Головна сторінка

Сб, 20.04.2024, 14:02

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Україна
00:04:09
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Фотографія 7:

День Захисника Вітчизни - 2011:

День міліції:

Візит М.П.Круглова до Баштанської ЗОШ №1:


 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте вступ України до Європейського Союзу?
Всього відповідей: 967
 

 

 

На головну » 2013 » Липень » 11

Ціна на соціальний хліб на Миколаївщині підвищуватись не буде


  10 липня на телеканалі «Миколаїв» вийшов в ефір черговий випуск телепередачі «Чим живе область».

  Цього разу до студії були запрошені заступник голови облдержадміністрації Володимир Луста, в.о. начальника Держспоживінспекції в Миколаївській області Ірина Циган та директор ДП «Миколаївстандартметрологія» Ірина Романенко.
 
  На початку розмови у студії Володимир Луста коротко розповів про хід жнив на Миколаївщині, очікувані ціни на зерно нового врожаю та на хліб для жителів області.
 
  На Миколаївщині вже скошено 85 відсотків клину ранніх зернових і зібрано більш 1,5 мільйонів тонн зерна. На сьогодні середня врожайність озимої пшениці становить 26 центнерів з гектару, і цей показник у нас дещо вищий в порівнянні з сусідніми регіонами.
 
  Щодо очікувань цін на зерно нового врожаю, то вони будуть трохи нижчими, ніж у минулому році, але не суттєво.
 
  Заступник голови облдержадміністрації запевнив телеглядачів, що сьогодні є всі підстави для того , щоб стверджувати: ціна на соціальний хліб для жителів області зростати не буде. Крім того, слід відзначити, що на Миколаївщині ціна на хліб масового вжитку майже найнижча в Україні, нижче тільки в Криму.
 
  Володимир Луста розповів також телеглядачам про те, що наша держава взяла курс на створення сільськогосподарських кооперативів, і виконавча влада буде цьому сприяти.
 
  На запитання ведучого відносно того, яке основне завдання ставить для себе облдержадміністрація до кінця поточного року, заступник голови облдержадміністрації відповів: «Підняти рівень життя сільського населення області». 
 
  В.о. начальника Держспоживінспекції в Миколаївській області Ірина Циган розповіла, що Інспекцію утворено з 01.01.2012 року, і вона не є правонаступником Управління у справах захисту прав споживачів у Миколаївській області.
 
  До складу інспекції входять такі підрозділи: відділ контролю у сфері внутрішньої торгівлі, послуг, реклами та розгляду звернень громадян; відділ ринкового нагляду та два сектора: сектор бухгалтерського обліку та звітності; юридичний сектор.
 
Зацікавленість присутніх у телестудії та, мабуть, і глядачів викликала розповіть Ірини Циган про результати перевірок супермаркетів.
 
  Так, згідно вимог обласної прокуратури  інспекцією проведені позапланові перевірки 5 супермаркетів. Всього перевірено 370 найменувань на суму 173,7 тис.грн, забраковано та знято з продажу товарів 191 найменування на суму 77,867 тис.грн, що складає 44,8% від перевіреної кількості.
 
  Основні недоліки: в реалізації знаходився товар з простроченим терміном придатності, без повної інформації, та такий що не відповідав вимогам нормативної документації. Наприклад, при перевірці Товариства з додатковою відповідальністю «Будинок торгівлі «Південний Буг» перевірено товарів 92 найменувань на суму 48,434 тис.грн і забраковано та знято з продажу товарів 36 найменувань на суму 8,997 тис.грн, що складає 39,% (18,6%) від перевіреній кількості.
 
  При перевірці супермаркету «Кишеня» ТОВ «ФУДМАРКЕТ», за адресою м. Миколаїв, пр. Миру,1/1, перевірено товарів 58 найменувань на суму 17,431 тис. грн, - забраковано та знято з продажу товари 29 найменувань на суму 8,716 тис. грн, що складає 50,0% від перевіреної кількості.
 
  За виявлені порушення застосовані адміністративні штрафи до 7 осіб на суму 1,87 тис.грн. та до підприємств застосовані адміністративно-господарські штрафи на суму 44,535тис. гривень.
 
  Ірини Циган показала у студії зразки м’ясних та рибних консервів низької якості та розповіла телеглядачам, на що треба звертати увагу, щоб не придбати у супермаркетах неякісні продукти харчування.
 
  Директор ДП «Миколаївстандартметрологія» Ірина Романенко розповіла у студії, що підприємство, яким вона керує, є потужним регіональним спеціалізованим центром із надання послуг у сфері стандартизації, метрології, сертифікації (підтвердження відповідності), сертифікації систем управління, клієнтами якого є підприємства та організації, державні та відомчі структури, суб’єкти підприємницької діяльності та фізичні особи не тільки м. Миколаєва та Миколаївської області, але й інших областей України та закордону.
 
  Як розповіла Ірина Романенко, вже 10-й рік проводиться Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України», основним завданням якого є визначення кращих зразків української продукції та насичення якісними товарами ринків України. У 2013 році щорічна виставка «100 кращих товарів України» отримала статус Національної. Конкурс проводиться на регіональному та загальнодержавному етапах.
 
  У Миколаївській області організаційні роботи щодо проведення регіонального етапу Конкурсу проводяться ДП «Миколаївстандартметрологія» за сприянням Миколаївської облдержадміністрації.
 
  Члени Регіональної конкурсної комісії визначають переможців, лауреатів та фіналістів Конкурсу у таких номінаціях:
– продукція (продовольчі товари, промислові товари для населення, товари виробничо-технічного призначення, вироби народних художніх промислів);
– роботи та послуги, які виконують або надають у побутовій та виробничій сферах.
 
  За ініціативою регіональної конкурсної комісії до участі в Конкурсі у 2013 році було запрошено майже 150 кращих виробників Миколаївської області, що на 11% більше ніж у 2012 році.
 
  На сьогоднішній день у Миколаївській області підведено підсумки регіонального етапу Конкурсу. Згідно підсумкового протоколу Регіональної конкурсної комісії серед учасників визначено 45 переможців, 12 лауреатів, 13 фіналістів.
 
  9 підприємств, визнаних переможцями регіонального етапу Конкурсу, а саме ПАТ «Баштанський сирзавод» (два види продукції), ФГ «Іванов», ПАТ «Первомайський молочноконсервний комбінат», ТОВ «МОЛОЧНА КОМПАНІЯ ДРУЖБА», ФОП Теселько В.М., ТОВ «Вікра», ТОВ НВП «МІТЕК», ТОВ «ЗЕМАЛ», ФОП Шматков О.В.  представлятимуть Миколаївську область на загальнодержавному рівні Конкурсу, підсумки якого будуть підведені в листопаді 2013 року. 
 
   Ірина Романенко наголосила на тому, що у 2012 році Миколаївщина показала себе як один з найактивніших регіонів наряду з Київською, Полтавською, Донецькою, Житомирською областями, і є всі підстави сподіватись що результати 2013 року будуть також позитивними.
 
  Фінальні заходи регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України» у 2013 році (нагородження учасників, виставка продукції та послуг учасників Конкурсу) відбудуться у приміщенні Виставкового центру «ЕкспоМиколаїв» в рамках проведення заходів з нагоди Дня незалежності України  23 серпня 2013 року.
Джерело: http://www.mykolayiv-oda.gov.ua/ua/news/?id=4245
Категорія новин: Миколаївщина: економіка
Опублікував: bashtanka | Дата: 11.07.2013

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: 100 кращих товарів України, ціни на хліб, Луста
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [161]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [623]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1045]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz