Головна сторінка

Ср, 24.04.2024, 15:24

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 4
Незареєстровані: 4
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Баштанським екстремалам п......
00:01:13
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
_-48:

З 8 березня!:

Покладання квітів:

Виставка робіт Олександра Бондаренка:


 
Опитування для Вас
Де Ви працюєте?
Всього відповідей: 291
 

 

 

На головну » 2016 » Лютий » 28

Чи буде Баштанка центром об'єднаних районів на Миколаївщині?



  У п'ятницю, 26 лютого, депутат Верховної Ради України 6-го скликання Юрій Ганущак, який відіграє чималу роль у формуванні майбутніх об'єднаних районів України (в т. ч. й на Миколаївщині),$CUT$ на запрошення депутата міської ради Л. М. Атнажевої відвідав Баштанку. Показали Ю. Ганущаку об'єкти міста голова Баштанської райради А. Л. Петров та Баштанський міський голова І. В. Рубський. З Миколаєва у поїздці до Баштанки брав участь керівник Офісу реформ у Миколаївській області В.А. Бойко.
 

Запрошуємо переглянути відеоальбоми Баштанки:

  Всього оглянуто 6 об'єктів, які можна переглянути у коротких відео-сюжетах. Детально про результати відповідної робочої поїздки та чи спроможний Баштанський район стати центром громад Миколаївщини - у відповідному репортажу в найближчих номерах районної газети "Голос Баштанщини".
 








 
Баштанська ЗОШ №2 в ході візиту Юрія Ганущака щодо децентралізації:
 

Баштанська ЗОШ №1 у ході візиту Юрія Ганущака:



Юрій Ганущак відвідав Баштанку, зокрема й реабілітаційний центр Калина:



Юрій Ганущак відвідав Баштанку, зокрема Баштанську гімназію:



Юрій Ганущак відвідав Баштанський сирзавод





 

  За інформацією Миколаївської ОДА, 25 лютого, для голів районів, сіл та міст, представників депутатського корпусу відбувся семінар «Перспективи впровадження децентралізації. Практичний досвід об’єднаних територіальних громад» в заході взяли участь голова обласної ради Вікторія Москаленко, заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь, депутат Верховної Ради України 6-го скликання Юрій Ганущак. Учасниками семінару стали міські голови та голови районних рад Миколаївської області, депутати Миколаївської обласної ради.

Цей захід був ініційований головою обласної ради Вікторією Москаленко і підтриманий Міжнародним Республіканським Інститутом (IRI).

Вікторія Москаленко звернула увагу на необхідність проведення такого семінару в зв’язку з тим, що Миколаївська область не в повному обсязі проводить реформу децентралізації. Однією з причин такого стану Вікторія Вікторівна оголосила – страх голів сіл, селищ, районі втратити свої робочі місця.

«Шановні, а навіщо ви тоді стали головами, навіщо вас вибирали? Щоб ви якимось чином цей закон реалізовували, ні такого не буде. Я буду робити все для того щоб Закон який діє на території України був виконаний. Щоб потім ми не казали: «Чому ми так погано живемо?».

В свою чергу заступник голови облдержадміністрації В’ячеслав Бонь  закликав учасників до конструктивного обговорення: «Децентралізація має проходити в режими постійного обговорення. Кожен має усвідомлювати – процес децентралізації розпочато, а значить його буде і завершено».

Семінар став частиною проекту «Аналізуємо. Розвиваємось. Впроваджуємо: перспективи впровадження децентралізації в Баштанському районі».  Мета якого є започаткування системності в роботі  Баштанської міської та сільських рад з об’єднання громад. Для інформування та роз’яснення процесів децентралізації, бачення подальшого розвитку об’єднаної територіальної громади.

Протягом всього дня учасники вивчали досвід господарювання в умовах об’єднаної територіальної громади та джерела формування, механізми розподілу коштів місцевого бюджету.


Ось як прокоментував дану подію керівник Офісу реформ в Миколаївській області В. А. Бойко у соціальній мережі "Фейсбук":
  "Три тижня готували разом з Лілією Атнажевою, депутатом Баштанської міської ради, семінар за участю Юрія Івановича Ганущака - директора Інституту розвитку територій, провідного українського експерта з питань децентралізації влади. Спонсором заходу погодився виступити Міжнародний Республіканський Інститут, за що їм слова щирої подяки.
  Спочатку все це планувалось ініціатором Л.Атнажевою (умница) в масштабах Баштанки і виключно для сільських голів Баштанщини. Але знаючи масштаби Юрія Івановича, я переконав її провести цей захід на рівні області з запрошенням представників сільських, селищних рад від всієї області, - більше користі для всіх. Потім вже, напередодні проведення, приєднались голови РДА і голови райрад (хто зміг). Красно дякую голові обласної ради Москаленко В.В. за блискавичну підтримку ідеї, допомогу в оповіщенні делегатів і надання можливості проведення заходу у сесійній залі обласної ради.
  Цього тижня в четвер 25 лютого цей семінар відбувся.
  Тема семінару була і залишається конче актуальною, стосується кожного, без перебільшення, мешканця Миколаївської області: «Перспективи впровадження децентралізації. Практичний досвід об’єднаних територіальних громад».
  Виступав передостанній з короткою доповіддю (7 хвилин) про стан децентралізації на Миколаївщині, що зроблено, виклики, проблеми. Передав слово Ю. Ганущаку. Він виступав 3,5 години.
  Цього дня Юрій Іванович Ганущак був неперевершений, просто "в ударі", таким красномовним давно його не пам'ятаю. Повірте, те, що почули миколаївці з його виступу іноді й не почуєш у Києві. Супер!
  Окрема подяка нашій першій об'єднаній громаді - Куцурубчанам, голові І.Копійці та секретарю ради Л. Федоровій. Класно виступили, вдало відповіли на запитання. А їх було стільки, що Ю.Ганущак з добрим гумором "поскаржився", що йому досталось менше.
Наступного дня 26-го на запрошення керівництва Баштанського району побували з Юрієм Івановичем в Баштанці. Школи, лікарні, "Славія"! Баштанчане просто вразили рівнем компетентності й відповідальності за майбутнє громади і району! У другій половині Юрій Іванович поїхав до Первомайську, де теж відбулась зустріч з представниками громад.
Тож рухаємось, не зупиняємось! .... тримаємо посмішку!"

 
Категорія новин: Самоврядування
Опублікував: vagonta | Дата: 28.02.2016

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: Юрій Ганущак, Лілія Атнажева, об'єднання районів, центр районів, територіальна реформа, децентралізація
Всього коментарів користувачів сайту: 3
avatar
0
1
Запрошуємо переглянути також статтю з районної газети "Голос Баштанщини" про відповідні заходи: "Баштанський район має всі шанси стати одним з центрів об’єднаних районів Миколаївщини"
avatar
1
2
Дивно, що публікацію переглянули більше тисячі громадян, а ніхто не дав будь який коментар. Я наприклад відкрито проти однієї об’єднаної громади, тобто один район-одна громада. Це суцільне знищення сільських рад, основи самоврядування, а потім слідом підуть малі села, школи, фапи і тд.тп. Це прихована адміністративна реформа з цинічною централізацією-Ганьба. Потрібно дати нормальний фінансовий ресурс (справедливо зробити розподіл податків) громадам і віддати землю(державну власність)громадам, бо по конституції так повинно бути, а не так як тепер, за селом вже не їхнє.. Після цього піде такий процес, коли маючи достатній ресурс, сільські громади самі почнуть кооперуватися для будівництва доріг між селами. Коли будуть дороги, наприклад з Новоолександрівки в Лоцкине(буде 5хвилин їзди) або Привільне-Єрмолівка(буде 10 хвилин їзди), то тоді вони почнуть кооперуватися далі, і об’єднуватися. Ось це буде процес, а так це самообман.
avatar
0
3
Коментують дуже мало людей. Така соціальна активність. Не дивуюся, бо на минулих виборах було так само. Шкода тільки те, що потім хтось починає казати, що "мене не запитали". Та їх запитували, запрошували, тільки не прийшли. Не сказали своє "Так", чи "Ні.
А ще географія відвідування сайту велика. Не лише з Баштанського району. От вони почитали, та й пішли. Їм наша справ до нашої Баштанки як центру громади, як не центру - усе фіолетово.

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [165]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz