Головна сторінка

Пт, 17.05.2024, 09:16

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

 
Головна сторінка
Меню сайту
  НОВИНИ
  СТАТТІ
  БЛОГИ БАШТАНЧАН
  ФОТОАЛЬБОМ
  ФОРУМ
  БАШТАНКА TV

  Пошук земляків
  Безкоштовні об'яви

  Проекти та важливі публікації

Підприємства, установи:
- «Голос Баштанщини»: реклама та публікації
- Баштанський відділ поліції
- Баштанський відділ ДРАЦС
- Університет «Україна» в м. Баштанка
- Баштанське УЕГГ
- Управління статистики
- Фонд соцстрахування
- ДНЗ «Баштанський професійний ліцей»
- Управління соціального захисту населення Баштанської РДА
- Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
- Центральна районна бібліотека
- Баштанський РС ГУ ДСНС
- Відділ лабораторних досліждень
- Управління державного казначейства
- Управління Держпродспоживслужби
- Баштанський РТЦК та СП
- КУ «Центр надання соціальних послуг Баштанської міської ради»


Переглядають сайт: 2
Незареєстровані: 2
Користувачі: 0

Пошук на сайті від Google
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:


ЦІКАВО:

ВИПАДКОВЕ ВІДЕО НА САЙТІ:

Туман. Баштанка.
00:01:59
ВСЬОГО БІЛЬШЕ 400 ВІДЕО!


Випадкові світлини з фотогалереї сайту:
Баштанський РВ УМВС:

Конкурс "А я - україночка":

_-8:

Змагання з волейболу:


 
Опитування для Вас
Як Ви дізнались про сайт?
Всього відповідей: 143
 

 

 

На головну » 2022 » Жовтень » 2

Президенти країн Європи закликали членів НАТО суттєво збільшити військову допомогу Україні та виступили за вступ України до Альянсу


Сім'ю дронами-камікадзе "Shahed-136" протягом ночі атаковано Миколаївщину. П'ять знищено зенітно-ракетними підрозділами Сил оборони у Вознесенському та Миколаївському районах. Двоє потрапили до складських будівель. Постраждалих немає.
Про це повідомляє ОК "Південь" в оперативному зведенні 2 жовтня.
Вісім зенітних керованих ракет системи С-300 ворог направив на Миколаїв. У житлових районах пошкоджено багатоквартирні будинки та господарські споруди. За попередньою інформацією, поранення отримали 7 цивільних осіб.
Із застосуванням авіації ворог завдав удару двома ракетами повітряного базування Х-59 по Баштанському району Миколаївщини. Пошкоджено сільськогосподарські площі, людських втрат немає.
Ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони півдня протягом ночі виконано понад півтори сотні вогневих завдань районами зосередження живої сили та озброєння ворога, ворожими позиціями вздовж лінії зіткнення військ та складами боєприпасів у Херсонському районі.
За підтвердженими даними, ворожу армію скорочено на 38 рашистів. Втрати техніки дорозвідуються.
Склад та становище корабельного угруповання ворога істотних змін не зазнали. 8 ворожих кораблів та катерів маневрують у Чорному морі вздовж південного узбережжя Криму. 3 надводні ракетоносія, споряджені «Калібрами», готові до застосування двадцять чотири ракети.

Протягом суботи, 1 жовтня, противник і далі зосереджував зусилля на утриманні власних позицій. Активно здійснює повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами. Але влучність наших підрозділів знищила 3 безпілотні шпигуни в Миколаївському і Баштанському районах без можливості реалізації набраних фото/відео даних.
Ворог намагається вишукувати способи для покращення логістичного забезпечення своїх військ, продовжує налагодження альтернативних переправ та ремонтні роботи в районі Антонівського та Каховського мостів. Водночас наносить ракетно-артилерійські та авіаційні удари по позиціях наших військ та мирних населених пунктах.
Протягом бойового дня ворогом нанесено 7 авіаційних ударів по наших позиціях, з реактивних систем залпового вогню вчергове вдарили по двох громадах Нікопольського району. Без жертв та постраждалих.
Двічі за день був обстріляний Очаків із 120 мм міномета та реактивної системи залпового вогню "Град". Били по портовій акваторії та інфраструктурі. Без людських втрат.
В Миколаєві при розборі завалів ураженого житлового будинку дістали загиблу жінку.
Нашою авіацією нанесено  9️ ударів по ворогу, а ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано близько 550 вогневих завдань, зокрема по ворожих логістичних центрах та районах зосередження живої сили й техніки.
Втрати ворога за бойовий день складають знищені  6️4️рашисти, 
склад з боєприпасами, 
2️ самохідні гаубиці «Мста-С», 2️ протитанкові ракетні комплекси, 1️6️ танків та  1️1️ одиниць іншої авто-бронетехніки. Один БТР затрофеєний.

У неділю президенти дев'яти країн Європи закликали членів НАТО суттєво збільшити військову допомогу Україні та виступили за вступ України до Альянсу. Також це рішення підтримала Міністр оборони Німеччини.
Про це йдеться у заяві президентів.
Лідери країн підтримали рішення про вступ України до НАТО та висунули вимоги Росії.
«Ми твердо підтримуємо рішення саміту НАТО у Бухаресті у 2008 році щодо майбутнього членства України. Ми підтримуємо Україну в її захисті від російського вторгнення, вимагаємо від Росії негайного відходу з усіх окупованих територій та закликаємо всіх союзників суттєво збільшити свою військову допомогу Україні», – йдеться у заяві.
За їхніми словами, вони не визнають і ніколи не визнають спроб Росії анексувати територію України.
«Ми підтверджуємо нашу підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо спроб росії анексувати якісь українські території», - наголошується у заяві.
Під заявою підписалися:
президент Польщі Анджей Дуда;
президент Чехії Мілош Земан;
президент Естонії Алар Каріс;
президент Латвії Егілс Левітс;
президент Литви Гітанас Науседа;
президент Північної Македонії Стево Пендаровський;
президент Чорногорії Міло Джуканович;
президент Румунії Клаус Йоханніс;
президент Словаччини Зузана Чапутова.
Також за інтеграцію України до НАТО виступила міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт.
"Німеччина вітає рішення України подати заявку на вступ України до НАТО", - заявила вона.
Нагадаємо, глава Офісу Президента України Андрій Єрмак разом із колишнім Генеральним секретарем НАТО Андерсом фог Расмуссеном закликав створити Київський договір безпеки через загрозу застосування ядерної зброї з боку Росії .

Президент Володимир Зеленський подякував країнам Центральної та Східної Європи за підтримку вступу України в НАТО.
Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Твіттері.
"Щиро вдячний нашим добрим сусідам – країнам Центральної та Східної Європи – за підтримку членства України у НАТО й засудження спроби російської федерації анексувати території України", - зазначив Зеленський.

У Туреччині на воду спустили протичовновий корвет типу Ada «Гетьман Іван Мазепа», який призначається Військово-Морським силам України.
Про це повідомила Перша леді України Олена Зеленська.
«Турецьке слово «байрактар» («захисник») – назва безпілотника – за місяці повномасштабної агресії стало в Україні символом справжнього захисту та перемог. Але скоро, окрім байрактарів, у нас з’являться нові спільні назви. Сьогодні у Туреччині мала честь спустити на воду корвет, який служитиме Україні й водночас матиме турецьке серце. Протичовновий корвет типу Ada «Гетьман Іван Мазепа» (це ім’я обрав для нього Президент України ще у 2021 році, коли розпочиналось будівництво), буде першим кораблем такого класу для Військово-Морських сил України», - написала Зеленська.
«Ada» — тип протичовнових корветів прибережної зони,частина проекту MILGEM, розроблених в першу чергу для ВМС Туреччини. Турецький військово-морський флот уже ввів в експлуатацію чотири корвети типу Ада, і найближчим часом планується ввести ще декілька.
Метою проекту Ада є створення сучасного літорального бойового корабля, який володіє можливостями протичовнових операцій та патрулювання у відкритому морі, з широким використанням у своїй конструкції принципів стелс-технологій.

Голову Миколаївської ОВ Віталія Кіма було запрошено до Одеси на зустріч з міністрами оборони України та Німеччини - Олексієм Резніковим та Христиною Ламбрехт.
За його словами, він доповів про ситуацію у Миколаєві.
- Дуже конструктивно, по-європейському. Розумію, якою буде підтримка. Вже в новинах є, що буде від Німеччини як допомога, - сказав Кім і також подякував міністру Резникову «за ставлення до Миколаєва».
Яку саме допомогу отримає Миколаїв від Німеччини, глава області не уточнював, проте варто зазначити, що під час візиту до міністра оборони ФРН зазначила, що Україна найближчим часом отримає перший із кількох обіцяних Берліном комплексів протиповітряної оборони IRIS-T. За її словами, він має надійти протягом "наступних кількох днів".

Повернення Лиману на Донеччині під контроль України доводить спроможність ЗСУ відтісняти російську армію з тимчасово окупованих нею територій.
Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі телеканалу NBC заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
“Цього тижня ЗСУ змогли взяти ще одне місто - Лиман. Це свідчить, що українці досягають прогресу та спроможні відтіснити російські сили завдяки своїй хоробрості, навичкам та сучасному озброєнню, яке надають США та інші союзники”, - сказав Столтенберг.
За його словами, найліпшою відповіддю на спробу незаконного «включення» до рф тимчасово загарбаних українських територій є продовження підтримки України. “Союзники посилюють свою допомогу Україні, і це - найкращий спосіб упевнитися, що ці території - частина України і що Україна буде здатна повернути та звільнити окуповані території”, - зазначив генсек.

Британська розвідка також підтвердила велике стратегічне, політичне та тактичне значення звільнення Збройними силами України міста Лиман, яке дозволяє поновити контроль над головними транспортними шляхами через річку Сіверський Донець.
Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться в оперативному звіті британської військової розвідки за 2 жовтня, що оприлюднений сьогодні у Tвітері.
«1 жовтня 2022 року російські сили вийшли з міста Лиман Донецької області під тиском українського наступу. Лиман, скоріш за все, оборонявся з використанням недоукомплектованих елементів російських Західного та Центрального округів, а також контингентами добровільно мобілізованих резервістів. Ці сили ймовірно, зазнали важких втрат під час виведення єдиною дорогою з міста, яка все ще залишалася в руках росіян», - йдеться у повідомленні.
Як наголошує британська розвідка, Лиман має стратегічну важливість, тому що дозволяє контролювати ключові дороги через річку Сіверський Донець, за яким росія намагалася зміцнити власну оборону.


Президент Франції Еммануель Макрон зазначає, що Франція допомагатиме Україні відновити територіальну цілісність та працюватиме з партнерами над новими санкціями проти агресора.
Як повідомляє Єлисейський палац, про це Макрон заявив під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, передає Укрінформ.
“Президент Республіки вкотре рішуче засудив незаконну анексію росією чотирьох українських областей. Він підтвердив рішучість Франції допомогти Україні відновити повний суверенітет і територіальну цілісність, а також працювати з європейськими партнерами над новими санкціями”, - йдеться у комюніке.
Також зазначається, що президенти обговорили ситуацію в Запоріжжі, яка залишається дуже тривожною, Макрон засудив арешт російськими військами директора заводу.
“Президенти підкреслили надзвичайно термінову необхідність дозволити ротацію українського персоналу, який забезпечує роботу та безпеку об’єктів", - вказується у повідомленні.
Також Макрон нагадав про свою позицію щодо підтримки українського суверенітету над станцією та вимоги вивести російські війська з її території.


Дрони-шпигуни помічені над місцем тренування солдатів ЗСУ в Німеччині
За базою Бундесверу, де тренують українських військових, шпигували за допомогою близько дюжини безпілотників.
Про це першим повідомило видання Business Insider, передає Укрінформ.
За їх інформацією, інцидент стався на військовому полігоні Вільдфлекен на кордоні між землями Гессен і Баварія у ніч з 30 вересня на 1 жовтня.
Факт підтвердили в прес-службі Міноборони ФРН. Після того, як у безпосередній близькості від військового полігону були помічені безпілотники, була проведена поліцейська операція. «Одразу повідомили поліцію, яка почала розслідування. Воно триває», - зауважили на прохання журналістів у військовому відомстві.
На полігоні тренуються українські військові, яких навчають користуванню колісними бронетранспортерами Dingo. Нагадаємо, Німеччина планує поставити 50 таких машин.
Видання припускає, що за шпигунською акцією стоїть росія, хоча офіційні чинники цього поки не підтверджують.

Співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій знайшли автомобіль та тіла чотирьох чоловіків у районі села Шестовиця Чернігівської області, які підірвалися на міні, залишеній російськими загарбниками.
Про це заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.
"Чернігівщина. З’явилося повідомлення про зникнення 4 чоловіків, які поїхали збирати гриби. На пошуки вирушили співробітники ДСНС. В районі села Шестовиця знайшли тіла загиблих та автомобіль, який імовірно підірвався на міні", – зазначив Тимошенко.

Запрошуємо переглянути публікацію на подібну тематику:

      - головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний потрапив на обкладинку щотижневого американського журналу Time


Категорія новин: Україна: суспільство
Опублікував: vagonta | Дата: 02.10.2022

ПОШУК за КЛЮЧОВИМИ словами статті: коротко про головне, російсько-українська війна, НАТО, війна в Україні, новини україни
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Додати коментар:
ComForm">
avatar
 

 


НОВІ КОМЕНТАРІ ДО УСІХ РОЗДІЛІВ САЙТУ:

Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.


Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

       
РОЗДІЛИ НОВИН
Пам'ятаємо... [176]
Про захисників-земляків з Баштанщини
Акценти [5]
Особистий погляд на події
Куточок споживача [66]
Цікаві, якісні, дешеві товари у Інтернет-магазинах та у м. Баштанка. Корисні поради і т.д.
Відверта розмова [12]
Новий фейсбук і ютуб проєкт від В. Гонти
Запитували - відповідаємо [23]
Життя навколо нас [7]
Події, свята [672]
Суспільство [628]
Освіта, медицина [490]
Культура [201]
Бібліотека [2]
Надзвичайно [513]
Спорт [207]
Історія [26]
Політика [152]
Економіка [60]
Інформування [528]
Допомога українській армії [42]
Виконавча влада [396]
Самоврядування [195]
Сесії районної ради [73]
Вітання жителів району [92]
Пошук земляків-баштанчан [8]
Конкурси, акції [23]
Миколаївщина: політика [146]
Миколаївщина: економіка [96]
Миколаївщина: суспільство [864]
Мик-щина: к-ра, мед., освіта, спорт [194]
Україна: політика [349]
Україна: економіка [329]
Україна: суспільство [1054]
Україна: к-ра, мед., освіта, спорт [358]
Духовність [39]
Православним християнам [123]
Світ: суспільство [357]
Світ: наука і техніка [202]
Світ: цікаво-корисно [57]
Важливо про сайт! [36]
Цитата від Баштанка НЕТ [13]
Оголошення на Баштанка.НЕТ [1]
Відібрані оголошення від жителів Баштанщини, району, а також інших областей України

Зверніть увагу!
Найбільше коментарів:

  • vagonta
  • bashtanka
  • valentin_gricenko4
  • pshichenkoi
  • майдан8318
  • Гриценко
  • dm
  • doktorzlo
  • олександр
  • Star
  • mkkit
  • dusha
  • dmbashtanka
  • prestupnoctinet
  • майдан

  • Сьогодні відвідували сайт:

     
    Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar

  • Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz