Головна сторінка

Сб, 27.04.2024, 04:22

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 2
Незареєстровані: 2
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Maidan standing / Майдан......
00:02:13
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
День Захисника Вітчизни - 2011:

Конкурс "А я - україночка":

-31:

Конкурс "А я - україночка":


 
Опитування для Вас
Ви відвідуєте подібні сайти?
Всього відповідей: 139
 

 

 

На головну » 2021 » Травень » 31

Запитували-відповідаємо: Про погодинну подачу води у м. Баштанка

  На сторінках «Голосу Баштанщини» ми неодноразово порушували питання забезпечення населення Баштанки якісною питною водою, проте ніколи не йшлося про почасову подачу води. Останнім часом поширилися чутки й побоювання, що таке може статися, оскільки існує велика заборгованість людей за воду.
  Нині сума заборгованості дійсно складає 1 млн 300 тис. грн. Тож журналістка поцікавилась у керівника КП «Міськводоканал» Віктора КОТА чи може бути такий розвиток подій і що він думає з цього питання. 

 

  Пояснюючи, Віктор Васильович запевнив, що цього ніколи не допустить. 
  «Навіть у скрутні періоди ми не переходили на погодинну подачу води. Тим паче це не вирішить проблему, адже мало того, що ми ніяк не зекономимо, так ще й обмежимо людей у безперебійному доступі до питної води. Ми живемо в цивілізованому світі й повинні користуватися усіма його благами, а не повертатися до кам’яного віку. Тому переконаний, що це не вихід. Тим паче часта зупинка подачі води, а потім її відновлення може призвести до низки проблем: через збурення води у розвідній системі різко погіршиться її якість, тобто з кранів тектиме болото; під час постійного припинення й відновлення водопостачання неминучі гідроудари, ці коливання нестимуть у мережі негативні наслідки й значно підвищать аварійність, а значить збільшаться витрати на ремонтні роботи. Економія електроенергії буде незначна, максимум до 5%. Ці невеликі суми швидко «з’їдяться» ремонтами, будуть навіть фінансові перевитрати. Тобто люди матимуть брудну воду ще й почасово, вважаю це неприпустимим. Ми навпаки повинні покращувати якість води, надійність систем, а не скорочувати водопостачання, тому сьогодні працюємо саме в цьому напрямку.
  Перш за все треба припинити забруднення джерел водопостачання каналізаційними стоками. Незворотній процес, коли вже буде пізно щось робити, ще не почався, але ми на межі цього, бо ж наполегливо продовжуємо забруднювати навколишнє середовище.
  Раніше очисних споруд у нас взагалі не було. Існували старі сирзаводські, потім були збудовані БІСи, але вони тільки частково очищували стоки. Зараз вимоги до очисних споруд, водопідготовки зовсім інші, ніж були колись, адже змінився навіть склад стоків, став більш агресивнішим. Щоб модернізувати систему водопостачання й водовідведення треба великі кошти, яких на підприємстві і в бюджеті міськради немає. Отже, ми пропонуємо залучити кредитні ресурси міжнародних банківських структур, щоб вирішити ряд важливих завдань: створити модель фінансово успішного підприємства; привести якість води до вимог санітарних правил і норм; максимально «каналізувати» місто, аби суттєво зменшити кількість вигрібних ям; побудувати очисні споруди, що дозволить зберегти екологію і вплине на покращення якості води.
  Ми знайшли міжнародну інженерно-консалтингову компанію, що має досвід роботи з такими об’єктами на світовому ринку, починаючи від отримання кредитів до розробки документації. Раніше такі кредити були доступні тільки для обласних водоканалів, великих підприємств, які скористалися можливістю отримати кошти для їх модернізації.
  З січня цього року таку можливість отримали й об’єднані територіальні громади. До цього ми сім років займалися пошуком подібних програм, тому що державні  ресурси, наприклад, Державний фонд регіонального розвитку та інші не спроможні профінансувати реконструкцію таких об’єктів. 
  Раніше нашим підприємством була розроблена схема оптимізації системи водопостачання, що стане основою інвестиційної прог-рами. Ці всі моменти прописані в стратегії розвитку ТГ. Звичайно, що послуги компанії, яка має довіру серед іноземних банківських структур, готує документацію, інвестиційний план для представлення її банку, коштують близько 1,5 млн грн. Для залучення такої компанії міська рада повинна передбачити виділення цих коштів. Треба до завершення року провести відповідні торги на Прозоро й залучити належну компанію до розробки інвестиційної програми. 
  Зараз у нас є можливість отримати не менше 10 млн євро під 0,25-1,5% річних. Це можуть бути кошти від Європейського банку реконструкції та розвитку чи Європейського інвестиційного банку або інших подібних фінансових структур. За цією програмою надається термін погашення кредиту протягом 30 років. Цієї суми вистачило б на реконструкцію системи водопостачання й водовідведення. Важливо, що 10% від суми проєкту, це грантові кошти. Тобто одна з європейських країн може направити ці кошти на розробку проєктної документації. 
  19 березня ми запрошували представників однієї з консалтингових компаній у Баштанку, вони детально розповіли все активу 
  Баштанської міськради й депутатам. На зустрічі був присутній також начальник обласного комунального господарства, представники з Нового Бугу. Я також доповідав з цього питання на постійних комісіях міськради, на сесії. 
  Міський голова підтримав цю ідею. Тепер треба визначитися з термінами, коли і які рішення приймаємо, коли проводимо торги тощо. 
  Потрібні конкретні кроки міської ради, інакше ми можемо втратити шанс, на який так довго чекали.
Ми, звичайно, не сидимо без діла, а проводимо відповідні роботи, щоб мережа водопостачання працювала без збоїв. Однак це точкові заходи, які усувають ті чи інші часткові проблеми, але глобально питання не вирішують. Всі ми знаємо, що система, побудована у 1960-1965 роках, зовсім зношена,  продовжує старіти та не відповідає ніяким вимогам, тому потребує капітальної реконструкції», – розповів керівник Міськводоканалу.
  З відповіді В. В. Кота стало зрозумілим, що ніяких конкретних рішень щодо почасової подачі води за графіком немає. А щоб цього ні в якому разі не сталося, треба усім чесно сплачувати за використану воду, бо від цього залежить фінансова стабільність підприємства і його можливість ефективно працювати, надаючи населенню безперебійні послуги з водопостачання.
Сподіваємось, що КП «Міськводоканал» не втратить шанс отримати грант від європейського банку і здійснить повну реконструкцію системи водопостачання й водовідведення у місті. Яким буде результат, залежатиме не тільки від підприємства, але й від підтримки міської ради.
  Про кроки на шляху до вирішення глобального й надважливого питання для людей, адже вода – це наше здоров’я, ми будемо розповідати на шпальтах районної газети.
 
Любов КУРОЧКІНА
 

Опубліковано у "Голосі Баштанщини"
№21 від 29 травня 2021 року


Друзі! Щоб першими читати важливі публікації у районній газеті, запрошуємо вас передплатити "Голос Баштанщини" (за цим лінком)
 

Запрошуємо переглянути публікацію на подібну тематику:

      - Запитували-відповідаємо: освітлення арт-об'єкта у Баштанці


Джерело: https://gazeta-bashtanka.blogspot.com/2021/05/blog-post_31.html
Категорія новин: Запитували - відповідаємо
Опублікував: vagonta | Дата: 31.05.2021

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: Віктор Кот, погодинна подача води, КП Міськводоканал, водопостачання
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [165]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz