Головна сторінка

Ср, 24.04.2024, 14:50

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 2
Незареєстровані: 2
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Вечір пам'яті В. Висо......
00:02:58
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Візит М.П.Круглова до Баштанської ЗОШ №1:

День Захисника Вітчизни - 2011:

Відкриття офісу Партії регіонів:

Центральна районна лікарня:


 
Опитування для Вас
Де Ви працюєте?
Всього відповідей: 291
 

 

 

На головну » 2016 » Квітень » 4

Порошенко створив три офшорні компанії, - розслідування


Президент Петро Порошенко досі не передав свої активи у траст, однак почав реструктуризацію активів Roshen, створивши для цього три офшорні компанії. Про це йдеться у розслідуванні для програми "Слідство.Інфо" на “Громадському”.

Розслідування базується на документах компанії Mossack Fonseca (Панама, БВІ), які отримало Süddeutsche Zeitung та поділилося з колегами з International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) та OCCRP.

Запрошуємо переглянути:

4 серпня 2014 року працівник кіпрської фірми Dr. K. Chrysostomides & Co Георг Йоанноу почав свою роботу з листа на Тортолу (Британські Віргінські Острови).

Пан Йоанноу запропонував колегам з компанії-реєстратора фірм Mossack Fonseca & Co співпрацю у створенні нової БВІ-компанії. Він зазначив, що власник компанії - людина, задіяна у політиці.

Фірма Mossack Fonseca & Co, яка є одним з найбільших у світі масових реєстраторів офшорних компаній, відповіла пану Йоанноу, що готова до співпраці та потребує деталей про акціонера.

21 серпня у реєстрах БВІ з’явилася нова фірма з українським корінням. Її назвали Prime Asset Partners Limited.

Єдиним власником компанії вказаний громадянин України Петро Порошенко з адресою реєстрації: Київ, вул. Грушевського, 9, квартира 37. Доданий до листування закордонний паспорт з фотографією не залишає сумнівів, що йдеться про президента України Петра Порошенка.

З 25 серпня по 1 вересня триває активне листування між Тортолою та ще одним островом – Кіпром. У результаті директоркою новоствореної фірми Петра Порошенка призначають кіпріотку Ольгу Георгіоу.

Фірма-реєстратор Mossack Fonseca з’ясовує деталі, ставить багато питань. Працівники хвилюються. Адже такий поважний клієнт з’являється не щодня. У листуванні Петра Порошенка називають то президентом, то прем’єр-міністром України.

Зранку 1 вересня з Кіпру на БВІ йде важливий лист з вкладеним документом. Це сплачений чек на 14 грн 85 коп. за електроенергію, використану Петром Порошенком на вул. Грушевського, 9. Цей чек був підтвердженням, що адреса бенефіціара є справжньою.

Також реєстратори з БВІ просять надати два листи про благонадійність Петра Порошенка. Перший – з банку, в якому власник новоствореної офшорки є клієнтом не менше двох років. Другий – від юриста, який обслуговує пана Порошенка. Реєстраторам з Mossack Fonseca довелося нагадувати про ці листи кілька разів.

2 жовтня кіпріот Георг Йоанноу нарешті пересилає працівникам Mossack Fonseca довідку від українського ТОВ "Авеллум партнерз", яка підтверджує, що компанія знає Петра Порошенка з 2012 року та задоволена співпрацею з ним. До цієї юридичної фірми ми ще повернемося і дізнаємося, наскільки їй довіряє сам президент України.

17 жовтня реєстратори з БВІ отримують довідку з банку, в якій йдеться про порядність українського президента.

"Петро Порошенко є клієнтом Публічного акціонерного товариства «Міжнародний інвестиційний банк» з 25 лютого 2009 року… Ми підтверджуємо, що всі рахунки були проведені суб’єктом відповідно до вимог банку».

20 лютого 2015 року на Тортолі працівники Mossack Fonseca вирішили змінити статус компанії Порошенка Prime Asset Partners Limited «з огляду на високий статус директора компанії». Відтепер увага до неї буде пильнішою.

У грудні 2015-го кіпріот Георг Йоанноу просить колег з Тортоли терміново зібрати всі наявні документи і відправити в Швейцарію кур’єром. Адресатом зазначено Мартіну Н. Бастл з «Ротшильд Траст». На цьому листування закінчується.

Вже на початку 2016-го року Петро Порошенко заявляє, що передав свої комерційні активи у керування "сліпому трасту".

"Тим часом ми отримали лист з президентської канцелярії. З усіма запитаннями щодо офшору на БВІ нам порадили звернутися до вже знайомої нам з листування фірми "Авеллум партнерз". Спочатку тут здивувалися, але згодом разом з партнерами з ICU надали відповідь, яка, на жаль, анітрохи не виправдовує президента", - сказано у матеріалах розслідування.

Організатори розслідування мають документальні підтвердження, що угода про структуру, куди президент України нібито передав свої кондитерські активи, досі не підписана. Президент створив компанію в офшорній зоні на Британських Віргінських островах, куди вивів активи "Рошену", щоб не сплачувати в Україні податків з продажу.

 


Категорія новин: Україна: суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 04.04.2016

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: ROSHEN, офшор, Офшорні компанії, Порошенко
Всього коментарів користувачів сайту: 6
avatar
0
1
На espreso.tv з'явилася інформація про те, що НАБУ не буде займатися розслідуванням офшорів Порошенка:
Посада Президента України не підпадає під юрисдикцію Національного антикорупційного бюро, а тому відомство Артема Ситника не буде розслідувати звинувачення Петра Порошенка у корупції
Про це заявила прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра, передає 24 канал.
"Чинний президент України не підслідний НАБУ. Є окрема процедура імпічменту, яка прописана в Конституції. Ми не маємо право вести розслідування проти чинного Президента України", – пояснила Оліфіра.
Джерело: http://espreso.tv/news....nkaquot
avatar
0
2
ГПУ не побачила криміналу в діях Порошенка щодо офшорів:
Генеральна прокуратура не побачила складу злочину в діях президента Петра Порошенка, вивчивши інформацію в ЗМІ про наявність у нього офшорів у Панамі.
Про це "Українським новинам" у понеділок зазначив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко.
"Вивчивши інформацію ЗМІ про нібито незаконну діяльність президента, органи прокуратури не побачили складу злочину", - сказав він.
За його словами, в ГПУ надходять звернення депутатів Верховної Ради з вимогою розібратися з опублікованої в ЗМІ інформацією і почати розслідування.
Куценко підкреслив, що органи прокуратури, згідно з Конституцією, не мають таких повноважень і порекомендував звертатися з такими заявами в парламент, оскільки він має повноваження вивчати це питання.
Як відомо, 3 квітня було оприлюднено масштабне розслідування з посиланням на документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, яке стосується деталей тіньових операцій на мільярди доларів, проведених через незліченні офшорні рахунки.
У матеріалі присутня інформація стосовно трьох українців – президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і власника газети Kyiv Post Мохаммада Захура – британського бізнесмена, який живе і веде бізнес в Україні.
Джерело: http://www.pravda.com.ua/news/2016/04/4/7104374/
avatar
0
3
Офшори Порошенка. Реакція соцмереж:
avatar
0
4
Офшори Порошенка. Реакція соцмереж:
avatar
0
5
Офшори Порошенка. Реакція соцмереж:
avatar
0
6
Сьогодні в Україні немає такого правоохоронного органу, що міг би розслідувати діяльність президента.

Про це в коментарі "Українській правді" повідомила юрист Центру протидії корупції Олена Щербан.

"Така можливість була в Законі про Антикорупційне бюро, утім, коли з АП вийшов текст проекту, президента у підслідності Бюро вже не було. І це був той єдиний компроміс, що дозволяв зібрати більшість голосів за закон в Раді", - зазначила вона.

Юрист наголосила, що таким органом могло б бути Державне Бюро Розслідувань. За її словами, влада докладає зусиль, аби воно не з’явилося.

"І це - примарна можливість, адже нагляд, тобто - контроль за слідством ДБР теж у Генпрокуратури. Тепер ви розумієте, чому ГПУ настільки принциповий для політичної стабільності президентської вертикалі орган", - зазначила експерт.

До створення ДБР подібні злочини - фінансові - має розслідувати підконтрольна президентові Генпрокуратура. Щербан зазначила, що Порошенко має щонайменше публічно пояснити, що відбувалося з його бізнесом весь цей час. "І слова Президента мають підтвердити ті ж Ротшильди, яким він начеб-то передав в управління свою корпорацію", - зазначила вона.

Крім того, на її переконання, Порошенко має піти з поста президента.

"Президент, якого журналісти підозрюють у корупції - як у власній країні, так і за океаном, має понести політичну відповідальність і самостійно піти з посади. АБО - створити умови, за яких йому можна оголосити недовіру. Фактично, йдеться про процедуру імпічменту, яку ліквідували попередники, але не відновили постмайданні політики", - наголосила юрист ЦПК.

Також йдеться про зміни до закону про Антикорупційне бюро, яке має отримати можливість розслідувати діяльність не тільки колишніх президентів, а й чинних.

Джерело

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [165]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz