Головна сторінка

Сб, 04.05.2024, 11:59

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

День пам'яті жертв Го......
00:08:00
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Конкурс "А я - україночка":

Виставка робіт Олександра Бондаренка:

Візит М.П.Круглова до Баштанської ЗОШ №1:

Відкриття офісу Партії регіонів:


 
Опитування для Вас
Ваша стать
Всього відповідей: 168
 

 

 

На головну » 2013 » Лютий » 6

Підсумкова колегія управління охорони здоров’я облдержадміністрації за 2012 рік

  5 лютого відбулася підсумкова колегія управління охорони здоров’я облдержадміністрації за 2012 рік. У заході взяли участь голова облдержадміністрації Микола Круглов, заступник голови облдержадміністрації Наталя Іванцова, перший заступник голови обласної ради  Володимир Пащенко, голови райдержадміністрацій, міські голови.

   Серед запрошених – в. о. начальника головного управління економіки облдержадміністрації Тульський М.І., начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Іщенко В.П., голова Миколаївської обласної ради ветеранів України Шинкарьов М.О., голова Миколаївського обласного осередку всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Сімонян Р.Х., начальник служби автомобільних доріг$CUT в Миколаївській області Савченко Г.В. та головні лікарі обласних закладів охорони здоров’я, головні лікарі ЦРЛ, СМСЧ №2 м. Южноукраїнська, Первомайської ЦМБЛ, головні лікарі Центрів ПМСД, головні лікарі закладів охорони здоров’я м. Миколаєва, завідувачі філій – станцій швидкої медичної допомоги міст Миколаєва, Первомайська, Вознесенська, Нового Бугу, начальники структурних підрозділів головного управління санітарно-епідеміологічної служби в Миколаївській області, головні та обласні фахівці управління охорони здоров’я облдержадміністрації,представники громадськості та ЗМІ.

  З доповіддю про підсумки та перспективи реформуваня медичної галузі охорони здоров'я області виступили начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Світлана Хотіна та головний державний санітарний лікар Миколаївської області Володимир Клочко.

   Як зазначила у своїй доповіді Світлана Хотіна, комплексним показником роботи галузі охорони здоров’я є демографічна ситуація, яка дещо покращилась у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, хоча й залишається досить складною. Так, показник малюкової смертності за 2012 рік зменшився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зменшилася й  захворюваність працездатного населення. Прикро, що епідемічна ситуація з туберкульозу у Миколаївській області залишається напруженою, але за останні 5 років намітилась тенденція щодо зниження показників захворюваності та смертності від туберкульозу.

   Начальник управління охорони здоров’я звернула увагу присутніх на те, що Комплексним показником роботи галузі охорони здоров’я є демографічна ситуація, яка дещо покращилась у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, хоча залишається досить складною.

   За 2012 рік (за оперативними даними): народжуваність становить 11,5 на 1000 населення (2011 рік – 11,0), загальна смертність – 14,1 на 1000 населення  (2011 рік–14,8), природний приріст населення зберігає від’ємний характер, але поступово зменшується і складає (-2,6) (2011 рік – (-3,8). За 2012 рік в області народилося 13515малюків проти 12810, що на705малюків більше, ніж за 2011 рік.

  Важливим показником, який характеризує розвиток системи охорони здоров’я,  є малюкова смертність. Показник малюкової смертностіна 1 тисячу народжених живими за 2012 рік зменшився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року з 7,57 до 7,23. (Україна 2011 рік – 9,0).

  Захворюваність працездатного населення(на 1 тисячу відповідного населення) за 2012 рік зменшилась у порівнянні з минулим роком з 490,5 до 483,1.

   Захворюваність на туберкульоз

  Епідемічна ситуація з туберкульозу у Миколаївській області залишається напруженою. За останні 5 років намітилась тенденція щодо зниження показників захворюваності та смертності від туберкульозу. Показник захворюваність на туберкульоз у 2012 році склала 87,3 (2011р.  - 89,3) на 100 тис. населення (Україна 2011 рік -  67,2).

  В обласному протитуберкульозному диспансері  в рамках реалізації заходів з надання медичної допомоги хворим на хіміорезистентний туберкульоз та заразну форму туберкульозу, заплановано відкриття відділення на 60 ліжок. Створений проект на 4,9 млн.грн. У рамках заходів першої черги вже виділено та освоєно 290 тис.грн. Відповідно до Кіотського протоколу здійснюється термосанація закладу. Кошторис заходу становить 16 млн.грн.

  У 2012 році на галузь "Охорона здоров’я” області виділено 1,02 млрд.грн.

  З державного до місцевого бюджету виділені субвенціїна покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я на загальну суму 127 млн.грн.:

 За рахунок субвенції з державного бюджетуна придбання автотранспорту та обладнання для закладів охорони здоров’я:

- для м.Миколаєвапридбано медичне обладнання на загальну суму 80 млн.грн., з них високовартісне обладнання: комплекс діагностичний з автоматичною машиною отримання знімків (11 од.) – 23,1 млн.грн., комплекс діагностичний цифровий - 3,5 млн.грн.,  апарат МРТ з принтером – 20 млн.грн., стаціонарний літотриптор експертного класу – 7,6 млн.грн., лазер загальнохірургічний – 1,25 млн.грн., лазер хірургічний урологічний – 3,1 млн.грн., 

-    для Миколаївській області придбано медичний автотранспорт та обладнання на загальну суму 20 млн. грн., у тому чіслі:

для обласної лікарні 862 тис.грн. (гостро-, бронхо-, колоно-скоп, апарат для визначення газів крові).

для обласної дитячої лікарні 5,170 млн.грн (сучасний рентгенапарат, 4 апарати ШВЛ для новонароджених, інкубатори для новонароджених).

для обласної лікарні відновного лікування 180 тис.грн. (фізіотерапевтичне обладнання).

для госпіталю ветеранів Великої Вітчизняної війни 275 тис.грн. (лабораторне обладнання, апарат ШВЛ).

для обласного онкодиспансеру 3,261 млн.грн. (кольпо-, гостро-, торакоскоп, наркозно-дихальна станція, лазерний коагулятор та обладнання для реанімації).

для обласної офтальмологічної лікарні 1,200 млн.грн (оптичний когерентній томограф, ультразвуковий сканер, комп’ютеризований периметр).

для обласного протитуберкульозного диспансеру 7,300 млн.грн (рентгенівський багатозрізовий спіральний комп’ютерний томограф).

для Веселинівської центральної районної лікарні 1,300 млн.грн (пересувна флюорографічна установка).

для обласної інфекційної лікарні 300 тис.грн (гематологічний аналізатор, апарат ШВЛ).

для обласної станції переливання крові 650 тис.грн. (апарат плазмофорезу – 2од.).

для обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастрофреанімобіль «FORDTranzit» (вартість 800 тис.грн.).    

За рахунок субвенціїз державного бюджету на придбання медичного обладнання вітчизняного виробництва  4 млн. 924 тис.грн.

У тому числі: рентгенівський апарат 3 робочих місця - 1 млн. 749 тис. грн.(передано до Вознесенській ЦРЛ), 2 рентгенівських апарати 2 робочих місця -1 млн. 389 тис. грн.(передано Снігурівській ЦРЛ, Очаківській ЦРЛ),  2 мамографи цифрові -1 млн. 280 тис. грн. (передано Жовтневій ЦРЛ, Первомайській ПЦМБЛ), прилад УЗД  - 395тис.грн. (переданоВознесенській ЦРЛ).

За рахунок субвенції на здійснення заходів щодо соціально - економічного розвитку окремих територійдля закладів охорони здоров’я області придбано  64 машини швидкої медичної допомоги на 9 млн. 408 тис.грн.

За рахунок субвенцій з державного бюджетубуло придбано витратних матеріалів для закладів охорони здоров`я та лікарських засобів для інгаляційної анестезії на суму 5 млн. 200 тис.грн., медикаментів для забезпечення швидкої медичної допомоги на 8 млн. 324 тис.грн.

 Субвенціяз державного бюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою становила 1 млн. 069 тис. грн.

У 2012 році на реалізацію обласних програм з обласного бюджету виділено понад 16 мільйонів гривень.

Обласна програма протидії захворюванню на туберкульоз  (1,4 млн. грн.)

Програма імунопрофілактики та захисту населення Миколаївської області від інфекційних хвороб (165тис. грн.)

Обласна цільова програма «Цукровий діабет» (12,4 млн.грн.)

Обласна програма забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД (501,9 тис. грн.)

Обласна програма боротьби з онкологічними захворюваннями (780 тис. грн.)

Програма «Миколаївщина 2014» (150 тис. грн.)

Укомплектованість лікувальних закладів області лікарямистановить 72%;  середніми медичними працівниками - 86%. 

Одним із вирішальних моментів є забезпечення медичних працівників житлом, у 2012 році  по області  отримали житло 27 медиків.

Відповідно до рішення обласної ради, три роки поспіль з обласного бюджету виділяється 150 тисяч гривень на преміювання 50 кращих працівників галузі. Продовжуються виплати з обласного бюджету соціальної надбавки у розмірі 25% до посадового окладу працівникам протитуберкульозних закладів; за 2 останні роки (2011, 2012 роки) придбано 2 службові квартири для працівників протитуберкульозного диспансеру.

Одним із основних завдань галузі сьогодні є реформування.  В основі реформування покладено подальший розвиток системи первинної медико-санітарної допомоги на засадах загальної практики-сімейної медицини. З метою кадрового забезпечення закладів охорони здоров’я за 2012 рік підготовлено63сімейнихлікаря.

За 2012 рік виконано план щодо оптимізації мережі закладів первинної медико–санітарної допомоги а саме: реорганізовані 12 дільничних та міських лікарень в амбулаторії загальної практики-сімейної медицини; 25 ФАПів, які обслуговували понад 1000 осіб населення  реорганізовані в амбулаторії загальної практики-сімейної медицини; реорганізовано 12 сільських амбулаторій у заклади охорони здоров’я загальної практики-сімейної медицини.

Міськими та районними державними адміністраціями прийняті рішення щодо створення та організації роботи 21 центру первинної медико-санітарної допомоги як юридичних осіб до кінця 2012 року та з 2013 року - 7 центрів первинної медико-санітарної допомоги в м.Миколаєві.

Рішенням сесії Миколаївської обласної ради від 21 грудня 2012 року № 24 в створено обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф,до складу якого увійдуть 4 станції швидкої медичної допомоги – м. Миколаєва, м. Первомайська, м. Вознесенська, м. Новий Буг.

З доповідями виступили начальник Державної служби з лікарських засобів у Миколаївській області Славко Н.М. та головний лікар обласного Центру профілактики та лікування СНІДу  Кочергіна І.В.  

      

Під час колегії голова облдержадміністрації підняв ряд проблемних питань, надав доручення керівникам структурних підрозділів та головам райдержадміністрацій.

 

Микола Круглов відмітив: «Потрібно поступово змінювати стандарти. Статистичні данні – рейтингові та соціальні дослідження відрізняються методиками, порівняннями. Яка оцінка стану охорони здоров‘я населення області? Не тільки кількістю щеплень, тривалістю перебування у стаціонарі.  Потрібно чітко розуміти, що наш основний показник – це наші люди, це те, як ми їх лікуємо, це стан нашого здоров‘я. Кожен головний лікар повинен знати не тільки показник, а й дійсний стан справ».

Джерело: http://www.mykolayiv-oda.gov.ua/ua/news/detail/23587.html
Категорія новин: Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka | Дата: 06.02.2013

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: колегія управління охорони здоров’я, охорона здоров'я
Всього коментарів користувачів сайту: 1
avatar
1
1
Головний лікар ЦРБ Барсегян в статті "Рік напруженої роботи" пише,що; "....звертає на себе увагу збільшення смертності серед сільського населення".І не дивно .Знищення стаціонарних відділень на селі, виключає змогу людей похилого віку нормально лікуватись.Оце і є перші результати медичної реформи.Тому депутати Верховної Ради від ВО "Свободи" призу-
пинять дію антинародної реформи,а всі безголові які недумаючи кинулись виконувати завдання направлені на знищення сільського населення ,рано чи пізно будуть нести відповідальність.

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [170]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1053]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz