Головна сторінка
 

Нд, 19.05.2024, 21:16

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

Календар новин
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Опитування для Вас
Як Ви дізнались про сайт?
Всього відповідей: 143
 
   
На головну » Україна: к-ра, мед., освіта, спорт »
На головну » Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 23 24 »
  Логікою проведення реформи освіти є децентралізація і дерегуляція. На цьому наголосив міністр освіти і науки Сергій Квіт під час звіту Кабінету Міністрів, присвяченого 100 дням роботи уряду.

За його словами, зараз триває імплементація закону "Про вищу освіту".
"Це означає, що нам потрібно зробити нову ситуацію в освіті, це новий уклад, нове життя, стосунки, інша організація навчального процесу. І дуже часто виявляється, що автономії нам забагато і ми не знаємо, що з нею робити. У нас є вузи, які до цього готові, є такі які ми спонукаємо, кажемо, що міністерство не повинно наказувати",
... Читати далі »

Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 15.03.2015

 
  Визначення порогового бала зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнтів за принципом "склав/не склав" триватиме впродовж кількох тижнів після проведення тестування. Про це під час вебінару повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук, розповідаючи про особливості визначення результатів ЗНО у 2015 році. ... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 12.03.2015

 
Державна політика у сфері культури має ґрунтуватися на українському змісті, і ця позиція Міністерства культури буде незмінною попри всі російські інформаційні та культурні впливи. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр культури В’ячеслав Кириленко під час публічного звіту Кабінету Міністрів України про сто днів діяльності.
«Я ніколи не погоджуся з тими, хто вважає, що може бути українська культурна політика без українського змісту. Тому опонентам, які так чи інакше виступають з позиції «русского міра»  в Україні, я хочу сказати, що мої погляди на культурну політику не зміняться», - сказав В’ячеслав Кириленко.
Віце-прем’єр окреслив чотири основні напрямки реформ у культурній галузі.
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 12.03.2015

 
У день 201-ї річниці від дня народження Великого поета Тараса Шевченка Президент Петро Порошенко вручив Національну премію України імені Тараса Шевченка 2015 року.

Цього року лауреатами Шевченківської премії стали поет Юрій Буряк – за книгу поезій «Не мертве море», художник Микола Компанець – за мистецький цикл «Земля моїх батьків» та ілюстрації до творів Миколи Гоголя, письменник Костянтин Москалець – за книгу літературної критики та есеїстики «Сполохи», а також актор Петро Панчук – за втілення образу Тараса Шевченка на вітчизняній театральній сцені. ... Читати далі »

Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 12.03.2015

 

Міністерством освіти і науки розроблено проект Порядку надання доступу фізичних та юридичних осіб до реєстру документів про вищу освіту. Відповідний документ оприлюднено на сайті Міносвіти з метою його громадського обговорення.

Зокрема, розроблений документ встановлює механізм надання доступу фізичних та юридичних осіб до реєстру документів про вищу освіту Єдиної державної електронної бази
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 09.03.2015

 
  Міністерством освіти і науки затверджено новий Порядок державної атестації дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів, який встановлює основні завдання, умови та процедуру проведення атестації навчальних закладів, згідно з вимогами освітнього законодавства.

Документом визначено, що державна атестація є основною формою державного контролю за діяльністю навчальних закладів незалежно від їх підпорядкування, типів і форм власності.


Радимо переглянути:
Передбачається, що державна атестація навчальних закладів буде проводитися один раз на десять років.
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 28.02.2015

 
  Міністерством освіти і науки підписано наказ про проведення державної підсумкової атестації учнів у системі загальної середньої освіти у 2014/15 навчальному році, яким визначено терміни проведення ДПА у 4-х, 9-х та 11-х класах, а також орієнтовні вимоги до змісту атестаційних завдань.

Згідно з наказом, у школах І ступеня державна підсумкова атестація буде проведена у період з 12 до 21 травня з трьох навчальних предметів: української мови, читання та математики.

Учні дев’ятих класів з 1 по 8 червня складуть три шкільних іспити:
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 26.02.2015

 
  Міністерство освіти і науки звертається до педагогів, учнів, студентів та батьків із закликом належно вшанувати героїзм українських захисників у день Героїв Небесної Сотні.

У міністерстві зазначають, що рік Революції Гідності та російсько-української війни на сході країни ста ... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 17.02.2015

 
  Міністерство освіти і науки оприлюднило проект розвантажених навчальних програм для учнів 1-3 класів.

  В освітньому відомстві зазначають, що рішення про призначення експертизи навчальних програм для учнів 1-3 класів на предмет їх розвантаження було ухвалене у зв’язку з численними зверненнями батьківської та педагогічної громадськості. До експертної групи увійшли, вчителі-практики, науковці, психологи, експерти з освітніх питань.

... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 11.02.2015

 

  На офіційному сайті Міністерства освіти і науки України опубліковане звернення щодо кадрових призначень на посаду начальників управлінь, відділів освіти а також керівників навчальних закладів. Тиждень тому на мою електронну пошту надійшов лист з проханням опублікувати дане звернення та запросити громадськість до обговорення. Що я і роблю. Тож запрошую висловити власну думку з даного питання.
  Також приводжу повний текст звернення МОН:


  "Останнім часом громадськість неодноразово збурювалася спробами місцевих органів виконавчої влади призначити керівниками ... Читати далі »

Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 10.02.2015

 
  Парламентський Комітет з питань науки і освіти рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону "Про освіту", що передбачає встановлення надбавки педагогічним працівникам в розмірі 20 % від посадового окладу.
  Відповідний законопроект внесений шістьма народними депутатами, які представляють у парламенті ВО "Свобода".
  У профільному парламентському комітеті повідомили, що законопроектом, який було розглянуто на засіданні комітету, пропонується шляхом внесення змін до статті 57 Закону України "Про освіту"
... Читати далі »
Коментарів - 1 | Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 10.02.2015

 
Міністерство освіти і науки України стурбоване ситуацією, що склалася з фінансуванням позашкільних навчальних закладів у 2015 році та закликає обласні державні адміністрації не допустити їх безпідставної ліквідації або реорганізації. Про це йдеться у листі МОН щодо збереження мережі позашкільних навчальних закладів.

У Міносвіти зазначають, що з метою економії коштів місцевою владою приймаються рішення щодо ліквідації, першочергово, позашкільних навчальних закладів, що не відповідає основним засадам державної політики, визначеним у Законі "Про позашкільну освіту". Такі рішення нерідко приймаються без урахування освітніх потреб і соціальних запитів населення,
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 05.02.2015

 
  В освітянський профспілці заявляють, що прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив головам обласних та Київської міської держадміністрацій скоротити 3 % працівників бюджетних установ. Про це йдеться у листах (можна завантажити лист до Кабінет Міністрів України) ЦК Профспілці працівників освіти і науки України до Кабінету Міністрів, міністра освіти і науки, а також голови Комітету ВР з питань науки і освіти.

Зокрема, У ЦК Профспілці працівників освіти і науки України, посилаючись на власні джерела, повідомляють про наявність протоколу селекторної наради прем’єр-міністра
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 04.02.2015

 

 
Неприбутковий громадський проект «Prometheus» спільно з партнерами з «Освіта – онлайн» запускає перші в Україні масові безкоштовні онлайн-курси по підготовці до успішного складання ЗНО з математики, фізики та хімії. Читати курси будуть провідні викладачі Одеського національного університету ім. І. Мечникова, Одеського національного медичного університету та досвідчені шкільні вчителі.

Наша мета – зробити найякіснішу підготовку до ЗНО
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 03.02.2015

 
У парламенті зареєстровано законопроект, яким передбачено повернення права абітурієнтам подавати при вступі до вищих навчальних закладів сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання минулих років.

Законопроект поданий 9 народними депутатами, які представляють фракцію блоку Порошенка.

У пояснювальній записці до законопроекту, народні обранці переконують, що існування вимоги до щорічного складання абітурієнтами зовнішнього незалежного оцінювання
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: vagonta, 02.02.2015

 

Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       


РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [182]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [628]
Освіта, медицина [491]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1054]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:


Сьогодні відвідували сайт:

 
Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar


  • Copyright MyCorp © 2006Хостинг від uCoz