Головна сторінка

Пн, 06.05.2024, 16:11

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 3
Незареєстровані: 3
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Убираем точку росы из сте......
00:14:25
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Урочисті заходи до 97-річчя визволення району:

Конкурс "А я - україночка":

Фотографія 7:

-26:


 
Опитування для Вас
Де Ви проживаєте?
Всього відповідей: 404
 

 

 

На головну » 2012 » Серпень » 30

Серпнева конференція освітян Миколаївщини

  30 серпня, напередодні нового навчального року, за участі голови облдержадміністрації Миколи Круглова та голови обласної ради Ігоря Дятлова в обласному палаці культури відбулась конференція освітян Миколаївщини.
  Ще до початку роботи конференції її учасники мали змогу оглянути виставку досягнень навчальних закладів області, розташовану в фойє першого та другого поверхів палацу культури.
  Голова облдержадміністрації привітав освітян з початком нового 2012/2013 навчального року. Микола Круглов наголосив на тому, що освіта та медицина – це пріоритетні для влади галузі. «Ніколи ще навчальні заклади Миколаївщини не отримували стільки комп’ютерів та шкільних автобусів як у 2012 році», - сказав він.
  Голова облдержадміністрації та голова обласної ради вручили нагороди кращім працівникам освіти Миколаївської області.
  Учасники конференції із справжнім захопленням передивились виступи юних талантів.

Довідка

 
Освітня галузь області готова до нового 2012/2013 навчального року
  1 вересня цього року в загальноосвітніх навчальних закладах області сядуть за парти 10521 першокласник, до 10 класу прийдуть 7750 учнів. Контингент учнів буде складати 112918 учнів.
   Область готова до впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти, розроблений із урахуванням кращого вітчизняного і зарубіжного досвіду та спрямований на впровадження інноваційних реформ у початкову освіту задля її модернізування згідно з вимогами сучасності.
  Відповідно до Державного стандарту усі учні початкової школи, починаючи з 1 класу почнуть вивчати одну іноземну мову, а починаючи з 5 класу – другу, з 2 класу - освоювати та використовувати у практичній діяльності інформаційно-комунікативні технології.
  Для впровадження у 2012/2013 навчальному році нових стандартів початкової освіти, які передбачають організацію навчання учнів 1 класу за новими робочими навчальними планами, загальноосвітні заклади області стовідсотково забезпечено підручниками для учнів 1-х класів.
   Для забезпечення рівних стартових умов для навчання у школі областю однією з перших в Україні забезпечено 100% охоплення дітей п’ятирічного віку освітою.
  Область займає другу позицію в Україні по охопленню дітей дошкільного віку (від 3 до 6 (7) років) різними формами дошкільної освіти, що становить 94,7% (по Україні – 85,2%).
   Протягом 2011-2012 років відкрито 13 дитячих садків (в тому числі три приватних), відновлено функціонування 6 дошкільних навчальних закладів.
 
  Бюджет 2012року на утримання установ освіти області затверджено в сумі 1744,6 млн.грн. (що на 238,1 млн. грн. більше 2011 року). Слід зазначити, що згідно розрахунків Міністерства фінансів України видатки на освіту складали 1690,0 млн. грн., однак місцева влада вишукала можливість збільшити ці видатки на 54,55 млн. грн.
  В області вжито заходів щодо технічного оснащення предметних кабінетів загальноосвітніх навчальних закладів. Значна частина шкіл І-ІІІ ступенів мають інтерактивні дошки, проектори.
   Покращено ситуацію із забезпечення закладів освіти області комп’ютерною технікою. На сьогодні 99,8% загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів забезпечено комп’ютерною технікою.
    Із 635 навчально-комп’ютерних комплексів, які встановлено у ЗОШ І-ІІ та І-ІІІ ступенів, придбано за кошти державного бюджету – 161 (25,4%), місцевих – 283 (44,6%), решта 191 – за рахунок спонсорської допомоги.
  22 серпня 2012 року область за сприяння голови облдержадміністрації отримала від держави ще 750 персональних комп’ютерів, які направлено в 84 заклади освіти.
   З метою створення у сільській місцевості належних умов для здобуття учнями якісної освіти Урядом під головуванням Віктора Федоровича Януковича у 2003 році затверджено Державну цільову соціальну програму «Шкільний автобус».
  На сьогодні вирішено питання підвезення до загальноосвітніх навчальних закладів сільської місцевості учнів та педагогічних працівників, які його потребують.
  На виконання Державної цільової соціальної програми «Шкільний автобус» 03 серпня поточного року Миколаївська область одержала 37 шкільних автобусів за кошти державного бюджету.
  Усього завдяки підтримці програми «Шкільний автобус» теперішнім урядом область отримала за кошти державного бюджету 59 шкільних автобусів (для порівняння за час роботи попередніх урядів областю отримано за кошти державного бюджету лише 23 шкільних автобуси.  У 2006, 2007 та 2009 роках фінансування зазначеної програми не здійснювалось).
   На балансах відділів освіти нараховується 200 шкільних автобусів. Із загальної кількості наявних шкільних автобусів придбано: за кошти державного бюджету – 80, за кошти обласного бюджету – 23, районних бюджетів – 77, за спонсорські кошти – 18 та за кошти Світового банку в рамках проекту «Рівний доступ до якісної освіти» – 2.
   У Миколаївській області розпочав роботу проект «Єдиний освітній простір області» (розпорядження голови Миколаївської обласної адміністрації від 13.02.2012 № 33-р «Про впровадження проекту «Єдиний освітній прості області» засобами програмного комплексу «Курс: Освіта»).
  З метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти, збереження мережі навчальних закладів  в області створено 54 освітніх округи (11 з яких - у період підготовки до 2012/2013 навчального року) та 13 освітніх кластерів.
    Збережено мережу позашкільних навчальних закладів, яких в області функціонує 42. Якісним показником позашкільної освіти є 22 творчих колективи, які мають звання «Зразковий художній колектив» та 4 народних художніх колективи. В області діє 150 музеїв при навчальних закладах освіти, із них 12 мають звання зразковий музей.
    У загальноосвітніх навчальних закладах області усіма видами харчування охоплено 100,3 тис. учнів, що становить  92% від загальної кількості дітей.
    З них гарячим харчуванням охоплено 99,8 % учнів 1-4 класів, 100% дітей-сиріт та тих, що перебувають під опікою, 100% дітей з малозабезпечених сімей. Шкіл, де зовсім не організовано харчування, в області немає.
   В області збережено мережу 7 стаціонарних дитячих оздоровчих закладів галузі освіти, з них 5 - Баштанської, Братської, Казанківської, Кривоозерської, Новобузької райдержадміністрацій та 2 оздоровчих заклади Миколаївської обласної ради, в яких оздоровлюються в літній період діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей, діти-інваліди  інтернатних закладів Миколаївської обласної ради.
   Послуги з відпочинку надавали також 510 таборів з денним перебуванням (пришкільних таборів).
    Обсяг видатків по галузі «Освіта» райдержадміністрацій (міських рад) для оздоровлення та відпочинок дітей у 2012 році - 3820,208 тис. грн., що дало змогу оздоровити 1996 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 744 дитини-інваліда, 5866 дитини з багатодітних і малозабезпечених сімей, 4461 талановитих та обдарованих дітей.
   228 талановитих та обдарованих дітей оздоровлено у міжнародному дитячому центрі «Артек».
    На оздоровлення дітей пільгової категорії інтернатних закладів влітку 2012 року виділено близько 8,2 млн. грн.
  Крім того, на придбання путівок для вихованців інтернатних закладів обласного підпорядкування виділено близько 2,1 млн. грн.
    В області діє 4 Державні  програми, згідно з якими на капітальний та поточний ремонти, реконструкцію закладів освіти за наданими проектами сума видатків з усіх на реконструкцію та капітальний ремонт закладів освіти поточного року склала 48 млн. 189,6 тис. грн. На сьогодні  завершено роботи з підготовки навчальних закладів до нового навчального року.
  З метою піднесення ролі та авторитету педагога у суспільстві, утвердження його високого соціального статусу, заохочення до творчої праці рішенням сесії обласної ради № 9 від 19.09.08 внесено зміни до обласної Програми «Вчитель», якою передбачено встановлення щорічної обласної премії кращим педагогічним працівникам області. У 2011/2012 навчальному році до Дня вчителя 100 кращих педагогів області отримали премію по 1500 тис. гривень.

Джерело: http://www.oga.mk.ua/ua/news/detail/22644.html
Категорія новин: Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka | Дата: 30.08.2012

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: вчительська конференція, серпнева конференція освітян, конференція вчителів Миколаївщини, конференція вчителів
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [173]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [625]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1054]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz