Головна сторінка

Сб, 04.05.2024, 00:13

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

ВІА "Зоряний шлях&qu......
00:02:57
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Виставка робіт Олександра Бондаренка:

Виставка робіт Олександра Бондаренка:

Пенсійний фонд:

_-37:


 
Опитування для Вас
Звідкіля маєте вихід в Інтернет?
Всього відповідей: 202
 

 

 

На головну » 2014 » Серпень » 17

Має бути покладений край бездіяльності чиновників та бюрократичного апарату

 

Голова облдержадміністраці Вадим Меріков провів свій перший особистий прийом громадян. Проблеми порушувались різноманітні. До керівника області зверталися вже як до останньої інстанції, оскільки надії на допомогу місцевої влади вже немає.

 - На жаль, поки що ми не зламали бюрократичну машину, миколаївці продовжують стикатися з бездіяльністю чиновників. Велика кількість проблем не вирішується на місцях. Всі питання та проблеми з якими, сьогодні до мене звернулися миколаївці, беру під особистий контроль. Будуть прийняті відповідні рішення та надана допомога, - зауважив Вадим Меріков. 

Земельне питання порушувалися на прийомі декілька разів. Так, Євген Гершин, директор фермерського господарства «Васильок» у Миколаївському районі, с. Іванівка, звернувся до Вадима Мерікова щодо проблеми оформлення документів на земельну ділянку.

 - Я вже вчетверте намагаюсь оформити документи на 30 соток землі: здійснено її оцінку, проте для того, щоб переоформити договір на оренду, треба зібрати цілий пакет документів. Вартість кожної довідки становить 5 тис. грн. Протягом 2 років я збирав  необхідні докумнети, а коли всі етапи були пройдені, мені сказали, що змінилося законодавство, і слід  переоформлювати все наново, - поскаржився Євген Гершин. 

Щоб допомогти та вирішити питання Євгена Вікторовича, керівник області з відповідним запитом звернеться до начальника Головного управління Держземагентства у Миколаївській області Андрія Мальованого. 

А ось голова Миколаївської міської громадської організації «Мішкове» Валентина Сиза звернулася до керівника області  із наболілим питанням: протягом 6 років мешканцями ст. Мішкове виборюється право жити на власній землі. Проблема полягає в оформленні документів на право власності на земельну ділянку. Відповідно до статті 84 Земельного Кодексу України, усі землі, що перебувають під залізничними коліями, належать Одеській залізниці. За словами Валентини Іванівни,  керівництво залізничної дороги вважає своєю і землю, на якій знаходяться і житлові будинки, господарські будівлі, гаражі та інші споруди.

- Тяганина із судами триває, а 4 вересня цього року відбуватиметься засідання Апеляційного суду щодо скасування рішення сесії місцевої ради щодо передачі права власності на землю мешканцям ст. Мішкове, - розповіла Валентина Сиза. 

Вадим Меріков зазначив, що це питання буде під його особистим контролем. 

До голови облдержадміністрації  звернулися також Анатолій Сичов та Лідія Соляник стосовно ситуації, яка склалася на філії ПАТ ДПЗКУ «Новополтавський елеватор».

- Головним сигналом послугувало обурення трудового колективу на неправомірну діяльність нового керівництва. Розпочалися звільнення працівників. Раніше підприємство стабільно функціонувало: вчасно виплачувалася заробітня плата, не було скорочення штатів. Сьогодні ж – цілковитий безлад, - підкреслив Анатолій Сичов. 

Хвиля незаконних звільнень торкнулася пана Анатолія і пані Лідії. У минулому Анатолій Сичов – директор філії ПАТ ДПЗКУ «Новополтавський елеватор». Він підіймав підприємство майже з колін. На його думку, саме за його керівництва були створені всі умови для стабільної роботи колектива. 

Вадим Меріков пояснив, що працівникам філії ПАТ ДПЗКУ «Новополтавський елеватор» необхідно підготувати колективне звернення та детально викласти суть проблеми.  Після отримання всіх документів керівник області звернеться до відповідних органів. 

Особливо гострим було  питання представників громади смт Братське. Про роботу керівництва Братської райдержадміністрації громадяни розповідали вкрай емоційно. Фермерські господарства потерпають від свавілля чиновників. Земля знову і знову стає яблуком розбрату. Скаржилися на бездіяльність голови Братської РДА  - Сергія Анохіна. 

- Все йде по замкненому колу: звернення до голови РДА, заяви до прокуратури, судові засідання та скасування попередніх рішень. Ми вже у відчаї, доходило навіть до самоспалювання людей під стінами райдержадміністрації, - розповіла Марія Івко, голова фермерського господарства «Гарант».

Як зазначила Світлана Слюсаренко, голова асоціації фермерів,   керівник фермерського господарства «Світанок», за оформлення документації на оренду 53 га землі, фермер сплатила 166 тис. грн., але в результаті  - в оренді відмовили і гроші не повернули. 

Утисків зазнає і підприємсвто Дмитра Білоіваненка, голови правління РСТ, яке забезпечує бюджетні установи соціальним хлібом. Проте районна влада чомусь розірвала з ним договір.

- Хліб – це соціальне питання.  Таким чином, дошкільні навчальні заклади, школа можуть залишитися без хліба, - скаржиться Дмитро Білоіваненко.

Підприємство Дмитра Володимировича обслуговувало дитячий табір «Лісова Казка». І його непокоїть те, що з першого вересня з ним можуть відмовитися співпрацювати. В подібній ситуації опинилася і Світлана Слюсаренко. Два роки тому вона постачала до навчальних закладів м'ясо – яловичину, відповідно до норм дієтичного дитячого харчування. Але районна влада  розірвала з нею договір. Та на цьому свавілля влади не завершується: Братське лишилося єдиного лікаря-педіатра. Причини його звільнення не були обгрунтовані та взагалі залишаються незрозумілими. 

Вадим Меріков  вже надав відповідні доручення профільним заступникам. 

Болючим для вболівальників залишається питання щодо подальшого існування МБК «Миколаїв». Спортивна гордість нашого міста - баскетбольний клуб зараз дійшов майже до критичної межі. Про це розповів  голова Миколаївської міської громадської оргназації «Фанклуб МБК Миколаїв» Костянтин Смолинський.  Ситуація, яка склалася у  клубі, на його думку,  -  катастрофічна. Заробітну плату за минулий сезон не виплатили, а незабаром  вже розпочнеться новий ігровий сезон. І на питання, що робити далі–керівництво тільки розводить руками. Залишається сподіватися на допомогу спонсорів, адже без фінансової підтримки улюблений баскетбольний клуб миколаївців  може просто припинити своє існування. Вадим Меріков пообіцяв провести зустрічі із меценатами, які можуть надати підтримку.

 - МБК «Миколаїв» - це не просто баскетбольний клуб, це наша історія, яка пов’язана із спортивними перемогами та гордістю вболівальників. І  не можна допусти того, щоб він припинив своє існування. Це – яскравий приклад популяризації здорового способу життя. Я обов'язково зустрінусь із вболівальниками клубу, а також із меценатами, які зможуть надати необхідну підтримку клубу, - пообіцяв Вадим Меріков.
Джерело: http://www.mykolayiv-oda.gov.ua/ua/news/?id=12072
Категорія новин: Миколаївщина: суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 17.08.2014

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: Новополтавський елеватор, Братський район, звернення громадян, Меріков
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [170]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1053]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz