Головна сторінка

Пт, 17.05.2024, 09:42

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 6
Незареєстровані: 6
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Звернення Президента Укра......
00:05:19
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
День Захисника Вітчизни - 2011:

З 8 березня!:

Візит М.П.Круглова до Баштанської ЗОШ №1:

Центральна районна лікарня:


 
Опитування для Вас
Як Ви дізнались про сайт?
Всього відповідей: 143
 

 

 

На головну » 2022 » Жовтень » 14

День захисників та захисниць України, присвоїв звання Героя України, фінансова та військова допомога Україні - основні новини за 14 жовтня


Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України сотенному УПА Мирославу Симчичу та 11 українським військовослужбовцям, одному з яких - посмертно.
Відповідні укази №699/2022 - №702/2022, №704/2022 - №709/2022, №715/2022 - №716/2022 від 14 жовтня опубліковані на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.
Зокрема, "за героїзм, виявлений у боротьбі за незалежність України, визначні особисті заслуги у становленні Української державності, багаторічну плідну громадську діяльність" звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» присвоєно Мирославу Симчичу – українському військовому та громадському діячеві, сотенному Української повстанської армії, політв’язню радянських концтаборів.
Крім того, звання Героя України з врученням "Золотої Зірки" присвоєно полковникам Олегу Гончаруку, Євгенію Курашу, Валерію Падителю та Ігорю Скибюку, підполковникам Дмитру Завадському, Ростиславу Козію і Сергію Побережцю, майору Євгену Соловйову, майстер-сержанту Борису Харчуку, генерал-лейтенанту, командувачу Повітряних сил ЗСУ Миколі Олещуку.

Авіація Сил оборони України за поточну добу уразила 12 районів зосередження озброєння й військової техніки та зенітний ракетний комплекс російської федерації, підтверджене знищення українськими захисниками ще близько 150 загарбників на території Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний обговорив з Верховним головнокомандувачем Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі нові загрози з боку російської федерації та республіки білорусь.

IRIS-T

Німецький комплекс IRIS-T вже працює в Збройних силах на південному напрямку.
Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у єдиному телемарафоні, передає Укрінформ.
«Тих систем ППО, які ми сьогодні маємо, дуже мало. Сьогодні багато країн зголосилися допомогти нам засобами ППО. Комплекс IRIS-T, якого немає ніде у світі, Німеччина першим поставляє в Україну. Ця система вже працює в Збройних силах десь на південному напрямку. Очікуємо решту тих систем, які має поставити нам Німеччина», - сказав Ігнат.
Він додав, що системи IRIS можуть працювати в єдиному інформаційному полі з такими системами як NASAMS чи Patriot.
«NASAMS - це вже перевірений комплекс, який має гарний авторитет у світі, перебуває на озброєнні 12 країн світу. З цим комплексом може бути легше щодо поставок - він є, ракети до нього в достатній кількості є. Тому треба просити країни, в яких є цей комплекс, допомогти Україні посилити вже існуючу нашу ППО», - зауважив речник Повітряних сил.
Він висловив сподівання, що таким чином за кілька років повністю можна буде замінити застарілі зразки радянської техніки.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, за час повномасшабного вторгнення рф вчинила 620 атак на медичні заклади України.
Про це заявив у п’ятницю директор Регіонального європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге на пресконференції щодо впливу війни на здоров’я населення України, повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

За його словами, ключовим пріоритетом ВООЗ є термінове реагування на ці численні атаки. Серед інших проблем, пов'язаних з ескалацією війни, Клюге назвав майбутні виклики, які принесе зима.
«Виклики в зимовий період і нещодавня ескалація бойових дій можуть призвести до значного внутрішнього переміщення, ймовірно, двох-трьох мільйонів людей у самій Україні, а також до чергового потоку біженців до сусідніх країн... Отже, буде ще більше навантаження на медичні заклади як в Україні, так і в країнах, що приймають біженців», – сказав він.
Крім того, за словами Клюге, ймовірно, будуть «загострюватися» проблеми психічного здоров'я.
«Десять мільйонів людей... перебувають під потенційним ризиком виникнення психічних розладів, включаючи гострий стрес, тривогу, депресію, зловживання психоактивними речовинами та посттравматичний стресовий розлад», – сказав він, зауваживши, що оцінка зроблена до нещодавньої ескалації в Україні.

 
Мільярдер Ілон Маск підтвердив, що його компанія SpaceX хоче відмовитися від фінансування послуг супутникового інтернет-зв’язку в Україні, який забезпечується терміналами Starlink, переданими як допомога нашій країні.
Раніше телеканал CNN повідомив, що минулого місяця SpaceX надіслала до Пентагону листа, в якому зазначає, що вона більше не може продовжувати фінансувати сервіс Starlink. У листі також міститься прохання до Міноборони США взяти на себе фінансування урядового та військового використання Starlink в Україні.
Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк запевняє, що Україна знайде рішення, аби служби супутникового зв'язку Starlink продовжили роботу в Україні.

США невдовзі оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на 725 мільйонів доларів, повідомляє агентство Reuters із посиланням на джерела.
Він включатиме високомобільні транспортні засоби HMMWV і боєприпаси для посилення Збройних сил України в контрнаступі, але поки не міститиме засобів протиповітряної оборони.

Глава оборонного відомства Норвегії Бьорн Арільд Грам обіцяє закупити майже 17 тисяч артилерійських боєприпасів для потреб української армії. Як повідомляє пресслужба норвезького уряду, йдеться про закупівлю боєприпасів калібрів 122-мм та 152-мм. 
Окрім того, в норвезькому уряді знову заявили про готовність передати ЗСУ зимовий одяг та спорядження на загальну суму 250 мільйонів норвезьких крон (майже 23,4 мільйони доларів).
Загалом Норвегія в 2022 році планує виділити Україні додатково ще орієнтовно 3 мільярди норвезьких крон (майже 281 мільйон доларів).

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що Росія вже витратила більш як дві третини наявних на момент повномасштабного вторгнення в Україну запасів високоточних ракет. Про це Резніков написав у Telegram-каналі. "Демілітаризація Росії. Застосовуючи сотні високоточних ракет проти цивільних об’єктів України, держава-агресор зменшує свої можливості по враженню військових об'єктів", - поінформував очільник українського оборонного відомства. 

Станом на ранок 14 жовтня 2022 року більше ніж 1233 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 423 дитини загинуло та понад 810 отримали поранення різного ступеню тяжкості», - ідеться в повідомленні.
Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.
Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 407, Харківській - 256, Київській - 116, Миколаївській - 77, Чернігівській - 68, Запорізькій - 68, Луганській - 64, Херсонській - 57, Дніпропетровській - 31.

Поліція в п'ятницю обшукала квартиру в баварському місті Ландсхут через мешканку, яка в інтернеті прославляла російську агресію проти України. За даними поліції та прокуратури, 30-річна росіянка публікувала в соціальних мережах пости, в яких багато разів схвалювала та із захопленням відгукувалася про російське військове вторгнення в Україну.
Під час обшуку у неї було конфісковано три смартфони та ноутбук. Стосовно жінки проводиться розслідування за підозрою у завданні образ та схвалення злочинних дій. Крім того, з'ясувалося, що росіянка перебуває у Німеччині нелегально. При цьому в поліції зазначили, що наразі депортації до Росії тимчасово призупинено.

Посли ЄС одноголосно схвалили створення військової навчальної місії, в межах якої тренування пройдуть близько 15 тисяч солдатів українських Збройних сил, повідомляє агентство dpa в п’ятницю, 14 жовтня, із посиланням на джерела в дипломатичних колах.
Українських військових зокрема вчитимуть логістиці та захисту від ядерної, біологічної та хімічної зброї. Рішення ще мають офіційно затвердити міністри закордонних справ ЄС у понеділок, 17 жовтня у Люксембурзі.

Миколаївський морпіх і захисник Маріуполя Михайло Діанов вирішив віддати на лікування побратимам 23 мільйони 430 тисяч гривень. Ці кошти він отримав як донати від небайдужих.
Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.
— Ваші донати були не лише турботою — це ще й велика відповідальність. Вони мають знайти правильне і чесне застосування, — написав захисник Маріуполя.
Михайло Діанов планував витратити ці кошти на лікування. Однак олігарх Рінат Ахметов і футбольний клуб «Шахтар» вирішили допомогти йому з лікуванням.
— Я знаю, що мені пощастило більше, ніж багатьом хлопцям. Мене впізнають, допомогти мені відгукнулося так багато людей. І тепер я маю шанс повернути собі здорову руку. Я мрію про те, що так само я зможу допомогти й іншим хлопцям, — написав він.
Тому, мовляв, вирішив спрямувати всі зібрані кошти своїм побратимам. Невдовзі обіцяє розповісти про кожного, кому буде надана допомога, і готуватиме повний звіт використання грошей.
Сьогодні з нашої роти охорони два захисники проходять лікування від вибухової травми. Пропоную усім, хто бажає, акцентую увагу, хто бажає, підтримати їх, виділивши коштів у сумі хто скільки може. Може бути 200, 300, 500 гривень. Особисто здам по 500 кожному. Але ще раз - це за бажанням і без обовязкового цензу. 

 

Запрошуємо переглянути публікацію на подібну тематику:

      - Про економічний Рамштайн, допомогу ППО Україні та інші новини за 12 жовтня


Категорія новин: Україна: суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 14.10.2022

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: Ілон Маск, Михайло Діанов, Starlink, військова допомога, донат, ппо, IRIS-T, День захисників, Мирослав Симчич
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [176]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [628]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1054]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz