Головна сторінка

Пн, 06.05.2024, 06:30

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

На Варварівському мосту у......
00:01:55
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
_-43:

-17:

Фотография 1:

-1:


 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте вступ України до Європейського Союзу?
Всього відповідей: 967
 

 

 

На головну » 2022 » Вересень » 26

Коротко про події в Україні та Світі за 26 вересня


Нинішня війна з Росією не є останньою, впевнений головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний. Про можливість майбутніх війн він розповів в інтерв'ю Time.
«Знаючи те, що я знаю про росіян не з чуток, наша перемога не буде остаточною», – сказав Залужний.
Він вважає, що поразка РФ у цій війні стане підготовкою до наступного нападу.
«Наша перемога дозволить перевести дух і підготуватися до наступної війни», – сказав головком ЗСУ.
Також Залужний розповів, що на початку російського вторгнення у ЗСУ «було дві стратегічні цілі»: зберегти Київ і «пустити кров» ворогові.
«На всіх інших напрямках нам потрібно було пролити їхню кров, навіть якщо в деяких місцях при цьому довелося б втратити територію», - сказав він.
Видання зазаначає, що мета полягала в тому, щоб дозволити росіянам просунутися вперед, а потім знищити їхні колони на фронті та лінії постачання у тилу.
«До шостого дня вторгнення він дійшов висновку, що це працює. Росіяни не змогли захопити аеропорти навколо Києва і просунулися досить глибоко, почали розтягуватися лінії постачання, що залишало їх незахищеними», - йдеться у статті.
Зазначимо, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний потрапив на обкладинку щотижневого американського журналу Time, який вийшов друком 26 вересня. На обкладинці генерал зображений у військовій формі на тлі українського прапора. У заголовку йдеться: «Генерал Валерій Залужний та український спосіб ведення війни».

США виділять на допомогу Україні 12 мільярдів доларів Учасники переговорів щодо законопроекту про тимчасові витрати в американському Конгресі погодилися включити цю суму у відповідь на запит адміністрації Байдена.
Про це з посиланням на джерело повідомляє Reuters.

Турецький міністр закордонних справ Мевлют Чавушоглу заявив у понеділок, що Туреччина продовжує свої зусилля для зближення президентів Росії та України для початку дипломатичних переговорів щодо припинення війни в Україні.

Міжнародне агентство з ядерної енергії (МАГАТЕ) розпочало ряд переговорів стосовно створення зони ядерної безпеки на Запорізькій атомній електростанції, яка з березня 2022 року окупована російськими військовими.
Про це повідомив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.
Він сказав, що проводить зустріч із заступницею держсекретаря США з питань контролю над озброєнням і міжнародної безпеки Бонні Дженкінс.
«У центрі уваги – термінове створення охоронюваної зони ядерної безпеки на Запорізькій АЕС. Пріоритетом залишається робота із гарантування безпеки ядерних об’єктів України, і підтримка США високо цінується», – йдеться у повідомленні.

Казахстан, один із близьких колишніх радянських партнерів росії, не визнає можливу анексію східних регіонів України Росією шляхом проведення там референдумів. Ідею також підтримала влада Туреччини.
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв неодноразово закликав до врегулювання українського конфлікту відповідно до статуту ООН.
«Підтверджуємо готовність надати всіляке сприяння налагодженню політичного діалогу. Водночас наша країна вважає, що підтримання стабільності як на регіональному, так і на глобальному рівні є найважливішою метою», - сказав Смадіяров.
У свою чергу президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що країна відмовляється визнавати «ініціативи односторонніх референдумів, які проводяться в Україні». Він наголосив, що позиція Туреччини з 2014 року не змінювалася. Тоді Анкара не стала визнавати результати «референдуму» у Криму.

Після оголошення «часткової» мобілізації з росії вже виїхали 261 тисяча чоловіків.
За інформацією видання «Новая газета. Европа», в останній довідці ФСБ за 25 вересня вказується, що з середи до вечора суботи з рф виїхали 261 тисяча чоловіків.
В адміністрації президента рф обговорення про закриття кордонів росії для чоловіків призовного віку почалися з середи, коли від силовиків почали надходити цифри про кількість чоловіків, які виїжджають з країни.

Великобританія оголосила про новий пакет санкцій проти Росії у відповідь на незаконні "референдуми" на окупованих територіях України. Заморожування активів на британських територіях, а також заборона на подорожі до Об'єднаного Королівства запроваджене загалом проти 94 фізичних осіб та юридичних структур. 33 людини зі списку мають безпосередній стосунок до організації "референдумів".

До України прибуло вже 50 подарованих Литвою бронетранспортерів М113, повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас."Що стосується військової підтримки України, то Литва її підтримувала і підтримуватиме", - запевнив він журналістів після засідання Державного ради з оборони в понеділок, передає литовське видання Delfi.

Для 80 відсотків українців успіхи української армії є спільним досягненням і спільним результатом дій держави та громадян, а також підтримки Заходу. Про це свідчать результати опитування опубліковані Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у понеділок, 26 вересня. Абсолютна більшість українців бачать підтримку Заходу і вважають, "що наші перемоги – це спільні перемоги України та Заходу", доходять висновку соціологи.

Повномасштабна війна Росії проти України до кінця наступного року коштуватиме світовій економіці 2,8 трильйони доларів. Як зазначають експерти, опитані американським виданням The Wall Street Journal, напад РФ на Україну спричинив стрибок цін на енергоносії, що викликало зниження доходів домашніх господарств та підірвало довіру ділових кіл. Війна порушила ланцюжки поставок, призвела до нестачі продовольства та інших предметів першої потреби.

Президентка Молдови Майя Санду пригрозила позбавляти громадянства жителів країни за участь у війні проти України на боці Росії. "Є ризик мобілізації громадян Молдови у східних районах Молдови (невизнане Придністров'я. - Ред.). Ми розглядаємо можливість відкликання громадянства у громадян, які мають лише громадянство Молдови й виступатимуть у військовому конфлікті на боці агресора", - заявила Санду за підсумками засідання Вищої ради безпеки Молдови.


Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що недавно розпочатий президентом РФ Володимиром Путіним призов резервістів в армію, а також референдуми, що проводяться на окупованих регіонах України, не стануть на заваді для надання подальшої допомоги США Україні. 
Радник президента США пообіцяв, що Україна отримає більше артилерії, систем ППО й танків, зазначив, що США надали Україні зброю на суму понад 15 мільярдів доларів і сприяли передачі танків Україні союзниками з НАТО. "Ми, як і раніше, вважаємо своїм обов'язком надати Україні все, що їй потрібно, щоб вона могла ефективно захищати себе, (...) та свою свободу", - запевнив Салліван.

Запрошуємо переглянути публікацію на подібну тематику:

      - В Україні остаточно заборонена партія Шарія


Категорія новин: Україна: суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 26.09.2022

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: новини, Залужний, США, фінансова допомога, війна
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [172]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [625]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1053]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz