Головна сторінка

Пт, 03.05.2024, 18:50

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Мирна акція "Я Волно......
00:03:09
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Виставка робіт Олександра Бондаренка:

Конкурс "А я - україночка":

---15:

День міліції:


 
Опитування для Вас
Ви відвідуєте подібні сайти?
Всього відповідей: 139
 

 

 

На головну » 2014 » Серпень » 6

Разом – ми сила

Скоро предвари, прежде даже не поработимся врагом хулящим Тя и претящим нам, Христе Боже наш: погуби Крестом Твоим борющия нас, да уразумеют, како может православных вера, молитвами Богородицы,
Едине Человеколюбче.

(молитва, яка читається під час нападу ворогів)
 
Вже майже півроку, як наша країна веде боротьбу за свою незалежність та державність із загарбниками, які орудують на південному сході нашої Батьківщини. Спочатку «зелені чоловічки» захопили Автономну Республіку Крим, а потім терористи облюбували собі Донеччину та Луганщину. Сепаратисти вже, навіть, придумали назви своїх так званих держав – Донецька та Луганська народні республіки. Тільки ось народу вже набридло те дійство, яке відбувається в колись мирному Донбасі та на Луганщині. Гинуть від артилерійських обстрілів мирні мешканці, в тому числі діти, лише за невірний погляд ти можеш бути покараний бандитами і узятий під варту, як спокутування свого «гріха» ти муситимеш копати окопи та будувати блок-пости. Відсутнє електро- та водопостачання, в магазинах немає продуктів та предметів першої необхідності. На сході йде війна…
Все почалося з того, що після втечі колишнього президента під час Революції гідності, на територію нашої держави почали проникати особи, які хотіли «допомогти» російськомовному населенню України приєднатися зі своєю територією до свого «старшого брата» - так ще за часів радянської епохи ми називали російський народ. Навіть, назву придумали для всіх суб’єктів, які втечуть з України, - Новоросія… Але знову у нас – українців ніхто нічого не запитав… Потім майже терміново в Криму та на сході пройшли референдуми про вступ до Російської Федерації (до речі, явка виявилась трохи більше 100%), одночасно в суміжних з Дніпропетровщиною районах Донецької області відбувся референдум щодо приєднання території так званої ДНР до Дніпропетровської області… Україна в кінці травня обрала собі нового президента, який ще в передвиборчих промовах наголошував на про європейському вектору розвитку держави. А війна на сході набирала все нових і нових обертів…
Як виявилося згодом, наша армія була, як би мовити, просто не готова до військового конфлікту на своїй території. Колись – одна з найпотужніших армій світу була майже знищена. На початку 2014 року скорочення військовослужбовців досягло свого апогею – минуле керівництво держави перевело армію на контракт, от тільки грошей для переоснащення збройних сил та заробітної плати «контрактникам» не знайшлось. Українська армія виявилася жебраком. Після прийняття присяги, Президент наголосив на тому, що держава, яка неспроможна утримувати свою армію, з часом розпочинає фінансувати чужу… Тому всі мають надати допомогу нашим захисникам. Так, ще навесні, започатковано єдиний платний мобільний телефонний номер, при дзвінку або смс на який з рахунку абонента списується 5 гривен для потреб армії. Почали роботу благодійні фонди, які надають допомогу Збройним силам України, небайдужі люди почали вступати в волонтерські рухи для надання допомоги постраждалим, держава переглянула своє ставлення до військових, внаслідок чого армія почала підійматись з колін. Це лише початок відродження України…
Баштанщина теж долучилася до збору коштів армійцям. Так, за інформацією офіційного веб-сайту Баштанської районної державної адміністрації та Баштанської районної ради (http://bashtanka.mk.gov.ua/ua/news/?id=11926) Баштанська районна державна адміністрація роботу по наданню допомоги Збройним силам України здійснює з березня поточного року. На звернення голови Миколаївської облдержадміністрації сільгосптоваровиробники  перерахували фінансової допомоги українській армії в сумі 87 тис.грн (серед перших, хто відгукнувся на прохання губернатора були ПАТ «Баштанський сирзавод», ТДВ «Баштанська райсільгоспхімія», ПП «Баштанське Квінт-ССД», ТДВ «Зоря Інгулу», ТОВ «Баштанська птахофабрика», ПП «Хлібороб Агро», ПСП «Корона», СТОВ «Промінь», ФГ «Армен», ФГ «Каспій», ТОВ «Богданівський плодорозсадник», ТОВ ВКФ «Комсейл», ПСП «Енеїда», СТОВ «Агролан Плюс»). Крім того, сільгосптоваровиробниками та волонтерами надавалась допомога безпосередньо військовим частинам, розташованим на території Миколаївщини, переважно продовольством та предметами першої необхідності – за підрахунками 26 тис.грн (серед них СТОВ «Світоч», ТОВ «Баштанська птахофабрика» та ТДВ «Зоря Інгулу»).
З 1 серпня започатковано акцію щодо перерахунку благодійної допомоги Збройним силам України до Миколаївського обласного фонду соціальної допомоги. Станом на 4 серпня до фонду перераховано 130 тис.грн. В акції взяли участь сільгосптоваровиробники різних форм власності. Зібрано та перераховано цільової фінансової допомоги військовим підрозділів – учасників Антитерористичної операції на сході країни, які отримали поранення під час бойових дій в сумі 56,8 тис.грн. Так, від ФГ «Єлизавета» надійшло 12 тис.грн., працівники Баштанського міжрайонного управління водного господарства зібрали 12 тис.грн., ФГ «Маяк» - 6 тис.грн., ФГ «Сидоренко» - 3 тис.грн., громади Лоцкинської та Новоолександрівської сільських рад – 17 тис.грн., активні жителі Кашперо-Миколаївської сільської ради зібрали 3400 грн.
Міською радою та волонтерами постійно здійснюється збір коштів пораненим баштанчанам, скриньки для благодійної допомоги можна побачити в магазинах та установах міста.
Також мешканці району активно включилися до збору гуманітарної допомоги мешканцям сходу, що постраждали від військових дій. Більшість сільських рад сформували певні обсяги продуктів, предметів особистої гігієни, речей, які направлено до Миколаєва для подальшої загрузки автотранспорту, що відправляється на схід. Внесок Баштанщини в загальну допомогу Миколаївщини – близько 2 тонн гуманітарного вантажу. Наразі формується третя партія для відправки.
Також хочеться зазначити, що в район постійно прибувають вимушені переселенці та біженці, що покинули свої домівки в окупованому Криму та неспокійних районах Донеччини та Луганщини. Створено банк даних по житлу, до якого входять 13 будинків, які готові до прийому вимушених «переселенців».
Так, станом на ранок 4 серпня, на територію Баштанщини прибуло: з АР Крим 4 сім’ї (9 чол.), з них 5 дітей; з Донецької та Луганської областей 20 сім’ї (54 чол.), з них 28 дітей. В свою чергу 7 сімей (19 чол., з них 11 дітей) вже покинули територію району та повернулись за основним місцем проживання.
Управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації зібрано чималий продовольчий фонд та фонд речей, що були у вжитку. 5 сімей отримали речі, 17 – засоби індивідуальної гігієни та 30 продовольчих наборів.
Робота, яка триває в районі щоденно, приносить свої плоди. Баштанчани усвідомили, що вони можуть допомогти тим, хто потребує допомоги в цей складний життєвий час; не можуть бути осторонь того, що відбувається в нашій державі. Наша доля, людей з тилу, постійно допомагати військовим. Мешканці сходу вже відчули на собі слова Президента про фінансування чужої армії… Військові, в свою чергу, роблять все для відвойовування у ворога своєї території. А політики? – політики повинні домовляться, але ні в якому разі не з бандитами та вбивцями. Допоки ми разом – ми сила, яку неможливо здолати.
 
 
  
 
 
Джерело: http://bashtanka.mk.gov.ua/ua/news/?id=11926
Категорія новин: Суспільство
Опублікував: dm | Дата: 06.08.2014

Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [170]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1053]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz