Головна сторінка

Чт, 25.04.2024, 01:35

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Пьяный чиновник.
00:02:32
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
День Захисника Вітчизни - 2011:

Працівники Укртелекому:

День Захисника Вітчизни - 2011:

З 8 березня!:


 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте вступ України до Європейського Союзу?
Всього відповідей: 967
 

 

 

На головну » 2016 » Травень » 26

Про перші результати від реформування Баштанських правоохоронних органів

  В пункті 3 статті 11 Закону  України «Про Національну поліцію» чітко записано, що рівень довіри населення до поліції є основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів  поліції.
  З телебачення та різних засобів масової інформації всім зрозуміло, що  в країні майже завершено реформування прокуратури і  поліції. У нас була Баштанська районна  прокуратура, а  стала Баштанська місцева прокуратура, відділ міліції став відділом поліції.
  А як же за змістом наповнені  ці структури?

  Щоб давати їм оцінку ефективної діяльності бажано було б в районній газеті відкрити або на місцевому сайті відповідну рубрику, щоб  громадяни поділися фактичною  роботою реформованих правоохоронних  органів, щоб хтось міг подякувати, а бо ж покритикувати. Це буде тільки сприяти.
    Я перший хочу розповісти про свої враження, які відчув на собі в квітні-травні ц.р.
    20 квітня 2016 року я звернувся  в Баштанську прокуратуру щодо спільної проблеми охорони і розвитку рибних запасів, які ще залишилися. Цією справою я займаюся більше 12 років, боротьбою з браконьєрством та інше. Засоби лову риби браконьєри іноді застосовують такі, як наприклад  електровудки, де за 1 кг впійманої риби, вони знищують сотні кілограм іншої, навіть кормову базу( планктон, мотиль ..) і все, що попадає в зону враження електровудки. Після таких горе рибалок ставки, річки стають стерильні.
    Риба- це швидкопсуючий товар і потрібно мати ринок збуту в торгівлі таким товаром. Не буде ринку збуту, то браконьєрам  не вигідно буде ловити рибу  у такий спосіб, і в такій кількості.
    Приводом мого звернення до прокурора були неправомірні дії працівників поліції. Так, 20.04.2016 року, працівники Баштанської поліції здійснювали перевірку правил торгівлі на Центральному ринку м.Баштанки. Перевіряючи рибні ряди, вони не оминули і нас. У моєї родини є орендований ставок, ми займаємось вирощуванням і продажем  риби. Маємо для цього бізнесу всі необхідні документи на торгівлю. Працівники поліції,  здійснюючи  в той день   перевірку документів на ринку,   поводилися дуже дивно. По-перше я намагався кілька разів в присутності свідків з’ясувати їх прізвища, але  вони не представились. З пів години вони передивлялися наші  документи. По- друге  в цей час при вході на ринок  преспокійно торгував рибою, спійманою незаконним шляхом,   місцевий браконьєр, в асортименті якого були маленька щука, карась і короп. Ніяких документів на рибу у нього взагалі не було. Працівникам поліції було вказано на нього, але вони не поспішали і пішли в інший бік пити каву.
В цей час я кількох чоловіків попросив постежити за діями працівників поліції, щоб вони були свідками. Попивши кави працівники поліції підійшли до браконьєра, ніякої перевірки у нього не робили, лише зробили зауваження, що він торгує при вході на ринок, та попросили перейти торгувати в ряди.
Такі дії працівників поліції узаконили торгівлю рибою, здобутою незаконним шляхом. Щоб вони там не казали але  свідки бачили, що за риба, який асортимент, річкова в період нересту, і дії працівників поліції, що ніяких документів у нього навіть не просили. Всі ці дії роботи поліції і лягли в моє звернення до місцевої прокуратури.
    21.05.2016 року я отримав відповідь з прокуратури, за підписом виконуючого обов’язки прокурора О.Солованюк. Ганебно, що в діях працівників поліції ні дисциплінарної, ні кримінальної чи адміністративної відповідальності не встановлено. З матеріалами перевірки мені ознайомитись не дали. Перевірку проводила ця ж сама реформована поліція. Я особисто,  до сьогоднішнього дня так і не міг з’ясувати прізвищ працівників, які рейдували на ринку, мабуть були «агенти під прикриттям».
    21.05.2016 року я отримав і другого листа з поліції за підписом заступника начальника Баштанського відділу поліції Лощиніна О.В. і супровідний документ до протоколу про адміністративне правопорушення, складений відносно  моєї  дружини Комякович Світлани Миколаївни 12.05.2016р. за порушення правил торгівлі на ринку. Так, в цей час вона дійсно  торгувала на ринку. Хто склав конкретно, за що, з протоколу нічого не зрозуміло, бо навіть  під лупою неможливо прочитати.  Будь  то би Комякович С.М. і від пояснень та підпису при складані протоколу відмовилась. Є прізвища свідків-понятих. В цей же день 21.05.16  я зустрівся з цими свідками, це є директор і контролер ринку. На моє запитання до них при свідках, чи ви бачили коли проводили працівники поліції перевірку у Комякович С.М. і те, що вона відмовлялась підписати протокол, вони відповіли «ні».
   Напередодні 12.05 2016 року відбулося наступне, працівники поліції зайшли в кабінет до директора ринку і змусили його підписати, погрожуючи скласти навіть відносно нього протокол. І це ніщо інше, як фальсифікація справи. Це я зрозумів як скриту погрозу,  і те що 22.05.2016 року двоє працівників поліції шукали орендаря по селу Новоолександрівка, де знаходиться орендований ставок. Ось такі підходи до роботи новоствореної поліції, і нові її методи.
 
З повагою   Олександр Комякович
 

Категорія новин: Суспільство
Опублікував: майдан8318 | Дата: 26.05.2016

Всього коментарів користувачів сайту: 2
avatar
0
1
Дякую за публікацію статті. Зі спілкування з вами зрозумів, що дану статтю наступного тижня подасте для публікації в газеті. Подавайте. Якщо від поліції буде відповідь, потім надрукуємо й іншу сторону.
avatar
1
2
Повністю підтримую автора, із цим свавіллям потрібно боротися! Жителі Баштанки та прилеглих сільських рад збирають гроші, щоб зарибити річку, а браконьєри, мало того, що виловлюють рибні ресурси забороненими способами, так у них ще вистачає нахабності торгувати ними в нерестовий період! І все продовжується не один рік!

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [165]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz