Головна сторінка

Вт, 14.05.2024, 10:45

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Народження країни - хорео......
00:03:31
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Конкурс "А я - україночка":

Візит М.П.Круглова до Баштанської ЗОШ №1:

_-13:

---9:


 
Опитування для Вас
Де Ви проживаєте?
Всього відповідей: 404
 

 

 

На головну » 2014 » Червень » 11

Вступне слово Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка: кошти на армію, російські газові пастки, розселення переселенців з АР Крим

Вступне слово Прем'єр-міністра України Арсенія ЯценюкаШановні члени Кабінету Міністрів України!
Декілька питань порядку денного.
 
  Перше. Вчора до Кабінету Міністрів України звернувся Президент України з пропозицією щодо внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет". Президент вірно зазначає те, що у зв'язку з тим, що у нас вибори пройшли в один тур, у нас фактично йде економія на використання коштів на проведення виборів Президента України в розмірі до 600 млн. грн.
 
Міністерство фінансів підготувало відповідні зміни, зараз ми отримали остаточні розрахунки з Центральної виборчої комісії, і загальний обсяг коштів зараз за розрахунками 575 млн. грн. Це той обсяг економії, який ми можемо відправити на армію.
Саме тому я просив би, щоб ми сьогодні прийняли рішення про прийняття проекту Закону України "Про Державний бюджет на 2014 рік" і перерозподіл коштів, які зекономлені від проведення виборів Президента України, і направлення їх до резервного фонду, який спрямовується на фінансування Збройних Сил і Національної гвардії.
 
Друге питання. Я щойно завершив переговори з "Нафтогазом", який зараз знаходиться в Брюсселі, та з Міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Проданом. Щойно Росія оголосила про те, що вони вже втретє перенесли термін попередньої оплати за російський природний газ і фактично перенесли відключення.
 
Росіяни зробили нам пропозицію щодо зменшення ціни на газ на 100 дол. з так званою скидкою. Я одразу хочу офіційно заявити, що ми ці російські пастки знаємо, скидка встановлюється рішенням Уряду Російської Федерації і знімається рішенням Уряду Російської Федерації.
 
Тому наша пропозиція була, є і залишається однією і тією самою – зміни до контракту. Якщо газ – це політична зброя, тоді зрозуміло, що політична зброя в руках російського Уряду. А якщо газ, як у всьому світі – це товар, то ми торгуємо на підставі контракту, а не на підставі того, подобається Росії український Уряд чи не подобається.
 
У нас, м’яко кажучи, набагато більше питань до російського Уряду, ніж навпаки. Тому ми залишаємося на тих позиціях, на яких ми були, – переписуємо контракт, приймаємо ринкову ціну. Ринкова ціна – це не базарна, а ринкова.
 
Ми заплатили по тій ціні, яку ми вважаємо ринковою, це 268 дол. за тисячу кубометрів газу – безспірний обсяг заборгованості, ми перерахували 786 млн. дол. США, ми готові закрити всю заборгованість за відповідною ринковою ціною. А всі ці пастки і гачки, які Росія хоче знову запропонувати Україні, щоб знову нас  тримати, – неприйнятно, ми двічі на ті самі граблі не наступаємо.
 
Тому ми ще раз закликаємо Росію – будь ласка, підписуємо угоду для того, щоб не доводити до суду нашу справу. Перемовини проходять у тристоронньому форматі за участю наших європейських партнерів. Вони щойно зараз знову розпочалися. Це вже третій раунд перемовин. Я буду інформувати Уряд України і український народ про те, як далі відбуваються перемовини.
 
Станом на сьогоднішній ранок в українських сховищах 13,4 млрд. кубометрів газу.
 
Окремо я хотів би переговорити по переселенцях. Я вчора дав вказівку апарату сісти на телефон і просто обдзвонити по так званих гарячих лініях і по телефонах наших міністерств і відомств, які відповідають за те, щоб допомагати переселенцям. У мене є тут повний звіт. По окремих областях слухавку взяли відразу, по нашому Міністерству соціальної політики – той телефон, який на сайті, чомусь мовчить. Зробіть так, щоб він не мовчав, бо мені прийдеться тоді говорити.
 
У мене яке прохання? Віталію Григоровичу (Ярема - Перший віце-прем'єр-міністр України – ред.)  і Володимире Борисовичу (Гройсман - Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України – ред.), після загального отримання всієї інформації, думаю, що нам потрібно поступити наступним чином – нам фактично потрібно зараз приймати довгострокову стратегію. Тому що все, що ми робили протягом останнього періоду часу, це було розселення на місяць, на два, три, в першу чергу це були переселенці з АР Крим. Зараз ситуація така, що зрозуміло, що це питання не вирішиться в короткостроковій перспективі.
 
Тому у мене до вас наступна пропозиція – давайте зробимо єдину базу даних. Терміново комп`ютерна база даних для того, щоб людина могла отримати інформацію про те, в якому регіоні для неї є тимчасове житло, в якому регіоні для неї є можливість віддати дітей в школу, в якому регіоні є можливість отримати роботу і яку роботу для того, щоб люди зайшли в он-лайн і побачили, якщо він їде в Черкаси, значить у Черкасах є такі житлові умови, якщо він їде до Львова, то такі, якщо їде до Києва, то відповідно зовсім інші.
 
Робити це треба терміново, давайте когось на аутсорцінг залучимо. І також я хотів би, Володимире Борисовичу, щоб Ви звернулися до Асоціації міст України, до Асоціації малих міст, нам потрібна допомога муніципалітетів. Тому що якщо ми кажемо про децентралізацію влади, то децентралізація передбачає не тільки отримання влади, децентралізація передбачає отримання також відповідальності.
 
Тому, щоб ми разом з містами, з вами прийняли рішення: перше – формування єдиної бази даних, друге – оприлюднення інформації по кожній окремо взятій області, третє – залучення місцевих муніципалітетів до допомоги переселенцям, четверте – я прошу в щоденному режимі тримати це питання на контролі. Віталію Григоровичу, Ви на минулому тижні проводили селекторну нараду, зараз дуже багато людей почало виїжджати з Донецька і Луганська, і тому я прошу це питання взяти на особливий контроль.
 
Окремо також хотів би зазначити по ситуації по Донецьку і Луганську. Є наступна новина: ми отримали від наших правоохоронних органів інформацію про те, що в Антрациті дещо стабілізувалась ситуація і ми із сьогоднішнього дня відправимо в Антрацит ті кошти, які потрібні для виплати соціальних пільг і субсидій і спробуємо їх довести до людей. Арсене Борисовичу, я прошу забезпечити безпеку при перевезенні коштів. Там загалом 30 млн. грн., з яких 27 – це пенсії і зарплати. При цьому ситуація в двох інших містах – це в Сніжному і Красному Лучі загострилась настільки сильно, що ми не в стані там проконтролювати видачу коштів, тому що там знову ці терористи полюють на людей, полюють на поштарів, полюють на банкірів.
 
Тому, Олександре Віталійовичу (Шлапак - Міністр фінансів України - ред.), у зв’язку із загрозливою ситуацією по Сніжному і Красному Лучу тимчасово до моменту стабілізації ситуації призупинити відповідні перерахування і перевезення коштів, тому що ми ставимо під загрозу людей. А по Антрациту відновіть для того, щоб люди відчули... Сніжне і Красний Луч відключені.
 
Арсене Борисовичу (АВАКОВ - Міністр внутрішніх справ України – ред.), у Вас ще є Торез, тому що те, що мені надійшло сьогодні вранці, те, що я сьогодні о 7-й ранку отримав, якщо Торез, то Ви вважаєте, що це треба зробити, якщо у нас там є небезпека для людей – значить, тоді давайте, приймаємо таке ж рішення.
 
Тепер по Красному Лиману ми все відразу почали виплачувати ще на минулому тижні, коли тільки Національна гвардія звільнила від терористів, так? Тобто Красний Лиман, Антрацит – плюс. По цих містах чекаємо стабілізації ситуації.
 
Власне кажучи, шановні колеги, переходимо до питань порядку денного.
 
Дякую пресі!
 
ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ
 
Категорія новин: Україна: політика
Опублікував: bashtanka | Дата: 11.06.2014

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: Арсеній Яценюк, Яценюк, засідання Кабінету Міністрів Україн, Прем'єр-Міністр України
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [176]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [628]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1054]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz