Головна сторінка
 

Нд, 28.04.2024, 00:08

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Опитування для Вас
Ви відвідуєте подібні сайти?
Всього відповідей: 139
 
   
На головну » Культура »
На головну » Культура
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 13 14 »


  21 листопада голова райдержадміністрації І.В.Рубський прийняв участь у концертній програмі вихованців Баштанської музичної школи «Музика дитинства».
  У вступному слові голова райдержадміністрації привітав присутніх із Днем дитини, розповів про стан позашкільної освіти
... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 22.11.2013

Музика дитинства     Музика дитинства»     Музика дитинства     Музика дитинства

 
Цього року виповнюється 80 років з часу тих жахливих подій - голодомору 1932–1933 років, які назавжди змінили Україну. Загинули мільйони, а у іншої частини українського народу на генетичному рівні відбився страх перед голодом і біль за втраченими близькими, які, будучи працьовитими селянами, померли від виснаження на родючій українській землі.
 
З метою вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні 19 листопада в Баштанській дитячій районній бібліо ... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 19.11.2013

 

Здоров’я – це найвище благо, дароване людині Природою. Без нього життя не може бути повноцінним і щасливим. На жаль, досить часто підлітки, через необізнаність,  бездумно розтринькують  цей дарунок, забуваючи, що втратити здоров’я легко, а повернути – дуже важко, інколи неможливо.

Як не прикро, природа дарує здоров’я з однією умовою: його потрібно належним чином підтримувати, зміцнювати, тренувати. Саме здоровому способу життя була присвячена інформаційна година «Бути здоровими – здорово», яку проведено 12 листопада в Баштанській дитячій районній бібліотеці. Захід відвідали учні 7-Б класу ЗОШ №1 з учителем Золотар Н.М. Дітям розповіли про складові здорового способу  життя; вони переглянули ... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 12.11.2013

   Бути здоровим – здорово!     Бути здоровим – здорово!»     Бути здоровим – здорово!    

 


«Хай не буде переводу козацькому роду» -  під такою назвою 16 жовтня у Баштанській дитячій районній бібліотеці було проведено літературно-історичну годину.
  На захід завітали учні 4-Б і 6-Б класів ЗОШ №2  з класними керівниками Шиманською М.Д. і Люлько Т.Г. За допомогою мультимедійної презентації дітям розповіли про виникнення козацтва на Україні. Юні читачі з цікавістю слухали розповідь про: князя, політичного і військового діяча, засновника першої козацької фортеці Дмитра Вишневецького (Байди); видатних козацьких вождів  - Петра Конашевича-Сагайдачного, Івана Сірка, Петра Дорошенка, Богдана Хмельницького, Северина Наливайка та інших.
  Гості бібліотеки з задоволеннямподивилися  відеоролики з художніх фільмів про козаків, послухали  козацький марш «Ой, на горі тай женці жнуть». Маленькі читачі були  вражені  інформацією про те, що на території Баштанського району теж були козацькі
... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 16.10.2013

Хай не буде переводу козацькому роду     Хай не буде переводу козацькому роду»     Хай не буде переводу козацькому роду     Хай не буде переводу козацькому роду

 
 
  9 жовтня до Дня українського козацтва, яке відзначається щорічно 14 жовтня згідно з Указом Президента України, у центральній районній бібліотеці був проведений історичний часопис «Запорожців вічна слава не вмре, не поляже».
  На заході були присутні учні 9-А класу ЗОШ №1 разом з класним керівником Л.А. Ганжою. Бібліотекар 1 категорії І.М. Домашова розповіла присутнім про історію створення українського козацтва. Діти з цікавістю слухали про походи запорожців проти татар і турок, які очолювали козацькі ватажки Байда Вишневецький, Іван Підкова, Самійло Кішка та інші. Розповідь була доповнена мультимедійною презентацією "Козацька слава України"
... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 10.10.2013

   Історичний часопис «Запорожців вічна слава не вмре, не поляже»     Історичний часопис «Запорожців вічна слава не вмре, не поляже»»         

 

  Бібліотеки здавна називають храмами мудрості, бо книга – то наймогутніше джерело і скарбниця знань. Тож символічно, що День бібліотек припадає на християнське свято Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії.
  На свято до бібліотечної оселі завітали поважні гості: голова Баштанської районної державної адміністрації І.В.Рубський, перший заступник голови РДА С.Д.Шевченко, заступник голови районної ради В.П.Єланцева, міський голова В.Ф.Рибаченко, начальник районного відділу культури Н.М.Ракітіна, заступник начальника районного відділу освіти Тищенко Л.В., партнери та друзі бібліотеки.
   Розпочалося свято з «Ярмарки інновацій», в якій взяли участь бібліотечні працівники Доброкриничанської, Виноградівської, Христофорівської, Привільненської №1, Новоіванівської, Пісківської, Новопавлівської, Мар’ївської та Інгульської сільських бібліотек. Бібліотекарі представили роботу своїх бібліотек за моделями та інноваційні бібліотечні послуги.
... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 30.09.2013

 

«Людина унікальної долі, письменник від Бога. Епік, бо найбільш розкуто себе почуває у формі роману. З другої половини XX століття українська словесність немислима без Олександра Сизоненка».
Б.Олійник, поет.
 
17 вересня 2013 року в Україні будуть урочисто відзначати 90-ту річницю від дня народження видатного українського письменника Олександра Сизоненка. Напередодні цієї дати, 17 вересня в Баштанській дитячій районній бібліотеці проведено літературний бенефіс «Ужинок з рідного поля», а також ознайомлено дітей з книжковою виставкою під цією ж назвою. Захід відвідали учні 8-А і 8-Б класів ЗОШ№1 з учителем Каратєєвою В.М. За допомогою мультимедійної презентації дітям розповіли про життєвий і творчий шлях славетного письменника-земляка
... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 18.09.2013

   Людина унікальної долі     Людина унікальної долі»         

 


Яке тут диво скрізь навколо мене!

У рідному краю — така краса!
 
Природа — це невичерпне джерело краси, натхнення, радості, щастя. У природі є все, щоб людина була не тільки ситою, здоровою, задоволеною, але й могла відпочити душею, творити, радіти і бути щасливою.
 
Ми, бібліотекарі, прагнемо розширювати знання дітей про природу,  розвивати вміння бачити красу рідного краю, прищеплювати бажання берегти і захищати  довкілля. 
 
16 вересня у Баштанській дитячій районній бібліотеці проведено просвітницьку годину «Довкілля – природний капітал». На захід були запрошені учні 7-А класу ЗОШ№1 ... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 16.09.2013

 
  Украинский комитет утвердил три фильма, которые примут участие в отборочном туре отечественной картины, которая представит страну на ежегодной церемонии награждения премией Американской киноакадемии «Оскар-2014» в номинации «Лучший фильм на иностранном языке».

Первый из трех конкурсантов – фильм «Вечное возращение», режиссированный известной кинематографисткой Кирой Муратовой при поддержке компании SOTA Cinema Group и Vision, Украина. Картина получила премию «Ника», как лучший фильм стран СНГ. Сюжет картины повествует о мужчине и женщине, которых разделяет многолетняя разлука, а связывают только бывшие однокурсники. Главный герой приезжает в город, где живет героиня, в поисках ответа на вопрос что делать, если любишь двоих одновременно.

Второй номинант – картина «Параджанов»
... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 10.09.2013

 

  1 вересня - День знань,  важливе свято для всіх школярів і студентів, адже знання є невід'ємною частиною виховного процесу будь-якої людини. Не має значення скільки класів чи семестрів ви провчились, здобуті знання завжди залишаться з вами.

  До 1 вересня в Баштанській дитячій районній бібліотеці оформлено книжково-ілюстративну виставку «На порозі знань», тому щоджерелом мудрості завжди вважалася книга.На цій виставці представлені довідники школяра та універсальні енциклопедії, які подають інформацію з математики, фізики, хімії, біології, інформатики, історії, природи та інших предметів ... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 28.08.2013

 

 

 






Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 26.08.2013

   Відео      Відео      Відео     

 


  Кожна людина, кожна дитина, яка живе в Україні, повинна пишатися своєю Батьківщиною, бо всі ми є громадянами нашої незалежної держави. Ми маємо цінувати своє право на життя в Україні, шанувати українські традиції, дотримуватись законів нашої держави, плекати українську мову, дбати про чистоту довкілля. Бо Україна – це наш рідний дім!
  І тому Баштанська дитяча районна бібліотека до Дня Незалежності України та до Дня Прапора України пропонує до вашої уваги книжково-ілюстративні виставки: «Мій сонячний дім – моя Україна», «Синій, як море, як день золотий – з неба і сонця наш прапор ясний». Запропоновані на них книги розкажуть про найважливіші події
... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 23.08.2013

 

  22 серпня, напередодні Дня незалежності України, в Баштанському районному краєзнавчому музеї відбулося відкриття персональної виставки самодіяльного художника Валерія Цюпи «Чарівний світ акварелей».
  Помилуватися роботами нашого талановитого земляка  до музею завітали заступник голови районної ради Валентина Єланцева, представники міської ради, податкової інспекції, творча інтелігенція міста, родина Валерія Івановича. 
  Експозиція виставки – це 38 картин, кожна з яких  дуже індивідуально, за допомогою власного почерку художника, передає особисте бачення краси
... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 22.08.2013

Виставка картин Валерія Цюпи      Виставка картин Валерія Цюпи      Виставка картин Валерія Цюпи      Виставка картин Валерія Цюпи Новина містить більше 4 фото. Для перегляду натисніть *Читати* або *Читати далі*

 


  21 серпня 2013 року о 15 годині під головуванням заступника голови районної ради Єланцевої В.М. відбулося чергове засідання робочої групи по підготовці матеріалів для друкованого видання «Баштанському роду – нема переводу», створеної на виконання заходів щодо виконання Програми розвитку місцевого самоврядування у Баштанському районі на 2012-2015 роки, затвердженої рішенням районної ради від 23 серпня 2012 року №7, у частині збереження пам’яті про видатних людей району.
  У роботі робочої групи взяв участь місцевий історикознавець Білик Б.І.
   Розглядаючи пошукову роботу як фундамент державної ідеології, патріотичного виховання молоді, пробудження у них почуття гордості за свою маленьку батьківщину, не рідко за своє родинне коріння, налагодження зв’язків з визначними
... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 22.08.2013

   Баштанському роду – нема переводу     Баштанському роду – нема переводу»         

 


  Районна влада, розглянувши звернення громадян та працівників міської бібліотеки №2 (вул. Ювілейна ) щодо її переведення в нове, зручне приміщення для забезпечення якісного обслуговування користувачів та збереження бібліотечного ресурсу прийняла рішення перенести заклад на територію загальноосвітньої школи №2.
  7 липня голова районної державної адміністрації Іван Рубський, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Шевченко, голова районної ради Людмила Луценко здійснили огляд нового приміщення, куди розмістили філіал Баштанської центральної районної бібліотеки.
  Працівник міської бібліотеки №2 Ірина Генералова
... Читати далі »
Розділ: Культура
Опублікував: bashtanka, 07.08.2013

   З турботою про громадян     З турботою про громадян»         

 

Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       


РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [167]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:


Сьогодні відвідували сайт:

 
Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar


  • Copyright MyCorp © 2006Хостинг від uCoz