців не прийшла на виборчі дільниці тому, що не вірить ніяким змінам і їх можна зрозуміти. Мають ще пройти місцеві вибори, щоб остаточно прибрати з європейського курсу п’яту колону.
  Звісно зміни до нас маленьких українців чомусь довго доходять. Добробут мають тільки ті, що сидять біля державних «кормушок». Зміни залежать перш за все від людського потенціалу, тобто хто нами управляє. Що ми бачимо у нас в районі. Ті керівники державних установ та організацій, які керували при Януковичу, та тримали його вертикальну корупційну піраміду, так і надалі пристосовуються всидіти на своїх пригрітих стільцях (кріслах) і тримати в покорі трудові колективи. Неправильне сказане слово обертається негайним звільненням працівника. Дійшло до того, що районна влада проводила різні заходи (зустрічі, семінари, конференції та інше) в районі тільки зі своїми працівниками (бюджетниками), а інші люди могли спостерігати це покращення на сторінках районної газети з красивими картинками. Це продовжується і сьогодні, але з меншою помпезністю. Централізація влади і корупція, вимивала з бюджетів громад майже всі кошти.
  Стаття в районній газеті від 02.10.14 №89 Каленіченка А. «Про корупційні схеми в районі» повинна була поставити «на вуха» всі правоохоронні органи області. Звільнити потрібно було все керівництво причетних установ, а що ми бачимо - під тиском громади пішов тільки районний прокурор і деяких осіб кудись перевели. Наше намагання ознайомитись з роботою податківців району в частині їх роботи зі зверненням громадян закінчилось тим, що вони показали нашому делегованому представнику як працюють в цьому напрямку, дали таку ж відписку як і всім. Закликаємо нового прокурора району дати громадськості доступну проміжну інформацію з розслідування по статті А. Каленіченка, і чому діюче керівництво в податковій службі району ще досі на своїх посадах.
  Сьогодні ніякі люстраційні закони на рівні районів не достають корупційного чиновника, тому процес очищення влади будемо робити всією громадою. З квітня п.р. в районі вакантна посада керівника райдержадміністрації. В районній газеті «Голос Баштанщини» від 10.07.14 №63 в статті «В очікувані змін» ми ознайомлювали читачів з діями громадських активістів міста та району з даного питання. Намагання громадськості презентувати свою кандидатуру на цю посаду провалилися. Наші листи до облдержадміністрації, Кабінету Міністрів України, Адміністрації Президента, особисті зустрічі з головою обласної ради Кремнем Т.Д. та головою облдержадміністрації Романчуком М.П. виявилися не почутими. Їх обіцянки, що всі ключові призначення будуть погоджуватися з громадськістю виявилися пустим звуком.
  Теж саме вийшло з новим головою облдержадміністрації Меріковим В.І. В районній газеті від 09.08.14 №72 «Жодне звернення не залишиться без уваги» новий голова ОДА презентував нашій громаді гарячу лінію по фактам дій або бездіяльності чиновників. На звернення (маємо 2зв.) наших громадян ця лінія виявилася холодною до сьогоднішнього дня, тобто без реагування. Там же очільник області запевнив, що буде дослухатися до громадських організацій, а сам взяв і подав подання Президенту України на призначення головою райдержадміністрації свого представника однопартійця Грицюка В. А., який дійсно зареєстрований в районі керівником районної політичної партії «Фронт змін», яка в районі ні чим не проявила себе і яку ймовірно скоро перейменують в «Народний фронт». Керівництво області навіть не запросило на співбесіду кандидата від громади. Проте, як і при Януковичу, почули пропозицію депутатів районної ради від КПУ, про необхідність узгодження кандидатури голови РДА депутатським корпусом (стаття в районній газеті від 28.06.14 №59-60 «Внесено пропозицію»), більшість яких на сьогодні розбіглися зі своїх фракцій але на депутатській комісії одноголосно проголосували за розгляд цього питання на сесії. Таким чином без обговорення з громадкістю, а це без фактичних зустрічей, без публікацій в районній газеті, звичайної презентації кандидатів громада отримала рішення зверху. Що можемо зробити ми маленькі українці на таку зухвалість і зневагу від влади. Чи є в нас гідність і бажання встановити справедливість. Громадська організація з даного питання провела зустріч з новообраним народним депутатом ВР України Вадатурським А.О., консультації з дієвими районними проукраїнськими, проєвропейськими районними партіями і ставить на розгляд і підтримку громадою району наступні наші дії:
1) Збір Баштанського Майдану в поточному місяці, орієнтовано 22 листопада п.р.;
2) Презентація т.в.о. голови райдержадміністрації Грицюком В.А. своїх реформаторських дій на посаді керівника району – голови райдержадміністрації;
3) Публічне обговорення та голосування за єдиного кандидата на посаду голови райдержадміністрації;
4) Направлення клопотання голові облдержадміністрації про призначення головою райдержадміністрації особи, яка набере найбільшу підтримку громадськості.

 
  Деякі скептики нас заспокоюють, що посади голови райдержадміністрації скоро не буде, але щоб це сталося потрібно внести зміни до конституції, провести місцеві вибори і інше, як це все робиться ми бачимо по проведенню АТО в країні, місяць вже розтягнувся на вісім місяців, а без військового стану бойовики самі не підуть. Тому громада не дасть комусь просто відсидітися, а вимагає негайних реформаторських дій і в першу чергу громадської люстрації всього керівництва бюджетних установ та організацій району. Офіційно запрошуємо взяти участь т.в.о. голови РДА Грицюка В.А. і отримати підтримку від справжньої громади. Будуть запрошені новообрані народні депутати ВР Вадатурський А.О. та інші. На Майдан запрошуються всі громадяни, які розділяють принципи Майдану гідності і бажають дієвих змін в районі. Тих громадян, яких примусово будуть зганяти на даний захід, просимо повідомити громадську організацію про такий факт. Місце та дату проведення Майдану буде повідомлено завчасно через районну газету, дошки об’яв, місцевий сайт. Ваші пропозиції з організаційних питань Майдану приймаємо на електрону адресу громадської організації:
е-mail: maydanbashtanka@gmail.com

 
ГО «МАЙДАН БАШТАНЩИНИ»
Категорія новин: Суспільство
Опублікував: майдан | Дата: 04.11.2014

Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [173]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [625]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1054]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz