Головна сторінка

Пн, 29.04.2024, 15:28

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Виставка сільгосппродукці......
00:03:43
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Вітання ветеранів з Днем визволення району:

Відкриття офісу Партії регіонів:

Баштанський РВ УМВС:

День Захисника Вітчизни - 2011:


 
Опитування для Вас
Ваша стать
Всього відповідей: 168
 

 

 

На головну » 2012 » Жовтень » 6

Новини міста Баштанка та Баштанського району за 1-4 жовтня 2012 року

У перший день жовтня з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та дня ветерана в Баштанському районному Будинку культури відбулися урочисті заходи. Сюди прийшли керівники району і міста, депутат обласної ради Фелікс Ольшевський, сільські голови зі своїми делегаціями, учасники та діти війни, ветерани праці, ті, хто знаходиться на заслуженому відпочинку.
  «Ви служите для нас взірцем для наслідування, ми вчимося у вас мудрості й мужності, оптимізму», - наголосив голова райдержадміністрації Іван Рубський, вітаючи старше покоління з їхнім святом. Він повідомив, що наш район в числі кращих в області по багатьох показниках: по бюджету, стану соціальної сфери, залученню інвестицій. Запорукою плідної праці є співпраця влади, бізнесу і громади. 
 
  Голова районної ради Людмила Луценко подякувала людям похилого віку за їхню активну життєву позицію, а сільським головам та головам ветеранських організацій – за підтримку заслужених членів нашого суспільства. «І хай ще не все зроблено в державі, аби ця категорія населення відчувала себе захищеною, але вся діяльність уряду, районної влади націлена на те, щоб людям жилося краще», - наголосила Людмила Іванівна.
 
Вітаючи присутніх, депутат обласної ради Фелікс Ольшевський подякував ветеранам за активну участь у громадському житті. Він сказав, що це люди не похилого віку, а «мудрого або ж поважного». Адже вони за своє життя пройшли через численні випробування, і при цьому не втратили оптимізму і залишилися справжнім прикладом для наслідування молодим.
 
Подяками різних рівнів влади були нагороджені голова районної ради ветеранів Лідія Андреєва, голова міської та кращі голови первинних міських та сільських ветеранських організацій.
 
Зворушливим було привітання голови районної ветеранської організації Лідії Андреєвої, яка прочитала власний вірш, сповнений любові до людей. А голова Новоіванівської ветеранської організації Віра Фатєєва заспівала чудову пісню, яку сама написала.
 
Друга частина урочистостей була присвячена огляду родинної творчості «Сімейне коло», в якому взяли участь родини Коротушенків з Доброї Криниці, Суків з Плющівки, Домарацьких з Новопавлівки, Головко з Новоєгорівки. Усі родини-учасники отримали подарунки за активну участь у святі від благодійного фонду «Гармонія».
 
Свої кращі номери дарували учасники художньої самодіяльності районного Будинку культури та БДЮТ, які гармонійно впліталися у вінок святкових привітань. Завдяки спільним зусиллям свято вдалося на славу, додало гарного настрою, оптимізму й віри людям похилого віку.

Розпочав свій новий навчальний рік „Університет третього віку” для пенсіонерів.



2 жовтня 2012 року у місті Баштанка відбулося святкове відкриття нового навчального року в університеті третього віку, що другий рік функціонує на базі реабілітаційного центру для пенсіонерів та інвалідів «Калина» УПСЗН.

Це ─ інноваційний проект, що має на меті впровадження та практичну реалізацію принципу навчання впродовж всього життя. Студентами є люди похилого віку, які мають можливість отримати нові знання та вміння, відчути себе корисними суспільству, продемонструвати свої таланти, познайомитися з новими цікавими людьми.

Дуже приємно, що цього навчального року кількість бажаючих стати студентом університету збільшилася.  «Юних» студентів традиційно прийшли привітати голова райдержадміністрації Іван Рубський, голова районної ради Людмила Луценко, голови районної і міської ветеранських організацій Лідія Андреєва  та Ніна Буцька. Вони щиро вітали присутніх з початком нового навчального року, бажали всім міцного здоров’я, благополуччя. Керівники району розповіли про досягнення району, над чим працює районна влада, закликали до взаєморозуміння, співпраці на благо рідного краю. Студенти  в свою чергу подякували гостям за створений університет, за увагу та підтримку.

Потім відбулося справжнє свято, під час якого другокурсники продемонстрували все, чого навчилися за рік навчання в університеті. Веселі і журливі пісні довго звучали в стінах центру. Студентів ознайомили з новим навчальним планом, вони висловили свої побажання і думки.

Засідання тимчасової контрольної комісії районної ради з питання «Про якість надання послуг населенню на території району».


4 жовтня 2012 року 0 9 годині у кабінеті заступника голови районної ради під головуванням Лехмана В.Й. відбулося засідання тимчасової контрольної комісії районної ради з питання «Про якість надання послуг населенню на території району».
Було розглянуто питання «Про хід виконання рішення районної ради від 23 серпня 2012 року №15 по виконанню депутатського запиту депутата районної ради Каратєєвої В.М. до голови Баштанської райдержадміністрації Рубського І.В., Баштанського міського голови Рибаченка В.Ф. щодо якості надання послуг населенню на території м.Баштанка та доручень, пропозицій, висловлених на засіданні тимчасової контрольної комісії керівникам міської ради, РВ УМВС, СЕС, начальнику відділу культури і туризму райдержадміністрації».
 
У роботі комісії взяли участь члени комісії, депутати районної ради:Грицюк Л.В., Єланцева В.П., Левченко І.М., Літвінов Ю.М., Рябов Ю.А. та керівники району:голова районної радиЛуценко Л.І., голова райдержадміні-страціїРубський І.В. та його заступникиШевченко І.В.,Процак О.В.
 
Депутати заслухали інформацію Баштанського міського голови    Рибаченка В.Ф., заступника начальника Баштанського РВ УМВС України в Миколаївській області Фомича В.В., начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Ракітіної Н.М. про виконання вищезазначеного рішення районної ради, доручень комісії, проведену роботу, внесли нові пропозиції та визначили завдання щодо подальшої роботи членів комісії, міського голови, керівників районних служб.

Пам'ятний знак – жертвам трагедії у квітні 1986 року.

  У Баштанському районі проживає 359 чорнобильців. Аби віддати данину пам'яті і шани тим, хто боронив нас від чорнобильської біди, хто власним життям закрив світ від страшного радіаційного монстра, схилити голови перед пам'яттю тих, кого вже немає серед нас, 1 жовтня 2012 року у Баштанці на алеї біля краєзнавчого музею відкрили пам'ятний знак – жертвам трагедії у квітні 1986 року.
До цього священного місця прийшли представники трудових колективів міста, ветерани війни і праці, чорнобильці на чолі з керівниками району і міста – головою райдержадміністрації Іваном Рубським, головою районної ради Людмилою Луценко, міським головою Володимиром Рибаченком. Серед почесних гостей – і голови обласної та районної громадських організацій «Союз Чорнобиль України» Рубік Симонян Хачатурович та Тетяна Анатоліївна Гаса.
 
Відкриваючи мітинг, Іван Рубський нагадав, що цього року це 12-й пам'ятний знак, що відкрився у районі. Він встановлений за ініціативи районної влади при підтримці голови правління НАК «Нафтогаз України» Євгена Бакуліна.
 
Людмила Луценко, у своєму виступі закликала не забувати про подвиг чорнобильців, дбати про те, щоб подібне не повторилося. 
 
Володимир Рибаченко подякував приватним підприємцям Віталію Зарембі та Леоніду Смолі за впорядкування площадки біля пам'ятного знаку.
 
Урочистий мітинг, присвячений відкриттю пам'ятного знаку чорнобильцям «Дзвони Чорнобиля нагадують: «Люди, будьте пильні!», пройшов у патріотичному єднанні всіх присутніх. І в цьому чимала заслуга всіх організаторів заходу, творчого колективу БДЮТ та ведучих Ольги Лисяк і Наталі Гончар.

З днем народження школо

  1 вересня 1972 року…в селі Інгулка визначна подія ─ свої двері гостинно відкрила щойно  збудована середня школа на 560 місць. Це було справжнє свято всієї громади. Адже будували школу колгоспники власними силами. Скільки радості, скільки вражень залишилося в душах людей!.. 
2 жовтня 2012 року…на подвір’ї Інгульської загальноосвітньої школи зібралися її колишні та теперішні учні, вчителі, односельчани, для яких цей храм науки залишається святим місцем дитинства та юності. Завітали керівники району: голова райдержадміністрації Іван Рубський, його перший заступник Сергій Шевченко, голова районної ради Людмила Луценко, депутат районної ради Валентина Єланцева,  Інгульський сільський голова Олександр Будянський, директор ТОВ «Богданівський плодорозсадник», депутат районної ради, голова батьківського комітету школи Валерій Курило, директор СТОВ «Інгульське» Микола Куц, голова ф\г «Армен» Хачик Саакян, настоятель Свято-Ільїнського храму Віктор Коліщак.
 
З ювілеєм школи усіх присутніх привітали ведучі-педагоги Валентина Ванжула та Геннадій Марочкін: «Ми всі сьогодні ювіляри: і першокласники, і сивочолі, бо це незвичайний ювілей. Це ювілей ─ домівки поколінь. 
Сьогодні нашій alma mater ─ 40! Це ─ близько 82 тисяч уроків у її стінах, близько 94 тисяч шкільних дзвінків, 1515 випускників».
 
Про те як будувалася школа, як створювався її імідж розповів ініціатор і безпосередній будівничий, колишній директор школи Іван Адамович Кобилінський. Присутні ніби повернулися в далекі 70-і роки минулого століття, коли юні інгульчани навчалися в пристосованих приміщеннях церковно-приходської школи, колишнього пологового відділення, конторі колгоспу, будинку репресованих і т. д. Дякуючи підтримці місцевих депутатів і тодішнього сільського голови М. С. Василенка, було вирішено розпочати будівництво нової двоповерхової школи. Голова колгоспу Болдусєв, на плечі якого ліг тягар будівництва, запропонував одночасно розпочати будівництво двох дитсадків і будинку для спеціалістів. Цю ідею підтримали всі жителі села. Протягом трьох років кипіла копітка робота, але результат був того вартий. Іван Адамович щиро подякував усім, хто брав участь у будівництві школи, і побажав нинішнім її мешканцям наснаги, творчих успіхів, високих результатів у навчанні  Інгульчани з повагою пригадали всіх директорів школи, які внесли свій вклад у її розвиток.
 
24 роки вправно веде шкільний корабель Вадим Кобилінський.  Вадим Іванович привітав присутніх зі святом, розповів про традиції і досягнення як учнівського, так і вчительського колективів, подякував усім, хто сьогодні підтримує та допомагає школі. Крім цього, передав вітання від депутата обласної ради Фелікса Ольшевського, директора ТОВ «Південь-Райз» Бориса Басова, які не змогли завітати на свято.
 
Від імені районної влади інгульчан щиро вітали Іван Рубський та Людмила Луценко, наголосивши, що Інгульська сільська рада ─ одна з кращих у районі тому, що тут живуть такі завзяті та працелюбні люди. Сьогодні влада робить все можливе для людей. Лише в цьому році наш район отримав п’ять нових шкільних автобусів, три нові «швидкі допомоги». Незважаючи на кризу, в 2012 році в район залучено 4 мільйони гривень інвестицій, впевнено утримує Баштанщина друге місце по соціально-економічних показниках в області.
 
Людмила Іванівна вручила голові первинної ветеранської організації Степану Павленку подяку від голови обласної ради І. С. Дятлова з нагоди відзначення Дня людей похилого віку та  за його вклад у виховання підростаючого покоління.
 
Кожен з виступаючих гостей презентував школі подарунок, серед яких комп’ютери, ксерокс, квіти у вазонах, картини, тощо.
 
Інгульська громада тісно співпрацює з благодійним фондом «Гармонія», представники якого передали колективу школи у подарунок екран для мультимедійного проектора.
 
Сільський голова Олександр Будянський та настоятель храму Віктор Коліщак подякували педагогам за їх працю і побажали успіхів  у вихованні учнів добру і милосердю.
 
Багато теплих слів лунало на адресу вчителів. Згадали і тих, хто кував шкільні традиції, передаючи їх із покоління в покоління, ─ вчителів-пенсіонерів. життя яких пов’язане зі школою.
 
Чудовими піснями радували присутніх дует В. П. Чаплюк і Т. В. Арсенюк, солісти  Юлія Віденчук,  Олександр Пархоменко, Аліна Єріна, Єлизавета Доріна, Г. В.  Глушина, Тетяна Потапенко, Максим Кравченко.
 
Завітали на рідне подвір’я і колишні випускники школи, яких доля розкидала по різних куточках держави. Кожен з них обрав свою життєву дорогу, професію, створив власну сім’ю. Але де б вони не жили і яким би ремеслом не займалися, всіх їх об’єднує те, що вони залишилися випускниками цієї школи. Особливо щемними були вітання від випускників 1972 і1973 років, які висловили О. П. Осипчук та В. М. Арапенко.
 
Жодне свято не може бути без приємних сюрпризів і несподіванок. Першою була зустріч присутніх з «Астрологом», який розповів  про школу за її гороскопом та спрогнозував її  майбутнє. Другим був подарунок  від випускниці 2009 року Вікторії Дем’янчук ─ першого президента учнівського самоврядування школи, яка разом з подругами-студентками Миколаївського коледжу культури і мистецтва виконала чарівний  танок.
 
Веселий сміх викликала сценка у виконанні учнів школи, які розіграли епізоди шкільного життя, і подарували школі величезний торт, з якого вилетіли повітряні кульки, що високо піднялися в небо.
 
─ З днем народження, школо! ─ весело скандували всі присутні на святі, спостерігаючи, як кульки піднімаються високо в небо.

Джерело: http://bashtanka.mk.gov.ua
Категорія новин: Інформування
Опублікував: bashtanka | Дата: 06.10.2012

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: новини Баштанки, новини Баштанського району, Баштанські новини, новини району
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [168]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1051]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz