Головна сторінка

Пт, 19.04.2024, 13:31

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 2
Незареєстровані: 1
Користувачі: 1

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Борис Гребенщиков "Н......
00:01:23
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
-18:

Виставка робіт Олександра Бондаренка:

Виставка робіт Олександра Бондаренка:

-25:


 
Опитування для Вас
Ви відвідуєте подібні сайти?
Всього відповідей: 139
 

 

 

На головну » 2016 » Липень » 10

Про увіковічення пам'яті Героїв Небесної Сотні

 Сьогодні більшість мешканців  міста знають, що на центральній площі міста, а це площа Єдності, біля палацу культури на зеленому газоні є маленька тумба  з написом «На цьому місці  буде увіковічено пам'ять Героїв Небесної Сотні».   
  Тоді, в лютому 2014 року, у Києві на Майдані жорстоко, цинічно розпочалася розправа і вбивство над українцями, які виступили проти антиукраїнсько - бандитського режиму Януковича. Вони виступили лише за одне єдине благо-природне, суверенне, Богом дане право на свободу було поєднане з не меншим правом гідності. Вони мали своє майбутнє, але віддали своє життя заради нас, заради майбутнього України в європейському товаристві.

  В нашому місті також були і є  патріотичні сили, які активно підтримували революційні процеси , що відбувалися в столиці нашої держави. Вони брали участь безпосередньо на Майдані столиці, допомагали  матеріально, здійснювали патріотичні заходи на місцевому рівні.
  Тоді,  в 20 числах лютого 2014 року під тиском патріотів монолітна місцева  районна організація ПП «Партії Регіонів» буквально розвалилася вщент, а її члени порозбігалися, але недалеко, і всі вони, звісно, залишилися біля нас, а більшість на тих же посадах паразитують по цей день.
  Мешканці міста,  в революційному пориві,   змели  пам’ятник Леніну та  почали  «вичавлювати»  чиновників-регіоналів із засиджених крісел. В квітні того року  був звільнений  голова райдержадміністрації Рубський І.В., і т.д..
  В 2014 році за ініціативою  демократичних сил району, а це районних політичних партійних осередків – ВО «Свобода», ВО «Батьківщина»  і громадської організації «Майдан Баштанщини» було ініційовано  увіковічення пам’яті  Героїв Небесної Сотні у нашому місці.  Тодішня  міська рада, згідно діючого законодавства та під керівництвом міського голови Рибаченка В.Ф., з повагою віднеслася до громадської ініціативи, та  започаткувала  відповідну процедуру.  Були проведені відповідні громадські слухання за участі небайдужої громадськості. Потім пропозиція громадських слухань була розглянута на комісіях міської ради, а 18 лютого 2015 року 57 сесія міської ради  своїм рішенням визначила місце біля палацу  культури, де на тимчасовій тумбі, на пам’ятній дошці було  зроблено святий  напис «На цьому місці буде увіковічено пам'ять Героїв Небесної Сотні». Того року,  дві православні церкви Київського Патріархату освятили  тимчасовий пам’ятний знак Героям Небесної Сотні, де був проведений молебень та офіційні заходи громади міста.
  У лютому 2016 році  на 2-х річчя революції  Гідності,  біля тимчасової тумби з пам’ятною  табличкою, також відбулися заходи  міської громади  по увіковіченню пам’яті  Героїв Небесної Сотні
  На сьогоднішній день у  міського голови  Рубського І.В., якого раніше було вигнано з крісла керівника району, інше бачення  по увіковіченню Героїв Небесної Сотні. Він не хоче,  щоб  пам’ятний знак був на центральній  площі міста, і  робить  все по його перенесенню на  пагорб Слави. Для цього він з підлеглих працівників створив  комісію, якій наказав втілити своє бачення. Він вважає, що там вже стоїть  один пам’ятник  синам жовтневої революції(кам’яна глиба 1919р).  .
  Якщо встановлюють пам’ятники ті, проти кого віддали життя патріоти, то з цього нічого доброго не може бути. Так і виходить. Раніше прийняте  рішення він не бере до виконання. Він  прийняв своє незаконне  розпорядження у березні ц.р.  про  марафон  по збору коштів з громади міста, яке тільки тепер затвердив на сесії в незаконний спосіб. Просто ганьба.
  З цього приводу, за заявою представників ГО «Майдан Баштанщини», проти міського голови Рубського І.В. відкрито кримінальне провадження за ст..364 ККУ  про перевищення службових повноважень.
  07.07.16 на черговій сесії  за запитом  Заболотньої Л.І.(попередня думка змінилася), яка  є головою районної організації  ПП ВО «Батьківщина» і депутатом міськради, депутатський корпус   прийняв рішення про встановлення,  вже нового пам’ятника  «Героям Небесної  Сотні та борцям за Незалежність України»,  на пагорбі Слави.  На виготовлення цього нового меморіалу Рубський І.В. хоче спрямувати біля 170тис.грн.. Наші пропозиції були скромніші –в межах 60тис.грн., і не більше(додаються ескізи, що пропонувалися Рубському І.В.).   
  В цій ситуації депутатів цинічно використали, незважаючи на те, що по пам’ятному знаку «Героям Небесної Сотні» є рішення 57 сесії міської ради від 18.02.15р., а депутати голосували  вже за новий пам’ятник «Героям Небесної Сотні та борцям за Незалежність України». Тобто, міський голова Рубський І.В., цинічно маніпулює в цьому святому питані щодо рішень  міськради.
  Увіковічення пам’яті борців за Незалежність України доцільно було б проводити по закінченню війни на сході нашої країни.  Міський голова Рубський  І.В. хоче зробити все  за один раз, тобто як він висловився: «заодно  увіковічимо і тих, і тих».
  Враховуючи деструктивну позицію керівництва міської ради, вищенаведені доводи, пропозиції  патріотичної  громадськості району та усвідомлюючи, що неможливо поєднувати разом в одному пам’ятнику увіковічення пам'яті Героїв Небесної Сотні і борців за Незалежність України, пропонується наступне:
  1) Встановити  пам’ятний знак Героям Небесної Сотні, як і визначено рішенням 57 сесії міської ради   від 18.02.15., на місці тимчасової тумби біля будинку культури на площі Єдності.
  2) Створити  громадський комітет, який займеться організацією вирішення всіх нагальних  питань,  по виготовленню та встановленню пам’ятного знака Героям Небесної Сотні.
 





 
Уповноважений ГО «Майдан Баштанщини»     Володимир  Токар

Категорія новин: Суспільство
Опублікував: майдан8318 | Дата: 10.07.2016

Всього коментарів користувачів сайту: 2
avatar
0
1
{v
avatar
0
2
???

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [161]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [623]
Освіта, медицина [489]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1045]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Зараз переглядають сайт:
    bashtanka
    Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz