Головна сторінка

Ср, 01.05.2024, 08:12

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Подяка та коментар В. В. ......
00:01:16
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
-19:

Районний військовий комісар М.І. Капустян:

Баштанський РВ УМВС:

Відкриття офісу Партії регіонів:


 
Опитування для Вас
Ваша стать
Всього відповідей: 168
 

 

 

На головну » 2015 » Липень » 10

Вперше за 50 років табір "Веселка" не приймає дітей

оздоровлення дітей, табір відпочинку, Веселка у Привільному  Усі батьки хочуть, аби дитина по-справжньому відпочила під час канікул, а не знемагала від спеки в місті, проводячи час за телевізором. Тому мабуть найкращим відпочинком вже на протязі 50 років був табір «Веселка», що розмістився в с.Привільному на березі річки.
  Щороку тут проводилися відкриття та закриття зміни, різні традиційні свята, КВК, гуртки за інтересами, походи з піснями під гітару біля багаття і печеною картоплею, перша любов і щирі друзі, з якими домовляєшся про зустріч на наступний рік – хіба може це бути замінено відпочинком нехай навіть і з улюбленими батьками, нехай навіть і на самому фешенебельному закордонному курорті.

  Сьогодні ж багато дітлахів позбавлені тієї романтики та пригодницького духу, властивого відпочинку в таборі «Веселка». Чи є винні в цьому злочині? Є. Це районна влада. І якщо винна голови райдержадміністрації О. Сидорики незначна, так як нещодавно призначений, хоча все одно можна було організувати хоча б одну зміну. То вина керівництва районної ради (С. Шевченко, Петров), депутатів райради та керівництва відділу освіти РДА очевидна. А. Петров колись очолював відділ освіти Баштанської РДА, С. Шевченко до призначення безпосередньо відповідав за організацію табору до роботи, депутати усі "За" проголосували за відповідні рішення на сесії райради, керівництво відділу освіти принаймні не виступили проти таких заходів.
  Ніяких негараздів для того, щоб «Веселка» не працювало небуло. Є районна програма оздоровлення дітей на 2014-2018 роки. Яка з районного бюджету на 2015 рік виділяє на оздоровлення дітей майже 681 тис. грн. Є завдання в цій Програмі де чітко записано: "Укласти угоду із Миколаївським національним університетом імені В. О. Сухомлинського, Новобузьким педагогічним коледжем щодо проходження педагогічної практики на базі районного оздоровчого табору «Веселка», студентами ІІІ та IV курсів". Є стимул для того, щоб табір працював. Це Інформація обласної прокуратури за №08\1-54 голові облдержадміністрації В.Мерікову в якій говориться: "В Баштанському районі, в 2014 році охоплено оздоровленням дітей лише 53% дітей сиріт і дітей позбавлених батьківськгог піклування, 51% - із них, що виховуються у малозабезпечених та багатодітних сімях, 22% - дітей інвалідів".
  Скажуть немає коштів? Брешуть! Зі слів Премєр-міністра А. Яценюка відомо, що завдяки децентралізації місцеві органи самоврядування стали отримувати більше коштів. "Доходи місцевих бюджетів за останні півроку зросли на 40 відсотків, і мають бути направлені на систему освіти. Місцеві бюджети сьогодні можуть купити і автобуси, і провести ремонт у школах, і оптимізувати мережу, і розглянути питання доплати вчителям", - зазначив прем’єр. В ставках м. Баштанки купатись ніде не можна. Більшість із них перетворились на болота та послуговують місцем для розплодження комарів, що становить небезпеку у плані розповсюдження малярії на наших теренах. Виникає питання. Яке рішення прийме районна рада щодо оздоровлення дітей в таборі «Веселка» в 2015 році? Чи будуть винні покарані?
Категорія новин: Інформування
Опублікував: valentin_gricenko4 | Дата: 10.07.2015

Всього коментарів користувачів сайту: 6
avatar
1
1
Хочу зазначити, що редакція райгазети піднімала це питання перед відділом освіти РДА. Відповідна публікація була на шпальтах "Голосу Баштанщини". Через кілька хвилин опублікую у коментарях дану статтю про оздоровчу кампанію.
avatar
0
2
Відпочинок дітей – у руках батьків


Лічені дні залишаються до завершення навчального року в освітніх закладах Баштанщини, а отже, незабаром розпочнуться літні канікули, а з ними – дитячий відпочинок.
За роз‘ясненнями щодо літнього оздоровлення школярів наш кореспондент звернулася до начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації БЄЛОВОЇ О. І.:
"Зважаючи на важке економічне становище в державі та у зв’язку з недостатнім фінансовим ресурсом, цього року, на жаль, не передбачені кошти з районного бюджету на організацію дитячого відпочинку. Адже на забезпечення роботи традиційних пришкільних таборів необхідно понад 125 тис. грн. Не працюватиме в цьому році і наш районний табір «Веселка», на відкриття і функціонування якого теж потрібні чималі кошти (понад 300 тис. грн). Але діти Баштанщини не залишаються без оздоровлення і відпочинку. Для них, як раніше, при всіх навчальних закладах працюватимуть групи відпочинку, але без харчування. Педагоги вже готують і затверджують плани роботи шкіл у літній період. Всі бажаючі учні молодших класів зможуть проводити свій час з користю для здоров’я та розвитку. При бажанні вони можуть брати з собою бутерброди. Робота в таких групах триватиме з 9.00 до 12.00.
Крім цього, всі бажаючі юні мешканці району мають змогу відпочити в різних таборах Миколаївщини чи України. Відповідно до затвердженого Порядку направлення дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету у літній період є безкоштовні путівки для дітей пільгової категорії (сироти, діти, котрі позбавлені батьківської опіки, з багатодітних, малозабезпечених та неповних сімей, діти-інваліди та ті, хто перебуває на диспансерному обліку, а також діти «чорнобильців») та обдарованої учнівської молоді. Також є можливість за рахунок коштів державного бюджету оздоровитися і відпочити в державному підприємстві «Український дитячий центр «Молода гвардія», куди приймаються діти віком від 8 до 16 років.
Дитячий відпочинок − завдання, що вимагає повної віддачі та відповідальності з боку батьків, адже їм потрібно забезпечити дитині комфортні умови проведення канікул. Повноцінний відпочинок потрібен для того, щоб діти змогли підвищити імунітет і відпочити після важкого напруженого періоду навчання.
Тому хочу звернути увагу батьків, що при бажанні кожна дитина може повноцінно оздоровитися і відпочити у таборах відпочинку області чи країни. Існує багато різних пропозицій, де є безкоштовні путівки, або з частковою оплатою батьків. Більш детальну інформацію про табори оздоровлення та відпочинку дітей, вартість путівок батьки можуть дізнатися у головного спеціаліста відділу освіти, молоді і спорту РДА Сапіжак Людмили Анатоліївни за тел.: 2-76-53, або (097) 718-61-91.
"

Олена ВИНОГРАДОВА (стаття)
Районна газета "Голос Баштанщини", 21 травня 2015 року №42
avatar
1
3
Гриценко. А чому Сидорика не винний? А?
avatar
1
4
За кожним павільоном закріплене господарство,яке за свій рахунок проводить його ремонт.Це з кожним господарством потрібно домовитись. Тому робота по підготовкі табору розпочинається з початку квітня. В кінці травня на базі табору проводиться нарада,щодо виконання всіх робіт.До цього часу потрібно також виконати приписи МЧС,санепідстанції, обстежити дно пляжу( цю роботу проводить Миколаївська орг.),організувати роботу харчоблоку,медпрацівника, вихователів. Сидорика затверджений 7 травня. Тому до кінця травня не встиг би організувати виконання всього обсягу робіт. Але організувати роботу хочаб однієї, третьої зміни можна було б. Залишати табір мертвим неможна.
avatar
0
5
Знаєте, чому я так агресивно писав? Тому, що Ваш пост носить явно політизований характер. Можливо я і помиляюся, але ж нагадайте, коли обрано Петрова головою райради? Якщо мені не зраджує пам’ять, то десь в кінці 2014 року. Шевченко так - пізніше пішов у заступники. Проте, хто піклувався проблемами табору? Відділ освіти, який є балансоутримувачем табору. А Відділ освіти жодним боком, окрім фінансових питань, не стосується райради.
avatar
-1
6
В запитанні не побачив ніякої агресивності. Говорять, що велика криза була під час правління Ю.Тимошенко.Тільки під час тої кризи побудували приміщення нової школи і відремонтували приміщення старої школи №1. Приміщення школи №2, побудували Новоіванівську школу, басейн гімназії. музей і актовий зал  Марївській школі, елінг, по всіх школах були проведені роботи. Зараз навіть табір не зробили. Чому так сталось? Тому, що під час головування В.Кунпана, І.Рубського, райради Л.Луценко,мабуть це робилося і попередніми керівниками, планування щоденної роботи розпочиналося і закінчувалося питанням, щодо підготовки шкіл до навчального року і табору "Веселка". Добре знаю С.Шевченка в питанні підготовки табору "Веселка" до роботи, він її добре знає, тому для нього це не проблема.Відділ освіти балансоутримувач, але вони не сиділи склавши руки, а найбільше спілкувалися з підприємцями,бо за кошти підприємств проводились роботи. 
Зараз табір "Веселка" не працює. говорять немає коштів. Значить погано працювали, щодо наповнення бюджету. 
Пост носить політизований характер? Можливо. Тому, що ті хто повинен підготувати табір зробили це навмисно, для того, щоб показать ось прийдуть нові і навіть організувать відпочинок дітям не зможуть. Тільки вони "обложалися". Прийшов новий тільки О.Сидорика і то тоді коли вже підготовка табору повина закінчуватись. Жаль тільки, що від цього постраждали тільки діти.

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [169]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1052]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz