Головна сторінка

Пт, 26.04.2024, 12:42

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 6
Незареєстровані: 6
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Районні змагання з шахів.......
00:02:26
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
З 8 березня!:

День міліції:

Відкриття офісу Партії регіонів:

День Захисника Вітчизни - 2011:


 
Опитування для Вас
Ваша стать
Всього відповідей: 168
 

 

 

На головну » 2016 » Травень » 23

Миколаївською ОДА перейменовано вулиці в Баштанці та селі Лоцкине. Пам'ятник Синам Баштанської республіки демонтуватимуть


  Сьогодні Баштанка.НЕТ стало відомо, що на офіційному Інтернет сайті Миколаївської облдержадміністрації опубліковано розпорядження голови ОДА Вадима Мерікова вiд 21 Травня 2016 № 197-р «Про перейменування об’єктів топоніміки та демонтаж пам’ятників та пам’ятних знаків», у якому йдеться мова проте, що в Баштанському районі, а саме в м. Баштанка вулицю Васляєва перейменовують на вул. Підпільників ОУН, вулицю Баштанської Республіки на вулицю Героїв Небесної Сотні, вулицю Ватутіна на вулицю Дмитра Боровика; вулицю Горького на Миколи Василенка.
  У селищі Лоцкине вулицю Гамарника перемейновано на вулицю  Івана Паторжинського, вулицю Чубаря на Петра Дужого.

  Крім того, згідно додатку до розпорядження в м. Баштанка необхідно буде демонтувати Пам'ятник Синам Баштанської республіки та Пам’ятний знак 50-й річниці Баштанської республіки.

  Причина демонтажу пам'ятників у м. Баштанка: з метою уникнення двозначності щодо необхідності демонтажу об’єкта облдержадміністрацією отримано висновок УІНП щодо необхідності відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» демонтажу цього об’єкта

 


 
Перейменування у м. Баштанка:
 
  Пояснення причини перейменування вулиці Васляєва: Володимир Олександрович Васляєв (1924 —1980) — радянський державний і партійний діяч, перший секретар Миколаївського обласного комітету КПУ.
  Чому перейменовується вулиця Васляєва на вулицю Підпільників ОУН - 1941-1944 роках на території Миколаївської області діяло підпілля ОУН, яке мало розгалужену мережу, об’єднувало сотні патріотів і було осередком всеукраїнського руху опору ОУН. Одна з найпотужніших ланок обласної організації знаходилась в Баштанському районі. Вшанування ОУН – вимога Закону України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті». Рекомендація щодо вшанування ОУН міститься в роз’ясненнях Українського інституту національної пам’яті. Про вшанування підпілля ОУН подав клопотання навчально-науковий інститут історії, політології та права Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського, співробітники кафедри історії Чорноморського державного університету імені Петра Могили. Клопотання про вшанування підпілля ОУН подала низка громадських організацій, серед яких Миколаївське обласне об’єднання Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім.Тараса Шевченка, Миколаївська обласна організація Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих, громадська організація «Символи Миколаєва», крайова організація Народного Руху України, Миколаївський обласний осередок Цивільного корпусу «АЗОВ» та інші.

  Пояснення причини перейменування вулиці Ватутіна: об’єкт топоніміки наявний в рекомендаціях УІНП (Українського Інституту Національної пам’яті) щодо перейменування.
  Чому перейменовується на вулицю Дмитра Боровика: Дмитро Миронович Боровик (1876 – 1920). Народився в Баштанському районі, один з фундаторів українського національного руху на Далекому Сході, редактор і видавець першого на Далекому Сході українського тижневика "Українець на Зеленому Клині".

  Пояснення причини перейменування вулиці Горького: Відповідно до рекомендацій УІНП об’єкт слід перейменувати на тих підставах, що Горький Максим (1868-1936) – особа, пов’язана з діяльністю комуністичної партії (радянський «пролетарський» письменник, ідеолог радянського комуністичного режиму, заперечував право української мови на існування, активно співпрацював з НКВС, прославляв його роботу, у 1934-1936 роках – голова Спілки письменників СРСР).
  Чому перейменовується на вулицю Миколи Василенка: Василенко Микола Прокопович (1866 — 1935) - історик, громадський, державний діяч, президент ВУАН, член Центральної Ради, голова Ради міністрів, Міністр закордонних справ і народної освіти Ради міністрів Української Держави. Вшанування діячів Української Держави – вимога Закону України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті». Рекомендація щодо вшанування діячів Української Держави міститься в роз’ясненнях Українського інституту національної пам’яті. Ім’я наявне в Постанові Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2016 році»

  Пояснення причини перейменування вулиці Баштанської Республіки: Об’єкт топоніміки наявний в рекомендаціях УІНП щодо перейменування.
  Чому перейменовується на вулицю Героїв Небесної Сотні: На честь героїв, які під час Революції Гідності 2014 року поклали свої життя в боротьбі за права українського народу.

 
Село (по правилам – селище) Лоцкине:
 
  Пояснення причини перейменування вулиці Гамарника: Об’єкт топоніміки наявний в рекомендаціях УІНП щодо перейменування.
  Чому перейменовується на вулицю Івана Паторжинського: Іван Сергійович Паторжинський (1896 — 1960) – український оперний співак, педагог, народний артист СРСР. Ім’я наявне в Постанові Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2016 році».
 
Пояснення причини перейменування вулиці Чубаря: Об’єкт топоніміки наявний в рекомендаціях УІНП щодо перейменування.
  Чому перейменовується на вулицю Петра Дужого: Петро Атанасійович Дужий (1916 - 1997) — український письменник, з 1944 референт пропаганди ОУН. Вшанування діячів ОУН – вимога Закону України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті». Рекомендація щодо вшанування діячів ОУН міститься в роз’ясненнях Українського інституту національної пам’яті. Ім’я наявне в Постанові Верховної Ради України «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2016 році»

  Додатки з розпорядження Голови Миколаївської ОДА:
 
Джерело: http://www.mk.gov.ua/ua/oda/order/?doc_id=14304
Категорія новин: Суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 23.05.2016

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: Баштанської республіки, декомунізація, Горького, сини Баштанської республіки, демонтаж памятника, Ватутіна, перейменування вулиць
Всього коментарів користувачів сайту: 1
avatar
1
1
Добра новина з перейменуванням центральної вулиці міста- Баштанської Республіки на вулицю Героїв Небесної Сотні. Серед громадян швидко вживеться коротка назва-вулиця Героїв. Тепер нарешті всім стане зрозумілим, що пам’ятний знак Героям Небесної Сотні повинен бути встановлений на площі Єдності на освяченому місці біля палацу культури, а головне на щойно перейменованій вулиці Героїв Небесної Сотні, що і визначено рішенням 57 сесії міської ради попереднього скликання.

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [165]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz