Головна сторінка

Пт, 26.04.2024, 08:53

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 2
Незареєстровані: 2
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Падіння Лондона. Українсь......
00:02:26
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Конкурс "А я - україночка":

Працівники будинку "пристарілих":

Працівники Укртелекому:

-2:


 
Опитування для Вас
Звідкіля маєте вихід в Інтернет?
Всього відповідей: 202
 

 

 

На головну » 2007 » Листопад » 26

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій закликала новообраних народних депутатів України «керуватися голосом совісті»

У день урочистого відкриття першого засідання Верховної Ради України VI скликання керівники Церков і релігійних організацій України оприлюднили звернення до народних депутатів.

У день урочистого відкриття першого засідання Верховної Ради України VI скликання керівники Церков і релігійних організацій України оприлюднили звернення до народних депутатів. Вони нагадують, що народ обрав цих людей, щоб вони «через складення справедливих і мудрих законів служили йому і виправдали його довіру», і радять обранцям прислухатися до голосу совісті, яка «стане добрим помічником у боротьбі зі спокусами владолюбства, гордості, марнославства, грошолюбства, гніву, ненависті».

«Народний депутат, як і кожен, хто наділений державною владою, повинен пам'ятати, що суспільне благо, а не особисті, родинні, товариські чи партійні інтереси та зобов'язання - найвища цінність серед світських категорій. Служити Україні, її народу, частиною якого ви є - ось те, до чого ви покликані сьогодні. Добрим порадником у виконанні свого високого покликання для кожного з вас нехай буде голос совісті. Він допоможе розпізнати, де правда, а де її викривлення», - йдеться у зверненні.

Провідники Церков і релігійних організацій наголошують, що одним з найбільш ганебних явищ, яке непокоїть український народ, є корупція - використання владних повноважень з корисливою метою. Вона має різні форми, включно з політичною корупцією, коли заради влади політик обманює сподівання своїх виборців, тому лідери Церков нагадують, що «всяка корупція є не тільки суспільний злочин, але й гріх» і сподіваються, що через прийняття належних законів депутати зроблять значний внесок у подолання корупції.

Представники ВРЦ закликають депутатів на найвищому рівні затвердити спеціальну програму духовно-морального розвитку суспільства, мотивуючи тим, що «не вирішена сьогодні проблема падіння суспільної моралі та рівня духовності завтра обернеться посиленням демографічної кризи, зростанням злочинності та іншими суспільними лихами, наслідки яких позначаться на економці держави та рівні добробуту кожного.»

Релігійні провідники звертають увагу народних депутатів також на проблеми екології, демографічної кризи, наркоманії, алкоголізму, СНІДу, загрози традиційним родинним цінностям. У документі також йдеться про існуючі загрози фундаментальним свободам: совісті, віросповідання, висловлювання, безпечного довкілля, сказано про проблему справедливості у судовій системі, яка потребує докорінного реформування.

У зверненні говориться і про злободенні проблеми життя конфесій. Провідники Церков наголошують, що переважна більшість громадян України - виборців, є віруючими. Тому неувага та нехтування думкою релігійної складової суспільства є проявом недостатньої політичної зрілості, який знаходитиме відповідну оцінку в суспільстві.

«Гіркий досвід вчить, що депутати попереднього скликання Верховної Ради недостатньо звертали увагу на наші неодноразові пропозиції і прохання. Сподіваємося, що з вами Церквам і релігійним організаціям вдасться налагодити плідну співпрацю на засадах партнерства та рівного ставлення до всіх конфесій. Зі свого боку ми готові подати узгоджені пропозиції щодо питань, які потребують законодавчого регулювання і сподіваємося на їхнє належне розв'язання. Церкви і релігійні організації - важлива і невід'ємна складова суспільства. Нам, як і всім громадянам, не байдуже, якою буде Україна. Особливо це стосується питань духовності і моралі, які безпосередньо поєднуються з питаннями віри. Тому Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій буде і надалі звертати пильну увагу на те, наскільки суспільне, політичне, державне життя відповідають високим духовним і моральним ідеалам. Ми намагатимемося вчасно реагувати на виклики сьогодення, підтримувати добро і правду та викривати зло й оману, від кого б вони не походили», - йдеться у зверненні.

Релігійні лідери України запевнили народних обранців про молитовну підтримку, «щоб Господь наділив депутатів державницькою мудрістю, мужністю, великою любов'ю до України та її народу, захистив від усіх спокус і дав сили достойно нести тягар законотворчого служіння».


ЗВЕРНЕННЯ
Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій
до новообраних народних депутатів України

Шановні народні депутати України!

Ми, керівники Церков і релігійних організацій України, звертаємося до вас у день, коли ви приступаєте до виконання обов'язків, покладених на вас Богом та волевиявленням українського народу.

Волею народу сьогодні ви покликані до високого і відповідального служіння. Саме тому ви носите звання «народних депутатів». Вас обрав народ для того, щоб ви, через складення справедливих і мудрих законів, служили йому. Довір'я народу - найвище благо для вас, ознака Божого покликання на служіння добру і правді. Втратити цю довіру, зганьбити покликання - сором. Важко здобути довіру, але дуже легко її втратити. Український народ покликав вас творити закони - тож виправдайте його довіру. Народний депутат, як і кожен, хто наділений державною владою, повинен пам'ятати, що суспільне благо, а не особисті, родинні, товариські чи партійні інтереси та зобов'язання - найвища цінність серед світських категорій. Служити Україні, її народу, частиною якого ви є - ось те, до чого ви покликані сьогодні.

Добрим порадником у виконанні свого високого покликання для кожного з вас нехай буде голос совісті. Він допоможе розпізнати, де правда, а де її викривлення. Для того, хто прислухається до її голосу, совість стане добрим помічником у боротьбі зі спокусами владолюбства, гордості, марнославства, грошолюбства, гніву, ненависті та іншими.

Разом з іншим суспільними силами ми хочемо наголосити на тому, що одним з найбільш ганебних явищ, яке непокоїть український народ, є корупція - використання владних повноважень з корисливою метою. Вона має різні форми, включно з політичною корупцією, коли заради влади політик обманює сподівання своїх виборців. Переконані, що всяка корупція є не тільки суспільний злочин, але й гріх. І навіть якщо земний суд не покарає злочинця-корупціонера, необхідно пам'ятати, що Суду Божого, нелицемірного і непідкупного, він не уникне. Сподіваємося, що через прийняття належних законів та інші форми парламентської діяльності ви зробите значний внесок у подолання корупції.

Серед багатьох інших проблем перед вами постануть і ті, на розв'язанні яких ми хотіли би особливо наголосити. Це низький духовно-моральний рівень суспільства, який треба підіймати спільними зусиллями. Для цього було б добре на найвищому рівні затвердити спеціальну програму духовно-морального розвитку суспільства. Бо не вирішена сьогодні проблема падіння суспільної моралі та рівня духовності завтра обернеться посиленням демографічної кризи, зростанням злочинності та іншими суспільними лихами, наслідки яких позначаться на економці держави та рівні добробуту кожного.

На жаль мала увага приділяється таким проблемам сьогодення та майбутнього, як екологія, демографічна криза, наркоманія, алкоголізм, СНІД, загрози традиційним родинним цінностям. Є загрози також і фундаментальним свободам: совісті, віросповідання, висловлювання, безпечного довкілля. З усіх цих проблем потрібно разом шукати вихід.

Особливе занепокоєння викликає проблема справедливості у судовій системі. Всі суспільні сили розуміють, що судочинство потребує докорінного реформування, щоб воно дійсно стало системою правосуддя. Допоки кожен не матиме можливості захистити свою правоту в суді у відповідності до закону та справедливості, доти Україна не стане повноцінною державою.

Потребують вашої уваги також і злободенні проблеми життя конфесій. Нагадаємо, що переважна більшість громадян України, ваших виборців, є віруючими. Тому вважаємо, що неувага та нехтування думкою релігійної складової суспільства є проявом недостатньої політичної зрілості, який знаходитиме відповідну оцінку в суспільстві. Гіркий досвід вчить, що депутати попереднього скликання Верховної Ради недостатньо звертали увагу на наші неодноразові пропозиції і прохання. Сподіваємося, що з вами Церквам і релігійним організаціям вдасться налагодити плідну співпрацю на засадах партнерства та рівного ставлення до всіх конфесій. Зі свого боку ми готові подати узгоджені пропозиції щодо питань, які потребують законодавчого регулювання і сподіваємося на їхнє належне розв'язання.

Церкви і релігійні організації - важлива і невід'ємна складова суспільства. Нам, як і всім громадянам, не байдуже, якою буде Україна. Особливо це стосується питань духовності і моралі, які безпосередньо поєднуються з питаннями віри. Тому Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій буде і надалі звертати пильну увагу на те, наскільки суспільне, політичне, державне життя відповідають високим духовним і моральним ідеалам. Ми намагатимемося вчасно реагувати на виклики сьогодення, підтримувати добро і правду та викривати зло й оману, від кого б вони не походили.

Шановні народні депутати України!

Сьогодні ви склали урочисту присягу. Ваші слова почули не тільки люди, але й Бог. І саме Він стане вам помічником у втіленні цих слів у життя навіть тоді, коли здаватиметься, що ніхто інший не дасть вам підтримки. Сьогодні ви покликані стати на сторожі добра і хвалити добро, заохочуючи український народ до добродійності. Сьогодні у ваші руки вкладається меч закону, який має карати зло і несправедливість. Ми та всі вірні наших Церков і релігійних організацій молимося за те, щоб Господь наділив вас державницькою мудрістю, мужністю, великою любов'ю до України та її народу, захистив від усіх спокус і дав сили достойно нести тягар законотворчого служіння.

Нехай Боже благословення перебуває зі всіма вами!

23 листопада 2007 р.

З глибокою повагою,

Володимир - Предстоятель Української Православної Церкви, Митрополит Київський і всієї України;
Філарет - Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату, Патріарх Київський і всієї Руси-України;
Любомир (Гузар) - Верховний Архієпископ Української Греко-Католицької Церкви, Кардинал;
Маркіян Трофим'як - Заступник Голови Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України, Єпископ;
Мефодій - Предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви, Митрополит Київський і всієї України;
В'ячеслав Нестерук - Голова Всеукраїнського Союзу об'єднань євангельських християн баптистів;
Михайло Паночко - Єпископ Церкви християн віри євангельської України;
Леонід Падун - Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви;
Андрій Гамбург - Президент Синоду Німецької євангелічно-лютеранської церкви України;
Григоріс Буніатян - Архієпископ Української Єпархії Вірменської Апостольської Церкви;
В'ячеслав Горпинчук - Єпископ Української Лютеранської Церкви;
Володимир Крупський - Президент Української Уніонної Конференції Церкви адвентистів сьомого дня;
Анатолій Глуховський - Перший заступник Голови Союзу вільних церков християн віри євангельської;
Яків Дов Блайх - Головний рабин м. Києва та України, Президент Об'єднання іудейських релігійних організацій України;
Ахмед Тамім - Муфтій Духовного управління мусульман України;
Еміралі Аблаєв - Муфтій Духовного управління мусульман Криму;
Григорій Комендант - Президент Українського Біблійного Товариства.


http://orthodoxy.org.ua/uk/po_eparhiyah/kiivska/2007/11/23/12094.html

Категорія новин: Православним християнам
Опублікував: bashtanka | Дата: 26.11.2007

Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [165]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz