Головна сторінка

Ср, 24.04.2024, 22:14

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 2
Незареєстровані: 2
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Шалений патруль 2. Україн......
00:02:11
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Фотографія 7:

День Захисника Вітчизни - 2011:

День Захисника Вітчизни - 2011:

День Захисника Вітчизни - 2011:


 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте Ви вступ України до НАТО?
Всього відповідей: 1741
 

 

 

На головну » 2007 » Квітень » 26

Засідання колегії райдержадміністрації


    26 квітня під головуванням голови райдержадміністрації В.В.Кунпана відбулося засідання колегії райдержадміністрації з питань:

- Про соціально - економічний розвиток району за підсумками І кварталу 2007 року;
- Про виконання районного та місцевих бюджетів Баштанського району за підсумками І кварталу 2007 року;
- Про стан укладення колективних договорів на підприємствах, установах, організаціях району.
- Про хід виконання Указу Президента України від 25.05.04 № 576/2004 «Про невідкладні заходи щодо завершення погашення заборгованості із виплати заробітної плати» на підприємствах, установах та організаціях району;
- Про стан підготовки районного оздоровчого табору «Веселка» та пришкільних таборів до оздоровлення дітей у 2007 році.
- Про організацію роботи з ведення діловодства та архівної справи у сільських радах району.

засідання колегії райдержадміністрації

    Перед початком колегії райдержадміністрації голова В.В.Кунпан оголосив про проведення покладання квітів до пам’ятного знаку у день Чорнобильської трагедії.

    У ході доповідей зазначено:

    БЮДЖЕТ (за підсумками І кварталу 2007 року):

Виконання доходної частини зведеного бюджету Баштанського району за січень-березень 2007 року склало 4569,8 тис.грн. при плані 4137,6 тис.грн., або 110,4 % та 115,0 % до відповідного періоду минулого року (3974,5 тис.грн).
Надходження податків і зборів до загального та спеціального фонду зведеного бюджету Баштанського району склали 9182,4 тис.грн., з них до загального фонду надійшло 2878,1 тис.грн. при плані 2344,9 тис.грн., що складає 122,7 % до плану, до спеціального фонду надходження склали 6304,3 тис.грн. (взяття на облік об”єктів комунальної власності – 5723,8 тис.грн.), або 85,3% до річного плану.
Виконання плану мобілізації податків і зборів по районному бюджету за звітний період складає 131,7 %, по міському – 112,3%, по сільських – 118,3 %.
Разом з тим, деякі сільські ради слабо протидіяли негативним процесам у виконанні бюджетів, не забезпечували ефективного аналізу причин різкого недовиконання доходів.
Фінансовим управлінням райдержадміністрації, державною податковою інспекцією у Баштанському районі встановлено жорсткий контроль за станом виконання доходної частини бюджету, для чого постійно проводиться всебічний аналіз сплати всіма суб’єктами підприємницької діяльності податків і зборів на відповідних територіях.
З метою збільшення надходжень податків і зборів до місцевих бюджетів району та залучення додаткових резервів їх наповнення у 2007 році зосереджується увага на легалізацію робочих місць, стягнення платежів до бюджетів усіх рівнів, погашення заборгованості по заробітній платі, пенсій та інших виплатах.
Проводиться кропітка робота по виявленню „тіньового” сектору економіки , що використовує нелегальну найману працю за різними схемами. Проведена робота має позитивний результат. Так, з початку 2007 року робочою групою проведено 12 рейдових перевірок по виявленню неоформлених найманих працівників. У результаті виявлено 20 неоформлених найманих працівників, із них 9 були оформлені шляхом укладення трудових договорів між працівником та роботодавцем.
Слід зазначити, що в районі працює комісія з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій та інших соціальних виплат, зайнятості населення при райдержадміністрації, що дає змогу додатково мобілізувати надходження до бюджетів усіх рівнів податків і зборів та інших обов”язкових платежів. За січень – березень 2007 року проведено 9 засідань комісії. Запрошувалися для заслуховування 18 керівників підприємств та організацій, які мають заборгованість з податків до бюджету та заборгованість з виплати заробітної плати, вирішувалися питання щодо її погашення. У результаті проведеної роботи до бюджету мобілізовано 262,2 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб.
З метою розширення бази оподаткування та збільшення надходжень до місцевих бюджетів району проводиться робота по залученню до оподаткування одноосібників.
Також в результаті проведення роз'яснювальної роботи з платниками податків додатково залучено до оподаткування з податку з доходів фізичних осіб 110 фермерських господарств, розмір земельних ділянок яких не перевищує 10 га.
Сума надходжень місцевих податків і зборів за січень - березень 2007 року складає 78,7 тис. грн., або 117,5 % до затверджених планових призначень відповідного періоду та 120,6% до відповідного періоду минулого року. Доходи до бюджету розвитку по району за звітний період склали 218,4 тис. грн . ( надходження від продажу землі – 148,9 тис.грн., відчудження майна комунальної власності – 13,5 тис.грн., кошти одержані із загального фонду до бюджету розвитку – 56,0 тис.грн.), або 79,1 % до плану звітного періоду.

Обсяг виконання видаткової частини бюджету району за І квартал 2007 року склав 19032,1 тис. грн., з них по загальному фонду – 12931,3 тис.грн. (або 82,1% до планових показників звітного періоду), по спеціальному фонду – 6100,9 тис.грн. ( або 78,6% до річних призначень).

    СОЦ-ЕКОНОМІЧНИЙ РОЗВИК БАШТАНСЬКОГО РАЙОНУ ЗА І КВАРТАЛ 2007 року

У Баштанському районі в основному забезпечується виконання програми соціально-економічного розвитку району, що підтверджується аналізом результатів роботи у галузях народного господарства за січень - березень 2007 року.

ПРОМИСЛОВІСТЬ
За січень-березень 2007 року промисловими підприємствами району реалізовано промислової продукції (робіт, послуг) у відпускних цінах на 31,8 млн. грн, що складає 1,2% в загальнообласному обсязі реалізації. Обсяг реалізованої продукції на одну особу склав 0,8 тис. грн.
Вцілому по району за І квартал 2007 року, в порівнянні з відповідним періодом 2006 року, обсяг виробленої промислової продукції за статистичними даними з врахуванням інфляції збільшився на 6% і складає у порівняних цінах –33,7 млн. грн.
ЗАТ “Баштанський сирзавод” займає найбільшу питому вагу у виробництві промислової продукції - 99,0%. За І квартал 2007 року виробництво продукції на цьому підприємстві зросло на 5,6% і становить у порівняних цінах 33374 тис.грн. В натуральному виразі відмічено спад виробництва масла тваринного та сиру твердого на 4,8% та 4,4% відповідно. В той же час виробництво цільномолочної продукції зросло на 51,3% і кисломолочної продукції – у 2,1 рази.
ДП «Хлібокомбінат» - виробництво продукції зросло на 2,3%. Всього вироблено промислової продукції в порівняних цінах на суму 92,7 тис.грн. В натуральному виразі вироблено хлібобулочних виробів 40 тонн, що на 1 тонну більше минулорічного. Реалізовано продукції на суму 93 тис.грн.
ТОВ «Південна Зоря» за І квартал 2007 року наростило обсяги виробництва промислової продукції проти І кварталу минулого року у 2,5 рази – вироблено 18 тонн олії та 6 тонн круп. Підприємство працює на давальницькій сировині. Власних коштів на придбання сировини у товариства немає, із-за відсутності заставного майна, не може взяти кредити. Тому в лютому- березні практично не працювало. Реалізовано продукції на суму 16,1 тис.грн.
ДП «Баштанський Агромашсервіс» вцілому за І квартал 2007 року збільшив обсяг виробництва на 18,5%. Реалізовано послуг на суму 142,7 тис.грн.
АТВТ «Привільненське РТП» - це єдине промислове підприємство, яке допустило значний спад виробництва продукції – на 40,4%. Реалізовано послуг на 31,1 тис.грн. Нагальним є вирішення питання вкладання інвестицій у виробництво та налагодження зв’язку з підприємствами, яким потрібна продукція, що виробляється на даному підприємстві.

Сільське господарство.
Рослинництво. Станом на 2 квітня 2007 року по всіх категоріях господарств (включаючи населення) посіяно 31 тис.га ярових культур, що в 2,5 раз більше минулорічного.
Тваринництво. За січень-березень 2007 року сільськогосподарськими підприємствами досягнуто позитивних змін по виробництву окремих видів продукції тваринництва. Порівняно з відповідним періодом 2006 року, підприємствами було вироблено м'яса на 549 ц більше (у 1,8 раз), яєць - на 1927 тис. штук більше (на 25,4%). Тільки по валовому надою молока відмічено зменшення на 1034 ц (68,1%).
Відповідно до цього періоду 2006 року, у сільськогосподарських підприємствах станом на 01.04.07 збільшилось поголів'я свиней та овець на 11,8% та 8,7%. В той же час поголів'я великої рогатої худоби зменшилось на 47,7%, в т.ч.: корів — на 53,6%, птиці різного віку – на 5,0%. Підприємствам невигідно утримувати поголів’я великої рогатої худоби через збитковість виробництва м’яса та молока. З цієї причини йде зменшення поголів’я ВРХ.
Реалізація. Загальний обсяг реалізації аграрної продукції сільськогосподарськими підприємствами у січні-березня 2007 року, порівняно з відповідним періодом 2006 року, збільшився на 11,7% , в тому числі обсяги реалізації продукції рослинництва зменшились на 28, 2%, а продукції тваринництва зросли на 61,5%, в основному за рахунок реалізації м’яса.

БУДІВЕЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ
У 2006 році значно зросли інвестиції в основний капітал- на 32,2%.Загальна сума інвестицій за 2006 рік – 56 млн.грн., з них в основний капітал – 49,6 млн.грн.
В порівнянні з минулим роком, у 1 кварталі 2007 року інвестиції зросли на 32,5 %.
Будівельними підприємствами усіх форм власності, за винятком малих, за січень-березень 2007 року виконано будівельних робіт на суму 526 тис.грн., що становить 121,8% минулорічних показників. Із загального обсягу будівельних робіт 53,2% (280 тис. грн.) - капітальний ремонт, 42,6% (224 тис.грн.) - капітальне будівництво, решта – 4,2% (22 тис. грн.) поточний ремонт.
Приріст по виконанню будівельних робіт у порівняних цінах досягли будівельні підприємства : ТОВ ВО «Каскад» у 15 разів (обсяг виконаних робіт у І кварталі 2007 року -135 тис.грн., у І кварталі 2006 року - 7 тис.грн.), ТОВ «Будівельник» - обсяг виконаних робіт зріс на 69,8 % ( 1 квартал 2007 року – 125 тис.грн., проти 59 тис.грн. за аналогічний період минулого року). В той же час філія «Баштанський автодор» зменшила обсяг виконаних робіт у порівняних цінах на 13,1%. КП «Міськкомунгосп» взагалі зменшив обсяги виконаних будівельних робіт на 57,8 %.

ТРАНСПОРТ
За січень-березень 2007 року автомобільним транспортом району перевезено (з урахуванням перевезень, виконаних фізичними особами—підприємцями) 83,9 тис.пасажирів, що на 42,0% більше ніж за відповідний період 2006 року. Було налагоджено роботу маршрутів Баштанка-Кашперо-Миколаївка та Баштанка- Костичі.
На автобусних маршрутах перевезено 73,8 тис.осіб, що становить 88,0% від загальної кількості перевезених пасажирів.
Частка обсягів перевезень виконаних приватними підприємцями становила 55,2% від загального обсягу.
Пасажирооборот, в порівнянні з відповідним періодом 2006 року, збільшився на 39,3% і склав 2857,5 тис.пас.км.
Значне збільшення - на 58,9%, в порівнянні до відповідного періоду 2006 року, спостерігається по вантажних перевезеннях (з урахуванням перевезень, здійснених фізичними особами-підприємцями), при цьому вантажооборот теж збільшився на 86,6%. Середня відстань перевезення однієї тонни вантажу по району склала 136,9 км, проти 116,6 км у минулому році.

СПОЖИВЧИЙ РИНОК.
За І квартал 2007 року очікується загальний обсяг роздрібного товарообороту в сумі 12 млн.грн ,або на 1,7% більше минулорічного.
Ринок світлих нафтопродуктів. У районі діють 9 автозаправних станцій, одну з них введено в дію у І кварталі 2007 року. Ситуація на ринку нафтопродуктів знаходиться на постійному контролі райдержадміністрації. Управління економіки райдержадміністрації щотижня проводить моніторинг цін на нафтопродукти в роздрібній мережі.
У лютому 2007 року ціни на нафтопродукти знизилися, проти січня цього ж року, і тримаються на одному рівні до сьогоднішнього дня : бензин А-76, А-80 – ціна знизилася на 1% і становить 3,40 грн. за 1л, АІ-92 – знизилася на 3,4% і становить 3,50 грн., АІ-95 - знизилася на 3,0% і становить 3,70 грн., дизельне паливо – ціна знизилася на 6,8% і становить 3,45 грн.
Ринки. На території району діють 3 ринки: «Зустріч» - торгівля продовольчими товарами, «Центральний»- торгівля змішаними товарами та «Експрес»- торгівля непродовольчими товарами. Ринок «Центральний» належить до системи районної споживчої кооперації, два інших ринки – приватної форми власності. Крім цього, на території м.Баштанки функціонує ярмаркова площа.
З метою впорядкування торгівлі, рішенням міської ради від 22.05.06 №14 визначено місця для роздрібної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами зі сплатою ринкового збору в бюджет міської ради. Аналогічні рішення прийняті сільськими радами.
Дозволи на розміщення виїзної та виносної торгівлі продовольчими товарами на вулицях (площах) населених пунктів району, де для цього відсутні належні умови, протягом 2006 року не видавалися.
Щоденно спільно з органами УМВС, санітарними та ветеринарними службами здійснюються перевірки щодо виявлення та ліквідації стихійної торгівлі.
Мережа роздрібної торгівлі. Управлінням економіки райдержадміністрації спільно з міською та сільськими радами і власниками ринків проведено інвентаризацію об’єктів роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, що належать фізичним особам.
Мережа об’єктів роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, що належать фізичним особам на території району, складається із 752 об’єктів, у тому числі магазини – 234 одиниці, з них продовольчі – 175 одиниць. Приватним підприємцям належать 2 АЗС, 18 кафе . На 10 тисяч жителів району приходиться 3648 кв.м торгової площі та 200 місць ресторанного господарства. На ринках району діють 216 кіосків (25- відкрито у 2006 році), та 275 лотків (92 - відкрито у 2006 році). Крім цього, близько 100 чоловік торгує на ярмарковій площі 2 рази на тиждень.
У І кварталі 2007 року в м.Баштанка відкрився супермаркет АТБ та магазин у с.Новопавлівці, аптека у м.Баштанка.
Захист прав споживачів та забезпечення обмежень щодо реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Згідно з розпорядженням голови райдержадміністрації від 20.10.05 №645-р «Про склад Ради з питань координації діяльності у сфері захисту прав споживачів при Баштанській райдержадміністрації» затверджено склад цієї ради, яку очолює голова райдержадміністрації Кунпан В.В.
В міській і сільських радах затверджено відповідальних за координацію дій по забезпеченню державного захисту прав споживачів. Основні напрями роботи координаційної ради – це розгляд питань щодо розвитку інфраструктури, аналіз стану торгівельного, побутового, транспортного та комунального обслуговування населення, контроль за додержанням вимог щодо якості та безпеки товарів і послуг.
14.03.07 відбулося засідання Ради з питань координації діяльності у сфері захисту прав споживачів при Баштанській райдержадміністрації. На засіданні розглядалося питання про вжиття заходів щодо боротьби з торгівлею фальсифікованими алкогольними напоями та забезпечення дотримання обмежень споживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів. В районі 87 об'єктів, що належать 50 суб’єктам підприємницької діяльності, здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями ( 73 об’єкти торгівлі, 14 об’єктів громадського харчування) та 85 об’єктів - тютюновими виробами. Всі вони мають відповідні діючі ліцензії на право торгівлі алкогольними та тютюновими виробами. Підприємств, що виробляють алкогольні напої, в районі немає.
З початку року представниками Баштанської районної санітарно-епідеміологічної станції проведено 7 комплексних рейдових перевірок дотримання вимог чинного законодавства під час транспортування, зберігання та реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів на підприємствах громадського харчування, роздрібної торгівлі.
Перевірками було охоплено 46 об'єктів, з них: 34 – об’єкти торгівлі, 12 – громадського харчування.
Порушення вимог чинного законодавства виявлено на 11 об’єктах, з них: 8 - на об’єктах торгівлі, 3 – громадського харчування. За порушення вимог санітарного законодавства при здійсненні торгівлі алкогольними напоями на власників закладів накладено 11 штрафів на суму 561 грн., відсторонено від роботи 16 осіб, які займались реалізацією алкогольних напоїв.
За І квартал 2007 року працівниками державної податкової інспекції у Баштанському районі проведено 17 перевірок дотримання суб’єктами підприємницької діяльності Закону України від 06.06.1996 №227/96-вр «Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями і тютюновими виробами», Закону України від 23.03.1996 №98/96-вр «Про патентування деяких видів підприємницької діяльності». Під час проведення перевірок у всіх суб’єктів підприємницької діяльності виявлено порушення .
До порушників податкового законодавства застосовано фінансові санкції на суму 17,4 тис.грн. Донараховані суми в повному обсязі надійшли до бюджету. Складено 20 протоколів про адміністративне правопорушення.
За І квартал 2007 року співробітниками відділу податкової міліції державної податкової інспекції у Жовтневому районі, в ході відпрацювання питань дотримання законодавства у сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, на території Баштанського району було виявлено факт торгівлі алкогольними напоями без ліцензії в с. Привільне та вилучено з незаконного обігу 62 пляшки лікеро-горілчаних виробів вартістю 490 грн. Матеріали перевірки направлено до Баштанського РВ УМВС для складання протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені статтею 156 КУпАП.
В ході проведення комплексного оперативно-профілактичного відпрацювання Баштанського району співробітниками Баштанського РВ УМВС у січні 2007 року було виявлено 8 фактів порушень законодавства в сфері обігу алкогольними напоями, з них: 6 - на території Баштанської міської ради, 1 - на території Інгульської сільської ради, 1 - Доброкриничанської сільської ради. Було направлено подання до Баштанського міського, Інгульського та Доброкриничанського сільських голів. Справи розглядалися на засіданнях адмінкомісій цих рад. До порушників застосовано штрафні санкції.
Крім цього, Баштанського міського, Інгульського, Доброкриничанського сільських голів та 2 реалізаторів магазинів, в яких були виявлені порушення, було заслухано на засіданні комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій та інших соціальних виплат, зайнятості населення при Баштанській райдержадміністрації та надано відповідні доручення.
Нефінансові послуги За січень-березень 2007 року на районному ринку послуг функціонувало 8 госпрозрахункових підприємств та структурних підрозділів.
На замовлення різних споживачів (підприємств, організацій, установ, населення) підприємствами сфери послуг за цей період вироблено послуг (у діючих цінах без ПДВ) на суму 344,4 тис.грн., при цьому обсяг послуг у фактичних цінах, реалізованих всім споживачам (включаючи ПДВ), склав 347,2 тис.грн., що в порівняних цінах на 1,7% більше, ніж за І квартал 2006 року.
Із загального обсягу реалізованих послуг — 197 тис.грн. реалізовано підприємствам та організаціям (56,8%), решта – 150,2 тис.грн. - населенню.
У розрахунку на одного жителя району за цей період спожито послуг на 8,9 грн., проти 7,1 грн. минулорічних.
Побутове обслуговування. За 2006 рік Баштанським районним центром зайнятості населення було направлено на навчання професіям побутового обслуговування 10 осіб (1 кравця та 9 перукарів). За даний період одноразова допомога по безробіттю для заняття підприємницькою діяльністю у сфері побутового обслуговування не надавалась.
При перевірці у 2006 році виконання виконкомами сільських рад делегованих повноважень рекомендовано у 2007 році вжити заходи щодо відкриття об’єктів побутового обслуговування населення, зокрема: перукарень, майстерень по ремонту взуття, відділів по наданню ритуальних послуг. Для цього направити на навчання необхідним професіям через районний центр зайнятості населення незайнятих трудовою діяльністю осіб. Але поки що сільські ради недостатньо працюють в цьому напрямку. Із 94 СПД, що надають побутові послуги, тільки 14 працюють в селах, всі інші в місті Баштанка.
За І квартал 2007 року було відкрито 1 салон краси у с.Добре. Надано дотацію на відкриття підприємницької діяльності у сфері побутового обслуговування 2 безробітним: надання послуг по ремонту холодильного обладнання та установці побутової техніки.

Підприємництво.
З метою підтримки розвитку підприємницької діяльності, реєстрацію суб’єктів підприємницької діяльності проводить комісія “єдиного офісу”, склад якої затверджено розпорядженням голови райдержадміністрації від 07.07.05 №389-р.
За І квартал 2007 року зареєстровано 81 фізичну та 1 юридичну особу. Головою райдержадміністрації затверджено розпорядження від 08.11.06 за №641-р «Про затвердження Положення про адміністратора Баштанської районні державної адміністрації та порядок його взаємодії з місцевими дозвільними органами, суб’єктами господарювання та представництвом Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва у Миколаївській області», яке зареєстровано у Баштанському районному управлінні юстиції від 08.12.06 за № 11/120.
Вирішується питання забезпечення робочого місця адміністратора необхідною оргтехнікою.
Рішенням районної ради від 06.03.07 затверджено Програму розвитку малого підприємництва на 2007- 2008 роки. Відповідно до цієї програми 150 чоловік, які знаходилися на обліку у центрі зайнятості населення, пройшли професійне навчання, 15 безробітним надано одноразову допомогу для відкриття підприємницької діяльності у сумі 58,5 тис.грн.
ФІНАНСИ
За січень - березень 2007 року сальдований фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування 16 суб’єктів господарювання району (крім сільськогосподарських та малих підприємств і установ, що утримуються за рахунок бюджету) становив 1871,2 тис грн. прибутку, що на 29,5% менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Основна причина зменшення прибутковості – це здорожчання енергоносіїв.
Вцілому по району частка прибуткових підприємств склала 62,5% (10 підпрємств), а сума отриманих ними прибутків – 2128,7 тис. грн.
Частка збиткових підприємств вцілому по району склала 37,5% (6 підприємств), а сума одержаних ними збитків становила 257,5 тис. грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року, цей показник збільшився у 2,1 рази.
За результатами роботи І кварталу 2007 року збитковими підприємствами є: КП „Міськкомунгосп”, АТВТ «Привільненське РТП»,ПП «Експрес», ТОВ «Будівельник», КП «Міськводоканал» та редакція газети «Голос Баштанщини.»

ДОХОДИ НАСЕЛЕННЯ
У січні-березні 2007 року середньооблікова чисельність штатних працівників підприємств, організацій, установ району (без статистично малих підприємств) становила 5948 осіб, що на 2,3% менше, ніж у 2006 році. Фонд оплати праці за даний період склав 13529,3 тис.грн.
Номінальна заробітна плата одного штатного працівника за І квартал 2007 року становила 758,2 грн., що на 25,4% більше відповідного періоду 2006 року. У тому числі, номінальна зарплата одного штатного працівника за березень 789,09 грн.
Найвищий рівень середньомісячної зарплати у березні був на підприємствах промисловості – 1178,24 грн., найнижчий – на підприємствах рибного господарства - 475 грн. У сільському господарстві – 654,55 грн.
Станом на 1 квітня 2007 року заборгованість з виплати заробітної плати по району становила 35,9 тис.грн., що на 7,2% менше, ніж станом на 1 лютого поточного року, в т.ч.: по економічно активних підприємствах - 24,1 тис.грн, (67,1% до загальної суми), по підприємствах банкрутах – 11,8 тис.грн. ( радгосп «Явкинський»-10,8 тис.грн. та ТОВ «Сільгоспвідродження» -1 тис.грн.).
Заборгованість по економічно активних підприємствах відноситься до сільськогосподарського підприємства – ПП «Баштанська Агровіта». Керівник цього підприємства неодноразово заслуховувався на засіданнях комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, зайнятості населення при райдержадміністрації. У лютому 2007 року на даному підприємстві працівниками УБОП УМВС України в Миколаївській області проведено вилучення фінансово-виробничої документації в зв’язку з порушенням карної справи № 07420003.
Субсидії.
У січні-березні 2007 року до служби по наданню субсидій на оплату житлово-комунальних послуг та електроенергії звернулось 599 сімей. Субсидії зазначеного виду були призначені всім сім’ям повторно.
Загальна сума призначених субсидій становила 15,8 тис.грн. Усі сім'ї, які отримали субсидію, проживали у приватних та приватизованих будинках і квартирах.
На кінець лютого 2007 року заборгованість бюджету перед організаціями, що надають послуги становила 51,1 тис. грн..
Крім того, у січні-березні 2007 року призначено субсидію на відшкодування витрат на придбання скрапленого газу та твердого палива 278 сім’ям на суму 111,7 тис.грн. На кінець березня, із нарахованої населенню суми, виплачено 66,1 тис.грн., борг -45,6 тис.грн.
Оплата за житлово-комунальні послуги.
За січень-лютий 2007 року населенням району за житлово-комунальні послуги, включаючи погашення боргів попередніх періодів, сплачено 1996,7 тис.грн. (рівень сплати населенням склав 77,0%). Заборгованість населення з оплати за житлово-комунальні послуги станом на 10.03.07 складала 2399,8 грн., середній термін заборгованості 1,9 місяця.
Станом на 10.03.07 борг за три і більше місяці за водопостачання мали 12,0% власників особових рахунків, газопостачання - 8,4%, квартирну плату – 1,9%.
РИНОК ПРАЦІ
До державної служби зайнятості району протягом січня-березня 2007 року звернулось 566 осіб, незайнятих трудовою діяльністю, що на 15,1% менше відповідного періоду 2006 року.
На кінець березня 2006 року на обліку перебувало 1035 незайнятих трудовою діяльністю громадян, що на 21,7% менше, ніж у відповідному періоді минулого року. Статус безробітних мали 1017 осіб, що в порівнянні з відповідною датою минулого року, менше на 21,8% (із загальної кількості безробітних 76,5% одержували допомогу по безробіттю).
Рівень зареєстрованого безробіття станом на 01.04.07 становив 4,4%, що на 1,2% менше, ніж на цю ж дату минулого року.
ДЕМОГРАФІЧНА СИТУАЦІЯ
Станом на 01.03.07 у районі проживало 39,2 тис. осіб. За січень-лютий 2007 року кількість населення скоротилася на 70 осіб (0,2%). Природне скорочення -53 особи.
КРИМІНОГЕННА СИТУАЦІЯ
За січень-березень 2007 року органами внутрішніх справ зареєстровано 54 злочини, що на 14,3% менше, порівняно з минулорічним. Із загального числа зафіксованих кримінальних проявів 21 злочин (38,9 % ) – це тяжкі та особливо тяжкі злочини, що на 19,2 % менше, ніж у минулому році.

    ОЗДОРОВЛЕННЯ

На виконання Державної програми відпочинку та оздоровлення дітей на період до 2008 року та з метою забезпечення належних умов для дозвілля, відпочинку і оздоровлення дітей, охоплення організованими формами літнього відпочинку найбільшої кількості учнів, починаючи з березня 2007 року, питанню організації оздоровлення дітей Баштанського району приділяється значна увага. Основним завданням літньої оздоровчої кампанії 2007 року є орієнтація на якість оздоровлення, підвищення рівня надання оздоровчих послуг. Велика увага приділятиметься якісному та повноцінному харчуванню, умовам побуту, проведенню культурно-виховної роботи, яка спрямовуватиметься на розвиток національно-патріотичної свідомості дітей.
Зважаючи на важливість організації та проведення оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2007 року, відділом освіти райдержадміністрації вжито заходів і як результат – збережено мережу дитячих оздоровчих закладів району. У червні 2007 року заплановано відкрити 28 пришкільних таборів та районний оздоровчий табір «Веселка».
Здійснюється контроль за використанням бюджетних коштів, спрямованих на організацію оздоровлення дітей. Для цих потреб з районного бюджету в поточному році виділено 210 тис.грн., з них:
- на утримання районного табору – 160 тис.грн. (105 тис.грн. у 2006 році),
- на пришкільні табори – 50 тис.грн., з них 20 тис.450 грн. – делеговані кошти.

Станом на 01.04.07 перераховано кошти на оздоровлення дітей такими сільськими радами:
- Добренська - 2000 грн. (Добренська та Новоєгорівська ЗОШ);
- Доброкриничанська – 1200 грн.;
- Єрмолівська – 500 грн.;
- Інгульська – 2000 грн.;
- Кашперо- Миколаївська – 1500 грн.;
- Костичівська – 600 грн.;
- Ленінська – 1000 грн.;
- Лоцкинська – 2000 грн. (Лоцкинська та Перемозька ЗОШ);
- Мар’ївська – 500 грн.;
- Новоолександрівська -2000 грн.;
- Новопавлівська – 1000 грн.;
- Новосергіївська – 150 грн.;
- Пісківська – 500 грн.;
- Плющівська – 2000 грн.;
- Привільненська – 2000 грн.;
- Христофорівська – 500 грн.;
- Явкинська – 1000 грн.
Всього – 20 тис. 450 грн.

Баштанською міжрайонною виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та профспілками підприємств у травні 2007 року буде доведено до відома відділу освіти райдержадміністрації інформацію про здешевлення вартості путівок до районного оздоровчого табору «Веселка». Діти соціально незахищених категорій (сироти, під опікою, напівсироти, інваліди, діти з малозабезпечених, багатодітних сімей, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС, обдаровані діти) будуть забезпечені оздоровленням за державні кошти.

Протягом оздоровчого сезону 2007 року планується оздоровити:
- дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування – 65 чол.;
- інвалідів – 35 чол.;
- дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей – 400 чол.;
- постраждалих,
- внаслідок аварії на ЧАЕС – 35чол.;
- з соціальних сімей та дітей з девіантною поведінкою – 40 чол.;
- діти, які стоять на диспансерному обліку – 20 чол.;
- талановитих та обдарованих дітей – 300 чол..

В загальному заплановано оздоровити:
- у пришкільних таборах - не менше 1 тис.дітей;
- у районному оздоровчому таборі «Веселка» - близько 400 дітей;
- у таборах області - 50 учнів;
- у санаторіях - 20 учнів;
- у міжнародному дитячому центрі «Артек» - 5 дітей.

Пришкільні табори будуть забезпечувати дітей 2-х разовим гарячим харчуванням, денним відпочинком та загартовуючими процедурами.
У районному оздоровчому таборі «Веселка» заплановано провести три чотирнадцятиденні зміни з чотирьохразовим харчуванням дітей. Для безпечного та комфортного перебування дітей у приміщеннях спальних павільйонів до 01.05.07 будуть проведені поточні ремонти будівель. Кімнату гігієни для дівчаток облаштовано гарячою та холодною водою, сантехнікою, меблями. Відповідно до потреб укомплектовано санітарний пункт та організаторську кімнату.
В усіх цехах харчоблоку, згідно з вимогами санітарно-епідеміологічної станції Баштанського району, встановлюються мийки з проточною водою та упорядковується каналізаційна система. У кошторисі передбачено кошти на придбання миючих та дезинфікуючих засобів. Проводиться ревізія електрообладнання, заміри опорів ізоляції електромережі та заземлення. Комплектуються протипожежні щити, закуплено вогнегасники. Після проведення торгів будуть укладені договори на постачання якісних продуктів харчування та визначено джерело постачання доброякісної питної води.
На контролі знаходиться благоустрій закріпленої території. Проводиться вирубка колючих кущів, сухостою, очищення від ядовитих рослин та грибів. Буде проведено дератизацію, дезинфекцію приміщень, водолазне обстеження акваторії пляжу, вивіз сміття.
Для покращення матеріально-технічної бази закладу закуплено м’який та твердий інвентар, посуд столовий, постіль.
До роботи в оздоровчих таборах будуть задіяні висококваліфіковані педагогічні працівники з досвідом роботи та студенти вищих навчальних закладів для проходження педагогічної практики.
Виходячи із вищевикладеного, слід відмітити, що в поточному році приділяється значна увага проведенню оздоровлення дітей в Баштанському районі, особливо учнів, які потребують соціального захисту.


    За підсумками роботи колегії прийнято відповідні протокольні доручення.
    У роботі колегії взяли участь заступники голови, керівники управлінь, відділів райдержадміністрації, установ, організацій міста, міський, сільські голови, депутати районної ради. Всього 63 чол.

Категорія новин: Виконавча влада
Опублікував: bashtanka | Дата: 26.04.2007

Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [165]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz