Головна сторінка

Сб, 04.05.2024, 15:43

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Як боролися з українською......
00:09:06
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
-25:

Виставка робіт Олександра Бондаренка:

Відкриття офісу Партії регіонів:

День міліції:


 
Опитування для Вас
Ваша стать
Всього відповідей: 168
 

 

 

На головну » 2016 » Березень » 26

Скаути з Німеччини відвідали Баштанку - Pfadfinder aus Deutschland besuchte die Stadt Bashtanka

Скаути з Німеччини



  В процесі становлення і розбудови державності все більшої цінності набуває творча, всебічно розвинена, здатна до проектування та прогнозування власного життя особистість.
 

Запрошуємо переглянути фотоальбом даної події "Скаути Німеччини та Миколаєва відвідали Баштанку"


  Кожній творчій особистості потрібен простір, де б вона могла реалізувати свої здібності, пізнавати досі незнане, творити надзвичайне, любити прекрасне, а головне – навчитися діяти самостійно та виважено, бути активним громадянином своєї країни. Кожна молода людина має відчувати свою потребу допомагати громаді, природі, людям і робити щось конкретне своїми руками. Таким простором для учнів Баштанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 є дитяча організація «Сузір’я», яка була створена 8 років тому за ініціативи директора школи Г.І. Гавви і стала дієвою та важливою складовою шкільної системи виховної роботи .

  Члени організації вже мають досвід організації різноманітних заходів та акцій, навчилися планувати, аналізувати, доводити та аргументувати. І дуже важливу роль у становленні громадянської позиції школярів відіграє співпраця з громадськими організаціями, керівництвом нашого міста, іншими навчальними та позашкільними закладами. Вже два роки не лише дружба, а й спільна діяльність поєднує нашу школу з НОСУ (Національною організацією Скаутів України).

  Основа скаутського методу полягає у вихованні на основі обіцянки, впровадженні патрульної системи або системи мікрогруп, діяльності на природі, збереженні традицій за підтримки дорослих.

  Скаутський метод налаштовує учасників на активну життєву позицію, виховує самодисципліну, вимогливість до себе, вчить лідерству, спонукає до плідної співпраці з іншими, виховує громадянські якості.

  У 2014 році, нарешті, і в нашому місті у Баштанській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 з’явився скаутський патруль «БАРС» (баштанські активісти руху скаутів) Миколаївського обласного осередку.

  Жителі Баштанки вже неодноразово читали на сторінках «районки» про цікаві семінари, історичні квести, ігри та різноманітні Міжнародні проекти, в яких брали участь наші вихованці (поїздки для участі у соціальних проектах до Японії, Німеччини, Швейцарії, Австрії).

  Останній проект – Світло Миру з Віфлеєму. Вихованки нашої школи О. Бабич, І.Дяченко (10-А кл.), Я. Бабич (7-А кл.) разом з представниками Миколаївського обласного осередку отримали вогонь у Відні (Австрія) та мали честь привезти його в Україну, а потім і в рідне місто.

  Активна життєва позиція наших вихованців не може не радувати педагогів, адже очі дітей «горять» новими ідеями та ініціативами.

  І ось одна з них – «Зелена планета». Саме таку назву має Міжнародний проект, співорганізаторами якого виступили «БАРСи» Баштанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2. Ідея озеленення рідного краю зародилася ще влітку, коли ми брали участь у Міжнародному проекті «Be active» (Україна – Німеччина). Перший свій крок Миколаївський обласний осередок Національної організації Скаутів України зробив вже у вересні 2015р. на зльоті-джамборі «У колі друзів». Тоді представники Баштанського, Снігурівського, Первомайського, Врадіївського, Жовтневого районів висадили «Алею дружби» у с.Петрово-Солониха Миколаївської області.

  Наступним етапом проведення проекту була зустріч з представниками м. Хорсефілд (Німеччина) у засніжених Карпатах. Саме там українські скаути показали німецьким друзям усю красу лісів неньки-України. Там і з’явилася ідея третього етапу «Зеленої планети» – озеленення Миколаївської області. І втілювати цю ідею взялися представники кожного району нашої області та друзі з Німеччини, які вже вкотре прибули до нашої країни.

  З 19 по 29 березня представники скаутського руху Миколаївської області та Німеччини висаджують «Алеї дружби» у різних населених пунктах нашого краю, намагаючись «примусити» і дорослих, і підростаюче покоління задуматися про роль зелених насаджень у житті нашої планети. Девіз волонтерів: «Зроби свій внесок у сьогоднішній світ — тоді він завтра принесе плоди».

  До Баштанки гості приїхали 22 березня. Їх щиро вітали не лише представники патруля «БАРС» (Баштанські активісти руху скаутів), а й уся шкільна родина на чолі з директором школи Г.І. Гаввою. Гості з цікавістю оглянули школу, побували у шкільному музеї, доторкнулися до української старовини та традицій, відвідавши етнографічну світлицю.

  Як і влітку, всі гості були гостинно прийняті баштанськими родинами, де їх оточили турботою та увагою.

  Дуже цікавою була екскурсія до ПАТ Баштанський сирзавод «Славія», яку допоміг організувати директор підприємства С.О. Косяченко. Німецькі гості з великим задоволенням продегустували зразки продукції: сири, йогурти, солодкі сирки.

проект Зелена планета

У районному Палаці культури гості стали учасниками майстер-класу з виготовлення значків-емблем проекту «Зелена планета», який підготували баштанські скаути-активісти.

Незабутні враження справила на учасників проекту зустріч з міським головою І.В. Рубським, який у теплій щирій розмові за чаєм із солодощами поділився з гостями та юними скаутами Баштанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 і планами на майбутнє, і досягненнями, які має наше місто. Для кожного з гостей міська рада підготувала в подарунок буклет про місто Баштанка та його історію. І.В. Рубський та С.В.Березовська не лише надали вагому допомогу в організації виконання проекту, але і самі, безпосередньо, взяли участь у висадці дерев у парковій зоні мікрорайону «Агропромтехніка».
 

проект Зелена планета


  До учасників акції долучилися місцеві жителі, а також маленькі вихованці та вихователі дитячого садочка «Віночок» на чолі з директором Т.М.Митрофановою. Атмосфера дружби та взаєморозуміння сприяла плідній роботі. В цілому було висаджено близько семисот різних дерев та кущів. На підсумковій лінійці Іван Васильович подякував усім за співпрацю, а голова Миколаївського осередку Національної організації Скаутів України Є.А. Семенков вручив сертифікат «Рятівник лісу» («Waldretter») учасника міжнародної скаутської програми «Зелена планета» І.В.Рубському, С.В. Березовській, Г.І. Гавві, Т.М. Митрофановій, Т.П. Штевіній як активним помічникам в організації здійснення проекту.

У школі теж залишиться пам’ять про дружню зустріч – «Алея дружби» посаджена і на території школи.

Увечері втомлені, але задоволені, підлітки зібралися у школі на вечірню програму «У колі друзів», під час якої відбулася гра-квест «Об’єднані спільною метою».

Проект виявився надзвичайно цікавим. Діти швидко потоваришували, і, навіть, мовний бар’єр не став завадою чудовій екологічній ідеї.

Від імені організаторів та учасників Міжнародного проекту «Зелена планета» – іноземних гостей та учнів Баштанської ЗОШ І-ІІІ ст.№2 висловлюємо щиру подяку міському голові І. В. Рубському, начальнику відділу освіти, молоді і спорту районної державної адміністрації О.І. Бєловій, директору КУ «Баштанський РСЦОЗО» Т.В.Гриненко, заступнику міського голови С. В. Березовській, директору школи Г. І. Гавві, випускнику школи 2004 року, депутату міської ради Д. О. Раєвькому за допомогу, підтримку та сприяння здійсненню цього проекту.

Дякуємо директору ПАТ Баштанський сирзавод «Славія» С.О. Косяченку за чудову екскурсію, директору районного Палацу культури С.В. Плужник за надане приміщення для проведення майстер-класу.

Запрошуємо переглянути фотоальбом даної події "Скаути Німеччини та Миколаєва відвідали Баштанку"

Дякуємо сім’ям, які прийняли іноземних гостей: С.М. Гавви, О.І. Чокан, А.А. Змієвської, І. Трохименка, Т. Валівко, І. Дяченко, Д. Серака, Н. Бабійчук, Д. Токаря.

Ми віримо: якщо чогось прагнути, воно обов’язково збудеться! Головне – йти до своєї мети і мати підтримку! Ми досягаємо цілі, якщо ми разом!!!

Світлана Кофан, педагог-організатор Баштанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, керівник районного відділення Миколаївського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації «Національна організація скаутів України», координатор проекту «Зелена планета»

Категорія новин: Освіта, медицина
Опублікував: kofansvetochka2010 | Дата: 26.03.2016

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: проект Зелена планета, Баштанська ЗОШ №2, скаути, скаути з Німеччини
Всього коментарів користувачів сайту: 1
avatar
0
1
На ФБ є відгук щодо цього заходу. Публікую скрін:

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [170]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1053]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz