Головна сторінка

Пт, 26.04.2024, 19:18

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

День села Привільне ч. 1
00:02:48
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
---19:

-13:

Урочисті заходи до 97-річчя визволення району:

Відкриття офісу Партії регіонів:


 
Опитування для Вас
Ви відвідуєте подібні сайти?
Всього відповідей: 139
 

 

 

На головну » 2016 » Серпень » 18

У депутатів Новобузької міськради увірвався терпець споглядати "діяльність" їхнього мера

 
Міському голові Новобузької міської ради Лагодієнко М.О.
ЗАЯВА
  Обираючись депутатами міської ради, ми мали на меті виражати та захищати інтереси наших виборців, виконувати їх доручення та відстоювати інтереси територіальної громади в цілому. З цією метою ми подали до секретаріату ради пропозиції для включення до програми соціально – економічного розвитку громади проблем, що турбують людей. Для виконання робіт приймали рішення, що пропонувалися міським головою по виділенню бюджетних коштів, а саме:
- на капітальний ремонт тротуару по вул. Гребеннікова – 295 994 грн;
- на капітальний ремонт тротуару по вул. Гагаріна – Урицького – 291 840 грн;
- на проведення робіт по встановленню ліхтарів зовнішнього освітлення вулиць міста – 180 000 грн;
- на придбання форм для виготовлення тротуарної плитки та огорож – 35 000 грн;
- на придбання та встановлення відеокамер у центральній частині міста – 49 853 грн;
- на поповнення статутного фонду КП «Добробут» для забезпечення його ефективної роботи по впорядкуванню міста – 1 650 000грн.

  Однак, практично жодне з прийнятих рішень до цього часу не виконано, що викликає справедливі зауваження та критику жителів міста. На сторінках районної газети «Вперед», а також під час особистих зустрічей з депутатами, новобужани висловлюють своє обурення бездіяльністю місцевої влади по виконанню своїх прямих функцій по впорядкуванню міста, облаштуванню тротуарів, освітленню вулиць, боротьбі з карантинними бур’янами, ліквідацією несанкціонованих звалищ, активній роботі знов створеного комунального підприємства.

  Карантинні бур’яни поглинають не лише околиці міста, але і його центр. Сквери і парки, в тому числі і парк «Ветеранів», які були окрасою міста, густо поросли метровими заростями амброзії, яка викликає тяжкі алергічні захворювання. Через газету та депутатів люди вимагають вести роботу по знищенню бур’янів, але на їх голос, як і голос депутатів міський голова уваги не звертає. Щомісячно з міського бюджету КП «Доробут» отримує 78,0тис.грн. за виконанні роботи. Постає питання: де і які саме роботи були виконанні, якщо місто занедбане, засмічене та захаращене? Крім того, з бюджету також виділено 145 700грн на придбання газонокосарки фірми «Джон Дір». Очікуємо, що міський голова надасть відповідь депутатам і громадськості міста де саме працює ця чудо машина в той час, коли місто задихається у бур’янах ?  Ми також підтримали пропозицію міського голови по реорганізації служби «Правопорядок», який наголошував що це дасть  економію бюджетних коштів. Проте, як бачимо, замість економії отримали повний безлад у місті.

  В одному з інтерв’ю міський голова повідомив про придбання 500 вуличних ліхтарів. Тож жителі міста і депутати вимагають вказати де саме вже встановленні та на яких вулицях будуть змонтовані ліхтарі і в які терміни. Публічність цієї інформації дозволить громадськості та депутатам контролювати хід виконання та якість робіт. Якщо ж це черговий піар мера, то кожен зможе надати справедливу оцінку його роботі.

  Не більше ніж піаром можна назвати і роботу по облаштуванню дитячого містечка «Країна чудес». Гучні заяви міського голови на громадських слуханнях, сесіях, у засобах масової інформації про необхідність облаштування містечка, придбання дитячих атракціонів були підтримані депутатами. Для цього з міського  бюджету було виділено 49,9тис.грн. Однак, через безгосподарський підхід, обладнання було придбано з маркуванням «Не для комерційного використання», тобто для індивідуального користування, а термін експлуатації – 1рік. Калькуляція плати за їх використання не затверджена, що свідчить про непрозорість використання комунального майна та коштів.

  Великого резонансу і різних думок набрало питання про долю паровозу в містечку «Країна чудес». Депутати разом з громадськими активістами змусили міськраду оголосити конкурс та замовити його експертну оцінку. Проте підрядна організація допустила ряд порушень при виготовленні експертної документації, на які було вказано під час розгляду питання про затвердження оцінки. Проте міський голова не взяв до уваги зауваження, чим ввів в оману депутатів та сприяв затвердженню завідомо недосконалої документації.

  Спливає літо, найкращий період для реконструкції тротуарів, але роботи по вул. Гребеннікова та Гагаріна на які вже виділенні кошти, не розпочаті. Невже дочекаємося осінніх дощів і потім будемо «героїчно боротися» вкладаючи дорогі матеріали у багнюку ?

  Насторожує той факт, що з міського бюджету виділено 699 999 грн для придбання автобусу на 40 посадкових місць для організації пасажирських перевезень. По факту ж за ці гроші, без застосування системи «ПРОЗОРО», або ж тендерних (конкурсних) закупівель придбано автобус на 25 місць. За думкою депутатів для вивчення законності цієї оборудки варто долучити відповідні органи. Виділяючи кошти на придбання автобусу депутати наголошували на необхідності прозорості у формуванні тарифів, публічного обговорення та прийняття рішення по їх затвердженню на засіданнях постійних комісій та сесії ради. Проте міський голова проігнорував пропозиції депутатів та без відповідного обґрунтування і калькуляції оприлюднив тарифи на перевезення в розмірі 3,50 грн і 20 грн в нічний час.

  Обурення жителів викликає виділення більше 300,0 тис.грн. на ремонт будівлі міської ради, встановлення кондиціонерів, інші витрати на утримання апарату міської ради. Звісно, створювати комфортні умови для роботи 30 працівників міськради треба, але лише тоді коли у місті наведено лад. Гірко чути, коли гості міста, відмічають його занепад, відсутність господарського підходу в його благоустрої. Хоча фінансове забезпечення комунальних служб значно краще ніж у попередні роки.

  Авторитаризм та порушення законів, регламенту роботи ради стало системою в роботі міського голови. Користуючись відсутністю досвіду депутатської діяльності у більшості депутатів, міський голова без їх відому та згоди самостійно сформував склад постійних комісій та виконавчий комітет. На зауваження депутатів про пряме порушення чинного законодавства публічно обіцяв за узгодженням з депутатами, внести відповідні зміни, збільшити та переглянути склад виконкому, дослухатися до думок та пропозицій депутатів. Однак, до цього часу обіцянка не виконана.

  Депутати обурені тим, що з початку скликання, систематично порушуються положення регламенту роботи ради які визначають надання депутатам матеріалів запланованих для розгляду на сесії за 3 дні до початку засідання. Деякі питання включаються в порядок денний під час проведення сесії, без розгляду та обговорення на засіданнях постійних комісій. Депутати не мають змоги завчасно ознайомитися з питаннями порядку денного сесії, вивчити його та нормативно-правові документи, які є підставою для прийняття відповідного рішення. Тому на сесії непоодинокі випадки суперечок,  довільного трактування законності запропонованого рішення, чим майстерно користується міський голова під час голосування.

  Відповідно до частини 10 статті 48 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» депутат має право ознайомитися з будь – якими офіційними документами, які зберігаються в органах місцевого самоврядування, а відповідно до вимог Закону «Про доступ до публічної інформації» кожен громадянин може ознайомитися з рішеннями, які приймає рада та виконавчий комітет. Однак, а ні депутати, а ні пересічні громадяни не мають доступу до інформації, що їх цікавить.

  Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» (частина 6 стаття 42) визначає, що міський голова є відповідальним перед радою. На період його відсутності обов’язки голови міської ради виконує секретар. Проте, в порушення абзацу 1 частини 3 статті 50 Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» на період відпустки Лагодієнко М.О. обов’язки міського голови рішенням виконкому від 19 липня 2016 року №99 покладені на керівника організаційного відділу міської ради Філіпського В.В.  При цьому слід зазначити, що повноваження виконавчого комітету міської ради визначені статтею 52 Закону України «Про місцеве самоврядування  в Україні» і не передбачають права виконкому визначати виконуючого обов’язки міського голови.

  Систематичне порушення міським головою законів, регламенту роботи ради, ігнорування пропозицій та звернень депутатів спонукало нас до підготовки та оприлюднення цієї заяви. Жителі міста втомилися від фантазій та обіцянок міського голови, від його неприхованого піару власної персони за кошти міського бюджету і вимагають дієвої роботи. Адже під час передвиборчої агітації були гарні обіцянки Максима Олександровича про ремонт міських доріг і освітлення, про муніципальне таксі і басейн, що буде побудований у 2016 році.

  Ми хочемо бути відповідальними перед виборцями і тому вимагаємо від міського голови:

 
- відповідно до регламенту надавати матеріали на засідання ради за 3 дні до його початку;

- створити та провести засідання узгоджувальної комісії по розгляду пропозицій щодо внесення змін до складу постійних комісій урахуванням побажань депутатів та виконкому за пропозицією депутатів;

- питання про внесення змін до бюджету розглядати на засіданнях усіх постійних комісій;

- винести на розгляд постійних комісій та сесії міської ради питання про встановлення тарифів на пасажирські перевезення з наданням необхідних калькуляцій та їх письмового обґрунтування;

- повернути на доопрацювання підряднику документацію про експертну оцінку паровозу з дитячого містечка та доручити бюджетній комісії провести її розгляд;

- винести на розгляд сесії питання про стан боротьби з карантинними бур’янами на території міста та приміських сіл, а також персональну відповідальність посадових осіб міської ради, комунальних служб відповідальних за благоустрій міста;

- внести на розгляд сесії звіт керівника КП «Добробут» та звіт про хід ліквідації КП «Комунальник», КП «Благо»;

- провести перерозподіл коштів передбачених в бюджеті на утримання міської ради та направити їх на інші витрати пов’язані з облаштуванням тротуарів, освітленням вулиць, ліквідацією несанкціонованих сміттєзвалищ та організацією збору сміття і побутових відходів від населення, безпекою життєдіяльності новобужан;

- визнати недійсним рішення виконкому міської ради від 19 липня 2016р. №99 щодо призначення виконуючим обов’язки міського голови керівника оргвідділу Філіпського В.В., як таке, що суперечить положенням Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

  Оприлюднюючи свою заяву звертаємося до новобужан з проханням активно долучитися до контролю за роботою міської влади, в тому числі і депутатів на своїх виборчих округах. Критикуйте, вносьте пропозиції як краще використати кошти міського бюджету з найбільшою користю для жителів міста, інформуйте про негаразди, які заважають нормально жити, а їх усунення залежить від місцевої влади!  Але не будьте байдужими, адже від нашої громадянської позиції багато в чому залежить якість нашого життя. Давайте разом вчитися вимагати від влади виконання покладених на них функцій і перестанемо дякувати за те, що вони зобов’язані виконувати отримуючи саме за це заробітну плату.  

 Підписи:
1. Крикун В.Г.
2. Чупіра П.В.
3. Іванова З.Ф.
4. Павловський І.М.
5. Вальков В.В.
6. Штанько І.С.
7. Чеботарева Н.А.
8. Котов О.Ю.
9. Бортник С.В.
10. Шашкеєва С.В. 
11. Чичкан Т.М.
12. Тодорова Т.І.
13. Білько С.Д.
14. Струц І.Г.
15. Бушко О.В.
16. Сутько Н.М.

Запрошуємо переглянути публікацію на подібну тематику:

      - Дорога между населенными пунктами Новый Буг и Баштанка (видео, 2015)


Джерело: http://tytinfo.in.ua/index.php/uk/localnews/novyjbug/item/1340-ofitsiino-zaiava-deputativ-novobuzkoi-miskoi-rady
Категорія новин: Миколаївщина: суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 18.08.2016

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: Новий Буг, Лагодієнко, Новобузька міська рада, мер Нового Бугу, депутати міської ради
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [165]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz