Головна сторінка

Пн, 20.05.2024, 13:29

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 3
Незареєстровані: 3
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Мирна акція "Я Волно......
00:03:13
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Панорама Свічиного ставка:

Фотографія 7:

Конкурс "А я - україночка":

-21:


 
Опитування для Вас
Де Ви працюєте?
Всього відповідей: 291
 

 

 

На головну » 2023 » Грудень » 27

Передано орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня батькам загиблого військового-земляка з Баштанки ОЛІЙНИКА Андрія Володимировича


22 грудня сесійне засідання Баштанської міської ради розпочалося із хвилини мовчання у пам’ять про загиблих захисників України. Потім Баштанський міський голова і заступник начальника Баштанського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки передали орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня загиблого військового-земляка ОЛІЙНИКА Андрія Володимировича його батькам – Володимиру Васильовичу та Аллі Іванівні.
Вічна і світла пам'ять захиснику України Андрію Олійнику!
Слава Героям України!

 
Орден Богдана Хмельницького – державна нагорода України, призначена для нагородження громадян України за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України.
Указом Президента України від 18 липня 2023 року №433 орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено (посмертно) Андрія ОЛІЙНИКА.

 
Батьки Андрія Олійника, яким передано нагороду їхнього сина – орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня

Під час вручення ордену Богдана Хмельницького батькам Андрія Олійника на початку сесії Баштанської міської ради
 

З пам’ятної публікації Баштанської РВА:

Народився Андрій Володимирович Олійник 4 листопада 1982 році у місті Баштанка. Після закінчення Баштанської загальноосвітньої школи №1 вступив до Миколаївського державного педагогічного університету й успішно навчався, щоб здобути фах вчителя фізичної культури та допризовної підготовки юнаків.
Капітан, старший дільничний Андрій Олійник шість років пропрацював у Баштанському районному відділі міліції.
У 2015 році пішов добровольцем у Національну гвардію.
Як відданий патріот своєї країни став на її захист у 2017 році. У 2018 році військовослужбовець 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Андрій Олійник брав участь у багатонаціональних навчаннях у Німеччині та показав одні з найкращих показників під час виконання складних завдань.
Зі слів бойових побратимів, Андрій був надзвичайно сміливим і безстрашним воїном, який в боях проявляв мужність і героїзм.
Андрій Олійник залишиться у пам'ять рідних та близьких турботливим сином та братом, люблячим батьком, хорошим товаришем, відкритою, щирою, світлою та доброзичливою людиною. За це його любили й цінували, таким його виховали батьки. Він віддав найдорожче – своє життя за нас з вами, за наше майбутнє. Пам’ятаймо про це завжди.

 

З публікації Баштанської гімназії №1:

ВІДІБРАНЕ ЖИТТЯ ТА ЗЛАМАНА ДОЛЯ

випускника Баштанського ліцею №1, земляка
ОЛІЙНИКА АНДРІЯ ВОЛОДИМИРОВИЧА,
воїна ЗСУ, полеглого за свободу українського народу!

Сьогодні на моїй землі іде війна,
Стріляють танки та ревуть гармати.
Сповита горем, в чорному вбранні
Сльозами вмилась не одна вже мати...


Майорять прапори на могилах АЛЕЇ ГЕРОЇВ міського цвинтаря…, проростає чорна туга в душі..., лють скаженіє з 24 лютого 2022 року…Роздирає болем серце, коли пишеш про відібране життя та зламану долю випускників нашого закладу, які зростали й мужніли на моїх очах; про хоробрих земляків-воїнів ЗСУ, полеглих у боях за свободу українського народу…
… Хто з батьків не плекав надію на майбутнє, очікуючи народження сина?!
… А хто з матерів не співав:
«Сину, сину, ангел мій, я тобі щасливу зичу долю..»?!
04 листопада 1982 р у сім’ї Володимира Васильовича та Алли Іванівни Олійник народилася друга дитина - син Андрійко. Разом із красунею-сестрою Оксаною щасливо зростали дітки, бо мали батьків, які дарували їм сповна любов, ласку, розуміння, щоденну увагу та піклування. Хлопчина вражав вихованістю та дисциплінованістю, фізичним загартуванням. Незчулася мама, як син підріс, пішов у школу. Сумлінним, відповідальним запам’ятали його вчителі та однокласники. Учився добре, мав відмінні знання з окремих предметів, любив спортивні змагання. Лідія Павлівна Тур та Старостенко Сергій Вікторович розвивали в юнака спортивний дух, фізичну міць, навички вогневої підготовки під час навчально-польових(тренувальних) зборів. Зі слів його педагога-наставника Олександра Миколайовича Бабіна, Андрій був не по роках дорослим, вимогливим до себе та оточуючих, мав власну думку, толерантно міг відстоювати свої переконання. Однолітки поважали його й залюбки товаришували з ним.
А ось і 2000 рік, початок третього тисячоліття, атестат зрілості Баштанської загальноосвітньої школи №1 отримано! І вже Андрій – студент факультету фізичної культури та допризовної підготовки юнаків Миколаївського державного педагогічного університету. Швидко летить юність! Дипломований спеціаліст Андрій Володимирович - сформована особистість із усвідомленням свого священного обов’язку щодо захисту України.
Доля випала Андрію не проста, вона гартувала мужність та відповідальність, готувала до серйозних випробувань у майбутньому. Не довелося Андрію стати вчителем… Його життєва дорога тягнулася вервечкою різних подій для серйозних, сміливих чоловіків, захисників Вітчизни, нащадків козаків Бугогардіївської паланки:
  • 2005-2011 рр. – працював у РВ УМВС(капітан міліції, старший дільничний);
  • 2015 р. – пішов добровольцем у Національну гвардію, м. Херсон;
  • 2017 р. – був командиром підрозділу 79 десантно-штурмової військової бригади;
  • 2018 р. – брав участь у міжнародних навчаннях у Німеччині, нагороджений відзнакою «ЗНАК ПОШАНИ» міністром оборони України Степаном Полтораком.

Неодноразово Андрій Олійник проживав страшні пекельні події! Довелося пройти ротації в зоні антитерористичної операції (АТО) та зоні операції об'єднаних сил (ООС): Широкине (Донецька обл.), Авдіївка (Донецька обл.), Водяне (Донецька обл.), Мар'їнка (Донецька обл.), м. Луганськ; всього - 5 ротацій, кожна - більше 6-ти місяців.
Сильний, змужнілий, загартований під палючим сонцем степового краю, Андрій Володимирович Олійник, виконуючи різні бойові задачі, мріяв повернутися додому, обійняти рідних, підхопити на руки свого синочка Дмитрика. У серці Андрія любов до Батьківщини мала першість. Відповідальний, вимогливий, сміливий командир своє життя, свої уміння військового віддавав на захист державного суверенітету та територіальної цілісності України. Скільки довгих днів та ночей довелося рідним чекати на повернення улюбленого сина, брата, чоловіка, батька…
А мужній воїн-захисник уже йшов дорогами війни. Весна 2022 року стала страшним випробуванням для усіх. Битви в Донецькій області-найкровопролитніші з початку російського вторгнення в Україну 2022 року. Командир кулеметного взводу роти вогневої підтримки 2 десантно-штурмового батальйону Андрій Олійник разом із побратимами виконував ряд бойових завдань. У ті страшні дні, під потужним натиском ворога, здавалося, небо зійшлося з землею. 25 квітня 2022 року поблизу селища Ямпіль Донецької області під ворожими обстрілами загинули хоробрі воїни-українці, найкращі сини батьківщини… Уже потім, 30 вересня 2022 року, селище Ямпіль звільнять від російської окупації…Новину про загибель військового Андрія Олійника у ті страшні дні запеклих боїв 25 квітня 2022 року підтвердили вже тепер…

Ми та майбутні покоління будемо пам’ятати та високо шанувати подвиг нашого земляка Андрія Олійника – Героя України!
І слава про нього буде жити вічно! А нині в глибокій скорботі, щирій молитві схиляємо голови :
…Непереможний, неосяжний і могутній у боротьбі, Господи Боже наш! Молимо Тебе, пом’яни у Царстві Твоєму православних воїнів, у боях убитих, і прийми їх у Свої небесні світлиці як зранених мучеників, омитих своєю кров’ю, як тих, хто постраждав за Святу Церкву Твою та Батьківщину…

Голосить матінка за сином,
А батько наче скам'янів…
Вдивляється у небо синє...
Кого з-за хмар чекає він?...


 





Андрій Олійник у 2015 році

Андрій Олійник у 2015 році з ріднею під час заходів із зустрічі баштанців-земляків, які повернулися з АТО

Запрошуємо переглянути публікацію на подібну тематику:

      - Загинув вірний захисник України Андрій ОЛІЙНИК


Категорія новин: Пам'ятаємо...
Опублікував: bashtanka | Дата: 27.12.2023

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: передано орден, військовий-земляк, військовий з Баштанки, Андрій Олійник, орден Богдана Хмельницького
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [182]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [628]
Освіта, медицина [491]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1055]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz