Головна сторінка

Сб, 27.04.2024, 22:33

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 2
Незареєстровані: 2
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Ну й погодка сьогодні бул......
00:02:36
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Конкурс "А я - україночка":

Конкурс "А я - україночка":

Урочисті заходи до 97-річчя визволення району:

Конкурс "А я - україночка":


 
Опитування для Вас
Ваша стать
Всього відповідей: 168
 

 

 

На головну » 2013 » Серпень » 19

Продовольча та енергетична незалежність



19 серпня у залі засідань райдержадміністрації відбулась щотижнева апратна нарада під головуванням голови райдержадміністрації Івана Рубського та голови районної ради Людмили Луценко за участі заступників голови,  керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, районних установ, організацій, підприємств, міського голови, у ході якої обговорювались питання виконання завдань і доручень Президента України Віктора Януковича з вирішення питань громадян щодо забезпечення продовольчої та енергетичної незалежності держави.
 
На початку наради голова райдержадміністрації Іван Рубський ознайомив учасників наради з основними заходами проведеними за минулий тиждень та окреслив план роботи на поточний, зокрема: відвідування сільськогосподарських ярмарків, сесії районної ради, наради із сільгосптоваровиробниками тощо.


 
Іван Васильович зазначив, що виконуючи завдання і доручення Президента України щодо  забезпечення енергетичної незалежності у районі намічено, розпочато та виконано ряд заходів. Так за останні роки в загальноосвітніх школах, медичних та соціально-культурних закладах Баштанщини проводиться робота по заміні старих дерев’яних вікон на зручні сучасні метало-пластикові, у кожного закладу з’явилася власна котельна із сучасним економним обладнанням, на деяких об’єктах замінено дах на метало черепицю, йде утеплення будівель. Міською радою за останні роки за умовами співфінансування виконано  не один десяток капітальних ремонтів дахів багатоповерхових будинків із заміною старого зношеного покриття на нове сучасне. Всі ці заходи дали можливість значно зекономити витрати на енергоносії і направити їх на розвиток соціальної сфери. І це лише початок — так на території Мар’ївської сільської ради — у Виноградівській ЗОШ незабаром з’являться вітряк та сонячні батареї.  
 
Що стосується продовольчої безпеки, то агропромисловий комплекс району забезпечує виробництво продовольчої продукції та сировини для переробки в обсягах, які необхідні для виробництва та реалізації основних харчових продуктів для населення району. Так, виробництво зерна стабілізувалось на рівні 130 – 200 тис. тонн в залежності від погодно-кліматичних умов. Валовий збір соняшнику становить в межах 35-40 тис.тонн, овочів отримується 12 тис.тонн, фруктів – 5,8 тис.тонн. Галузь тваринництва забезпечує щорічне виробництво молока – 28,0 тис.тонн, м’яса – 3,5 тис.тонн, яєць – 57,6 млн.шт.
 
З метою утримання цін на соціальні сорти хліба та хлібобулочних виробів сільгоспвиробники району беруть активну участь у формуванні обласних регіональних ресурсів продовольчого зерна, якого згідно розпорядження голови облдержадміністрації від 25.06.2013 №185-р необхідно реалізувати хлібопекарським підприємствам в обсязі 1600 тонн. На даний час завдання виконано на 63%. Найактивнішими здавачами є такі сільгосппідприємства: ТДВ «Баштанська райсільгоспхімія», ТОВ «Трайгон Фармінг Харків», ТОВ Богданівський плодорозсадник», ПП «Хлібодар Агро», СТОВ «Агролан Плюс», ф\г «Громада» та багато інших. Робота по виконанню завдання продовжується. 
 
Для забезпечення регіональних потреб у продовольчому зерні райдержадміністрація укладає договори з сільгоспвиробниками на зберігання трьохмісячного незнижувального запасу пшениці, потреба в якому складає 2800 тонн. На даний час таких угод укладено на 1920 тонн або 69 відсотків від потреби. Найбільш активний в цьому плані ТДВ ««Баштанська райсільгоспхімія», ПП «Злагода», ППАФ «Корона», ПП «Вісла» та інші. 
 
Район має свої  потужності по виробництву харчових продуктів на власній сировинній базі. Існує 10 хлібопекарень, з них 5 працюючих, 6 млинів, з них працюючих 3 шт., крупорушок - 2 шт., один м’ясозабійний цех, олійних цехів – 4.        
Стратегічним об’єктом в цьому  плані є Баштанський хлібозавод. Його збереженню повинна приділятись постійна увага. Адже, не дивлячись на те, що йому важко виживати в жорсткому конкурентному середовищі, на випадок особливої, екстремальної ситуації він може на своїх потужностях  повністю забезпечити потреби району по випічці хліба. 
 
В ТДВ «Зоря Інгулу» введено в експлуатацію та відбувся пробний запуск цеху по переробці плодової продукції, що дозволить суттєво зменшити втрати фруктів на шляху до споживача.
 
Ну і, звичайно, флагманом переробної галузі не лише в районі, а й в цілому по державі є Баштанський сирзавод, завдяки якому має перспективу галузь молочного  тваринництва, особливо в особистих підсобних господарствах, адже крім здачі молочної сировини на завод, частина молока переробляється в домашніх умовах, реалізується на ринках, тим самим розширює асортимент і формує ціни на цей вид продукції.
 
З 1 липня 2013 року на сирзаводі введено в дію цех по виробництву кисломолочної продукції.
 
Баштанська райдержадміністрація здійснює постійний моніторинг ситуації з забезпеченням населення району продовольством. Щорічно ведуться розрахунки балансів зерна на маркетинговий рік, відслідковується видача зерна населенню за орендовані земельні частки (паї), адже це зерно в основному використовується для годівлі худоби і птиці в особистих підсобних господарствах.
Категорія новин: Виконавча влада
Опублікував: dm | Дата: 19.08.2013

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: ТДВ Баштанська райсільгоспхімія, енергетична незалежність, корона, злагода, продовольча безпека, Вісла
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [167]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz