Головна сторінка

Пт, 19.04.2024, 16:24

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 3
Незареєстровані: 2
Користувачі: 1

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Місцеві вибори 2015. Вибо......
00:03:04
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Працівники Укртелекому:

Працівники Укртелекому:

---39:

-26:


 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте Ви вступ України до НАТО?
Всього відповідей: 1741
 

 

 

На головну » 2016 » Червень » 4

Молодь Баштанщини – за збереження історичної пам‘ятки

Історія – наші корені. Без них не можливе
життя сьогодні і в майбутньому.
Микола АМОСОВ
 
Молодь Баштанщини – за збереження історичної пам‘ятки Нещодавнє розпорядження голови Миколаївської ОДА В. І. Мерікова щодо демонтажу пам’ятника  Синам Баштанської  республіки викликало чимало  обурень  у  соціальних  мережах,  зокрема  в  Інтернет-спільноті «Типова Баштанка». І, що не може не радувати,  більшість  голосів  у  створеному  опитуванні  щодо  збереження пам’ятника, було саме від молоді. Тому звертаємося  від  молоді  Баштанщини до  влади:  ми  проти  такого  ставлення до історії рідного краю та демонтажу пам’ятника, який символізує мужність та хоробрість наших предків.
  Для того, аби  роз‘яснити, що  цей пам’ятник  не  комуністичний,  проведемо  невеликий  екскурс  в  історію.
  Баштанська  республіка – це селянська  повстанська  республіка, яка  була створена 16 вересня 1919  року після входження  армії Денікіна  в  Полтавку (Баштанка).  Люди  боролися  не  за  радянську владу, а проти режиму Денікіна, за свободу, за право жити на своїй землі! І саме пам'ятник Синам Баштанської  республіки  повинен нагадувати нам про те, що треба завжди бути мужніми і вміти відстоювати свою землю до останнього, будь-якою ціною.

Запрошуємо переглянути:
  Ми,  перспективна,  прогресивна молодь,  проти  знесення  культурної пам’ятки,  «родзинки»  нашого  чудового та мальовничого міста.   Закликаємо всіх небайдужих до історії рідного краю підтримати ідею подання позову в  окружний  суд  стосовно  скасування розпорядження очільника області про демонтаж  пам’ятника  Синам  Баштанської республіки!
 Валерій АНТОНЮК, Роман ДУДКА

Опубліковано у "Голосі Баштанщини" від 02.06.2016 №48-49
Категорія новин: Суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 04.06.2016

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: памятник Синам Баштанської реступуб, утворення Баштанської республіки, декомунізація, Валерій Антонюк, Роман Дудка
Всього коментарів користувачів сайту: 6
avatar
1
1
Дуже добре, що маємо перспективну та прогресивну молодь, яка пам'ятає і цінує боротьбу предків за Незалежність рідного краю. Але, як не мене, проблема в тому, ким і "за що" було увіковічнено боротьбу Баштанчан за волю. Чи не нагадує нині "рух" "...за збереження культурної пам’ятки, «родзинки» нашого чудового та мальовничого міста... ініціативу "земляка" Вілкула щодо перейменування Дніпропетровська в Дніпропетровськ? Чи можна було за радянських часів звести монумент борцям не за радянську владу? cool Проведіть, прОшу , екскурс у більш новітню історію, а саме в часи встановлення пам'ятника. Думаю, документальне підтвердження мотивації встановлення пам'ятки можна віднайти ...
avatar
1
2
У мене один дід був з Львівщини і боровся в ті роки за вільну Україну, а інший з Миколаївщини, і воював за радянську владу. Вони були мужніми і хоробрими. Мені довелося зробити вибір, і я обрав боротьбу за вільну і незалежну Україну. В історій радянської влади багато темних і жахливих подій для нашої країни, тому відійдемо від того пафосу, який завжди дурманив пересічним громадянам мізки. Я там був, жив, бачив і знаю. Сьогодні, найголовніше для молоді, потрібно бути готовими захистити нашу Україну в будь який час, а він може бути і завтра. Будьте готові виконати святий обов’язок - Захист Батьківщини. Слава Україні!
avatar
0
3
Интересный рассказ и трагедия семьи.Вы вычеркнули одного деда из памяти. Как всё меняется. Раньше воен освободитель теперь оккупант.То что дед защищал Советскую власть -это не обязательно.Он защищал от фашистов свою страну,семью. Слово манкурт известно? Вот этим и пахнет.Как можно давать советы обществу.Если в семье идёт война. Вот молодёжи советуете быть готовым защитить Родину ,а сами готовы? Полицаи тоже защищали свою родину. Защита памятника не пустая затея.Нам,громаде решать судьбу памятника,название улиц.Большинство людей города определились кто герой. И это память о реальных людях,земляках.Чужаки не понимают.Пожелание для приезжих не навязывать своё мнение громаде.Люди давно сделали свой выбор.Направьте своё усилие на созидание.Не ищите врагов там где их нет.
avatar
0
4
Безумовно, пам'ять про земляків повинна жити. Але є певного роду маніпуляція: ...Для того, аби роз‘яснити, що цей пам’ятник не комуністичний, проведемо невеликий екскурс в історію... і далі по тексту. Не зовсім правда. Самі себе дурим. Бо він все-таки є комуністичним. І чим пахне "...Нам, громаде решать судьбу . Чужаки не понимают. Пожелание для приезжих" ... ??? Так встановлювали обо вирішували встановити пам'ятник чужаки і прїжджі. І ще одна дуже непрємна правда: більшості громади все одно знесуть чи залишать. Хочеться, щоб це було не так smile
avatar
1
5
Дідів вже немає і я їх не «вичеркував». Я їх обожнював однаково. Яка може бути війна в сім’ї, із-за чого. Все дуже просто, я обрав ідеологію свого життя, і в кожного повинна бути своя ідеологія, але вона не повинна суперечити розвитку країни на демократичних про європейських засадах. Я готовий захищати нашу країну від будь якого агресора, який посягає на нашу країну. А Ви готові? Якщо так, то давайте разом закликати молодь бути готовими для захисту. Всі 45 мільйонів українців не можуть це робити одночасно, для цього кожному свій час. Це буде конструктивно. Що ж до питань декомунізації, то давайте виконувати Закон «Про декомунізацію». Якщо ви проти цього Закону, та ще й закликаєте інших, то це вже кримінальна відповідальність. Шановний Андрій, ви ще в совку, вилазьте звідтіля, і гайда будувати Європу у своєму місті - в себе дома.
avatar
2
6
Объясню насчёт дедов.В то время они были по разные стороны.Могли и стрелять друг друга. Оба воевали за Украину, со своим видением о свободе.Кода вы заявили, что сделали выбор.Тем самим одного деда поставили в ранг героя, а второго по ниже.Как оценят это родственники с Николаева?.Мина уже заложена в вашей семье.Идеологии у каждого своей не бывает в стране. В государстве существует одна идеология для всех.Тогда страна крепка.Что такое демократические,европейские засады? Чем они отличаются от обще принятых человеческих: закон добро,правда,мужество,порядочность,милосердие...Закон о декоммунизации осуждает методы которыми людей вели в счастливое будущее.Осуждают отсуствие плюрализма мнения в те времена.Ломать, ни спрося мнения у населения ни кто не призывал.А очень исполнительные патриоты ,что-бы выслужится перегибают палку. Всё как в 32-33 ,37 гг. Забирали у людей последнее, свои же рьяные исполнители. У вас тоже, другое мнение значит враг.Ярлыки цепляете.Руководство срочно поменять. На кого?Защищать хотите,у военкомата двери открыты.За совок я тоже скажу.Период совка- это развал СССР.А валили страну люди. Которые рушат и сейчас, только Украину.Вы тоже в этом участвуете,вам охота разрушать.Посмотрите карту Мира, мы находимся в центре Европы.Надо просто менять своё примитивное мышление.

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [161]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [623]
Освіта, медицина [489]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1045]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Зараз переглядають сайт:
    bashtanka
    Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz