Головна сторінка

Пт, 17.05.2024, 09:16

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 2
Незареєстровані: 2
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Украинская семья глазами ......
00:04:38
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Конкурс "А я - україночка":

_-8:

---34:

День Захисника Вітчизни - 2011:


 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте вступ України до Європейського Союзу?
Всього відповідей: 967
 

 

 

На головну » 2022 » Листопад » 13

Коротко про новини 12 і 13 листопада

12 листопада

Підрозділи Сил оборони Півдня продовжують проводити стабілізаційні заходи та закріплюються на зайнятих позиціях.
▶️  Звільнені від окупантів міста та села Херсонщини й Миколаївщини повертаються до життя за української юрисдикції.
До Херсонщини і самого обласного центру повернулась легітимна влада!
Противник продовжує фортифікаційне обладнання оборонних рубежів на лівому березі Дніпра. Продовжує поглиблення  евакуації населення з населених пунктів по лівому берегу та одночасно завдає вогневих ударів  реактивними системами залпового вогню та артилерією різних калібрів по позиціях Сил оборони та по звільнених населених пунктах Херсонської та Миколаївської областей. 
▶️ Ворог продовжує вести активну  оборону по усій лінії зіткнення, що розмежована Дніпром. 
Протягом бойового дня,  противник завдавав артилерійських ударів по  позиціях наших підрозділів та територіальних громадах у Бериславському районі. Без постраждалих та втрат.
▶️  У відповідь, з метою придушення вогню ворожої артилерії наша авіація двічі відпрацювала по районах розгортання  сил противника.
 Ракетні та артилерійські підрозділи Сил оборони протягом дня здійснювали вогневий вплив  по  позиціях ворога та  районах зосередження живої сили, техніки та озброєння на лівому березі Дніпра. За уточненими данними, підтверджено зменшення ворожого війська на 40 рашистів та 3 військових автівки. Решта втрат противника, дорозвідуються.

Протягом суботи, 12 листопада, Збройні сили України загалом знищили 650 окупантів та 12 броньованих машин росіян.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі в ефірі Radio France зазначила, що близько 700 тисяч громадян росії виїхали до Грузії після оголошення путіним "часткової" мобілізації в країні. Близько 100 тисяч росіян залишилися в Грузії, а 600 тисяч, за її словами, могли виїхати в інші країни. У Грузії також перебувають близько 30 тисяч українців, які були змушені покинути домівку через війну.

Росія поки не ухвалила рішення щодо продовження "зернової угоди", заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Вершинін у суботу, 12 листопада, за підсумками консультацій з представниками Організації Об'єднаних Націй (ООН), проведених днем раніше.
За його словами, визначальним для згоди Москви на продовження дії угоди стане виконання меморандуму з ООН про зняття обмежень з експорту російської сільгосппродукції, зокрема зерна і добрив, який уклали разом із "зерновою угодою"в липні в Стамбулі.
Окремо Вершинін зазначив, що РФ "враховує" атаки на кораблі Чорноморського флоту Росії в Севастополі в анексованому Криму, а також на Керченському мосту. Яким чином це стосується "зернової угоди", він не уточнив.
Ключовим для зняття перешкод для експорту сільгосппродукції в РФ називають поновлення підключення до системи передачі фінансових повідомлень SWIFT Россельхозбанку, який відключили від системи у червні. Цей банк забезпечує більшість транзакцій у операціях, пов'язаних з російською сільськогосподарською продукцією.


У зверненні у суботу Президент Володимир Зеленський заявив, що завдяки міцній обороні на Донеччині Україна має можливість проводити наступальні операції на інших напрямках.  
Пряма мова: "Слова подяки, які чують зараз наші оборонці на Херсонщині, – це слова подяки вам усім. Усім, хто воює за Україну, хто працює на нашу перемогу і хто на своєму рівні допомагає й досягає потрібних нашій державі результатів.
І особливо це слова подяки тим, хто витримує російські атаки на Донеччині – там просто пекло. Там щоденно надзвичайно жорстокі бої. Але наші підрозділи захищаються хоробро, витримують страшний тиск окупантів, зберігають наші рубежі оборони.
Це дуже важливо. Завдяки міцній обороні там, на Донеччині, ми можемо проводити наступальні операції на інших напрямках. Я дякую всім нашим воїнам, хто боронить Україну в цих особливо жорстких боях. Павлівка, Мар’їнка, Первомайське, Авдіївка".

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що Україна не планує "заморожувати" війну після деокупації Херсона. 
Пряма мова: "Ми не можемо нічого заморожувати. Ми не холодильна камера. Ми маємо звільняти наші території незалежно від погоди, незалежно від пори року. Жодної зупинки ми пропускати не можемо, бо там наші люди, ми бачимо, як вони страждають...
Завдання президента – звільнення всіх наших територій від терористів та окупантів".
Він також розповів про замінування росіянами території на правому березі Дніпра: "Можемо підтвердити, що величезна територія замінована. Більше того, ми не виключаємо, що закладено великі фугаси і тому населенню треба ставитись до цього обережно".

Автомобіль із співробітниками "Укрзалізниці" підірвався на міні у звільненій частині Херсонської області.
Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін у ефірі національного телемарафону.
За його словами, внаслідок пригоди постраждали шестеро людей. На щастя, під час підриву машини ніхто не загинув.
"Сьогодні стався трагічний інцидент, коли автомобіль зі спеціалістами "Укрзалізниці", перебуваючи на сільській дорозі, разом із 6 фахівцями вибухнув на міні. На щастя, всі живі", - зазначив Єнін.

 

13 листопада

Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 18 годину
Дослівно: "Відзначається нарощення угруповання окупаційних військ в районі Мелітополя Запорізької області. По периметру міста будуються укріплення та фортифікаційні споруди. Цивільним заборонено наближатись до району аеродрому. До міста прибувають колони зі сторони міста Токмак.

В тимчасово зайнятих ворогом населених пунктах Каховка, Таврійськ і Нова Каховка Херсонської області спостерігається зменшення кількості особового складу противника. У містах залишається мінімальна кількість окупантів, по вулицях пересуваються патрулі".

На Херсонщині російська армія лишила по собі такі ж звірства, як і в інших регіонах нашої країни, куди змогла зайти.
Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.
- Слідчими вже задокументовано понад 400 російських воєнних злочинів, виявляються тіла вбитих – і цивільних, і військових, - пояснив він.
Зараз триває затримання російських солдатів і найманців, яких кинули на цій території, та знешкодження диверсантів. Зеленський попередив про російські міни, через які загинув один сапер і ще четверо були поранені.

 

 
Звільнення Кінбурнської коси – єдиної території Миколаївської області, яка зараз перебуває під окупацією – це питання часу.
Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в ефірі телемарафону.
«Кінбурнську косу широко не коментуватиму. Але скажу, що через обставини, що змінилися їм (окупантам, – прим.ред.) там буде дуже важко і це питання часу. Ще, сподіваюся, не дуже великого», – сказав Кім.

 

 
США вже розпочали підготовку нового пакету військової допомоги Україні, який анонсують у найближчі тижні.
Про це повідомляється на  брифінгу  радника президента США з нацбезпеки Джейка Саллівана.
За його словами, Сполучені Штати Америки й надалі зберігатимуть стабільність у питанні надання Україні військової допомоги.
"Ви знаєте про один пакет допомоги, про який ми щойно оголосили, буде й інший у найближчі кілька тижнів", - зазначив Салліван.
Він також додав, що пакет допомоги буде приблизно того ж обсягу, що й попередні.
При цьому Салліван наголосив, що Білий дім проводить консультації з Конгресом щодо додаткових ресурсів на наступний рік.

На окупованих територіях Харківської області російські загарбники вилучали українську літературу зі шкіл. Про це у Facebook повідомив журналіст Денис Казанський.
«Акти про вилучення зі шкіл української літератури, виявлені на звільнених територіях Харківської області. Докази політики геноциду, яку проводили російські окупанти в Україні. Під приводом «боротьби з фашизмом» насамперед почали боротися з українською мовою та культурою, як і сотні років тому. Тоді був Валуєвський циркуляр, тепер – ці акти», – йдеться в повідомленні.
За словами Казанського, все це відбувалося в серпні. Журналіст також опублікував фото знайдених актів про вилучення літератури.
Категорія новин: Україна: суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 13.11.2022

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: звільнення Херсону, США, новини в Україні, Кінбурська коса, допомога Україні, Зеленський
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [176]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [628]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1054]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz