Головна сторінка
 

Сб, 20.04.2024, 02:52

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 1
Незареєстровані: 1
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Опитування для Вас
Чи підтримуєте Ви вступ України до НАТО?
Всього відповідей: 1741
 
   
На головну » Україна: к-ра, мед., освіта, спорт »
На головну » Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
« 1 2 ... 15 16 17 18 19 ... 23 24 »
  Несколько неудачно начавшийся в России тур группы «Океан Эльзы» покоряет жителей страны.

Под неприятностями мы имеем в виду обвинения представителей Федеральной миграционной службы России в нарушении группой миграционного законодательства страны.

Тем не менее это не сорвало запланированные концерты и зрители получили свою порцию позитива. В соцсети сегодня выложены фотографии с концертов и надпись фронтмена группы: «Спасибо Белгород, Курск и Орел! Три концерта-три богатыря!… или три сестры…) кому как нравится больше! Дякуемо вам!»
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 18.11.2013

 
  Регистрация на пробное тестирование не предусматривает автоматической регистрации на основную его сессию.

Как сообщили «Комментариям» в пресс-службе Министерства образования и науки, регистрация на пробное внешнее независимое тестирование продлится до 30 ноября, а само тестирование состоится в марте. Его проведение будут обеспечивать региональные центры оценивания качества образования. На их сайтах также будет размещена подробная информация о порядке регистрации.

Минобразования подчеркивает, что регистрация на пробное тестирование не означает автоматической регистрации на основную сессию ВНО.

Само пробное тестирование состоится
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 05.11.2013

 
  У Кременчуці відкрили пам’ятник відомому персонажу книжок Іллі Ільфа та Євгена Петрова, головному герою «Дванадцяти стільців» та «Золотого теляти» Остапу Бендеру.

1 листопада у місті Кременчук, що на Полтавщині, відбулося урочисте відкриття пам’ятника Остапу Бендеру. Великий комбінатор, головний герой книжок Іллі Ільфа та Євгена Петрова «Дванадцяти стільців» та «Золоте теля», зображений із бронзи з цигаркою в руці біля стільця з написом «Голодному дитинству у Кременчуці».

Автор пам’ятника Ельданіз Гурбинов задумався над ідеєю цієї скульптури 1,5 роки тому і трудився
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 02.11.2013

 
  30 жовтня колегія Міністерства культури розглянула кандидатури в лауреати Шевченківської премії 2014 року
 
  Шевченківському комітету рекомендували таких кандидатів: художницю-керамістку Людмилу Мєшкову, оперну співачку Людмилу Монастирську, письменника Андрія Куркова та літературознавця Сергія Гальченка.

  Міністерство також порекомендувало включити до числа претендентів на премію постановочну групу опери Вагнера «Летючий голландець» Донецького національного академічного театру опери й балету. Член Шевченківського комітету зазначив, що режисер-постановник опери «Летючий голландець» Марія Курочка – німкеня й живе у Берліні.

  Колегія також підтримала кандидатуру письменника
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 01.11.2013

 
В начале ноября будет проведена первой загрузка информации в автоматизированную систему отслеживания реализуемых лекарств. Об этом «Комментариям» сообщили в Госслужбе по лекарственным средствам.

По информации ведомства, апробация автоматизированной систему отслеживания реализуемых лекарственных средств (ЛС) началась еще в июле 2013 года. На протяжении трех месяцев изучалась загрузка на систему и определялись недочеты в работе. Сегодня по выводу IT—специалистов Гослекарств, система готова к промышленной апробации и постепенного перехода к первому этапу внедрения.

«В начале ноября планируется проведение первой загрузки информации в систему. Она будет включать в себя данные о присвоении упаковкам индивидуальных номеров от производителей и дистрибьюторов (импортеров), которые захотят на добровольной основе принять участие в проекте. Такой тип кодирования GS1 ECC200 (data-matrix) уже успешно опробован в ЕС», — отмечают в ведомстве.

Как отмечают в Гослекарствах, запуск такой программы позволит государству исключить попадание фальсифицированных лекарственных средств в легальную сеть. Кроме того, система позволит идентифицировать препараты с помощью шитрх-кода, который содержит уникальный номер в режиме реального времени.

«Если раньше в пилотном проекте относительно государственного регулирования цен на ЛС для больных гипертонией принимали участие один иностранный и один отечественный производители, а также один дистрибьютор и одна аптечная сеть, то в промышленной апробации к ним уже могут присоединиться несколько представителей с каждого сегмента фармацевтического сектора», — сообщили в главном ведомстве по лекарствам.

Ведомство отмечает, что в ближайшее время дистрибьюторы должны определить розничные сети, в которых будут реализовывать лекарства, а производители и импортеры должны определиться с наименованием лекарственных средств, которые примут участие в проекте.

Отметим, что Украина и ЕС планируют до 2017 года поэтапно реализовать внедрение автоматизированной системы отслеживания в обороте лекарственных средств. В 2011 году в ЕС было опубликовано Дерективу № 2011/62/EU, целью которой является предотвращение попаданию фальсифицированных ЛС в легальную сеть поставки средств. Эта Деректива вступила в действие с января 2013 года. Согласно документу, производитель должен промаркировать уникальным идентификатором все рецептурные препараты, зарегистрированные в стране.

По словам Гослекарств, отмеченные изменения в законодательстве ЕС прекратят оборот фальсифицированных ЛС и приведут к потенциальному их смещению на менее контролированные рынки, среди которых наиболее привлекательным по ряду признаков (в том числе географическое положение, объем рынка страны) относится украинский рынок.

Внедрение автоматизированной системы отслеживания лекарственных средств в обороте будет происходить поэтапно.

Так, в первой очереди (2012-2013 года) будет создана база данных, в которую внесется информация о кодировании кодирования упаковок лекарственных средств. На втором этапе (2013-2014 роки) к системе будет подключены производители и оптовые (дистрибьюторские) компании с целью отслеживания и идентификации упаковки ЛС на этапе прохождения от производителя к дистрибьютору. А в конечной стадии
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 29.10.2013

 

З проекту умов прийому на 2014 р. зникла норма, що зобов'язує приймальні комісії оприлюднювати свої рішення на стендах та веб-сайті навчального закладу - джерелах, з яких абітурієнти отримували інформацію про хід вступної кампанії. Про це пише "Дзеркало тижня. Україна".

У минулому році всі зацікавлені могли відслідковувати інформацію про конкурсну ситуацію у кожному вузі з декількох джерел: на сайті вузу або стенді приймальної комісії і до інформаційної системи "Конкурс".

Найближчим часом Міністерство освіти має затвердити умови прийому у вищі навчальні заклади на 2014 р. Це своєрідна "Конституція" вступної кампанії. На її основі кожен вищий навчальний заклад розробляє власні правила прийому.

Хочуть позбутися нової кампанії і від системи "Конкурс". Як відзначають експерти громадянської мережі "Опора", це була єдина система-першоджерело, що містить зведену інформацію про конкурсну ситуацію у кожному вузі країни. Сайт "Конкурсу" був дуже популярний. За інформацією адміністратора сайту, тільки в липні 2013 р. зафіксовано 95 млн переглядів сторінок, 6,5 млн відвідувачів. Одночасно на сайті бувало 4-6 тис. відвідувачів в липні і 10-12 тис. - в період зарахування в серпні.

Система "Конкурс" ... Читати далі »

Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 28.10.2013

 


Роман «Музей покинутих секретів» визнали найкращим серед семи номінантів на літературну премію Центральної Європи. Про це повідомляють кореспонденти «Дня» у Вроцлаві.


«В цю хвилину я розумію, чому голлівудські зірки під час вручення «Оскара» починають плакати. Ще сьогодні зранку я була у Лондоні і підписувала ту ж книгу англійською мовою. Вроцлав зараз для мене ірреальний. Україна здобула визнання Європи! І за це дякую Вроцлаву» ... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 24.10.2013

 


  У Литві Міністр культури України Леонід Новохатько зустрінеться з Міністром культури Литовської Республіки Шарунас Бірутіс.


  Під час зустрічі міністри обговорять ряд питань про співпрацю Литви і України в галузі культури та підпишуть Протокол намірів щодо спільного українсько-литовського відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка в рамках проведення Днів культури України в Литовській Республіці в 2014 році.

 Документом передбачається: проведення Шевченківських літературних читань у Вільнюському університеті за участю відомих українських поетів, презентація кращих вистав національного театрального мистецтва,  організація концертної програми українських колективів у Вільнюсі.

  Також, Леонід Новохатько відкриє виставку народного художника України Івана Марчука «За горизонтом – горизонт…»  (м. Вільнюс, Палац Радзивіллів).

  Персональна виставка робіт Івана Марчука в Литві проводиться за підтримки Мінкультури України  і триватиме під час третього саміту Східного партнерства за участю ... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 23.10.2013

 
  Сборная Украины выполнила обязательную программу, раскатав сан-маринцев, однако англичане уверенно обыграли поляков и вышли на чемпионат мира напрямую.

Фоменко не стал внимать советам многочисленных экспертов и не дал поиграть ближайшему резерву - на поле вышел боевой состав и уже к 19 минуте забил три мяча. Дубль на счету Селезнева, еще один гол добавил Девич.

Во второй половине игры хозяев добили все тот же Девич (на счету Марко в итоге хет-трик), Ярмоленко, Безус и Мандзюк. Отметим, что сан-маринцы
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 16.10.2013

 
  На Запорожье обнаружили циркуляцию вируса гриппа типа А (H2N2), который является смертельно опасным для людей.

Об этом сообщили в пресс-службе Запорожской СЭС.

Всего в течение 41-й недели по Запорожской области заболеваемость гриппом и ОРВИ выросла на 20,3%.

При исследовании парной сыворотки, которая поступила в вирусологическуюлабораториюот больного, выделенвирус гриппа типа А (H2N2)
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 15.10.2013

 
  Офіційний сайт премії повідомляє, що українська біографічна стрічка «Параджанов» Олени Фетісової і Сержа Аведікяна увійшов до лонг-листа претендентів на Оскар в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою». Фільм в українському прокаті з 3 жовтня.

Зазначимо, що всього у першому етапі змагання за найпрестижнішу кінопремію конкурують художні стрічки з 76-ти країн, серед яких є картина Федора Бондарчука «Сталінград» від Росії.

У нинішньому році вперше у своїй історії місця в лонг-листі були удостоєні Молдова, Саудівська Аравія
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 11.10.2013

 
  Юный украинский шахматист Виктор Матвиишен стал победителем детского чемпионата Европы в Будве (Черногория). Винниччанин завоевал золотую медаль в возрастной категории до 12-ти лет.

Об этом информирует Шахматный портал chess-results.com.

Матвиишен набрал 7,5 очка из 9-ти возможных, опередив по дополнительным показателям россиянина Андрея Есипенко, которому досталось «серебро». «Бронзу» взял Тай Ван Нгуен, представляющий Чехию.

Это вторая медаль Виктора Матвиишена на континентальном первенстве в Черногории
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 11.10.2013

 
ВВС Україна оприлюднила Довгі списки літературної премії Книга року ВВС-2013 та Дитяча Книга року ВВС – 2013, яка проводиться у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

До Довгого списку премії Книга року ВВС – 2013 увійшли 20 видань:

Катерина Бабкіна. Соня. Харків, Фоліо. – 2013.

Христя Венгринюк. Хутір Америка. Книги – ХХІ. – 2013.

Руслан Горовий. Гагарін і Барселона. Львів, Кальварія. – 2013.

Любко Дереш. Миротворець. Львів, Кальварія. – 2013.

Любко Дереш. Остання любов Асури Махараджа. Київ, Нора-Друк. – 2013.

Володимир Діброва. Переказки. Київ, Комора. – 2013.

Роман Іваничук. Торговиця. Харків, Фоліо. – 2013.

Оксана Кришталева. Смак грибної юшки. Львів, Апріорі. – 2013.

Ілько Лемко. Львів – місто кохання. Львів, Апріорі. – 2013.

Володимир Лис. Соло для Соломії. Харків, Клуб сімейного дозвілля. – 2013.

Юрій Макаров. За чверть десята. Київ, Нора-Друк. – 2013. ... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 10.10.2013

   BBC Україна назвала 33 найкращі книжки 2013 року     BBC Україна назвала 33 найкращі книжки 2013 року»     BBC Україна назвала 33 найкращі книжки 2013 року    

 


Поединок, которого долгое время ожидали многие любители бокса на постсоветском пространстве, прошёл примерно по тому же сценарию, который предрекали ему большинство из них. Обладатель мировых титулов в супертяжёлом весе по версиям WBA, IBF, WBO, IBO и журнала The Ring 37-летний украинец Владимир Кличко (61-3-0, 51 КО) одержал победу в своём привычном рациональном, не шибко зрелищном, но эффективном стиле. Кличко работал вторым номером, уделяя, как всегда, большое внимание надёжности защиты, и лишь затем беспокоясь об атакующих действиях. То есть, можно сказать, что Владимир явно работал на результат. Не отказывался он и от спойлерских приёмов, которые умело применял на протяжении всего боя. Клинчевал, не позволяя сопернику развернуться, когда тот прорывался на ближнюю дистанцию, а иногда ещё и, в стиле Леннокса Льюиса, наваливался телом на уступавшего в росте оппонента.

Что касается 34-летнего россиянина Александра Поветкина (26-1-0, 18 КО), то он показал, в общем-то, тоже всё то, что от него и ожидали. Даже побывав впервые в профи-карьере в нокдауне и прилично вымотавшись, Александр не стушевался, а продолжал искать шанс на победу до самого финального гонга
... Читати далі »
Розділ: Україна: к-ра, мед., освіта, спорт
Опублікував: bashtanka, 06.10.2013

 

Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       


РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [161]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [623]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [395]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1045]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:


Сьогодні відвідували сайт:

 
Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar


  • Copyright MyCorp © 2006Хостинг від uCoz