Смаження в коптильні — це особлива родзинка у вашому власному саду, створена спеціальними деревними трісками та стружкою, які перетворюють будь-яку страву, від простої риби до овочів, на особливий смак.
Цей тренд з Америки вже не рідкість у багатьох країнах. Навіть ринок палива, включаючи тріску, вугілля, зараз досить різноманітний. Протягом довгої історії приготування на грилі, коптильні камери використовувалися для приготування барбекю, особливо в південних штатах США і тому їх часто називають просто грилями для барбекю.
Принцип роботи коптилень
Коптильня — це, по суті, піч, що працює на дровах та вугіллі, у якій смажену їжу можна готувати та коптити в гарячому диму. Відмінність від звичайних грилів – це сферична або прямокутна форма, в якій розтушовують продукти для копчення.
Коптильня з бочкою — це класична форма коптильні в техаському стилі. Сама вона складається з трьох частин: камери для приготування їжі, бічної топкової камери та димоходу. Основні принципи роботи з нею полягають в наступному:
- ви запалюєте малу гриль-камеру і наповнюєте її буковими полінами або коптите у великій камері;
- в невелику камеру гриля можна покласти стейки, яким і так потрібно ненадовго постояти в жарі;
- потім вони складаються шарами у велику камеру, щоб вони могли готуватися при помірній температурі близько 100 C;
- деревне вугілля укладається на половину великої камери, щоб забезпечити простір для прямого та непрямого смаження.
Серцем усієї системи є варильна камера, яка виготовлена з товстостінної (залежно від якості та ціни) листової сталі. Діаметр варильної камери становить приблизно від 40 до 60 см і часто забезпечує простір для більш ніж лише однієї решітки для гриля. Камера закривається кришкою.
Збоку розташована невелика топка або система обігріву – бокова топка. Вона поглинає вугілля або деревину. Окрема заслінка дозволяє включати вогонь, не сильно змінюючи температуру в варильній камері. Потім дим проходить через варильну камеру до димоходу і випускається туди. Їжа на грилі м’яко готується гарячим повітрям.
Той, хто очікує, що з варильної камери або димоходу буде виходити багато диму, може зітхнути з полегшенням. Лише якщо в топку покласти непридатні дрова, ви отримаєте винагороду густим димом. Смолистим хвойним тут теж не місце. Тут повинні використовуватися тільки ретельно висушені тверді породи деревини.
Загалом, коптильня – це гарний спосіб урізноманітнити свої методи приготування та робити самостійно копчену продукцію, в якості якої ви не будете сумніватися.
|