Головна сторінка

Нд, 05.05.2024, 06:02

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 2
Незареєстровані: 2
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Вітання працівникам сільс......
00:06:46
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Участь у суботнику:

---31:

_-23:

Конкурс "А я - україночка":


 
Опитування для Вас
Звідкіля маєте вихід в Інтернет?
Всього відповідей: 202
 

 

 

На головну » 2013 » Лютий » 15

Зустріч керівництва області з керівниками районних (міських) організацій ветеранів Афганістану

  14 лютого, напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 24-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану, в сесійній залі обласної ради відбулась зустріч керівництва області з керівниками районних (міських) організацій ветеранів Афганістану.

   Голова облдержадміністрації Микола Круглов, відкриваючи зустріч, звернувся до афганців: «Ви цемент, який скріпляє наше суспільство». Він віддав належне кропіткій роботі в напрямку патріотичного виховання підростаючого покоління, яку проводять на теренах нашої області воїни-інтернаціоналісти.

   Голова облдержадміністрації запросив присутніх до відвертої розмови про сьогодення та проблеми воїнів-інтернаціоналістів Миколаївщини.

   Виступи голови обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів та запасу Олександра Токарєва, керівників районних (міських) організацій ветеранів Афганістану, а також керівників управлінь облдержадміністрації дали всі підстави для того, щоб зробити висновок: Меморандум про взаємодію і співробітництво, підписаний між Миколаївською обласною державною адміністрацією, Миколаївською обласною радою та Миколаївською обласною спілкою воїнів-інтернаціоналістів та запасу, виконується.

   Голова обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів та запасу Олександр Токарєв подякував представникам влади за порозуміння та підтримку.

 Довідка

 

Соціальний захист воїнів-інтернаціоналістів у Миколаївській області

 На цей час на території області проживає 4652 воїна-інтернаціоналіста, з них 3046 учасника бойових дій в Афганістані та 111 членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців в Афганістані.

За результатами щорічного обстеження матеріально-побутових умов проживання ветеранам війни, особам, на яких поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, надано різні види допомог та послуг.

 Пільгове забезпечення

У 2012 році за рахунок державних коштів ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, дітям війни надано пільги по оплаті за житлово-комунальні послуги на суму 71,3 млн. грн.

Нараховано пільги на придбання твердого палива та скрапленого газу 8425 ветеранам на суму 4,9 млн. грн. (з них 835 учасника бойових дій), або всім, хто мав таке право.

Встановлено квартирні телефони 190 ветеранам на суму 16,3 тис. грн.

1848 ветеранів війни скористались правом на пільговий проїзд будь-яким видом транспорту міжміського сполучення в межах України на суму 170,2 тис. грн.

З метою поліпшення соціального захисту членів сімей воїнів – інтернаціоналістів, які загинули під час виконання службового та інтернаціонального обов'язку, та учасників бойових дій, які є інвалідами загального захворювання, в області вирішується питання забезпечення цієї категорії громадян 100% пільгою по сплаті за житлово-комунальні послуги за рахунок додаткових коштів, виділених з місцевих бюджетів. Додаткова пільга надається шляхом перерахунку коштів підприємствам, які надають послуги, або надання адресної грошової допомоги зазначеній категорії громадян.

Протягом минулого року додаткову пільгу отримало 157 воїнів-афганців з числа інвалідів загального захворювання та сімей загиблих воїнів-афганців. Всього з місцевих бюджетів для надання додаткової пільги витрачено 124,1 тис. грн.

 Соціальне обслуговування

На надомному обслуговуванні в територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг) знаходиться 7 осіб з числа членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, воїнів-інтернаціоналістів, які є інвалідами.

2012 року послугами відділень соціально-медичних послуг та соціально-побутової адаптації скористалось 63 особи.

 Матеріальна підтримка

Приділяється належна увага наданню адресної грошової та натуральної допомоги потребуючим ветеранам війни. Минулого року з коштів місцевих бюджетів та позабюджетних коштів адресну грошову та натуральну допомогу надано 1438 особам на суму 607,5 тис. грн.

За рахунок коштів обласного бюджету в лютому 2012 року проведено виплату одноразової матеріальної допомоги інвалідам війни в Афганістані, сім’ям загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані. Всього допомогу отримала 234 осіб на загальну суму 280,8 тис. грн. (з розрахунку на 1 особу (сім’ю) – 1200 грн.).

Також з бюджетів міст та районів області вирішено питання виділення коштів для надання додаткової матеріальної допомоги вищезазначеним ветеранам. Додаткову допомогу отримали 209 осіб на суму 281,4 тис. грн.

Згідно Меморандуму про взаємодію і співробітництво, підписаному між Миколаївською обласною державною адміністрацією, Миколаївською обласною радою та Миколаївською обласною спілкою воїнів-інтернаціоналістів та запасу, 2013 року розмір одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих та померлих учасників бойових дій в Афганістані, інвалідам війни в Афганістані становить 1320 грн. із щорічним збільшенням розміру на 10%. Поточного року для надання цієї допомоги з обласного бюджету виділено 308,88 тис. грн.

На цей час управліннями праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад проводиться робота щодо перерахування коштів на особові рахунки одного із членів сім’ї померлого, загиблого учасника бойових дій в Афганістані та особові рахунки інвалідів війни в Афганістані. Виплата одноразової матеріальної допомоги проводитиметься до 15 лютого.

 Забезпечення житлом

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.11 №223 „Про затвердження Порядку використання коштів у державному бюджеті для забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів” минулого року Миколаївській області з державного бюджету виділені кошти в сумі 1812,8 тис. грн. для придбання квартир воїнам-інтернаціоналістам.

Протягом 2012 року придбано житло для 6 воїнів-інтернаціоналістів. Фактично використано кошти в сумі 1290,6 тис. грн.

На цей час на квартирному обліку в області перебуває 7 воїнів-інтернаціоналістів, які мають статус інваліда війни (ІІ та ІІІ групи інвалідності), та 250 учасників бойових дій на території інших держав. Поточного року до Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України направлені відповідні дані.

 Санаторно-курортне лікування

Протягом 2012 року забезпечено санаторно-курортним лікуванням 243 учасника бойових дій, в тому числі 93 воїна - інтернаціоналіста та 186 інвалідів з числа ветеранів війни, в тому числі  33 інваліда-афганця.

На 2013 рік потреба учасників бойових дій  у санаторно-курортному лікуванні складає 411 осіб, в тому числі 272 інваліда-афганця.

 Забезпечення автомобілями

За станом на 01.01.2013 року на обліку в головному управлінні праці та соціального захисту населення облдержадміністрації для забезпечення спецавтотраснпортом перебуває 11 воїнів-інтернаціоналістів з числа інвалідів війни та учасників бойових дій, які отримали інвалідність під час виконання інтернаціонального обов’язку.

Протягом 2012 року 3 воїна-інтернаціоналіста з числа інвалідів війни отримали автомобілі.

З початку 2013 року видано автомобіль 1 воїну-інтернаціоналісту з числа інвалідів війни.

 Фінансова підтримка обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів та запасу

За рахунок коштів обласного бюджету забезпечено надання фінансової підтримки Миколаївській обласній спілці воїнів-інтернаціоналістів та запасу, у тому числі для проведення святкових заходів. Минулого року фактично використано на ці цілі 169,8 тис. грн., 2013 року з обласного бюджету виділено 167,9 тис. гривень.



Джерело: http://www.mykolayiv-oda.gov.ua/ua/news/detail/23658.html
Категорія новин: Суспільство
Опублікував: bashtanka | Дата: 15.02.2013

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: Афганістан, воїни-інтернаці, організація ветеранів Афганістану
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [172]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [625]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1053]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz