Головна сторінка

Сб, 11.05.2024, 22:09

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

1 ч. відео районних змага......
00:03:10
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
_-34:

Баштанська філія ВАТ ЕК “Миколаївобленерго”:

Конкурс "А я - україночка":

Візит М.П.Круглова до Баштанської ЗОШ №1:


 
Опитування для Вас
Звідкіля маєте вихід в Інтернет?
Всього відповідей: 202
 

 

 

На головну » 2011 » Липень » 21

Відбулося засідання колегії обласної державної адміністрації

    20 липня відбулося засідання колегії облдержадміністрації,  у якому взяли участь голова облдержадміністрації Микола Круглов, голова обласної ради Ігор Дятлов, Миколаївський міський голова Володимир Чайка, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій та районних рад Миколаївської області, керівники територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади.



   Звертаючись до учасників засідання, М.Круглов наголосив на тому, що за цифрами вони повинні   бачити проблеми, а доповіді мають   відображати динаміку процесів, що відбуваються у реальному секторі економіки.

    Голова облдержадміністрації привітав представників аграрних районів з успішним завершенням жнив (на сьогоднішній день вже скошено та обмолочено 99% від запланованих обсягів), а також з тим, що за підсумками першого півріччя Миколаївська область посіла перше місце за темпами зростання сільськогосподарського виробництва. 

    «Тепер наше головне завдання – сформувати регіональний контракт таким чином, щоб жителі області не відчули на собі коливань цінової політики»,- додав Микола Круглов.

     На порядок денний засідання винесено наступні питання:


1. Про стан соціально-економічного розвитку Миколаївської області за підсумками роботи народногосподарського комплексу за січень-червень 2011 року.

2. Про забезпечення виконання вимог Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» в розрізі районів і міст обласного значення Миколаївської області.

3. Про стан реформування галузі охорони здоров’я Миколаївської області.

4. Про підвищення рівня безпеки газопостачання населенням області.

5. Про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального сезону 2011/2012 року.

6. Про посилення відповідальності за допущені порушення законодавства при використанні фінансових ресурсів, державного та комунального майна.

7. Стан виконавської дисципліни при виконанні актів та доручень Президента України, Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, розпоряджень та доручень голови облдержадміністрації у першому півріччі 2011 року.

8. Про додержання законодавства про звернення громадян в органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування Миколаївської області протягом першого півріччя 2011 року.

9. Про підсумки роботи у напрямі виконання Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону», інших нормативно-правових актів та відповідних доручень голови облдержадміністрації.

 

За підсумками роботи народногосподарського комплексу Миколаївської області відзначено суттєве зростання виробництва у машинобудівномукомплексі - на 19%. Галузь забезпечує майже 20,0% усього виробництва промислової продукції області.

 

Закріпленню позитивних тенденцій у машинобудуванні сприяє налагодження випуску продукції високого технічного рівня такими підприємствами: ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект», ВАТ "Завод "Екватор", ТДВ «Первомайськдизельмаш»,  ПАТ «Завод «Фрегат», ТОВ «Торговий Дім МТЗ-Беларус-Україна» та іншими. Саме цими підприємствами впроваджуються інноваційно-інвестиційні проекти, створюються принципово нові види продукції, які забезпечують їм високі експортні можливості.


Цінова ситуація на споживчому ринку області: у червні поточного року продукти харчування та безалкогольні напої подешевшали на 0,2%. Так, зменшилася ціна на  капусту (на 52,9%), буряк (на 5,5%), молоко, сир і яйця (на 2,3%), олію та жири (на 1,5%), цукор (на 0,5%).

 

Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації від 22.05.08 №234-р працює оперативний штаб при облдержадміністрації по контролю за ціновою ситуацією на споживчому ринку області, на засіданнях оперативного штабу щомісяця розглядалися питання про стан, динаміку та причини коливання цін в регіоні; про ситуацію на ринку виробництва хліба; про якість продукції, яка реалізується в підприємствах мережевій торгівлі та збільшення обсягів продажу в них продукції місцевого виробництва. Протягом   2011 року відбулося 6 засідань штабу.

 

Облдержадміністрацією повністю реалізовані делеговані повноваження щодо регулювання цін на соціально значущі продовольчі товари. З метою недопущення необґрунтованого підвищення цін діють розпорядження голови облдержадміністрації щодо встановлення граничного рівня рентабельності при виробництві хліба та борошна, за надання в оренду торгових приміщень (площ), устаткування у торговельних об’єктах, на ринках; граничних торговельних надбавок (націнок) на продукцію громадського харчування, що реалізується в навчальних закладах; та на основні групи продовольчих товарів; регулювання оптово-відпускних цін на основні продовольчі товари шляхом декларування їх змін.

 

З метою підтримки місцевих виробників продовольчої продукції, зменшення посередників, забезпечення населення сільськогосподарською продукцією за доступною ціною в містах та райцентрах області на постійній основу працюють ярмарки. Протягом 2011 року в області проведено 756 ярмаркових заходів.

 

Відповідно до даних моніторингових спостережень, які проводяться органами державного контролю за цінами по регіонах України, за станом на 30.06.11 в області найнижчий по Україні середній рівень цін на молоко.

 

Середні рівні роздрібних цін на соціально значущі товари нижче середніх по Україні на хліб, борошно, макаронні вироби, рис, крупу манну, ковбаси варені І сорту, цукор, олію, яловичину, свинину, сало, капусту, моркву.

 

Зовнішньоекономічну діяльність області за січень-травень 2011 року характеризує позитивна динаміка основних її показників, що є свідченням активної діяльності суб’єктів господарювання області на зовнішніх ринках.

Обсяг експорту товарів області склав 591,1 млн.дол. США з темпом приросту 6,6%, обсяг імпорту – 443,7 млн.дол. США.

 

Рівень оплати праці: за даними аналізу середня заробітна плата одного працюючого протягом січня-травня 2011 року зросла порівняно з відповідним періодом минулого року на 16,2 відс. і склала 2291,75грн. Цей показник в 2,4 рази перевищив розмір прожиткового мінімуму, встановлений для працездатної особи.

 

Протягом 2011 року ліквідовано заборгованість на  5 підприємствах комунальної форми власності, з них з найбільшою сумою боргу КП „Комунсервіс”,  КП „Тепло”, КП „Аптека”.

 

Скорочено заборгованість на  3 підприємствах: КП ММР „Миколаївелектротранс”, КП „Березанський сількомунгосп”, КП „Торгово-сервісний дім”.

 

Спостерігаються позитивні зрушення у галузі дошкільної освіти області: у І півріччі 2011 року відкрито 2 дитячих садки (бюджетний - Комсомольський ДНЗ Жовтневого району у складі навчально-виховного комплексу на базі Комсомольської ЗОШ І-ІІ ст. та приватний - Центр розвитку дитини "Перлина" фізичної особи-підприємці Шарапової К.І.); відновлено функціонування Мічурінського дошкільного навчального закладу (с. Щербанівське) Вознесенського району; додатково у діючих дитячих садках відкрито 15 груп (296 дітей).

 

В області проводиться робота щодо зміцнення та збереження матеріально-технічної бази закладів освіти, покращення умов для навчання та виховання    учнів, впровадження енергозберігаючих технологій: введено в експлуатацію першу чергу Богданівської загальноосвітньої школи Доманівського району та другу чергу Баштанської загальноосвітньої школи №1.Допочатку нового навчального року передбачається ввести в дії другу чергуБогданівськоїшколи. 1 червня 2011 року відкрито першу чергу Ольшанської загальноосвітньої школи Миколаївського району.

 

Протягом останніх двох років поліпшився стан забезпечення житлом педагогічних працівників області. Так, у 2010 році 30 сімей педагогічних працівників покращили житлові умови, з них 17 – отримали житло,     6 – кредит від Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, 7 – кредит від Миколаївського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. За І півріччя 2011 року 8 сімей покращили житлові умови, з них 2 – отримали квартири, 3 – кімнати у гуртожитках, 3 – отримали кредити на будівництво житла.

 

В галузі охорони здоров’я згідно плану реформування проведена оптимізація дільничних лікарень в амбулаторії загальної практики–сімейної медицини: Радсадівську ДЛ Миколаївського району, Миколо-ГулаківськуДЛ  Казанківського району, Привільнянську ДЛ Баштанського району, Маринівську ДЛ Доманівського району.

 

За результатами колегії надано відповідні протокольні доручення.

 

Джерело: http://www.oga.mk.ua/ua/news/detail/19342.html
Категорія новин: Миколаївщина: суспільство
Опублікував: bashtanka | Дата: 21.07.2011

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: Круглов, ода, засідання колегії облдержадміністра, облдержадміністрація
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [175]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [628]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1054]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz