Головна сторінка

Пт, 03.05.2024, 02:03

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 2
Незареєстровані: 2
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Прибирання снігу біля ред......
00:04:43
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
День Захисника Вітчизни - 2011:

З 8 березня!:

---19:

Конкурс "А я - україночка":


 
Опитування для Вас
Звідкіля маєте вихід в Інтернет?
Всього відповідей: 202
 

 

 

На головну » 2013 » Лютий » 2

Урок першого космонавта України Каденюка Леоніда Костянтиновича дітям Миколаївщини

  31 січня 2013 року кафедрою природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти з метою популяризації досягнень фундаментальних наук та розкриття їх ролі в розвитку цивілізації започатковано проведення обласної Відкритої студії.

  У березні 2013 року виповнюється 150 років від дня народження академіка В. І. Вернадського, який розглядав наукову думку як планетарне явище. Вернадському належить учіння про біосферу та визначення умов її переходу до ноосфери, а також він працював над проблемою життя в космосі.

  Відзначенню ювілею присвячено перше засідання обласної Відкритої студії, на яке запрошено Першого космонавта незалежної України Каденюка Леоніда Костянтиновича, який здійснив космічний політ у складі міжнародного екіпажу на американському Шатлі 15 років тому.

  Учасники студії: представники органів влади та управління; учні очно-дистанційної школи «Інтелектуальний резерв Миколаївщини»; переможці всеукраїнських олімпіад із фізики, хімії, біології, астрономії; гуртківці обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді; переможці ІV обласного конкурсу «Енергія – 2012»; студенти ВНЗ м. Миколаєва; науковці: ректори і викладачі фізики, біології, хімії, астрономії Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, Миколаївського національного університету кораблебудування імені адмірала С. О. Макарова, Миколаївського національного аграрного університету, Херсонського державного університету, Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, працівники НДІ «Миколаївська астрономічна обсерваторія»; науково-виробниче впроваджувальне підприємство «Ферогідродинаміка»; авіатори в/ч 2488; освітяни.

  У обласній державній адміністрації відбулася зустріч Каденюка Л. К. із заступниками губернатора Іванцовою Н. Б., Рукомановим В. М., командиром Миколаївського гарнізону полковником Івановим О. С., у ході  якої було наголошено на взаємодії органів управління освіти і науки, військовослужбовців у популяризації знань сучасної космонавтики.

  Засідання студії проходило в обласному Будинку художньої творчості. Учасників привітали представники влади: Іванцова Н. Б., заступник голови облдержадміністрації,    д. пед. н., доцент; Пащенко В. В., заступник голови Миколаївської обласної ради; Сапожнікова М. О., заступник міського голови;  Мельніченко В. В., к. пед. н., професор, начальник управління освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації, заслужений працівник освіти України.

  Першому космонавту вручили коровай, виготовлений на батьківщині його матері Ніни Андріївни, яка народилася в селі Солдатському Вознесенського району, закінчила у 1941 році Братське педучилище і працювала вчителькою в Миколаївській і Чернівецькій областях. Директор Вознесенської ЗОШ І – ІІІ ступенів Вознесенської районної ради, у якій навчаються сьогодні діти із с. Солдатського, Артименков І. І. та        Земляний Є. О., голова Вознесенської сільради подарували Леоніду Костянтиновичу на пам’ять фото вернісаж про с. Солдатське, а НМЦ м. Вознесенська (Колосова Л. В., Алексєєв І. С.) відеофільм про м. Вознесенськ.

  Хвилюючим був момент привітання Каденюка Л. К. від Гідзенко Г. М., матері російського космонавта, нашої землячки з Єланщини.

  Каденюк Л. К. висвітлив цікаві нюанси польоту, розповів про інших членів екіпажу, акцентував на важливу місію людини – відповідальність за майбутнє планети Земля, а також відповів на численні запитання учасників  інтерактивного спілкування, модератором якого виступила завідувач кафедри  природничо-математичної освіти та інформаційних технологій          Клименко Л. О., к. пед. н., доцент, заслужений працівник освіти України.

  Присутні дізналися про участь Миколаївщини у І освітньому проекті спільного українсько-американського космічного експерименту «Вчителі та учні досліджують рослини в космосі» TSIPS від колишніх його виконавців  Миколайчук В. Г., к. б. н., доцента кафедри ботаніки Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського та Іонова М. М., лікаря, голови профспілки працівників Київської міської станції швидкої медичної допомоги, випускника ММК.

  Заступник командира з виховної роботи в/ч А2488, підполковник Лук’яненко В. В. поділився досвідом підготовки авіаційних фахівців Збройних сил України на Миколаївщині. Боровська Л. А., директор обласного Центру технічної творчості учнівської молоді, заслужений працівник освіти України та Мякоткін Д. О., керівник  авіамодельного гуртка, офіцер запасу, льотчик продемонстрували ефективні форми і методи залучення школярів до позашкільної роботи, а також із її результатами у вигляді експонатів виставки, яку розмістили у виставкової залі ОБХТ.

  Леонід Костянтинович відвідав обласний краєзнавчий музей (гордість Миколаївщини) та Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (кабінет фізики та астрономії), залишив на згадку автографи і фото. Директор МОІППО Старєва А. М. подякувала Першому космонавту незалежної України за підтримку зв’язків, розповіла про перспективи роботи обласної Відкритої студії, її значення для підвищення престижу фундаментальних наук серед учнівської молоді та підготовки вчителів області й у реалізації Державних освітніх програм.
 

Джерело: http://www.mykolayiv-oda.gov.ua/ua/news/detail/23576.html
Категорія новин: Миколаївщина: суспільство
Опублікував: bashtanka | Дата: 02.02.2013

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: перший космонавт України, космос, Каденюк, урок космонавтики, Каденюк Леонід Костянтинович, космонавтика
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [170]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [624]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1053]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz