Головна сторінка

Сб, 20.04.2024, 12:10

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 2
Незареєстровані: 2
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Урочиста зустріч учнів БД......
00:02:09
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
-38:

Візит М.П.Круглова до Баштанської ЗОШ №1:

---36:

---23:


 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте Ви вступ України до НАТО?
Всього відповідей: 1741
 

 

 

На головну » 2018 » Березень » 7

До міжнародного жіночого дня

ЩАСТЯ БУТИ ЖІНКОЮ
Чи щасливі ви, жінки, від того, що є жінками? Будьте щирі та відверті з собою. У сучасних жінках, чомусь живе глибока незадоволеність своїм положенням у суспільстві. Їм дедалі частіше здається, що їхні права порушуються чоловіками, що вони здатні всього досягти в житті самостійно. А телевізійні шоу на зразок “Я сама” навіть своїми назвами стверджують у жінках прагнення першості. Тому так популярні сьогодні гендерна політика, рух за емансипацію жінок, тощо.
Від чого виникає така невдоволеність? І в чому вона виражається? Жінка з дитячою наївністю піддається переконанню, що все жіноче є малозначущім, і з цього зробила висновок: тільки та жінка може домогтися рівноправ`я, яка дедалі більше уподібнюється до чоловіка, починаючи з зачіски й одягу, закінчуючи чуттєвим світом, аж до сексуальних переживань. На жаль, наслідки такої «емансипації» вельми жалюгідні. І якраз уподібненням чоловіку, запереченням у собі всього жіночого, зреченням свого істинного покликання жінка втратила все, що їй належить, – бути оточеною увагою з боку чоловіка. Емансипованій жінці чоловік не бажає, та й не може, запропонувати місце, подати пальто чи плащ, ввічливо зачинити двері. Вона просто не має потреби в його покровительстві. Хоча здавна відомо, що сила жінки в її слабкості.
Фактично ставлення чоловіка до себе диктує сама жінка. Можливо, нема нічого поганого у русі емансипації, питання в тім, як допомогти сучасній незалежній жінці зберегти свою жіночність. Адже саме ця рідкісна на сьогодні якість робить представницю слабкої статі жінкою, що є “образом Божим” (книга Буття 1:27).
Від початку Бог створив жінку рівною чоловікові. До гріхопадіння першій подружній парі і на думку не спадало сперечатися про те, хто з них головніший. Вони були рівноправними партнерами у всіх сферах життя: моральній, фізичній, соціальній. Разом працювали, поділяли радість духовного спілкування, інтимної близькості. Спільно вони одержали повеління продовжувати життя на Землі й панувати над усім творінням. Про цю рівність наголошується у повідомленні 2 глави книги Буття у 18 вірші. Помічниця, яка відповідає чоловікові. Яким же стало положення жінки після гріхопадіння? Про це нам говорить послання апостола Павла до Ефесян (Новий Заповіт). “Дружини, – коріться своїм чоловікам, як Господеві, – бо чоловік – голова дружини...” (Еф. 5:22–24). Ключове слово “коритися”. Яким же прокляттям для багатьох жінок виявилося це повеління! Становище жінки у давні часи, наприклад, було просто жалюгідним. Жінку розглядали як “додаток” чоловіка. Вона була настільки залежною від чоловіка, що вважалася його майном і в деяких народностей її буквально купували. Жінки не мали права сидіти за столом з чоловіками, натомість мусили обслуговувати стоячи і на вулиці. На жаль, у деяких країнах і сьогодні ставлення до жінок не набагато краще. Звичайно ж, не дивно, що у всьому світі почався рух протесту у вигляді боротьби за рівні права жінок та чоловіків. Але в жодному разі ми не повинні думати, що таке положення жінки схвалює Господь.
У чому ж тоді істинний сенс підкорення чоловікові? Святе Письмо говорить не про залежність у стосунках, коли жінка має підкорятися владі чоловіка. За планом Божим глава сім`ї не видає диктаторські повеління, яким усі без винятку мають коритися. Але навпаки – виявляє жертовну любов. Чоловік та жінка хоч і рівні у своєму положенні, але мають різні функції. Бог поставив чоловіка головою, тобто президентом, а жінку – головою виконавчої служби, тобто прем‘єр-міністром.
Уявіть собі організацію, в якої немає керівника: хаос, безлад, невдоволення. А організацію, у якій керівник стоїть на рівній сходинці з підлеглими. І його завдання відрізняється тим, що він планує роботу, пильнує про те, чи задоволені всі його співробітники, бере на себе відповідальність у вирішенні важливих питань, від яких залежить добробут підлеглих. Більш того, він завжди з інтересом вислуховує точку зору співробітників, поважає їхні права, при цьому ніколи не наголошуючи на своїй зверхності. Якщо необхідно, сам виконує будь-яке доручення, показуючи наочний приклад. Чи хотіли б ви мати такого керівника? За такою людиною почуваєшся як за кам‘яною стіною. Саме про такі стосунки йдеться у згаданих текстах Біблії. Ось що означає жінка “вийшла заміж”. Відтепер вона знаходиться “за чоловіком (мужем)”, а не “попереду чоловіка”. Тобто повну відповідальність за добробут родини, задоволення всіх її духовних, фізичних і соціальних потреб відтепер несе чоловік, а її доля допомагати йому у керівництві і поділяти тягар відповідальності. Тому далі в Біблії міститься звернення до чоловіків “Чоловіки, – любіть дружин своїх, і не будьте суворі до них!” (Кол. 3:19). Якщо дослідити етимологію грецького слова “підкорятися”, стає зрозумілим, що йдеться про гідне партнерство, за якого стосунки підкорені вільній та невимушеній волі. Це свідомий вибір жінки, адже саме кохання володіє непереможною силою підкоряти людські серця.
Якщо спроектувати стосунки між чоловіком та жінкою у фізичну площину, то це виглядає приблизно так: чоловік – це “голова”, а жінка – “серце”. Чоловік, як голова, є передовою частиною, він має вести свою родину у житті, захищати її. Якщо виникають труднощі або родина притягається до відповідальності, чоловік “підставляє свою голову”. Натомість жінка, як серце, пронизує подружній організм життям і теплом.
Такою є модель християнського шлюбу, яким він представлений у Святому Письмі. І якщо сучасна жінка прислухається до порад мудрої Книги Книг, то навчиться бути справжньою жінкою. Усвідомлення себе створеною для кохання і підтримки додасть їй сил і прагнення стати емансипованою особистістю, аби насправді навчитися вільно і невимушено проявляти своє кохання і від того бути коханою і щасливою.
Категорія новин: Духовність
Опублікував: kalamurza | Дата: 07.03.2018

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: Ставлення чоловіка до себе диктує с
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [161]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [623]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1045]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz