Головна сторінка

Сб, 27.04.2024, 22:55

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Поховання бійця 80-ї окре......
00:01:30
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
З 8 березня!:

Відкриття офісу Партії регіонів:

Змагання з волейболу:

-3:


 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте вступ України до Європейського Союзу?
Всього відповідей: 967
 

 

 

На головну » 2015 » Травень » 26

Три або чотири громади у Баштанському районі замість двадцяти - час вирішувати


 
26 травня за участю голови районної ради Петрова А.Л., голови райдержадміністрації Сидорики О.А. відбулася нарада з міським, сільськими головами та депутатами районної ради з таким порядком денним:
  1). Про добровільне об’єднання територіальних громад.
Інформували: ПЕТРОВ Анатолій Леонідович, голова районної ради
СИДОРИКА Олег Анатолійович, голова райдержадміністрації
  2). Про організацію роботи щодо збільшення надходжень в бюджети сільських рад з акцизного податку.
Інформувала СОЛОМСЬКА Наталя Іванівна,  старший держподатінспектор Баштанської об’єднаної державної податкової інспекції
  3). Про організацію роботи із встановлення ставок та пільг при справлянні плати за землю.
Інформувала СЮТА Людмила Борисівна, начальник відділу оподаткування юридичних осіб Баштанської об’єднаної державної податкової інспекції
 
Керівники району проінформували про те, що вони взяли участь у захисті пропозицій щодо створення у районі об’єднаних територіальних громад.

Обласна робоча група з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад рекомендувала Баштанському району доопрацювати питання щодо формування спроможних територіальних громад.
 
Голова райдержадміністрації Сидорика О.А. представив свою модель бачення створення у Баштанському районі двох територіальних громад.
 
Загострив увагу на тому, що об’єднання необхідно проводити для того, щоб розвиватися, робити крок вперед, зосередити увагу не тільки на Баштанці, а й на тому, чи зможуть бути самодостатніми новостворені території.
 
Також він зупинився на питаннях наявності у сільських радах медичних закладів, правоохоронців та служб пожежної безпеки.
 
Голова районної ради Петров А.Л. відзначив важливість дотримання при формуванні громад Методики і висловив думку, що необхідно створити три територіальні громади. Він надав характеристику запропонованих проектів щодо створення об’єднаних громад на території району.

Заступник голови районної ради Шевченко С.Д. висловив свою позицію щодо можливості створення на території району чотирьох самодостатніх територіальних громад.
 
На нараді було забезпечено представництво від усіх територіальних громад району. Активну участь у роботі взяли депутати районної ради: Літвінов Ю.А., Клименко В.В., Грицюк Л.В., Онищук В.І., Бенюх М.П та інші.
 
Переконливо свою позицію щодо вирішення даного питання виклав директор КП «Міськводоканал» Кот В.В.
 
На його думку, потрібно залишити як мінімум три громади і на обласному рівні довести, що це вигідно жителям району.
 
Грицюк Л.В., депутат районної ради, зосередила увагу на тому, що нам усе треба зробити для того, щоб Баштанка стала центром майбутнього повіту.

Для цього, на її думку, треба залишити поділ території на чотири громади, при цьому звернути увагу на соціально-економічні проблеми, у тому числі на природні перешкоди (річка) та відстань від центра громади до її найвіддаленіших населених пунктів.
 
Депутат районної ради Бенюх М.П. висловив впевненість, що Привільненська територія не буде економічно відсталою, а за рахунок природних ресурсів (земля, глина, граніт, пісок) зможе залучати інвестиції для розвитку своєї території.
 
Від сільських територій виступили: Галагуз О.М., Рик О.В., Луценко М.О., Орлова Н.В., Верба В.Д., Волович О.М., Згурська С.М. та інші.
 
У результаті обговорення питання керівникам району було рекомендовано захищати проект створення на території району чотирьох об’єднаних територіальних громад: Баштанську, Добренську, Інгульську, Привільненську.
 
Отже, в цілому представники депутатського корпусу, міської, сільських рад, громадськості району підтримали необхідність об’єднання територіальних громад як запоруку переходу місцевого самоврядування на новий рівень.
 
Підсумовуючи розгляд питання, голова райдержадміністрації Сидорика О.А. висловив думку, що якщо держава анонсувала реформу, то вона буде здійснювати підтримку цих новостворених добровільних об’єднань територіальних громад.

З наступних питань перед присутніми виступили представники об’єднаної державної податкової інспекції, які надали аналіз стану організації роботи з питань:
- доходу оподаткування та встановлення ставок акцизного податку;
- встановлення податку на майно у частині плати за землю;
- визначення ставок земельного податку;
- переліку пільг з його сплати та інших.

У ході цього навчання, ініційованого Координаційною радою з питань місцевого самоврядування при голові Баштанської районної ради, за підтримки фінансового управління райдержадміністрації, фахівцями податкової інспекції надано конкретні рекомендації міській, сільським радам щодо дотримання фінансового та податкового законодавства з організації роботи над збільшенням надходжень до місцевих бюджетів.







Джерело: http://bashtanka.mk.gov.ua/ua/news/?id=18113
Категорія новин: Суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 26.05.2015

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: громади Баштанського району, адміністративна реформа
Всього коментарів користувачів сайту: 201 2 »
avatar
0
1
Стало відомо, що 3 або 4 територіальні громади -  не остаточне рішення. На цьому тижні керівники району ще раз представляли проекти поділу громад.  Можливо буде навіть одна територіальна громада. Незабаром у районній газеті буде опубліковано інформацію про відповідний новий поділ.
avatar
1
2
Варіант однієї територіальної громади розглядався спочатку. Але, чи не буде це ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЄЮ НАВПАКИ?
avatar
2
3
Це буде звичайна новітня колективізація.
avatar
0
4
Прикро, коли нам кажуть, що необхідно об'єднатися, а потім Уряд дасть гроші на вирішення проблем з дорогами, а не навпаки - дати кошти на дороги, а потім об'єднання.
avatar
1
5
Зараз, на жаль, не йдеться ані про здійснення реформ, ані про децентралізацію влади. Проштовхують лише об'єднання територіяльних громад, тобто скорочення кількости сільських та селищних рад, елементарне укрупнення адміністративно-територіяльних одиниць та про банальну спробу зекономити частину коштів на їхнє утримання. Але перш, ніж розпочати впровадження такої "реформи", уряд мав би спочатку забезпечити мінімальні умови для об'єднання громад: створити центри надання публічних послуг, відремонтувати дороги, забезпечити села регулярним громадським транспортом, запустити шкільний автобус у села.
avatar
0
6
Щодо програми "Шкільний автобус" - цілком погоджуюся. В Уряді цього року зовсім не передбачили коштів на підвезення учнів. Усе - на місцевий бюджет. Виходить якби сільські ради не делегували кошти до районного бюджету, то учні не підвозилися б до школи...
avatar
0
17
Інформація для обговорення: "Проект изменений в Конституцию будет предусматривать ликвидацию института губернаторов и введение должности правительственного уполномоченного. Одним из ключевых направлений, над которым в настоящее время работает конституционная комиссия, является децентрализация власти. В рамках этой реформы будет ликвидирован институт губернаторства и введена должность правительственного уполномоченного, который будет обеспечивать соблюдение законности в пределах своей компетенции. Президент будет назначать правительственного уполномоченного по представлению правительства. Концепция децентрализации власти уже разработана и до конца текущей парламентской сессии на рассмотрение Верховной Рады подадут соответствующий проект изменений в Конституцию".
avatar
1
7
Дуже прикро що за своїми не вдачами, на політичній арені, та не змозі керманича вістояти інтереси району в області ми навіть не можемо сподіватись на чотири громади. А як ще раз в області погримають пальцьом і скажуть що буде одна то й взагалі залишиться одна, а потім і район в Новий Буг. А що ж так сказала область. А в чом же сила брат...................
avatar
0
8
Незабаром у райгазеті будуть опубліковані матеріали щодо об'єднання громад. Поки чекаємо на відповідну інформацію від райдержадміністрації та районної ради.
avatar
1
9
Нині такзване "добровільне" об'єднання відбувається силоміць, під потужним
тиском із боку центральної, таобласних  адміністрацій  на місцеві адміністрації та громади, ігноруючипозиції та інтереси місцевої громади в процесі об'єднання, а тому позиція
місцевого керівництва нікого не цікавить.                                                                    Там де громадипікетують, мітингують там місцеве керівництво висловлює позицію громад перед
вищим керівництвом. А там де громаді все одно як воно буде, там голос місцевого
керівника комариний писк на який ніхто не звертатиме увагу.. .
avatar
1
10
28 травня 2015 року на Херсонщині відбулася позачергова сесія Антонівської селищної ради. На засіданні розглянули питання про виконання Закону України "Про добровільне об'єднання територіяльних громад". Після бурхливого обговорення депутати селищної ради одностайно проголосували проти приєднання громади Антонівки до будь-кого. На сесії були присутні як пересічні антонівці, так і представники політичних партій, громадських організацій та підприємці.

"Поспішні дії влади з об'єднання територіяльних громад непрозорі та незрозумілі для пересічного українця. Замість того, щоб провести очікувану всім суспільством децентралізацію влади та підвищити роль місцевого самоврядування, ставленики олігархів у Верховній Раді й уряді України вирішили зігнати селянські громади у резервації. Є небезпека значного пришвидшення деградації і зникнення малих сіл. Для нас, націоналістів, село є невичерпним джерелом народної сили, української мови та культури. Для тих, хто грабує село, хто хоче адміністративним тиском, без врахування потреб українців зігнати у "добровільні" об'єднання, село лише джерело зиску. Тому об'єднуємося, але для супротиву цьому нахабному наступу на село. Спочатку реформи, які зроблять село і селян заможними, а потім - добровільне об'єднання громад, але через місцевий референдум", - зазначив голова Херсонської обласної організації ВО "Свобода" Олег Гаврилко.

Прес-служба Херсонської обласної організації ВО "Свобода"
avatar
-1
11
можуть слухати та поважати думку тільки того керівника району в якого є підтримка в районі., а не того який навіть боїться вийти з цим питанням до громади. Бо там будуть задавати розумні питання. Це ж не з Майданом домовлятися. Пообіцяв посади та й усе.
avatar
0
12
Настільки знаю, то з громадою зустрічі проводилися. Райрадою точно проводилися (здається і голова РДА був). Думаю після офіційного затвердження в області проекту об'єднання громад, то й новий голова буде зустрічі проводити (якщо не буде їх проводити, то це вже буде погано). Принаймні зараз він без заступників, тож як кажуть, не розірватися ж йому.
Чув, що проведення зустрічей будуть "навішувати" на керівників організацій та установ району. Не у захваті від такої пропозиції. Чому? Тому, що керівники установ повинні їхати на роз'яснення лише після офіційних обговорень перших осіб району з громадами. Потім, якщо будуть питання, нехай зустрічі проводять інші посадовці. Крім того постає питання - а якщо громада не хоче об'єднуватися, то це погана робота того, хто проводить зустріч, чи люди щось не зрозуміли? А можливо громада ніколи не захоче об'єднуватися, навіть якщо золоті гори пообіцяти? Тож питань набагато більше, а ніж відповідей...
avatar
1
16
Перш чим іти до людей з роз'ясненнями, треба самому для себе ой як усе вияснити... Переконати може тільки переконаний...
avatar
0
13
Про що можна пояснювати громадам з цією незрозумілою. так званною"добровільною реформою"? Є Методика Кабміна формування спроможних територіальних громад. де чітко говориться,що спроможною територіальною громадою може бути населений пункт де проживає 250 дітей шкільного і 100 дітей дошкільного віку. Де в районі така кількість дітей ? Тільки в Баштанкі. Тому не громада, а центральна влада вже давно визначила, що в Баштанському районі буде одна територіальна громада, а не три чи чотирі. І плювать вони хотіли на різні там обговорювання.
avatar
0
15
Хтось задавав собі просте запитання: чого хочуть люди? Якщо знаємо відповідь, тоді ВСІМ треба робити так, щоб результатом будь-якої реформи було те, чого хочуть люди... 
Наприклад: доступні для кожного медицина і освіта, якісні дороги, чисте довкілля, адекватні доходи у всіх... Як цього всього досягти? Повинен бути чіткий поетапний план з аналізом етапів, подальшим корегуванням методів, шляхів, рішень. Тепер питання: чи є те, що наразі пропонується одним із етапів досягнення того, чого хочуть люди?.. Враховуючи майбутні зміни до Конституції (децентралізація) - передача максимуму ресурсних повноважень на місця, що дозволить простим громадам, маючи повноваження, самим працювати на розвиток  (можливість залучення інвесторів) - хочеться вірити, що адмінтериторіальна реформа є одним з перших етапів. Безумовно, що тяжко проводити реформи в умовах зовнішніх і внутрішніх реальних зогроз (війна і КОРУПЦІЯ), але немає іншого виходу. Це не флуд..
avatar
1
14
Вибачаюсь ...спроможним територіальним центром може бути населений пункт де проживає 250 дітей шкільного віку і 100 дітей дошкільного віку.....
1-10 11-12

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [167]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1050]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz