Головна сторінка

Сб, 21.09.2024, 03:59

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

День партизанської слави ......
00:14:11
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
-7:

Виставка робіт Олександра Бондаренка:

_-53:

День Захисника Вітчизни - 2011:


 
Опитування для Вас
Де Ви проживаєте?
Всього відповідей: 406
 

 

 

На головну » 2015 » Вересень » 22

Мінінфраструктури оприлюднило підвищені тарифи «Укрпошти» на приймання та доставку преси

19 вересня в офіційному виданні Кабінету Міністрів України «Урядовий кур'єр» було опубліковано наказ Міністерства інфраструктури від 20 серпня № 335 «Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою», зареєстрований Міністерством юстиції 8 вересня.
Нові підвищені тарифи наберуть чинності з 1 січня 2016 року. Водночас втратять чинність попередні тарифи, затверджені у вересні 2013 року.
Тарифи на доставку газет
розраховано для газет формату А3 обсягом 4 шпальти. Тариф на доставку одного примірника такої газети підвищено на 56,1% до 26,28 копійок для регіональних і загальнодержавних видань, на 67,9% - до 21,39 копійок для обласних та на 72,4% до 19,26 копійок для місцевих і районних видань.
Для видань іншого формату й обсягу застосовуються коефіцієнти, унаслідок чого подорожчання ще суттєвіше - різницю тарифів детально проаналізував у матеріалі на «Телекритиці» член ради директорів Української асоціації видавців періодичної преси Сергій Чернявський. За його розрахунками, для більшості видання подорожчання становитиме від 72,4% до 121,2%.
Тарифи на доставку журналів розраховано за кожні повні або неповні 50 г ваги. Тариф на доставку кожних повних або неповних 50 г ваги збільшився на 55% до 105,12 копійок для регіональних і загальнодержавних видань, на 67,9% до 85,56 копійок для обласних та на 72,4% до 77,04 копійок для місцевих і районних видань.
У разі збільшення ваги журналів застосовуються коефіцієнти, через що подорожчання стає більш суттєвим.
Нагадаємо, 8 липня Міністерство інфраструктури оприлюднило проект наказу «Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою».
22 липня Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП) та Національна спілка журналістів України (НСЖУ) звернулись до міністра інфраструктури Андрія Пивоварського, протестуючи проти можливого підвищення вартості доставки преси. Проти необґрунтованого підвищення тарифів «Укрпошти» виступив і Державний комітет телебачення і радіомовлення, пропонуючи шукати компромісне вирішення проблеми.
Водночас ДП «Укрпошта» заявило, що є ініціатором проекту цього наказу. Необхідність підвищення цін на послуги зв'язку в установі обґрунтували зростанням цін на товари, послуги, енергоносії, освітлення та опалення за останній рік.
За оцінками УАВПП та НСЖУ, за умови підписання цього наказу збільшення вартості доставки для місцевих ЗМІ складе близько 122%. Асоціація закликала всі ЗМІ приєднатись до обговорення проблеми підвищення цін на доставку преси та писати на адресу Прем'єр-міністра України, щоб на власних розрахунках показати вплив нових тарифів.
Чому підвищення тарифів так згубно вплине на пресу та до яких наслідків воно може призвести - пояснював у відкритому листі до міністра інфраструктури головний редактор газети «Приазовский рабочий» Микола Токарський.
Під час спеціальної наради з представниками галузевих та професійних об'єднань преси в.о. генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Ігор Ткачук повідомив, що «збільшення вартості доставки одного примірника газети форматом А3 з кількістю поліс 4 складе 9 копійок для загальнодержавних та обласних видань і 8 копійок для місцевих видань. Для 8-полосного видання формату А3 - близько 19 коп. (загальнодержавне видання), 17 коп. (обласне) та 16 (місцеве) відповідно. Далі, на кожні наступні 4 полоси збільшення вартості доставки складатиме 7,5 коп. для загальнодержавних видань та 5 коп. - для обласних та місцевих».
Водночас Міністерство інфраструктури України заявило, що нові тарифи на доставку періодичних друкованих видань, які буде введено в дію з 1 січня 2016 року, зростуть порівняно з діючими в середньому на 56,1%. Підвищення тарифів перший заступник міністра Володимир Шульмейстер обґрунтовує тим, що «видання газет і журналів давно втратило свою соціальну функцію і є видом підприємницької діяльності, а їх власники зацікавлені в отриманні максимального прибутку».
Зовсім інші розрахунки навели в матеріалі на «Телекритиці» член ради директорів УАВПП, голова наглядової ради газети «Зоря» Сергій Чернявський та медіа експерт Сергій Охрименко, які детально проаналізували, наскільки і для яких категорій друкованих видань може зрости вартість доставки та до яких наслідків для ринку преси це може призвести.

 
«Телекритика»
 

МІНІСТЕРСТВО ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

20.08.2015  № 335

 

 

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
08 вересня 2015 р.
за № 1082/27527

 Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою

 Відповідно до пункту 2 Повноважень центральних органів виконавчої влади, Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін і тарифів на окремі види продукції, товарів і послуг (додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548) НАКАЗУЮ:

 1. Затвердити Тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою, що додаються, та застосовувати їх на передплату видань з доставкою з 01 січня 2016 року.

 2. Управлінню економічного розвитку та фінансів забезпечити:

 подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України;

 оприлюднення цього наказу на офіційному сайті Міністерства інфраструктури України.

 3. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства інфраструктури України від 02 вересня 2013 року № 656 «Про затвердження Тарифів на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 12 вересня 2013 року за № 1574/24106.

 4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, крім пункту 3 цього наказу, який набирає чинності з 01 січня 2016 року.

 5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра - керівника апарату В. Омеляна.

 

Міністр

А.М. Пивоварський

 


 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
інфраструктури України
20.08.2015  № 335

 

 

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
08 вересня 2015 р.
за № 1082/27527

 ТАРИФИ
на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою

 I. Загальні положення

1. Ці Тарифи застосовуються суб’єктами господарювання, що надають послуги з приймання та доставки вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою і розташовані на території України незалежно від підпорядкування та форми власності.

 2. Тарифи на приймання передплати встановлено з урахуванням строку, на який здійснюється передплата.

 3. Вартість операцій, пов’язаних із доставкою періодичних друкованих видань передплатникам, розраховується залежно від обсягу видання (шпальт) та мінімального строку, на який здійснюється передплата.

 4. Тарифи розраховано на газети формату А3, 4 шпальти. Для визначення тарифу на газети інших форматів застосовуються коефіцієнти у такому співвідношенні:

 А2, 2 = А4, 8 = А3, 4 х 1;

 А2, 4 = А3, 8 = А4, 16 = А3, 4 х 2;

1) за кожне подальше збільшення кількості шпальт, кратне А3, 4 шпальти, до результату, отриманого внаслідок розрахунку із застосуванням коефіцієнта 2, додається фіксований тариф:

 для видань загальнодержавної сфери розповсюдження - 13,82 коп., з них за:

 перевезення до обласних центрів або пунктів обміну на магістральних маршрутах - 3,20 коп.;

 перевезення в межах області та району - 7,42 коп.;

 експедирування - 3,20 коп.;

 для видань обласної сфери розповсюдження - 7,42 коп.;

 для видань районної та місцевої сфер розповсюдження - 6,48 коп.;

 2) у разі якщо формати та кількість шпальт не є кратними А3, 4 шпальти, фіксований тариф розраховується за фактичним форматом та кількістю шпальт;

 3) тарифи на розповсюдження журналів розраховано за кожні повні або неповні 50 г ваги. Журнал вагою 50 г прирівнюється до ваги чотирьох примірників газети формату А3, 4 шпальти;

 4) у разі збільшення ваги журналів застосовуються коефіцієнти у співвідношенні:

 вагою до 50 г включно = (А3, 4) х 4 х 1;

 вагою понад 50 г до 100 г включно = (А3, 4) х 4 х 2;

 5) за подальше збільшення маси за кожні повні або неповні 50 г до результату, отриманого внаслідок розрахунку із застосуванням коефіцієнта 2, додається:

 для видань загальнодержавної сфери розповсюдження - 55,28 коп., з них за:

 перевезення до обласних центрів або пунктів обміну на магістральних маршрутах - 12,80 коп.;

 перевезення в межах області та району - 29,68 коп.;

 експедирування - 12,80 коп.;

 для видань обласної сфери розповсюдження - 29,68 коп.;

 для видань районної та місцевої сфер розповсюдження - 25,92 коп.

 5. Вартість послуг з приймання та доставки вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою формується відповідно до цих Тарифів.

У разі надання видавцем (редакцією) довідки про плановану та фактичну собівартість виготовлення одного примірника передплатного видання, погодженої в порядку, встановленому законодавством, на дату укладання договору про розповсюдження видання за передплатою розрахунок вартості послуг здійснюється відповідно до статті 9 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів». Тариф на оформлення передплати та доставку передплатникам державних друкованих засобів масової інформації повинен становити не більше 40 відсотків собівартості виготовлення одного примірника передплатного видання.

6. У разі пересилання передплачених видань за адресною системою поштовими відправленнями застосовуються граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку, затверджені в установленому законодавством порядку.

ІІ. Тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою

 

№ з/п

Назва операцій

Тарифи без податку на додану вартість, коп.

регіональні та загально-державні видання

місцеві видання

обласні

міські та районні

1

2

3

4

5

1

Приймання передплати (за 1 абонемент):

 

 

 

один місяць

95,00

95,00

95,00

два-три місяці

215,00

215,00

215,00

чотири-шість місяців

260,00

260,00

260,00

сім-дванадцять місяців

400,00

400,00

400,00

2

Доставка періодичних видань (одного примірника):

 

 

 

газети формату А3, 4 шпальти

26,28

21,39

19,26

журналу за кожні повні або неповні 50 г ваги

105,12

85,56

77,04

у тому числі:

 

 

 

1)

оброблення замовлень:

 

 

 

газети формату А3, 4 шпальти

1,16

-

-

журналу за кожні повні або неповні 50 г ваги

4,64

-

-

2)

Експедирування за картковою системою з урахуванням упаковки:

 

 

 

газети формату А3, 4 шпальти

3,20

3,86

3,86

журналу за кожні повні або неповні 50 г ваги

12,80

15,44

15,44

3)

Перевезення за картковою системою експедирування до обласних центрів або пунктів обміну на магістральних маршрутах:

 

 

 

газети формату А3, 4 шпальти

3,20

-

-

журналу за кожні повні або неповні 50 г ваги

12,80

-

-

4)

Перевезення за картковою системою експедирування в межах області, району, у тому числі транзитне оброблення в районних вузлах зв’язку:

 

 

 

газети формату А3, 4 шпальти

9,80

8,61

6,48

у тому числі - внутрішньообласне та районне перевезення

7,42

7,42

6,48

транзитне оброблення

2,38

1,19

-

журналу за кожні повні або неповні 50 г ваги

39,20

34,44

25,92

у тому числі - внутрішньообласне та районне перевезення

29,68

29,68

25,92

транзитне оброблення

9,52

4,76

-

5)

Вручення споживачу (оброблення у відділенні зв’язку та доставка):

 

 

 

газети формату А3, 4 шпальти

8,92

8,92

8,92

журналу за кожні повні або неповні 50 г ваги

35,68

35,68

35,68

 

Начальник Управління
економічного розвитку
та фінансів



І.П. Садловська

Джерело: http://www.telekritika.ua/rinok/2015-09-22/111417
Категорія новин: Інформування
Опублікував: vagonta | Дата: 22.09.2015

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: приймання періодичних видань, передплата, тарифи на доставу преси
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [241]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [69]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [673]
Суспільство [631]
Освіта, медицина [491]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [515]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [399]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [865]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [195]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [330]
Україна: суспільство [1081]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [361]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [203]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Де краще читати новини по Києву?
  • Міжкімнатні двері Рівне
  • Табак
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Покупка iphone 16

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz