Головна сторінка

Чт, 02.05.2024, 08:56

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Вшанування пам'яті же......
00:02:38
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
_-11:

---4:

Центральна районна лікарня:

З 8 березня!:


 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте Ви вступ України до НАТО?
Всього відповідей: 1741
 

 

 

На головну » 2015 » Вересень » 15

Баштанка ТБ: Нарада щодо об'єднання громад Баштанського району

  Сьогодні проведено нараду голів райдержадміністрації та районної ради з питання об'єднання територіальних громад, місцевих виборів та ін.
  Учасники наради - голови міської, сільських рад, члени ініціативних груп міськсільрад з питань об'єднання громад, голови територіальних виборчих комісій.
  Звісно, основне питання - об'єднання громад району.

  Незабаром будуть опубліковані відео-виступи з даного питання секретаря міської ради Л. М. Атнажевої та голови районної ради А. Л. Петрова.
 
Виступ в. о. міського голови Л. М. Атнажевої
щодо об'єднання громад

 
Виступ голови Баштанської районної ради А. Л. Петрова
щодо об'єднання громад


 
Виступ Лесі Курчик, учасника ініціативної групи з села Новоолександрівка щодо об'єднання громад - децентралізації



Виступ депутата районної ради Людмили Луценко з м. Баштанка щодо об'єднання громад - децентралізації


Виступ Ольги Фаріонової, учасниці ініціативної групи з села Інгулка щодо об'єднання громад - децентралізації



  За цим лінком можна переглянути детальну інформацію про відповідну нараду.

Нагадаємо: зустрічі з питання територіальної реформи в Баштанському районі вже проведено у Пісківській сільській раді, Новосергіївці та Новопавлівці, Виноградівці та Мар'ївці, Старогороженській сільській раді, у Мар'янівці, Єрмолівці та Новоолександрівці. Відеосюжет телеканалу "Миколаїв" про обговорення об'єднання Інгульської громади та повідомлення від (з 5 хв. 19 сек. відео) Ольги Фаріонової, депутата Інгульської сільської ради. Інтерв'ю голови Баштанської райдержадміністрації з питання об'єднання громад Баштанського району опубліковане в районній газеті "Голос Баштанщини" та доступне за цим лінком.



Доленосне рішення – за громадами

 

  Керівники району голова районної ради Петров А.Л. та голова райдержадміністрації Сидорика О.А. у черговий раз провели нараду з міським, сільськими головами, депутатами районної ради, головами ініціативних груп територіальних громад, представниками виконавчої влади та виконавчого апарату районної ради з питання «Про виконання Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» у Баштанському районі та перспективний план визначення префектур у Миколаївській області». 

З даного питання виступили: Сидорика О.А., Петров А.Л., Атнажева Л.М., які акцентували увагу на тому, що від прийняття рішення громадами щодо об’єднання в межах району залежить і доля району. 

Наразі згідно з Перспективним планом передбачено утворення трьох територіальних громад. 

Якщо говорити про Баштанську об’єднану територіальну громаду, то для її створення недостатньо попрацювали у Добренській та Явкинській сільських радах, громади яких не дали згоди на об’єднання з містом Баштанка. 

Місце розміщення префектури на території районів, які в ході адміністративної реформи об’єднаються, напряму залежить від нашої оперативності у питанні об’єднання громад району. 

Якщо ми самостійно не об’єднаємося, то втратимо фінансовий ресурс.

В обговоренні активну участь взяли депутати районної ради: Ященко В.В., Клименко В.В., Зайко М.В., Луценко Л.І., Єланцева В.П., сільські голови: Орлова Н.В., Кожушко І.О., Балдич Г.П.

Здебільшого вони підтримували ідею щодо утворення єдиної Баштанської громади у межах нинішнього району.   

Альтернативну думку висловлювали керівник ініціативної групи Інгульської сільської громади Захарченко В.В. та Привільненський сільський голова Верба В.Д. 

Більш виважену позицію з даного питання зайняли Кіона О.О. (Лоцкинська сільська рада) та Курчик Л.М. (Новоолександрівська).

Як висновок, можна зазначити, що доленосне рішення треба приймати зараз, а не чекати поки за нас це зроблять у Кабінеті Міністрів у ході невідворотної адміністративної реформи. 

Згідно з порядком денним наради також було розглянуто наступні питання: 

2. Сприяння у розміщенні міської, сільських територіальних виборчих комісій, забезпечення їх матеріально-технічними засобами. 

Інформувала  ТИМОФЄЄВА Тетяна Віталіївна, голова Баштанської районної виборчої комісії

3. Про впровадження електронної системи державних закупівель.  

Інформувала  СТАРОДУБ Аліна Олегівна, начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації

4. Про конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування».

Інформував  ПЕТРОВ Анатолій Леонідович, голова районної ради

5. Про передачу документів Національного архівного фонду, що створені та зберігаються в органах місцевого самоврядування до архівного сектору райдержадміністрації. 

Інформувала  ЧОРНА Людмила Олександрівна, завідувач архівним сектором райдержадміністрації 

6. Про сприяння у передплаті районної газети «Голос Баштанщини».

Інформував  ГОНТА Василь Миколайович, редактор районної газети «Голос Баштанщини»

Окрім того, голова районної ради Петров А.Л. та начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Якимчук Н.І. звернулися до сільських голів з пропозицією внести зміни у місцеві Програми соціального захисту населення «Турбота» щодо фінансування заходів, пов’язаних з учасниками АТО.

Черненко О.О., начальник реєстраційної служби Баштанського районного управління юстиції, проінформував про нове законодавство в Україні в отриманні послуг їхньої служби. 

На завершення голова районної ради Петров А.Л. довів до відома керівників територій, що з 25 вересня згідно з рішенням районної ради від 20 серпня 2015 року №3 щодо проведення у районі щорічного конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки санітарного стану» розпочнуться об’їзди населених пунктів.




Після проведення наради із сільськими головами голова райдержадміністрації Олег Сидорика зустрівся із представниками ініціативних груп, що займаються питаннями добровільного об’єднання територіальних громад Баштанщини.

Очільник району порушив перед присутніми питання активізації роботи із добровільного об’єднання територіальних громад. Олег Анатолійович нагадаів, що згідно із Перспективним планом, затвердженим рішенням обласної ради, на території Баштанського району вже в цьому раці мало б утворитися три спроможні об’єднані територіальні громади - Баштанська, Привільненська та Мар’ївська. Роботою з даного питання на сьогодняшній день активно займається лише Баштанка, рішення про об’єднання якій надала переважна більшість громад, згідно із Перспективним планом, окрім двох - Добренської та Явкинської.

"Якщо протягом найближчого часу Баштанці все ж таки вдасться переконати і отримати згоду на об’єднання від Доброго та Явкине, то отримаємо спроможну територіальну громаду із додатковими фінансовими преференціями", - зазначив під час свого виступу Олег Анатолійович. Тому необхідно продовжити роботу із громадами саме ци населених пунктів.

В свою чергу, Юрій Літвінов, депутат районної ради саме від Добренської сільської ради повідомив, що відношення добренців та новоєгорівців до об’єднання із Баштанкою досить негативне: "Добренська сільська рада, на сьогодняшній день - є найбагатшою в районі та, на нашу думку, самодостатньою". - Тому ніякого виграшу від об’єднання ми не бачимо, - зазначив Юрій Миколайович.

Відповідаючи на слова представника Добренської сільської ради, очільник району намагався вияснити - що далі буде із сільською радою, з ким тоді об’єднається Добре (з Привільним не зможе з-за географічного розташування, з Мар’ївкою)?

Під час зустрічі присутні представники ініціативних груп мали змогу розповісти про наміри своєї роботи та почути відповіді від голови райдержадміністрації. Представники Новоолександрівки, Лоцкине та Інгулки запевнили голову райдержадміністрації, що протягом цього тижня узгодять між собою всі невирішені питання та запросять керівника району на свої сходки для озвучення прийнятих рішень.

Звертаючись до присутніх, представник ініціативної групи Мар’ївської сільської ради озвучив можливість розгляду питання об’єднання із Баштанською міською радою, чим вніс деяку невизначеність стосовно доцільності створення Мар’ївської об’єднаної територіальної громади.

Підводячи підсумки, керівник району зауважив на тому, що необхідно виважено підійти до вирішення цього питання, адже через це пройшли майже всі країни Європи, до рівня життя громадян більшості яких необхідно прагнути українцям.

Джерело: http://bashtanka.mk.gov.ua/ua/news/?id=20895
Категорія новин: Суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 15.09.2015

Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [170]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1053]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz