Головна сторінка

Пт, 26.04.2024, 23:23

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

День захисника Вітчизни Ч......
00:02:55
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Змагання з волейболу:

День Захисника Вітчизни - 2011:

_-52:

День Захисника Вітчизни - 2011:


 
Опитування для Вас
Ви відвідуєте подібні сайти?
Всього відповідей: 139
 

 

 

На головну » 2008 » Липень » 18

Священний Синод Української Православної Церкви готовий піти на церковну ікономію заради подолання розколу

16 липня, у предстоятельській резиденції у Києво-Печерській Лаврі відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Володимира. У засіданні взяли участь митрополити Одеський та Ізмаїльський Агафангел, Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, архієпископи Хустський і Виноградівський Марк, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Кам'янець-Подільський і Городокський Феодор, а також єпископи Олександрійський і Світловодський Пантелеімон і Бориспільський Антоній    16 липня, у предстоятельській резиденції у Києво-Печерській Лаврі відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Володимира. У засіданні взяли участь митрополити Одеський та Ізмаїльський Агафангел, Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, архієпископи Хустський і Виноградівський Марк, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Кам'янець-Подільський і Городокський Феодор, а також єпископи Олександрійський і Світловодський Пантелеімон і Бориспільський Антоній.

    На Синоді була дана відповідь на звернення Синоду та єпископату УПЦ КП від 14 грудня 2007 року. У відповіді, зокрема, йдеться: "Усвідомлюючи необхідність щонайшвидшого подолання церковних розділень в Україні, Українська Православна Церква готова до конструктивного діалогу та співпраці з усіма зацікавленими сторонами, включно з представниками тих релігійних груп, які сьогодні не мають єдності зі вселенським Православ'ям".

    "Водночас, щоби такий діалог був конструктивним та міг привести до бажаного результату - об'єднання всіх православних України в єдину Церкву, - він має відбуватись на певний засадах, а саме з дотриманням канонічних норм, які існують у вселенській Православній Церкві" - продовжується у відповіді.

    Необхідність дотримання канонічних норм пояснюється тим, що "ігнорування цих норм створить передумови для ще більшої фрагментації Українського Православ'я, оскільки у свідомості багатьох зітре межу між тим, що припустимо і що неприпустимо в Церкві Христовій".

    Іншими словами, на шляху до подолання розколу Священний Синод наразі готовий "поступитись строгою акривією та піти на церковну ікономію, з єдиною умовою, щоб така ікономія не призвела до деградації церковно-канонічної свідомості, що матиме ще більш катастрофічні наслідки для Церкви".

16 липня, у предстоятельській резиденції у Києво-Печерській Лаврі відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Володимира. У засіданні взяли участь митрополити Одеський та Ізмаїльський Агафангел, Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, архієпископи Хустський і Виноградівський Марк, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Кам'янець-Подільський і Городокський Феодор, а також єпископи Олександрійський і Світловодський Пантелеімон і Бориспільський Антоній    Учасники Синоду не приймають тезу про те, що проголошення державної незалежності України саме по собі обов'язково передбачає незалежність Української Церкви: "Державна незалежність України є історичним здобутком українського народу, і ми ні в якому разі не заперечуємо її цінності. Однак, ми далекі від того, аби розглядати канонічну самостійність Церкви як один з необхідних атрибутів такої незалежності. Канонічний статус Церкви потрібно розглядати в контексті екклезіологічної, а не політичної доцільності, - цей статус має визначатися не державно-політичними чинниками, а самою Церквою: її єпископатом, духовенством та вірянами".

    Синод нагадав про передумови автокефалії. Це 1) "одностайна думка єпископату, духовенства та вірних місцевої Церкви щодо необхідності проголошення автокефалії" та 2) "згода на новий статус для місцевої Церкви з боку повноти Православної Церкви, включно з кіріархальною Церквою".

    "Як відомо, такої одностайної позиції щодо питання автокефалії в Православній Церкві в Україні не існує, - додається у відповіді, - оскільки значна частина Церкви вважає теперішній канонічний статус Української Православної Церкви таким, що, з одного боку, надає їй широкі канонічні права, які фактично тотожні правам автокефальної Церкви, а з іншого - зберігає духовний та молитовний зв'язок з Руською Православною Церквою. Що ж стосується позиції Вселенського Православ'я, то воно, як відомо, не лише не має одностайної думки щодо доцільності надання автокефального статусу Українській Церкві, але й досі не випрацювало узгодженої процедури надання автокефалії. Таким чином, штучна та поспішна автокефалізація Української Православної Церкви сьогодні нам видається невиправданою та такою, що може призвести до нових церковних розділень".

16 липня, у предстоятельській резиденції у Києво-Печерській Лаврі відбулося чергове засідання Священного Синоду Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Володимира. У засіданні взяли участь митрополити Одеський та Ізмаїльський Агафангел, Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, архієпископи Хустський і Виноградівський Марк, Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Кам'янець-Подільський і Городокський Феодор, а також єпископи Олександрійський і Світловодський Пантелеімон і Бориспільський Антоній    Синод також заявив про те, що не може погодитись з пропозицією об'єднатись в одну церкву із розкольниками з тим, аби потім разом чекати канонічного визнання такої церкви. "Ми виступаємо проти будь-яких нових неканонічних спроб автокефалізації Української Церкви, які не будуть засновані на соборній згоді єпископату, духовенства та вірних нашої Церкви та не матимуть погодження з повнотою Вселенського Православ'я (включно з Московським Патріархатом). Існуючий розкол не можна подолати створенням нового, ще більш масштабного розділення. Такий шлях веде лише до поглиблення церковної кризи", - йдеться у відповіді Священного Синоду.

    У відповіді підкреслюється також недоцільність аналогії між УПЦ КП та РПЦЗ, що приєдналася минулого року до Московського Патріархату, тому що у РПЦЗ не заперечувалася апостольська спадкоємність та до жодного з ієрархів РПЦЗ не було застосовано тих канонічних санкцій, які були накладені митрополита Філарета (Денисенка) за створення розколу.

     Учасники Синоду запропонували обрати підґрунтям для діалогу і співпраці "не ідеологічну, а пастирську доцільність - не створення «незалежної Церкви» будь-якою ціною, а подолання існуючого розколу через консолідацію розпорошених і часто антагоністичних сил всередині українського Православ'я".

     Синод побажав "духовної мудрості та мужності" всім братам та сестрам, які внаслідок тих або інших причин відокремились від Єдиної, Святої, Соборної і Апостольської Церкви та шукають шляхів повернення до церковного спілкування.


http://orthodoxy.org.ua/uk/mijkonfesiyni_vidnosini/2008/07/17/17403.html

Категорія новин: Православним християнам
Опублікував: bashtanka | Дата: 18.07.2008

Всього коментарів користувачів сайту: 1
avatar
0
1
Тут здається повна і вичерпна відповідь іншим церквам на Україні, які вважають себе православними.

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [165]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz