Головна сторінка

Ср, 08.05.2024, 10:45

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 8
Незареєстровані: 8
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Відео УП: Беркуівців блок......
00:00:34
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Баштанський РВ УМВС:

_-31:

З 8 березня!:

День Захисника Вітчизни - 2011:


 
Опитування для Вас
Де Ви працюєте?
Всього відповідей: 291
 

 

 

На головну » 2024 » Лютий » 16

Петиція за капітана МОРОЗА Вадима Сергійовича, який героїчно загинув біля села Новоолександрівка, що в Баштанському районі


У групі "Баштанка" соціальної мережі Фейсбук колишня журналістка редакції районної газети "Голос Баштанщини" Юлія Дубогрій опублікувала заклик до учасників групи щодо підтримки петиції за капітана МОРОЗА Вадима Сергійовича, який героїчно загинув біля села Новоолександрівка, що в Баштанському районі Миколаївської області. Ось текст петиції:
 

Присвоїти звання Герой України (посмертно) капітану Морозу Вадиму Сергійовичу
 

Автор (ініціатор): Мороз Сергій Миколайович
Дата оприлюднення: 15 лютого 2024

 

 
Шановний пане Президенте!
 
Звертаюсь до Вас з проханням присвоїти звання Герой України (посмертно)моєму сину капітану Морозу Вадиму Сергійовичу, який загинув, захищаючи нашу Батьківщину від російських окупантів.

03 березня 2022 року, під час бойового вильоту, героїчно загинув мій син, льотчик 299-ої бригади тактичної авіації імені генерал – лейтенанта Василя Нікіфорова Повітряних Сил Збройних Сил України капітан Мороз Вадим Сергійович.

З перших днів повномасштабної збройної агресії російської федерації Вадим сумлінно та мужньо виконував усі поставлені бойові завдання, проявляв при цьому героїчну відданість військовій справі, патріотизм та бездоганне служіння Українському народу. 24 лютого 2022 року літак капітана Вадима Мороза одним із перших здійнявся в небо. Здійснивши 5 бойових вильотів, Вадим відчайдушно знищував ворога – влучно цілився по ворожім колонам, знищував мости та переправи на шляху окупанта, не даючи змогу захопити територію суверенної держави.
03 березня 2022 року Вадим здійснював бойовий виліт поблизу села Новоолександрівка Миколаївської області для зупинення ворожих сил, що намагались захопити село задля подальшого наступу. Капітан Вадим Мороз виявив колони техніки та живої сили противника та завдав по них успішного вогневого ураження, чим зупинив просування ворога на напрямку наступу. Зробивши бойовий розворот, зайшов вдруге на колону, тим самим розуміючи, що йде на вірну загибель, він все ж таки вирішив до останнього знищити як можна більше ворожої техніки. Капітан Мороз почав відпрацьовувати по них гарматою, але в цей момент в літак влучила ракета ППО росіян. За свідченнями місцевих жителів села, на гранично малих висотах, до останнього відводячи підбитий літак від жилих будинків, незважаючи на те, що хоч і мав змогу катапультуватися, все ж пішов на північний-схід в сторону с. Перемога. Літак впав 1,5-2 км від села, тим самим зберігши життя місцевим мешканцям, які в цей час перебували у власних будинках, переховуючись від окупантів. Цим вчинком показавши, що життя співгромадян переважали над власним. Цим самовідданим вчинком мій син продемонстрував, що для нього життя співгромадян було найвищою цінністю. Підступний ворог зміг влучити у літак, але не зміг зламати рішучість та сміливість українського льотчика в його бажанні боронити Україну.
Мій син, Мороз Вадим Сергійович народився 09 листопада 1995 року в сел. Вербівка, Балаклійського району, Харківської області. Закінчив Вербівську середню школу, Харківський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою та Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. За особисту хоробрість, самовідданість і мужність, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, капітан Мороз Вадим Сергійович був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня посмертно (Указ Президента України №157/2022 від 22.03.2022 р.).

Вадим із честю та гідністю виконав свій обов'язок громадянина України, патріота, щодо захисту своєї Держави. На підставі вищевикладеного, прошу присвоїти звання Герой України (посмертно) капітану Морозу Вадиму Сергійовичу, за бездоганне виконання військового та службового обов'язку, виявлену при цьому доблесть і честь. Просимо всією родиною підтримати петицію!
Слава всім, хто боронить та захищає Україну! Слава Україні!
Низький уклін всім загиблим!

 

Відкрито пам'ятний знак на місці падіння літака в перші дні війни



Сьогодні поблизу села Новоолександрівка Інгульської територіальної громади відкрили пам'ятний знак миколаївському льотчику Вадиму Морозу.

Рік тому в цей день героїчно загинув старший льотчик авіаційної ланки авіаційної ескадрильї 299 бригада тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова, капітан Вадим Сергійович Мороз.

У заходах взяли участь рідні загиблого – мати, брат та дружина, начальник Баштанської районної військової адміністрації Владислав Дмитрів, Інгульський сільський голова Алла Миронова, командир 299-ї бригади тактичної авіації, підполковник Сергій Самойлов, військовослужбовці 299 БрТа та Баштанського РТЦКтаСП, депутати Інгульської сільської ради, жителі с.Новоолександрівка.

Владислав Мирославович висловив співчуття рідним загиблого та поклав квіти до пам’ятного знаку: «Невимовно шкода, що ми втрачаємо найкращих». - Нікого з нас не може залишити байдужими смерть молодих людей, життя яких обірвалося за мирне небо для кожного з нас – говорили цього дня на заході.

По завершенню церемонії відкриття салютна команда військових салютувала трьома залпами над місцем встановлення пам’ятного знаку, а військові льотчики здійснили проліт біля місця загибелі Вадима.

Вадим народився в селі Вербівці, Балаклійського району на Харківщині. Ще у дитинстві любив дивитися серіали про військових та мріяв одягнути військову форму та піднятися у небо. Тому вибір навчального закладу був очевидним – майбутній офіцер вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Після навчання служив у 299 бригаді тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова.

Вадим літав на Су-25, захоплювався польотами, коли щось не виходило, не зупинявся і вдосконалював свою майстерність ще більше. Молодший брат Вадима – Максим, вирішив також стати військовим. Батьки підтримали обох синів у бажанні стати військовослужбовцями Збройних Сил України.

Вадим героїчно загинув поблизу села Новоолександрівка в небі над Миколаївщиною, яке він обороняв під час свого останнього вильоту під час повномасштабного вторгнення російської федерації. Йому було лише 26 років. У день загибелі льотчика в селі Новоолександрівка народився хлопчик, якого назвали на його честь – Вадимом.

Капітан Мороз посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Вічна пам'ять і слава Герою!
 







Фото Олега Требуха

Адреса публікації на сайті
Баштанської районної військової адміністрації

 

У районі села Новоолександрівка під час обстрілів загинув капітан Збройних сил України



 

Запрошуємо переглянути публікацію на подібну тематику:

      - Про захисника з Баштанки Володимира Сокуренка та петицію щодо присвоєння йому звання Героя України


Категорія новин: Суспільство
Опублікував: bashtanka | Дата: 16.02.2024

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: героїчно загинув, село Новоолександріівка, Вадим Мороз, Петиція
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [173]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [626]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1054]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz