Головна сторінка

Сб, 27.04.2024, 19:30

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Культуролог из Николаева ......
00:10:11
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
День міліції:

Вітання ветеранів з Днем визволення району:

-15:

-1:


 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте вступ України до Європейського Союзу?
Всього відповідей: 967
 

 

 

На головну » 2015 » Січень » 1

Рекордні снігові опади стали цілковитою несподіванкою та принесли чимало лиха


 
Рекордні снігові опади, які обрушилися на жителів Миколаївської області ще 29 грудня 2014 року стали цілковитою несподіванкою та принесли чимало лиха у багато домівок. Такий погодний подарунок, який прийшовся якраз напередодні новорічних свят призвів до того, що чотири доби поспіль у посиленому цілодобовому режимі співробітники Служби порятунку боролися із сніговими заметами заради людського життя, заради кожного жителя міста та області, кожного гостя нашого краю. 
Чимало випадків сталося за ці чотири доби. Доводилося на БТРі вивозити жінок, в яких починалися перейми прямо на дорозі, і доставляти хворих до лікарень, і вивозити новонароджених дітей із снігових полонів. Здавалося б, що лише чотири дні, а скільки сліз, скільки болю та жалю чекало на рятувальників на автодорогах міста та області де у сніговому полоні опинилися тисячі людей, серед яких і хворі, і люди похилого віку, і маленькі діти. 

На щастя, проведена робота не була марною. За ці довгі та морозні чотири доби рятувальникам вдалося витягти із снігового полону сотні, та навіть тисячі людей, серед яких були й діти, звільнити із заметів тисячі засніжених автівок.

 Так, наприклад, 29 грудня на один із пунктів обігріву прибігли двоє хлопців, які виявилися гідними громадянами нашої Батьківщини. Вони не пройшли повз чужого лиха, та побачивши чоловіка, який лежав у сніговому сугробі, одразу кинулися на допомогу. Вони принесли замерзлого обледенілого  чоловіка до найближчого пункту обігріву ГУ ДСНС України у Миколаївській області. Довженко В.П., сержант служби цивільного захисту, пожежний-рятувальник аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення, який в той день перебував на чергуванні,  терміново почав надавати домедичну допомогу постраждалому. Зігрівши чоловіка та напоївши його гарячим чаєм, рятувальник почав дізнаватися долю замерзлого та причини, з яких він опинився у такому становищі. Як виявилося, 36 річний чоловік проживає в м. Миколаєві, інвалід ІІ групи. Йому стало погано та було важко йти. На щастя небайдужі люди та професійні дії співробітника ДСНС не дали лютій зимі забрати життя чоловіка. Така прогулянка коштувала йому лише невеликою застудою та жахливими згадками про час, який він пролежав у снігу. Його батько, з яким вдалося зв’язатися вже на наступний день, подякував рятувальникам за їх роботу, адже саме завдяки їм  його любий син знову поруч і живий! 

31 грудня рятувальники Березанського району евакуювали із заблокованої автівки трьох осіб, з яких дві жінки та одна маленька дівчинка, 2010 р.н.

Дві доби сім’я перебувала у сніговому полоні. Вже закінчилися продукти харчування, напої, паливо у автівці. Рятувальникам насилу вдалося дістатися до цих людей, адже їх машина знаходилася у самому епіцентрі затору. Транспортувавши жінок із маленькою дитиною до найближчого пункту обігріву, рятувальники одразу заходилися надавати першочергову допомогу людям.

«Нас одразу нагодували, дали гарячого чаю та теплого одягу, та ще й запропонували відвести додому. Ми благали про допомогу, і нарешті дочекалися її. Ми навіть не уявляли, що могли потрапити у таку біду. Протягом двох днів нам доводилося обігріватися усіма можливими засобами. Навіть сніг доводилося топити, аби дати дитині попити води. На щастя допомога поспіла вчасно та ми були врятовані», - зі сльозами на очах згадує жінка, яка по дорозі додому вирішила особисто висловити слова вдячності начальнику Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Максиму Грицаєнко за роботу його підлеглих.

Того ж дня в Новоодеському районі в результаті впертою та самовідданої боротьби із зимовою стихією було врятовано п’ятеро дітей та п’ятеро дорослих, які у власній автівці тривалий час простояли в кілометровому заторі. Скупчення машин було настільки велике та щільне, що важка інженерна техніка не могла пройти аби розчистити дорогу від снігу. Рятувальникам доводилося йти навпростець вздовж усього затору та пішки евакуйовувати постраждалих. Іноді, де можливо було, співробітники ДСНС застосовували «старий дідівський метод» - розчищали дороги та автівки  лопатами. Ось так, потроху рятувальникам нарешті вдалося дістатися до автівки із дітьми, які провели в холодній машини тривалий час.
 
 Ще один випадок щасливого порятунку стався автошляху М-14 «Одеса-Мелітополь-Новоазовськ», де в полоні зими опинилася ціла родина. В машині, яка прямувала до Одеської області із Криму знаходилося чотири чоловіка – батько, мати та двоє дітей, найменшому з яких виповнилося лише чотири місяці. Вони потрапили в великий затор, в них закінчилося пальне, їжа та напої. Після довгих вмовлянь та застережень щодо ризику обмороження, члени родини нарешті погодилися залишити свій автомобіль та вирушити у супроводі рятувальників до м.  Миколаєва. По прибуттю до міста, рятувальники сприяли у тимчасовому розміщенні визволеної кримської родини, які провели в дорозі майже чотири доби, в готелі «Турист».

 «Це лише поодинокі випадки позитивних результатів, яких нам вдалося досягти за ці чотири доби. Наші співробітники працювали на межі можливого, не покладаючи рук, не жалкуючи сил ми намагалися допомогти кожній людині, яка просила про допомогу. Ми задіяли всі ресурси, всі сили та засоби, навіть звернулися по допомогу до колег із сусідньої Запоріжської області, які надали нам важку інженерну техніку «БАТ-2» із супроводжуючим екіпажем запорізьких рятувальників, аби вчасно дістатися до кожного нужденного та дорогах нашої області!», - підкреслив начальник Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Максим Грицаєнко.
Джерело: http://mk.mns.gov.ua/news/4178.html
Категорія новин: Надзвичайно
Опублікував: vagonta | Дата: 01.01.2015

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: снігопади, хуртовина, сніговий полон
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [167]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz